zmorcia

zmorcia

Dopiero zaczynam, ale szybko się rozkręcam.

48 Besucht

13 Geplant

Navigator

116 Punkte

100
116 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Sherlock Holmes
Sherlock Holmes

Nowa propozycja Let Me Out

28.02.20 | Besuchsdatum: 04.01.20

zmorcia 32 Bewertungen

Pokój przewyższa poziomem wykonania i zagadek inne pokoje firmy LetMeOut. Spędziliśmy tam bardzo miłe chwile. Niektóre zagadki nietypowe, wystrój ładny, ale pokój sam w sobie raczej dla osób początkujących. Dla naszej grupy czteroosobowej trochę tych zagadek za mało, niektórzy z nas momentami się trochę nudzili, bo zagadki raczej liniowe.
Ogólna ocena: polecamy dla osób początkujących lub mniej licznych (2-3 osobowych), pokój ładny i zagadki ciekawe.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Prosektorium
Prosektorium

Trochę strachu wieczorową porą

12.02.20 | Besuchsdatum: 06.02.20

Glaubwürdige Bewertung

zmorcia 32 Bewertungen

Pokój utrzymany jest w klimacie, który sugeruje jego nazwa. Dobrze zaaranżowana przestrzeń sprawia wrażenie jakbyśmy faktycznie znajdowali się w prosektorium. Pokój niestety swoje lata świetności przeżył i można to zauważyć. Nie wpływa to jednak mocno na przebieg gry. Poziom trudności pokoju raczej łatwy, zagadek nie ma aż tak dużo, więc doświadczone drużyny uwiną się raczej szybko. Przyda się umiejętność współpracy. Polecam pokój na początki swojej przygody escape roomowej i wcale nie jest taki straszny. ;)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room American School Story
American School Story

Kosmos dosłownie i w przenośni

12.02.20 | Besuchsdatum: 28.01.20

zmorcia 32 Bewertungen

Nowa lokalizacja Fox o'clock została świetnie wykorzystana do stworzenia nowego rodzaju pokoju, z interakcją jakiej do tej pory nie widzieliśmy. Trzeba to traktować jako przeżycie, po skończeniu którego potrzeba chwili na ponowne zebranie myśli i rozważenie wszystkiego co zaszło.
Sam pokój nie jest trudny, ale doświadczenie kilku-kilkunastu pokoi bardzo sprzyja wykonywaniu zagadek. Wszystkie zagadki spójne z wystrojem i klimatem pokoju. Widać ogrom pracy przyłożony do każdego z elemenetów w tym pokoju.
Polecamy drużyną 3-4 osobowym z pewnym doświadczeniem. Przygotujcie się na odjechane 90 minut dobrej zabawy. ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tożsamość
Tożsamość

Potwierdziliśmy

24.01.20 | Besuchsdatum: 21.01.20

zmorcia 32 Bewertungen

Zamknęliśmy listę pokoi Exitu Tożsamością. Mimo, że pokój jest raczej łatwy i dla grup początkujących, to trochę zacięliśmy się w jednym miejscu. Jednak wystarczyło bardziej poszukać i udało nam się wyjść z pokoju.
Pokój całkowicie elektroniczny, nie ma w nim kłódek. Pozwala sprawdzić swoją współpracę w grupie. Kilka pomysłowych zagadek, ale jako doświadczona grupa niektórzy się czasami nudzili.
Polecam iść w 2-3 osoby maksymalnie, a będzie więcej do roboty dla każdego.
Jednak pokoje Exitu nigdy nie zawodzą, również obsługa jak zawsze wygadana ;)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

Wynalazki, wynalazki, wynalazki...

24.01.20 | Besuchsdatum: 21.01.20

Glaubwürdige Bewertung

zmorcia 32 Bewertungen

Pokój jest niesamowity, widać ogrom pracy włożony w przygotowanie pokoju. Zagadki są powiązane tematycznie, nie tylko z samymi czasami do których się przenosimy, ale również z samymi pracami Leonardo da Vinci. Duża nieliniowość pozwala na równoległe rozwiązywanie zagadek, także nikt z naszej 4 osobowej drużyny się nie nudził.
Tak szybko nam poszło, że teraz żałujemy, że nie mogliśmy nacieszyć się tym pokojem dłużej.. :)
Do tego nowa poczekalnia robi ogromne wrażenie, czekamy na kolejne niespodzianki...
Obsługa jak zawsze super, rozmowa przed i po grze jak najbardziej naturalna.
Polecamy grupom bardziej doświadczonym. Jak już raz pójdziecie do Exitu to żaden inny pokój nie będzie na Was robił wrażenia ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room HexIT
HexIT

Na ratunek światu

17.01.20 | Besuchsdatum: 16.01.20

zmorcia 32 Bewertungen

Pokój odwiedziliśmy w 4 osoby, w tym 3 osoby pracujące w IT.
Pomysł na pokój świetny, a wykonanie jeszcze lepsze. ;) Tak naprawdę wszyscy się dobrze bawili, każdy miał co robić. Niestety bez podstawowej wiedzy około komputerowej nie uda się tego pokoju przejść. Trzeba przyznać, że każdy szczegół był dopracowany. Obsługa bardzo sympatyczna.
Polecamy osobom doświadczonym w escape roomach i siedzących w temacie IT.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Dooby Doo
Dooby Doo

Duchy istnieją?

16.01.20 | Besuchsdatum: 12.01.20

Glaubwürdige Bewertung

zmorcia 32 Bewertungen

Zacznę od pozytywów: pokój zaskakuje rozbudowaną fabułą, która zaskoczy nawet doświadczonych graczy. W pokoju znajdziemy mnóstwo zagadek, które do tego są różnorodne i angażują cały zespół. Wiele rzeczy w pokoju może dziać się jednocześnie dzięki nieliniowym zagadkom, przez co nikt nie będzie się nudził. Świetny sposób na podpowiedzi, dopasowany wystrój, wszystko jak najbardziej profesjonalnie, ale niestety...
Przechodząc do minusów: rozumiemy, że klimat w pokoju miał być straszny, dlatego też światło w większości było przygaszone, ogólnie w pokoju dość ciemno. Niestety jeżeli napotykamy zagadki opierające się na [spojler] to przydałoby się lepsze oświetlenie, a dostępne w pokoju "latarki" nie zapewniają wystarczającego światła do ich rozwiązania, przez co zajęło nam to trochę czasu. No i jeszcze jeden minusik za obsługę, ale nie napiszę więcej, żeby nie spoilerować zabawy. ;)
Podsumowując pokój zasługuje na 10, ale niestety pozostawił delikatny niesmak, więc muszę obniżyć ocenę.
Wszystkim wybierającym się do tego pokoju, życzę aby wszystko przebiegło bez problemów i żebyście nacieszyli się świetnym pokojem, jednym z lepszych we Wrocławiu. Pokój dla grup bardziej doświadczonych, bo liczba zagadek w pokoju może was przerosnąć.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 8/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Zakład Karny
Zakład Karny

3, 2, 1 - ucieczka!

04.01.20 | Besuchsdatum: 04.01.20

zmorcia 32 Bewertungen

Pokój dla grup początkujących, ale nie wiem czy odpowiedni na pierwszy raz. Wystrój rodem z zakładu karnego, ale widać że pokój już trochę wymeczony przez kilka lat korzystania.
Zagadki logiczne, ale trzeba trochę pokombinować. Jak zawsze w Let Me Out można liczyć też na zagadki manualne.
Nasza ucieczka się udała, więc życzymy innym powodzenia.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Psychiatryk
Psychiatryk

Dużo krzyków

04.01.20 | Besuchsdatum: 04.01.20

Glaubwürdige Bewertung

zmorcia 32 Bewertungen

Pokój starszej generacji, zagadki ciekawe, lecz proste.
Kilka fajnych mechanizmów, znalazły się też zagadki manualne.
Pokój dla grup początkujących, ale grupy doświadczone też będą się tutaj bawić.
Na arenie wrocławskiej uplasowuje się gdzieś w połowie stawki.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Tajemnica Księgi Lasu
Tajemnica Księgi Lasu

Leśny klimat

04.01.20 | Besuchsdatum: 04.01.20

Glaubwürdige Bewertung

zmorcia 32 Bewertungen

Pokój dość nowy, wystrój bardzo dopracowany. Zagadki dość proste i nie zawsze liniowe, da się robić kilka równocześnie.
Pokój raczej dla początkujących, idealny 3-4 osobowych. Miło spędziliśmy czas.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Weiter anzeigen