CzłowiekCałka

CzłowiekCałka

Moje TOP 10: 1. American School Story (Wrocław) 2. Sekret Dziadka (Poznań) 3. Szum (Poznań) 4. Dooby Doo (Wrocław) 5. Żółty Znak (Poznań) 6. W Cieniu Pirami... [więcej]

49 Besucht

3 Geplant

Navigator

115 Punkte

100
115 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Obłęd
Obłęd

Po prostu dobry pokoj

11.07.20 | Besuchsdatum: 11.07.20

Pokoj b.dobry chociaż oparty głównie o kłódki, jeżeli można się do czegoś przyczepić to dość wysoka cena.

Bewertung melden

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room American School Story
American School Story

Wow. Po prostu wow.

11.07.20 | Besuchsdatum: 11.07.20

Bardzo dawno nie byłem w tak perfekcyjnym escape roomie, ciężko napisać opinie bez spoilerowania, a wiec napiszę tylko, że wystrój, [spojler] i zagadki były mega dobre.

Bewertung melden

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Żółty Znak
Żółty Znak

Coś innego

08.07.20 | Besuchsdatum: 07.07.20

Glaubwürdige Bewertung

Żółty znak to było coś unikalnego jeżeli chodzi o doświadczenia z ER ale ciężko napisać opinie by nie zaspoilerować, dlatego pozwolę sobie aby mój podziw dla pokoju wyraziły oceny punktowe.

Ciężko się do czegoś tutaj przyczepić wszystko było 10/10.

Bewertung melden

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Jaś i Małgosia
Jaś i Małgosia

Relaksująca przygoda

29.06.20 | Besuchsdatum: 07.06.20

Jaś i Małgosia był naszym pierwszym pokojem, po pandemii.

I okazał się fajną przygodą z detalami, które wprawiają w nastrój, zabawa była przyjemna, zagadki różnorodne.

Wszystko było po prostu dopracowane!

Bewertung melden

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Primadonna
Primadonna

Pokój inny niż wszystkie

17.02.20 | Besuchsdatum: 08.02.20

Kojarzycie opinie w których opisuje się pokoje, że są inne niż reszta?
Po czym idziecie do takiego pokoju i okazuje się, że większość rzeczy jest już wam znana.

W tym przypadku tak nie było, pokój faktycznie wyróżnia się i chociaż zagadki nie są zbyt skomplikowane, to całość jest oryginalnie zrobiona.

Polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Duch
Duch

Pokój z ogromnym potencjałem

04.02.20 | Besuchsdatum: 03.02.20

Pokój który cierpi niestety na choroby wieku dziecięcego, a mimo to zabawę oceniam bardzo wysoko.

W pokoju gra się ciężko, [spojler] przez co nie można nawet na chwile się "wyluzować".

Gra ma świetne elementy, niespotykane w innych miejscach, które dają pewien powiew świeżości.

Storyline istnieje (nie tylko w głowie właściciela, jak ma to miejsce w większości ERów) natomiast wymaga dopracowania pomniejszych szczegółów.

Z czystym sercem polecam kolejny pokój od Exodusa.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Szum
Szum

Super pokój

28.12.19 | Besuchsdatum: 28.12.19

Glaubwürdige Bewertung

Szum to świetny pokój pod każdym możliwym względem.

Zagadki, wystrój, klimat, storyline, [spojler] wszystko było dokładnie tak jak powinno być.

Byliśmy w 2 osoby i pracy było sporo, zagadki niebanalne i pomimo odwiedzenia już 50 ERów potrafiły zaskakiwać!

Był efekt wow, a więc 10/10 z czystym sercem

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Wikingowie · Amulety Mocy
Wikingowie · Amulety Mocy

Pokój na 9.5

27.12.19 | Besuchsdatum: 15.12.19

Wikingowie to ostatni pokój z Escape Arena, który odwiedziliśmy.

Wstęp jest bardzo fajny, później niestety jest sinusoidalnie, niektóre [spojler] są świetne, a niektóre wymagają dopracowania.

Klimat Super, Obsługa super - nad zagadkami i prowadzeniem się gry bym jeszcze popracował.

Żona ocenia pokój na 10 ja na 9 - a więc takie 9.5.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Golden Hajs
Golden Hajs

Bella ciao

27.12.19 | Besuchsdatum: 27.12.19

Nazwa pokoju przez wiele tygodni nas nie przekonywała, a pokój okazał się świetny - takie 10/10 wystawione bez żalu, bo ocena nie mogła być inna, były efekty wow, gra się prowadziła aż miło, wystrój też całkiem fajny, zagadki logiczne i wciągające.

Czekamy na kolejne pokoje!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Galaktyka Tajemnic
Galaktyka Tajemnic

Fajna przygoda

05.11.19 | Besuchsdatum: 03.11.19

Glaubwürdige Bewertung

W Galaktyce byliśmy w trójkę z żoną i dzieckiem i musimy przyznać, że zrobiła na nas bardzo dobre wrażenie, zagadki nie były banalne, a samo przechodzenie pokoju sprawiało radość, udało nam się przez przypadek pominąć jedną zagadkę ale absolutnie nie popsuło nam to zabawy, [spojler] powodują, że pokój jest inny niż reszta. Bardzo przyjemny pokój z niespodziankami dla fanów.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Weiter anzeigen