sadek22b
  • Escape Room Licencja 00

    Licencja 00
    LOFTescape
    Chorzów

    Glaubwürdige Bewertung

    Licencje zdobyte!

    15.12.2019 | Besuchsdatum: 14.12.2019

    Od pierwszych minut rozgrywki czuć niepowtarzalny klimat, a wprowadzenie jest wprost rewelacyjne. Pokój jest bardzo spójny i przemyślany, a zagadki logiczne. Wielki plus za minimalną liczbę kłódek! Jakość wykonania pokoju również zasługuje na wyróżnienie. Sama historia jest bardzo ciekawa, a rozwiązanie każdej kolejnej zagadki niesie ze sobą dużo satysfakcji. Jedynym minusem jest jedna z zagadek, której wynik niestety jest w dużej mierze zależny od losu, a nam nie 'zagrały' aż dwie zmienne. Dobrze, że mieliśmy spory zapas czasu, bo utknęliśmy na tej zagadce na dobrych kilka minut. ;) Pokój jest naprawdę godny polecenia, nie tylko dla fanów przygód Agenta 007.

  • Escape Room 5 Morderstw

    5 Morderstw
    Questrooms
    Gdańsk

    Glaubwürdige Bewertung

    We dwoje też można świetnie się bawić!

    14.12.2019 | Besuchsdatum: 13.09.2019

    Bardzo ciekawa opcja dla duetów. Świetnie wykorzystana przestrzeń, ciekawe mechanizmy i narzędzia, niebanalna historia. Zdecydowanie nie spodziewaliśmy się tak dobrej zabawy w pokoju skonstruowanym wyłącznie dla dwóch graczy. Polecam wszystkim - poziom trudności zagadek nie odstrasza, a można naprawdę miło spędzić czas.

  • Escape Room Lokalizacja

    Lokalizacja
    TickTack
    Gliwice

    Glaubwürdige Bewertung

    10/10!

    14.12.2019 | Besuchsdatum: 05.10.2019

    Pomysł, realizacja, rozmach, dosłownie każdy aspekt jakości ER jest tu dopięty na ostatni guzik. Każde kolejne zdanie będzie zbędne lub zepsuje Wam zabawę. Po prostu musicie odwiedzić ten pokój!

  • Escape Room Indiana Jones i Święty Graal

    Indiana Jones i Święty Graal
    Escape Graal
    Bytom

    Wznieśmy kielich

    22.08.2019 | Besuchsdatum: 10.08.2019

    Choć większość z nas dobrze zna przygodę Indiego ze Świętym Graalem, pewnie nikt nie spodziewał się, że znalazła ona swój finał na Śląsku! Zadanie jest bardzo przyjemne, głównie przez dobrze przemyślane i pomocne rekwizyty oraz kilka klimatycznych niespodzianek. Architekt pokoju bardzo dobrze zagrał klasycznymi zagadkami, co daje wręcz namacalną przyjemność z uczestnictwa w tej przygodzie. Moim zdaniem do "dziesiątki" brakuje jedynie lepiej dopracowanego wystroju. Mimo tego, jest to pokój w którym miło spędzicie czas, więc polecam wszystkim.

  • Escape Room Zamek Czarnego Kruka

    Zamek Czarnego Kruka
    Can you escape?
    Bytom

    Zamek jak malowany!

    22.08.2019 | Besuchsdatum: 10.08.2019

    Gdyby ktoś się zastanawiał, to właśnie tak wygląda prawdziwy Escape Room! Jest przestrzeń, solidny klimat zabudowy oraz rekwizyty. Mało tego, jest i wprowadzenie, rola dla każdego gracza i przyjemna pamiątka! Balans poziomu trudności zagadek z koniecznością poszukiwania podpowiedzi jest idealny. Szperacze będą mieli okazję się wyżyć, a tęgie głowy napocą się nad rozwiązaniem tajemnicy Czarnego Kruka. Szczerze, dawno nie byłem w tak dobrze zaprojektowanym ER! Zdecydowanie polecam wszystkim! Początkujący będą mieli okazję połknąć bakcyla, doświadczeni przypomną sobie dlaczego tak lubią ten rodzaj zabawy.
    Dodatkowy ukłon dla właścicieli za tak dobrą przebudowę pomieszczenia - po odwiedzeniu wcześniejszego ER znajdującego się w tym miejscu nie przypuszczaliśmy, że można z takiej powierzchni wyczarować takiego wspaniałego następcę.

  • Escape Room wyZYSKpol

    wyZYSKpol
    Konsorcjum Czasu
    Bielsko-Biała

    Zalej kawę, targety czekają

    29.07.2019 | Besuchsdatum: 06.07.2019

    Pokój został przygotowany pracowicie i z ogromnym rozmachem. Ilość rekwizytów i klimatycznych detali wręcz przytłacza. Nie zabrakło również humorystycznych wstawek, które rozbawią Was do łez. Historia również została zgrabnie przygotowana, więc od startu będziecie wiedzieli czego się od Was oczekuje. Kilka mechanizmów jest bardzo oryginalnych, więc miejcie odwagę wypróbować alternatywne rozwiązania. Podpowiedzi są dosłownie wszędzie, jednak mam wrażenie, że to nas właśnie zgubiło. Na pewnym etapie rozgrywki zagadek wymagających rozwiązania w zestawieniu z potencjalnymi podpowiedziami było tak wiele, że zaczęliśmy mozolnie i w chaosie sprawdzać co do czego może pasować. Niestety, poziom abstrakcji na ostatnim etapie rozgrywki odrobinę zepsuł nam przyjemność z całego przedsięwzięcia - mam wrażenie, że efekt "wow" stał się ważniejszy niż autentyczność pokoju, ale to moja subiektywna ocena.
    Zdecydowanie polecam pokój wszystkim, choć przyda się wcześniejsze doświadczenie z kilku trudniejszych pokoi. Klimat jest na najwyższym poziomie, więc śmiało rezerwujcie termin!

  • Escape Room Gabinet Ignacego Łukasiewicza

    Gabinet Ignacego Łukasiewicza
    Konsorcjum Czasu
    Bielsko-Biała

    Nie samą lampą naftową człowiek żyje

    29.07.2019 | Besuchsdatum: 06.07.2019

    Świetny pokój dla początkujących lub lubiących Escape Roomy z dużą dozą informacji o bohaterze. Pomimo dość kompaktowej budowy pokój ujmuje klimatem i pozwala dać się ponieść kolejnym faktom historycznym. Zastosowane mechanizmy są ciekawie wkomponowane w wystrój, więc mogą miło was zaskoczyć. Pokój dobrze nagradza współpracę i skupienie w poszukiwaniu podpowiedzi.
    Zdecydowanie polecam wszystkim! Początkujący będą mogli posmakować dobrze zbudowanego ER, zaawansowani dostaną przyjemną lekcję historii w bardzo dopracowanym otoczeniu.

  • Escape Room Zodiak

    Zodiak
    HURRY UP
    Bielsko-Biała

    Stylowy misz-masz

    29.07.2019 | Besuchsdatum: 16.06.2019

    Początek zabawy jest bardzo przyjemny i wymaga sprawnej współpracy. Wystrój i rekwizyty są na wysokim poziomie, więc o klimat nie musicie się martwić - jest wzorowo. Bardzo miłym zaskoczeniem były zastosowane mechanizmy, które spotkaliśmy po raz pierwszy. Zagadki nie są oczywiste i nie raz musieliśmy chwilę pomyśleć nad rozwiązaniami. Niestety z czasem zabawa zmienia się w pokaz "screamerów". Wolałbym zostać uprzedzony o takim charakterze zabawy - nie miał to być horror room - a same "wstawki" nie mają żadnego logicznego uzasadnienia w przedstawianej historii.
    Podsumowując, jest to bardzo dobrze przygotowany pokój zepsuty nieco chęcią wprowadzenia efektu "wow". Nadal polecam odwiedzić to miejsce, głównie ze względu na klimat.

  • Escape Room Łowcy snów

    Łowcy snów
    HURRY UP
    Bielsko-Biała

    Dość nieprzyjemna bieganina

    29.07.2019 | Besuchsdatum: 16.06.2019

    Choć idea pokoju wydawała się być całkiem spójna, nie wspominam tego wyjścia przyjemnie. Przez większość zabawy będziecie rozwiązywali bardzo proste, liniowe zagadki. Na późniejszym etapie zabawy pojawiają się miejsca lepiej przygotowane i dopracowane pod względem klimatu. Niestety, wtedy też pojawi się pokrętna logika i konieczność wracania do miejsc już odwiedzonych. Taki mechanizm mi nie przeszkadza, jednak zabudowa pokoju wyraźnie sugeruje, że kolejne etapy mają swój początek i koniec, więc nie było to dla mnie spójne. Trudno mi pozbyć się wrażenia, że pokój miał być zbudowany dla dzieci, jednak finalnie pojawiło się więcej mrocznych elementów i stał się pokojem dla wszystkich. Jest tu zdecydowanie ciasno i duszno, a było nas tylko 3.
    Niestety nie mogę polecić tego pokoju. To nie były dobrze wydane pieniądze ani przyjemnie spędzony czas.

  • Escape Room Świątynia Zagłady

    Świątynia Zagłady
    Open The Lock
    Gliwice

    Glaubwürdige Bewertung

    Pozycja obowiązkowa!

    29.07.2019 | Besuchsdatum: 19.05.2019

    Nie jestem wielkim fanem fantastycznych pokoi, więc podszedłem do tego pokoju z lekkim dystansem - po prostu chciałem dobrze spędzić czas. To co będziecie mogli tu przeżyć jest jednak czymś bardzo wyjątkowym. Nawet dziś pisząc opinię przypominam sobie momenty, kiedy nie wiedziałem kiedy teleportowano mnie do "tej świątyni". Klimat jest świetnie zbudowany zarówno wystrojem wnętrza jak i rekwizytami. Mechanizmy nie są banalne i nie raz będziecie musieli przełamać swoje lęki lub pomyśleć nieszablonowo. Choć nie ma tu technologii kosmicznych kolejne zaskakujące mechaniki dają ogromną satysfakcję z udziału w tej przygodzie.
    Świątynia zagłady to obowiązkowa pozycja dla wszystkich fanów ER. Nie uważam, żeby poziom trudności był niewyobrażalnie wysoki, jednak polecam mieć jakieś doświadczenie przed wizytą. Z doświadczeniem ok. 10 średnich/trudnych pokoi będziecie bawili się tu świetnie!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 ... 8 9 10