moai-pp
  • Escape Room Kolonizacja Marsa

    Kolonizacja Marsa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Swietny kosmos

    02.04.2020 | Besuchsdatum: 16.02.2020

    Z jednej strony te Marsy juz troche nudne, z drugiej jak sie wchodzi do takiego pokoju, to dlaczego nie?
    Lamiglowki, klimat, obsluga, roznorodnosc - super!
    W tym pokoju we dwoch naprawde mozna doznac mindfuck'a przez brak liniowosci ;-)
    Kawal dobrej roboty, duze uznanie dla autorow za niespotykana wielowatkowosc i utrzymanie poziomu immersji.

  • Escape Room Stara Szafa

    Stara Szafa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Bardzo dobry

    02.04.2020 | Besuchsdatum: 16.02.2020

    Nie jest latwo oceniac pokoj po zrobieniu z grubsza 200.
    A wlasciwie moze latwiej? ;-)
    W kazdym razie: klimat bardzo fajny, obsluga mega, lamiglowki swietne. Klodki? Czegos takiego nie widzialem przez 200 pokoi.
    Jakosciowo troche brakuje do najlepszych w Warszawie, ale wciaz Swiat Zagadek uwazam za Top10 warszawskich firm (i to sie nie zmienilo po przenosinach z Senatorskiej do Marek).
    Reasumujac - koniecznie trzeba isc!

  • Escape Room Okup

    Okup
    Adventure Hunters
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Wybor miedzy wersja Light i Hard, to jakby nie bylo wyboru ;-)

    19.01.2020 | Besuchsdatum: 06.01.2020

    Na dzien dobry chcialbym polecic wersje Hard - nie mam porownania rzecz jasna, ale zwyklem mawiac, ze taki wybor, to jakby nie bylo wyboru i na pewno nikt tu nie bedzie rozczarowany ;-)
    Lokalizacja jest dosyc mocno na uboczu, ale to oczywiscie otwiera szereg mozliwosci, jakie sa niedostepne dla wiekszosci Escape Room'ow. I szczerze mowiac, dla takiej przygody warto przyjechac znacznie dalej, niz na Kepe Tarchominska.
    No to po kolei:
    1. Klimat - kompletny sztos od samego poczatku zabawy, az do... konca? Ci ktorzy mysla, ze koniec nastapil wraz z wyjsciem, moga sie pomylic ;-)
    2. Wystroj - calkowicie adekwatny, wszystko sie zgadza;
    3. Lamiglowki - niby ich niewiele, ale nie jest tak prosto, zwlaszcza jak... no, prosto nie jest;
    4. Obsluga - rozbrajajaca to chyba odpowiednie slowo...

    To jest kolejny dowod na to, ze tylko wyobraznia jest ograniczeniem i wciaz mozna wymyslac elementy (czy to przed, w trakcie, czy po), ktore sa calkowicie unikalne w skali 200 pokoi.
    Wielki szacun i juz nie mozemy doczekac sie kwietnia, bo spoznilismy sie na Kemping w tym roku ;-)

  • Escape Room Rozdział I: Szepty

    Rozdział I: Szepty
    Forest Escape
    Łódź

    Forest Escape sie zna na robocie

    27.12.2019 | Besuchsdatum: 27.12.2019

    W Prologu i Postapo bylismy w lipcu 2018, ale warto bylo tyle czekac na kolejne podobne doswiadczenie. Pokoj w pelni dorownuje klimatem i trudnoscia lamiglowek Prologowi: wszystko jest zupelnie spojne i logiczne, a rownoczesnie elementow rozpraszajacych uwage jest tak wiele, ze poziom trudnosci rosnie.
    Dbalosc o klimat jest naprawde na najwyzszym poziomie, duzy szacunek dla pomyslowosci jesli chodzi wystroj i jego poszczegolne czesci. Okazuje sie, ze nie trzeba [spojler] i glosnych odglosow odpalanych z zaskoczenia, zeby stworzyc prawdziwy klimat grozy. Jestem w stanie wyobrazic sobie jaka adrenalina towarzyszy tutaj podczas rozgrywki w ciemnosci - gralismy w kilku miejscach outdoorowych w nocy i to naprawde dodaje do pieca, zwlaszcza w takim mrocznym klimacie.
    Swietna robota - oby Rozdzial II szybko powstal ;-)

  • Escape Room Zielona Mila

    Zielona Mila
    SHOW ESCAPE
    Warszawa

    Bardzo dobry pokoj!

    11.11.2019 | Besuchsdatum: 28.10.2019

    Dawno nie bylismy w tej lokalizacji, ale zdecydowanie oplacalo sie odwiedzic dla tego nowego pokoju: swietny klimat, ciekawe i nieszablonowe zagadki, bardzo dobra obsluga.
    Zdecydowanie warto sie wybrac i przy okazji odwiedzic ich starsze, wciaz dzialajace pokoje.

  • Escape Room Łódź Podwodna

    Łódź Podwodna
    Room Escape
    Warszawa

    Wreszcie nowy pokoj od Room Escape ;-)

    11.11.2019 | Besuchsdatum: 04.11.2019

    Mamy sentyment do Room Escape, bo to u nich kilka lat temu zarazilismy sie eskejpowym bakcylem. I tym bardziej ucieszylismy sie, ze zrobili nowy pokoj (zastapil Laboratorium przy ul. Sniadeckich).
    I oczywiscie jak przystalo na Room Escape, pokoj jest bardzo dobry: roznorodne lamiglowki, wystroj bez zarzutu, swietny klimat - koniecznie trzeba odwiedzic!

  • Escape Room Abrakadabra!

    Abrakadabra!
    Wykluczone Escape Room
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Zyskuje przy dluzszym pobycie ;-)

    11.11.2019 | Besuchsdatum: 01.10.2019

    Pierwsze wrazenie po wejsciu do pokoju jest calkiem przyzwoite, ale po chwili ustepuje poczuciu, ze otacza nas taniocha i niezbyt wyszukane lamiglowki. Ale to naprawde jest dobra abra-kadabra: po kilkunastu minutach zaczyna sie doceniac calosc zabawy i wysilek tworcow. Naprawde mile zaskoczenie i kilka rzadkich, lub nawet unikalnych trickow - gratulacje!

  • Escape Room Space Wars

    Space Wars
    GAME OVER Escape Rooms - Warszawa
    Warszawa

    Fajny kosmos

    11.11.2019 | Besuchsdatum: 03.10.2019

    Jeden z czterech pokoi w tej lokalizacji i musze przyznac, ze wszystkie 4 robia bardzo dobra robote: jakosc wykonania na wysokim poziomie, lamiglowki zroznicowane, wszystko spojne i pasuje do fabuly - naprawde kawal dobrej roboty!
    Troche szkoda, ze pokoj jest 3-osobowy, ale dzieki kreatywnosci obslugi dalismy rade we dwoch z niewielka pomoca ;-)
    A obsluga nie dosc, ze kreatywna, to do tego mega przyjazna i znajaca sie na rzeczy - czego chciec wiecej? :-)
    Zdecydowanie warto odwiedzic!

  • Escape Room Kuba Rozpruwacz

    Kuba Rozpruwacz
    GAME OVER Escape Rooms - Warszawa
    Warszawa

    Swietny pokoj z klimatycznym wystrojem

    11.11.2019 | Besuchsdatum: 03.10.2019

    Jeden z czterech pokoi w tej lokalizacji i musze przyznac, ze wszystkie 4 robia bardzo dobra robote: jakosc wykonania na bardzo wysokim poziomie, lamiglowki zroznicowane, odpowiedni klimat, wszystko spojne i pasuje do fabuly - naprawde kawal dobrej roboty!
    Do tego mega przyjazna i znajaca sie na rzeczy obsluga - czego chciec wiecej? :-)
    Zdecydowanie warto odwiedzic!

  • Escape Room Labirynt Minotaura

    Labirynt Minotaura
    GAME OVER Escape Rooms - Warszawa
    Warszawa

    Bardzo dobry!

    11.11.2019 | Besuchsdatum: 01.10.2019

    Jeden z czterech pokoi w tej lokalizacji i musze przyznac, ze wszystkie 4 robia bardzo dobra robote: jakosc wykonania na bardzo wysokim poziomie, lamiglowki zroznicowane (jedna z nich to prawdziwy 'mindfuck' - szacun ;-), wszystko spojne i pasuje do fabuly - naprawde kawal dobrej roboty!
    Do tego mega przyjazna i znajaca sie na rzeczy obsluga - czego chciec wiecej? :-)
    Zdecydowanie warto odwiedzic!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 ... 17 18 19