Sebastian H. 1
  • Escape Room PostApo: Schron

    PostApo: Schron
    ER 1871 Inny Wymiar
    Chorzów

    Glaubwürdige Bewertung

    Pierwszy raz na "nie"

    22.07.2019 | Besuchsdatum: 23.06.2019

    Po odwiedzeniu 20 pokoi, po raz pierwszy muszę napisać negatywną opinię. Nie chcę nikomu robić pod górkę, jednak mam nadzieję, że krytyka zostanie konstruktywnie wykorzystana przy budowie oraz obsłudze kolejnych pokoi tej firmy.

    Obsługa:
    -Na wstępie przywitała nas sympatyczna Pani z dzieckiem, które już na początku pięknie zaspojlerowało nam to co miało nas zaskoczyć po wejściu do pokoju.
    -Po kilkukrotnej próbie nawiązania kontaktu ze środka, Pani w końcu zgłosiła się, przeprosiła za nieobecność. Przy próbie o pomoc byliśmy wypytani co już mamy, co zrobiliśmy, na jakim etapie jesteśmy.
    Obsługa powinna mieć oko cały czas na graczy i być na bieżąco.

    Sprawy techniczne:
    -Jedna z zagadek nie została włączona przez obsługę, więc mieliśmy w czasie rozgrywki gościa z zewnątrz.
    -Hasło które znaleźliśmy nie pasowało do rozwiązania, po kontakcie z obsługą okazało się, że hasło które mamy jest prawidłowe i nie wiadomo czemu nie działa.
    -Dwa klucze były pomylone miejscami co całkowicie uniemożliwiło rozwiązanie jednego z zadań.
    -Wyjście z pokoju było możliwe nawet bez rozwiązania wszystkich zagadek.

    Wystrój:
    -Byliśmy uprzedzeni, że będzie brudno, tak było. Jednak wrażenie niechlujstwa również było odczuwalne.
    -Minus za brak oprawy dźwiękowej.
    -Uwaga na nogi, jedno miejsce bardzo naraża na kontuzję.

    Podsumowując. Na początku zostaliśmy poinformowani, że to trudny er, jednak po wyjściu mamy wrażenie, że owszem jest trudny ale dla obsługi.
    Ogólnie pokój na tle innych wypada słabo. Można powiedzieć, że amatorsko.


    ER 1871 Inny Wymiar

    Antwort ER 1871 Inny Wymiar

    Dziękujemy za opinię. To był drugi tydzień po uruchomieniu pokoju. Wszystko zostało już zmodernizowane i ulepszone, o czym świadczą kolejne pozytywne komentarze.

  • Escape Room Reaktor 404: powrót atomu

    Reaktor 404: powrót atomu
    Quest Cage
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    Niezły

    16.01.2019 | Besuchsdatum: 23.12.2018

    Pokój poprawny. Jednak po pozycji w rankingu spodziewałem się czegoś więcej.

  • Escape Room Cicha Noc

    Cicha Noc
    DO NOT ENTER
    Rybnik

    Glaubwürdige Bewertung

    Najlepszy

    16.01.2019 | Besuchsdatum: 06.01.2019

    Pokój na pewno zasługuje na wyższe miejsce w rankingu. Myślę że z czasem będzie się piął coraz wyżej. Świetna obsługa - z pasją. Klimat chyba najlepszy jaki do tej pory spotkałem w ER. Oprawa muzyczna, klimat zagadek, wystrój, historia, rozwiązania techniczne, wszystko dopięte na ostatni guzik.

  • Escape Room Grota Mocy

    Grota Mocy
    Open The Lock
    Zabrze

    Czad!

    09.09.2018 | Besuchsdatum: 09.09.2018

    Na początku człowiek zadaje sobie pytanie: "czy w takim mieście jak Zabrze, może spotkać nas coś niesamowitego". Po wyjściu z tego er odpowiedź jest jedna: TAK!!
    Obsługa na wysokim poziomie. Sam er od wejścia robi bardzo dobre wrażenie. Im dalej tym jeszcze lepiej, ciekawiej. Nowe rozwiązania techniczne, mało standardowych kłódek. Podczas rozgrywki kilka razy doświadczamy efektu "WOW".
    Kapitalny klimat i wystrój.
    Jednym słowem super!

  • Escape Room Pogromcy duchów

    Pogromcy duchów
    Quick Escape Room
    Bytom

    Glaubwürdige Bewertung

    Duchy

    19.08.2018 | Besuchsdatum: 19.08.2018

    Spotkanie z duchami wywarło na nas pozytywne wrażenia. Na miejscu zastalismy ciekawe rozwiązania techniczne, zagadki na fajnym poziomie oraz co ważne, brak kłódek. Pokój jest na pewno inny niż te, które odwiedziliśmy do tej pory, zasługuje na ocenę 9/10.

  • Escape Room Tunele pod miastem

    Tunele pod miastem
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    W tunelach

    12.08.2018 | Besuchsdatum: 11.08.2018

    Był to nasz czwarty pokój, do tej pory zdecydowanie najlepszy. Zagadki na odpowiednim poziomie, niebanalne. Wystrój i rozwiązania techniczne oceniam bardzo wysoko, na prawdę może zna zapomnieć, że nie jest się w kamienicy, tylko faktycznie w tunelach. Polecam każdemu

  • Escape Room Fabryka Czekolady

    Fabryka Czekolady
    LOFTescape
    Chorzów

    Genialny

    15.07.2018 | Besuchsdatum: 08.07.2018

    Świetny pokój! Obsługa 11/10 (chociażby dlatego trzeba koniecznie odwiedzić to miejsce).
    W pokoju bardzo ciekawe rozwiązania, oryginalne systemy, wystrój i klimat przenosi nas do krainy fabryki czekolady.

  • Escape Room Kryjówka Genialnego Wynalazcy

    Kryjówka Genialnego Wynalazcy
    Strych
    Chorzów

    Super

    15.07.2018 | Besuchsdatum: 15.07.2018

    Bardzo fajny pokój o umiarkowanym stopniu trudności. Ciekawe i oryginalne zastosowane mechanizmy i systemy. Polecam.