zmorcia
  • Escape Room Fantazja

    Fantazja
    Piwnica Quest
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Szybka zabawa z kolorami

    27.11.2019 | Besuchsdatum: 26.11.2019

    Pokój w stylu abstrakcyjnym, lecz zagadki nadal w większości logiczne. Jako że pokój jest nowy, to część zagadek jest elektroniczna, ale można też spotkać stare dobre kłódki. Pokój jak najbardziej poprawny, ale nie zaskoczył nas niczym nowym, większość elementów można spotkać w innych pokojach. Jednak były to miło spędzone chwile. Polecam dla świeżych grup, lecz bardziej zaawansowanym może służyć jako odskocznia od wielce skomplikowanych pokoi.

  • Escape Room Schron bankowy

    Schron bankowy
    Piwnica Quest
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Logicznie/matematycznie

    27.11.2019 | Besuchsdatum: 26.11.2019

    Pokój pomimo swojego wieku trzyma się bardzo dobrze, wszystkie zagadki tak jak zapowiadano były logiczne i trzeba było trochę przy każdej ruszyć głową. Wszystkie elementy zadziałały bez problemu, obsługa bardzo sympatyczna. Polecam głównie dla grup początkujących oraz dla tych, które chcą po prostu potrenować szybkie myślenie.

  • Escape Room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Śledztwo detektywistyczne

    20.11.2019 | Besuchsdatum: 19.11.2019

    Pokój nastawiony na współpracę, co może dobrze sprawić każdą grupę. Zagadki głownie klasyczne, dwie z nich wymagają jednak użycia trochę siły (wbrew temu co mówią na początku gry). Ten pokój to jeden z tych starszych, ale bawiliśmy się bardzo dobrze. Myślę, że 4 osoby to optymalna liczba graczy w tym pokoju.
    Sam pokój skrywa kilka tajemnicy i jest warty odwiedzin. Jednak po wszystkie pochlebnych opiniach i pobycie w innych pokojach Exitów spodziewałam się czegoś ekstra, a niestety moje oczekiwania nie zostały w 100% spełnione. Jednak w ogólnym rozrachunku nie mam pokojowi nic do zarzucenia. :) Serdecznie polecam.

  • Escape Room Kraina Wiecznej Nocy

    Kraina Wiecznej Nocy
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Kraina wiecznych zagadek

    18.11.2019 | Besuchsdatum: 12.11.2019

    Pokój łatwy, zagadki zarówno elektroniczne jak i klasyczne. Wszystkie szczegóły dopracowane, dekoracje klimatyczne. Niestety jeden z elementów fabularnych nie zadziałał, ale mimo tego całe doświadczenie przyjemne. Miejmy nadzieję, że więcej to się już nie powtórzy. ;)
    Pokój dla grup początkujących, ale warty odwiedzenia też przez osoby doświadczone.

  • Escape Room Przeklęty Pierścień

    Przeklęty Pierścień
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Nowy rekord

    18.11.2019 | Besuchsdatum: 12.11.2019

    Pokój należy do tych łatwiejszych, jednak dla naszej doświadczonej drużyny stanowił świetny odpoczynek od trudnych zagadek i rozkmin. Udało się nam nawet wbić nowy rekord (22 minuty). Sam pokój przygotowany bardzo starannie, zagadki elektroniczne, ale utrzymane w klimacie Śródziemia. Kilka ciekawych rozwiązań, które na pewno dostarczą wiele radości. Polecam pokój na rozgrzewkę i rozpoczęcie przygód z ER.
    Obsługa jak zawsze na wysokim poziomie. Całe doświadczenie przyjemne i warte polecenia. ;)

  • Escape Room Czarny motylek

    Czarny motylek
    Fox O'clock
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Trochę strasznie

    29.10.2019 | Besuchsdatum: 26.10.2019

    Pokój odwiedziliśmy w 3 dość doświadczone osoby i wszyscy stwierdziliśmy, że pokój nie należał do trudnych. Wszystkie zagadki łączyły się w całość, żadna nie wymagała większych rozkmin.
    Sam klimat pokoju trzyma w napięciu, lecz nie ma momentów wyjątkowo strasznych.
    Pokój zadbany, wszystkie szczegóły dość dobrze dopracowane, jednak sam pokój nie wyróżnił się niczym, ani niczym nas nie zaskoczył. Wszystko było jednak poprawne. :)
    Doradzałabym odwiedziny na początku swojej kariery ER, ze względu na łatwy poziom i ciekawy klimat.

  • Escape Room Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia

    Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia
    Exit19.pl
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Szybkie śledztwo kryminalne

    18.10.2019 | Besuchsdatum: 17.10.2019

    Świetny pokój, który zmusza do myślenia w trochę inny sposób niż tradycyjne escape roomy. Do rozwiązania jest zagadka kryminalna, która angażuje od samego początku. Wszystkie zagadki tematycznie powiązane są w klimatem pokoju, dodatkowo dość różnorodne.
    Pokój naprawdę dopracowany jest pod każdym względem. Obsługa jak to zawsze w EXIT19 na najwyższym poziomie.
    Pomimo możliwość uczestniczenia w pokoju w 7 osób, myślę że 4 osoby to optymalna liczba (w tym osób my byliśmy).
    Polecam pokój jako rodzynek na rynku wrocławskim, trzyma w napięci i zapewnia świetną zabawę. Naprawdę poczuliśmy się tam jak w urzędzie skarbowym podczas ściśle tajnej akcji.

  • Escape Room Jumanji

    Jumanji
    HURRY UP
    Wrocław

    Udało się wyrzucić 5 :)

    16.10.2019 | Besuchsdatum: 10.10.2019

    Poza pierwszą zagadką, która zajęła nam 15 minut to cały pokój zrobiliśmy w błyskawicznym tempie. Wszystkie zagadki łączy się w naszej głowie jak kawałki puzzli, by na końcu pozwolić nam uciec z gry. :)

    Pomimo swojego wieku w pokoju wszystko zadziałało bez problemu. Klimat nadają bardzo dopracowane ozdoby i szczegóły w pokoju. Zagadki nie takie trudne, ale potrzeba trochę wyobraźni i myślenia abstrakcyjnego. Nasza drużyna liczyła 4 osoby i nikt się nie nudził, zagadki częściowo nieliniowe przez co można je rozwiązywać w parach jednocześnie.

    Obsługa jak zawsze na wysokim poziomie. ;) Polecam pokój dla wszystkich fanów przygodowych pokoi, zarówno tych bardziej doświadczonych jak i początkujących.

  • Escape Room Lochy Króla Artura

    Lochy Króla Artura
    Exit19.pl
    Wrocław

    WOW w stylu rycerskim

    04.10.2019 | Besuchsdatum: 03.10.2019

    To już nasz czwarty pokój Exit19, więc wiedzieliśmy że można spodziewać czegoś na wysokim poziomie, ale to co zastaliśmy to przeszło nasze najśmielsze wyobrażenia. Każdy szczegół, zarówno ten dotyczący zagadki, jak i element wystroju, był dopracowany. Wiele niespodzianek i efektów specjalnych, a to wszystko nawiązujące do fabuły. Do lochów wchodzisz jak do oddzielnej historii, która pochłania cię na 90 minut (albo mniej ;)).
    Pokój zdecydowanie zasługuje na najwyższą ocenę, tak jak sama obsługa, która jak zawsze zagadywała ciekawą rozmową.
    Zagadki są częściowo nieliniowe, dzięki czemu nasz cały 4-osobowy team się nie nudził, a każdy mógł zajmować się czymś innym. Zagadki zarówno manualne jak i te na myślenie.
    Pokój polecam drużynom bardziej doświadczonym, bo zagadek jest naprawdę dużo i należy gładko przechodzić z jednej do drugiej. Ale warto się na chwilę zatrzymać i docenić wkład pracy włożony przez twórców w ten pokój.

  • Escape Room Więzienie

    Więzienie
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Czy jesteście dobrą drużyną?

    04.10.2019 | Besuchsdatum: 30.09.2019

    Do tego pokoju poszliśmy zaraz po wyjściu z innego pokoju tej firmy (Pokoju Babci), dlatego rozgrzani mieliśmy że pójdzie nam ekspresowo. Jednak okazało się, że współpraca nie jest nasza najmocniejszą stroną i skończyło się na kilku krzykach, na szczęście udało nam się pokonać wszystkie trudności.
    Pokój to prawdziwe więzienie, z liniowymi zagadkami, które wymagają logicznego myślenia. Nie należy do najłatwiejszych, ale ekipy mające na swoim koncie >10 pokoi jak najbardziej mogą się wybrać.
    Polecam wszystkim do praktycznego przećwiczenia współpracy oraz komunikacji (to chyba stanowi największy problem). Ciekawe pomysły na zagadki oraz na samą fabułę pokoju.
    My bawiliśmy się bardzo dobrze w czym swoją zasługę ma również obsługa. Na pewno jeszcze wpadniemy w odwiedziny do innych pokoi.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2