Cosette

Cosette

Zabawa to podstawa :) Escape room poznałam pod koniec 2017 roku dzięki mojej przyjaciółce. To na prawdę wciąga! Powolutku odkrywam kolejne wspaniałe miejsca... [więcej]

51 Besucht

18 Geplant

Pfadfinder

68 Punkte

50
68 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Dwa Oblicza Klauna
Dwa Oblicza Klauna

Ciepły dzień, ale powiało chłodem

15.06.20 | Besuchsdatum: 13.06.20

Wspaniale było wrócić do rzeczywistości i w końcu ruszyć na ER. Naszą pierwszą bitwę stoczyłyśmy z Klaunami. Miałyśmy pełne ręce roboty i ciągły dreszczyk na plecach. Nie wiadomo skąd, gdzie i które oblicze Klauna zaraz się pojawi. Zagadek było na prawdę sporo, ale były jak najbardziej w tematyce. Dużo spostrzegawczości, a co najważniejsze refleksu :) Serio, przyda się :D Bardzo fajnie urządzony pokój, kolorowo i cyrkowo. Przeszłyśmy go z wielkim uśmiechem na twarzy. A na deserek po przejściu czekał na nas wspaniały i przesympatyczny Mistrz Gry! Sebastian! Człowiek o wielu twarzach i ogromnym serduchu, które wkłada w swoją pracę. Było mi bardzo miło po raz kolejny się z Tobą spotkać. Dziękuję :) Gratisik dojechał do domu i tam dokończył dzieła całego dnia :D POLECAM!

Bewertung melden

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W Krainie Czarów
W Krainie Czarów

Ja chcę zapomnieć!

15.06.20 | Besuchsdatum: 13.06.20

Piszę dopiero teraz, bo jeszcze nie przestałam tego pokoju przeżywać. Co zrobić, żeby zapomnieć jak najszybciej dany pokój? Dlaczego? A już tłumaczę! Bo chcę JESZCZE RAZ! I jeszcze raz i jeszcze... Wrażenia na samym wejściu były takie niesamowite, atmosfera - cudowna, a wystrój - bajeczny. Dosłownie perełka! Zagadki absolutnie w tematyce pokoju, nie było tam nic, co by do sobie nie pasowało. Poziom pokoju zadowoli na pewno każdą grupę o różnym stopniu zaawansowania. Ważne żeby pójść z odpowiednim nastawieniem. Byłam na maxa zaczarowana i nie chciałam z tamtą wychodzić. Więc po przejściu pokoju, zostałyśmy jeszcze 40 min i jak malutkie dzieci, dalej wykorzystywałyśmy elementy pokoju żeby się pobawić :D A na dopełnienie całości miałyśmy wspaniałego i mega sympatycznego Mistrza Gry! Kamil - bardzo Ci dziękujemy za fantastycznie spędzony czas. Podsumowując - KONIECZNIE trzeba tu przyjść. A ja dalej będę myśleć, jak szybko zapomnieć...

Bewertung melden

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Rytuał - Historia prawdziwa
Rytuał - Historia prawdziwa

Ale jak to, za godzinę umrę?

04.03.20 | Besuchsdatum: 01.03.20

Ciemno, zimno, mięśnie napięte, co się dzieje? Zaczyna się walka z czasem. Klimat daje się we znaki, powoduje obecność niepewności i strachu. Muzyka przysparza dreszczy na plecach. Zagadki są niezbyt trudne, inaczej nikt, by nic nie zrobił. Były różnej maści, nawet takie, których nigdy wcześniej nie spotkałam. Wyszliśmy prawie na styk przez pewne niezrozumienie treści podpowiedzi. Ale udało się, żyjemy i to najważniejsze. Mistrzyni Gry poświęciła nam czas na rozmowę i była bardzo sympatyczna.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Czarnobyl – ostatnia godzina
Czarnobyl – ostatnia godzina

Już kiedyś to było

04.03.20 | Besuchsdatum: 01.03.20

Zanim wsiądziesz w samolot i polecisz innego kraju, to może zdążysz uratować jeszcze inny kraj? A no czemu nie :) Czarnobyl, historia wszystkim dobrze znana, nie łatwe zadanie. Podjęliśmy się wyzwania i było warto. Klimat oddany w 100%, zagadki bardzo ciekawe i idealnie wyważone na grupę 3 osób. Każdy miał swój wkład, co zawsze buduje graczy do dalszych wyzwań. Bardzo fajnie rozłożona elektronika i połączona z tradycją. Mistrzyni Gry bardzo miła, pomocna i rozmowna. Super!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Misja wojskowa
Misja wojskowa

Kryć się, atakują!

04.03.20 | Besuchsdatum: 28.02.20

Szybko, zostało mało czasu, biegiem. Atakujemy ile sił, a po wcześniejszych 3 pokojach to wierzcie mi nie jest łatwo. Mimo to, nie zwalniamy tempa. Pokój bardzo pozytywnie nas zaskoczył, świetny wystrój, super zagadki w danym klimacie. Lubimy kłódeczki, bo one tak na prawdę wyciągają z nas potrzebę prawdziwego myślenia. Bardzo dobrze się bawiliśmy, było wesoło, radośnie, ale niech to Was nie zgubi, bo raz nie było do śmiechu. Mistrz Gry mega sympatyczny, poświęcił się dla nas i wyszedł szybciej z pracy, aby nas ugościć. Bardzo dziękujemy! Gorąco polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Operacja: Metro
Operacja: Metro

I poszło z dymem

04.03.20 | Besuchsdatum: 28.02.20

Czego można było się spodziewać po Wyjściu Ewakuacyjnym? A no to chyba wiadomo - wystroju, że czapki z głów. Ani jednej kłódeczki, więc walka zacięta i ostra. Wiele rzeczy do zrobienia, ale w takim klimacie, chciałoby się raczej usiąść na krzesełko i poczekać na metro. Bo my tak na prawdę nagle znaleźliśmy się na peronie. Trzeba być bardzo spostrzegawczym, wiele ten pokój od nas wymaga. Mini minusik, jak dla mnie, to brak zegara, który by pokazywał czas. Z zegarem czuje się pewniej i szybciej ogarniam zagadki.
Mistrzynie Gry bardzo sympatyczne, rozmowne i szczegółowo opisujące nasze błędny, dzięki czemu mieliśmy jasność, że musimy się jeszcze dużo nauczyć. Polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Skazani na śmierć
Skazani na śmierć

Cicho, powiedziałem CICHO!

04.03.20 | Besuchsdatum: 28.02.20

Kiedy ledwo uszliśmy z życiem z "Tajemnicy Strychu", nie mieliśmy czasu na ostateczną ucieczkę, od razu nas zamknięto. Ale było nas czworo... Gdzie reszta? Ależ ulga, gdy okazało się, że mama jest ze mną. Muszę ją uratować! I zawalczyć o resztę... Tylko ten strach i kroki, nie dają mi się skupić. Oni są wszędzie.
W tym pokoju trzeba wykazać się super współpracą, inaczej klapa. Ale jak już się rozkręcicie, to pójdzie z górki. Dosłownie ;) Zagadki bardzo fajne, zarówno manualne, jak i mechaniczne.
Mistrz Gry według mnie przeszedł samego siebie. To co się przy nim czuło wbija w fotel. Emocji tyle, że wychodziłam jak wyciśnięta gąbka. Ukłony!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Strychu
Tajemnica Strychu

Mroczna rozgrywka

04.03.20 | Besuchsdatum: 28.02.20

Ze strachem w oczach przekroczyliśmy próg Fabryki Czasu. Wystarczyło otworzyć drzwi i już czuło się wszechobecny mrok i nasze szybsze bicia serc. Trzeba mieć dużo odwagi, żeby się tam wybrać. Pokój bez zastrzeżeń, wszystko bardzo komponowało się z historią, zagadki różnego typu, ale czy można coś więcej powiedzieć, kiedy człowiekowi najlepiej wychodziło oglądanie się za siebie i trzymanie razem? Rozłąka może być zgubą...
Mistrz Gry wprowadził nas w taki klimat, że nie da się tego opisać. Ogromne przeżycie.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Sala Przesłuchań
Sala Przesłuchań

Co takiego zrobiliśmy?

31.01.20 | Besuchsdatum: 30.01.20

Wyszliśmy z Chatki i z Cyrku, natomiast Sala nas położyła. Szło nam dobrze, gdyby nie 2 zagadki, które zatrzymały nas na amen. Jedna z naszej nieumiejętności, a druga w wyniku małego chochlika obsługi. Jednak w czasie gry, nasza Mistrzyni prowadziła nas bardzo dobrze. Pozwoliła nam ukończyć grę, mimo, że już było po czasie. Po wyjściu wyjaśniliśmy sobie wszystkie problemy i okazało się, że nie było z nami tak najgorzej :D Pokój na prawdę typowo policyjny, surowy, było tylko to, co być powinno. Zagadki trudne, ale taki jest poziom tego pokoju. Trzeba wyostrzyć myślenie. Ogólnie po spędzonym całym dniu w Escape Time wyszliśmy zadowoleni i na pewno wrócimy :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Ale Cyrk!
Ale Cyrk!

Panie i Panowie przed Wami...

31.01.20 | Besuchsdatum: 30.01.20

Gdy emocje już opadną, można napisać opinie. Ale moje emocje jeszcze nie opadły i długo tak się nie stanie. Pokój od wprowadzenia po zakończenie to istna, świetna, niezapomniana zabawa. W czymś takim nigdy nie byłam. Zawsze każdy pokój wywiera presję wyjścia i rozwiązania zagadek. Tutaj jest coś zupełnie innego. Mamy dużo czasu, więc spokojnie poświęcamy go na zabawę. Wychodzimy z uśmiechem od ucha do ucha i chcemy jeszcze raz!
Nasza wspaniała Duszyczka, która nas prowadzi w czasie naszego pobytu spisuje się po raz kolejny świetnie. Polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Weiter anzeigen