oladacq

oladacq

Hallo, ich bin oladacq. Ich habe 9 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

9 Besucht

0 Geplant

Wanderer

46 Punkte

25
46 Pkt
50

Alle Bewertungen

Escape Room Złoto nazistów
Złoto nazistów

Męczarnia

23.03.19 | Besuchsdatum: 02.03.19

Skąd tyle dobrych opinii? Naprawdę, jeden z najgorszych w jakich byłam. Duzy + za klimat, ale... zagadki KOMPLETNIE nielogiczne, tzn. słabo oznaczone!!!, można je interpretować na kilka sposobów, a mimo tego same w sobie były proste, wiec satysfakcji po rozwiazaniu nie było.. w tym pokoju było dosłownie 5, może 6 zagadek łącznie, co już swiadczy o tym ze pokoj zwyczajnie.. nudny. Wyszlismy przed czasem, a ja mialam wrazenie jakby bylo juz dawno po- bardzo nam się dłużył... Nie polecam! A i obsługa niesympatyczna.. po zapytaniu jak nam się podobało odpowiedzieliśmy, ze nie bardzo a Pani w tym momencie sobie poszła bez jakiegokolwiek slowa...

Allgemeine Note: 3/10

Game Master: 3/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Testament
Testament

cóż...

23.03.19 | Besuchsdatum: 11.08.18

Archivbewertung

Średni... Mocno średni... Zacznijmy od tego, że duży minus za to że jest to [spojler]. Jednak to duża atrakcja w escape roomach, a wręcz must have. Po drugie, nic elektrycznego, tylko kłódki, albo coś napisać... taki mało nowoczesny- jakby ktos chciał zrobić escape room 20 lat temu. Zagadki nie były ciekawe, ale też nie nieciekawe, takie trochę nijakie.. jak cały ten pokój

Allgemeine Note: 4/10

Game Master: 10/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

Bardzo fajny!

23.03.19 | Besuchsdatum: 14.07.18

Glaubwürdige Bewertung

Generalnie pokoj byl bardzo fajny i klimatyczny, ale jedna wyjatkowo meczaca zagadka wplywa na oczko w dół :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Nekromanta
Nekromanta

ŚWIETNY!!!:)

23.03.19 | Besuchsdatum: 08.02.19

Glaubwürdige Bewertung

Bardzo bardzo fajny pokój! Super zagadki, trzyma w napieciu, klimat cudownie zbudowany jedyny maly minus to nijakie zakonczenie gry, tzn ze po przejsciu pokoju nic sie nie dzieje [spojler], tylko Pani przychodzi. Ale zabawa swietna, klimatyczna, logiczna! :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 8/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Obłęd
Obłęd

ŚWIETNIE!!!!!!

23.03.19 | Besuchsdatum: 06.02.19

Glaubwürdige Bewertung

Nic dodać, nic ująć! Naprawdę, mimo wielu pokoi w ktorych bylam, jeden z najlepszych, jesli nie najlepszy. Klimat, zagadki, rozmieszczenie pokoi, po prostu cudo!!!!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Cela nr 4
Cela nr 4

W porządku, ale...

23.03.19 | Besuchsdatum: 15.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Pokój generalnie był w porządku, może nie bawiliśmy się jakoś szczególnie, ale na pewno nie możemy powiedzieć, że wyszliśmy niezadowoleni. Dużo zagadek, wszystkie całkiem logiczne i ciekawe, a wprowadzenie-świetne!
Było kilka mankamentów:
1. OZNACZENIA!!!! zawsze, kiedy widzę te klasyczne napisy i tabliczki 'nie dotykać, urządzenie elektryczne' to... nie dotykam? tutaj (w celi?) brało to udział w grze, co powinno być powiedziane przed wejściem, bo kolejnym razem można bawić się gaśnicą
2.Jeden elektroniczny element gry zepsuł się w trakcie wiec zostalo nam podane zastepczce, co juz psuje klimat gry..
3.Dźwięki spoza pokoju(wejście do niego jest przy szafkach, gdzie chodzi stosunkowo sporo osób) bardzo się nosiły, więc słysząc rozmowy innych ludzi ciężko wczuć się w klimat...
Podsumowując- nie żałuje, że odwiedziłam, ale jakbym wiedziała jak będzie nie wiem czy zdecydowalabym się odwiedzic :)

Allgemeine Note: 6/10

Game Master: 10/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Skąd tyle pozytywnych opinii?

23.03.19 | Besuchsdatum: 22.03.19

Opis oceny 2, czyli "Ten pokój był naprawdę zły - nie bawiliśmy się rozwiązując go, a klimat nie był interesujący. Nie polecam go. " jest bardzo adekwatny do moich( naszych) odczuc zwiazanym z tym pokojem... Przede wszystkim, klimat utrzymuje się tylko pierwsze około 10 min, pózniej tragedia.. ponad połowa zagadek tak naprawdę nie związana w żaden sposób z ''historią''. Znalezienie metody rozwiązania zadań nie było trudne, ale wykonywanie ich było po prostu męczące, trwało długo, było upierdliwe, nie sprawiało satysfakcji i było... nudne. Mało myślenia, dużo robienia + zagadki nie były często logiczne i dobrze oznaczone. Wychodząc usłyszeliśmy, że pokój powinno się rozwiązywać w 3 osoby wtedy jest wiecej ''frajdy''. Szkoda,że nie ma takiej informacji na stronie, wtedy nie przyszlibyśmy we dwójkę...

Allgemeine Note: 2/10

Game Master: 9/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Bardzo fajny pokoj!

23.03.19 | Besuchsdatum: 08.03.19

Bardzo fajny, a przede wszystkim klimatyczny pokój! Wszystkie zagadki logiczne i związane z grą, co budowało fabułę. Swietny wystrój pokoju! Zdecydowanie polecam :)))

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel