moai-pp

moai-pp

Hallo, ich bin moai-pp. Ich habe 193 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

193 Besucht

0 Geplant

Globetrotter

246 Punkte

225
246 Pkt
300

Alle Bewertungen

Escape Room Kolonizacja Marsa
Kolonizacja Marsa

Swietny kosmos

02.04.20 | Besuchsdatum: 16.02.20

Z jednej strony te Marsy juz troche nudne, z drugiej jak sie wchodzi do takiego pokoju, to dlaczego nie?
Lamiglowki, klimat, obsluga, roznorodnosc - super!
W tym pokoju we dwoch naprawde mozna doznac mindfuck'a przez brak liniowosci ;-)
Kawal dobrej roboty, duze uznanie dla autorow za niespotykana wielowatkowosc i utrzymanie poziomu immersji.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Stara Szafa
Stara Szafa

Bardzo dobry

02.04.20 | Besuchsdatum: 16.02.20

Nie jest latwo oceniac pokoj po zrobieniu z grubsza 200.
A wlasciwie moze latwiej? ;-)
W kazdym razie: klimat bardzo fajny, obsluga mega, lamiglowki swietne. Klodki? Czegos takiego nie widzialem przez 200 pokoi.
Jakosciowo troche brakuje do najlepszych w Warszawie, ale wciaz Swiat Zagadek uwazam za Top10 warszawskich firm (i to sie nie zmienilo po przenosinach z Senatorskiej do Marek).
Reasumujac - koniecznie trzeba isc!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Okup
Okup

Wybor miedzy wersja Light i Hard, to jakby nie bylo wyboru ;-)

19.01.20 | Besuchsdatum: 06.01.20

Glaubwürdige Bewertung

Na dzien dobry chcialbym polecic wersje Hard - nie mam porownania rzecz jasna, ale zwyklem mawiac, ze taki wybor, to jakby nie bylo wyboru i na pewno nikt tu nie bedzie rozczarowany ;-)
Lokalizacja jest dosyc mocno na uboczu, ale to oczywiscie otwiera szereg mozliwosci, jakie sa niedostepne dla wiekszosci Escape Room'ow. I szczerze mowiac, dla takiej przygody warto przyjechac znacznie dalej, niz na Kepe Tarchominska.
No to po kolei:
1. Klimat - kompletny sztos od samego poczatku zabawy, az do... konca? Ci ktorzy mysla, ze koniec nastapil wraz z wyjsciem, moga sie pomylic ;-)
2. Wystroj - calkowicie adekwatny, wszystko sie zgadza;
3. Lamiglowki - niby ich niewiele, ale nie jest tak prosto, zwlaszcza jak... no, prosto nie jest;
4. Obsluga - rozbrajajaca to chyba odpowiednie slowo...

To jest kolejny dowod na to, ze tylko wyobraznia jest ograniczeniem i wciaz mozna wymyslac elementy (czy to przed, w trakcie, czy po), ktore sa calkowicie unikalne w skali 200 pokoi.
Wielki szacun i juz nie mozemy doczekac sie kwietnia, bo spoznilismy sie na Kemping w tym roku ;-)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Rozdział I: Szepty
Rozdział I: Szepty

Forest Escape sie zna na robocie

27.12.19 | Besuchsdatum: 27.12.19

W Prologu i Postapo bylismy w lipcu 2018, ale warto bylo tyle czekac na kolejne podobne doswiadczenie. Pokoj w pelni dorownuje klimatem i trudnoscia lamiglowek Prologowi: wszystko jest zupelnie spojne i logiczne, a rownoczesnie elementow rozpraszajacych uwage jest tak wiele, ze poziom trudnosci rosnie.
Dbalosc o klimat jest naprawde na najwyzszym poziomie, duzy szacunek dla pomyslowosci jesli chodzi wystroj i jego poszczegolne czesci. Okazuje sie, ze nie trzeba [spojler] i glosnych odglosow odpalanych z zaskoczenia, zeby stworzyc prawdziwy klimat grozy. Jestem w stanie wyobrazic sobie jaka adrenalina towarzyszy tutaj podczas rozgrywki w ciemnosci - gralismy w kilku miejscach outdoorowych w nocy i to naprawde dodaje do pieca, zwlaszcza w takim mrocznym klimacie.
Swietna robota - oby Rozdzial II szybko powstal ;-)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Zielona Mila
Zielona Mila

Bardzo dobry pokoj!

11.11.19 | Besuchsdatum: 28.10.19

Dawno nie bylismy w tej lokalizacji, ale zdecydowanie oplacalo sie odwiedzic dla tego nowego pokoju: swietny klimat, ciekawe i nieszablonowe zagadki, bardzo dobra obsluga.
Zdecydowanie warto sie wybrac i przy okazji odwiedzic ich starsze, wciaz dzialajace pokoje.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

Wreszcie nowy pokoj od Room Escape ;-)

11.11.19 | Besuchsdatum: 04.11.19

Mamy sentyment do Room Escape, bo to u nich kilka lat temu zarazilismy sie eskejpowym bakcylem. I tym bardziej ucieszylismy sie, ze zrobili nowy pokoj (zastapil Laboratorium przy ul. Sniadeckich).
I oczywiscie jak przystalo na Room Escape, pokoj jest bardzo dobry: roznorodne lamiglowki, wystroj bez zarzutu, swietny klimat - koniecznie trzeba odwiedzic!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Abrakadabra!
Abrakadabra!

Zyskuje przy dluzszym pobycie ;-)

11.11.19 | Besuchsdatum: 01.10.19

Glaubwürdige Bewertung

Pierwsze wrazenie po wejsciu do pokoju jest calkiem przyzwoite, ale po chwili ustepuje poczuciu, ze otacza nas taniocha i niezbyt wyszukane lamiglowki. Ale to naprawde jest dobra abra-kadabra: po kilkunastu minutach zaczyna sie doceniac calosc zabawy i wysilek tworcow. Naprawde mile zaskoczenie i kilka rzadkich, lub nawet unikalnych trickow - gratulacje!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Space Wars
Space Wars

Fajny kosmos

11.11.19 | Besuchsdatum: 03.10.19

Jeden z czterech pokoi w tej lokalizacji i musze przyznac, ze wszystkie 4 robia bardzo dobra robote: jakosc wykonania na wysokim poziomie, lamiglowki zroznicowane, wszystko spojne i pasuje do fabuly - naprawde kawal dobrej roboty!
Troche szkoda, ze pokoj jest 3-osobowy, ale dzieki kreatywnosci obslugi dalismy rade we dwoch z niewielka pomoca ;-)
A obsluga nie dosc, ze kreatywna, to do tego mega przyjazna i znajaca sie na rzeczy - czego chciec wiecej? :-)
Zdecydowanie warto odwiedzic!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kuba Rozpruwacz
Kuba Rozpruwacz

Swietny pokoj z klimatycznym wystrojem

11.11.19 | Besuchsdatum: 03.10.19

Jeden z czterech pokoi w tej lokalizacji i musze przyznac, ze wszystkie 4 robia bardzo dobra robote: jakosc wykonania na bardzo wysokim poziomie, lamiglowki zroznicowane, odpowiedni klimat, wszystko spojne i pasuje do fabuly - naprawde kawal dobrej roboty!
Do tego mega przyjazna i znajaca sie na rzeczy obsluga - czego chciec wiecej? :-)
Zdecydowanie warto odwiedzic!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Labirynt Minotaura
Labirynt Minotaura

Bardzo dobry!

11.11.19 | Besuchsdatum: 01.10.19

Jeden z czterech pokoi w tej lokalizacji i musze przyznac, ze wszystkie 4 robia bardzo dobra robote: jakosc wykonania na bardzo wysokim poziomie, lamiglowki zroznicowane (jedna z nich to prawdziwy 'mindfuck' - szacun ;-), wszystko spojne i pasuje do fabuly - naprawde kawal dobrej roboty!
Do tego mega przyjazna i znajaca sie na rzeczy obsluga - czego chciec wiecej? :-)
Zdecydowanie warto odwiedzic!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen