Stef

Stef

Na początku zbierania doświadczeń

23 Besucht

8 Geplant

Navigator

101 Punkte

100
101 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

Przyjemne podróże w czasie

08.02.20 | Besuchsdatum: 27.01.20

Stef 23 Bewertungen

Jak to zwykle bywa w Exit, pokój jest bardzo dopracowany i przyjemny wizualnie. Samo wejście robi świetne wrażenie - miło było nie zasłaniać oczu, żeby wejść do pokoju. Zagadki rozmaite, mogłoby być o kilka więcej :) ale w 4osobowej dość doświadczonej grupie każdy miał co robić. Udało się wyjść przed upływem czasu, korzystając z jednej podpowiedzi, która faktycznie pomogła i kilku w rodzaju "zostawcie to na poźniej". Pokój typowo przygodowo-historyczny, więc odpowiedni dla osób, które często się boją klimatu krwi i horroru. Chyba jedyny minus to cena pokoju, na szczęście przy kilku osobach nie jest to tak bolesne.
Niemniej jednak podium w Exit pozostaje bez zmian, Obłęd, Zdrada oraz Lochy rządzą i niełatwo będzie je zdetronizować.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Pinokio
Pinokio

Dla każdego

09.01.20 | Besuchsdatum: 20.12.19

Stef 23 Bewertungen

Pokój dla każdego (z doświadczeniem w tego typu zabawie), więc nie ma potworów, krwi i strachu. Zagadek sporo, można się nimi podzielić. Czasem trzeba pogłowkować, czasem nieco zmęczyć dbałością o każdy ruch. Miło spędzony czas, zwłaszcza, że bez podpowiedzi :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Lochy Króla Artura
Lochy Króla Artura

Bardzo klimatyczny i familijny pokój

05.11.19 | Besuchsdatum: 04.11.19

Stef 23 Bewertungen

Zasłużone miejsce w czołówce wrocławskich escape roomów. Świetny klimat, mnóstwo zagadek (elektronika, manualne, kłódki) no i bardzo dopracowany wystrój. Niektóre rozwiązania wręcz magiczne. Pokój wydaje się idealny na 4 osób (3 miałyby ręce pełne roboty), my byliśmy w 5 i bywało tłoczno. Świetne miejsce dla rodzinnego wypadu ze starszymi dziećmi! Pozostaje czekać na kolejną propozycję z Exit19

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Dzicy Są
Dzicy Są

Przyjemna wizyta

10.10.19 | Besuchsdatum: 09.10.19

Stef 23 Bewertungen

Pokój stonowany, przygodowy, bez krwi i strachu, jasny i bardzo przyjemny oraz po prostu miły dla oka. Początkowo wydaje się, że nie ma co robić, ale finalnie okazuje się, że kazdy ma swoje zagadki do rozwiązania. Śmiało można się dzielić obowiązkami, poziom trudności od łatwego do średniego. Sporo kłódek, ale są też elektroniczne rozwiązania. Oryginalne zakończenie, niespotkane dotąd w żadnym pokoju.
Na pewno warto :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Zdrada w Breslau
Zdrada w Breslau

Zasłużona pozycja w rankingu

08.08.19 | Besuchsdatum: 07.08.19

Stef 23 Bewertungen

Pokój na pewno warto odwiedzić i przygotować się na intensywną pracę przy rozwiązywaniu zagadek, których nie brakuje do ostatniej chwili. Wydaje się, że 4-5 osób to optymalna wielkość grupy tak, żeby dla każdego coś się znalazło. Zagadki logiczne, choć czasem pewne elementy bardzo łatwo przegapić. Tradycyjnie już wystrój pomieszczenia jest klasą samą w sobie, dodatkowo fabuła pokoju jest bardzo dobrze wpasowana w zagadki. Na pewno pozostanie w pamięci na długo.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Syreni Śpiew
Syreni Śpiew

Czara ognia

26.07.19 | Besuchsdatum: 20.07.19

Stef 23 Bewertungen

Pokój dość dobrze oddaje klimat 4 tomu HP - zagadki, wystrój mocno nawiązują do ksiązki i filmu. Moim ulubionym gadżetem była Czara Ognia, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Ciekawy system podpowiedzi, pasuje do stylu hogwartu. Sredniozaawansowane grupy poradzą sobie ale trzeba się dobrze komunikować i być spostrzegawczym.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Prosektorium
Prosektorium

Krwiście

27.06.19 | Besuchsdatum: 25.06.19

Stef 23 Bewertungen

Dobry choć już wiekowy pokój dla średniozaawansowanych grup. Zagadki od prostych do trudnych, sporo kłódek konieczności współpracy z innymi. Byliśmy w 6 osób, każdy miał coś do robienia i udało się wyjść przed czasem ale 3-4 osoby również dałyby radę. Bardzo miła obsługa, wszystkie zagadki wyjaśnione choć bez podpowiedzi by się nie udało

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Underworld
Underworld

Wciągające zakończenie trylogii

29.03.19 | Besuchsdatum: 27.03.19

Stef 23 Bewertungen

Pierwsza część trylogii ukończona jako ostatnia. Pokój trzyma poziom pozostałych - różne formy zagadek, kłódek, dobrze urządzone wnętrze oraz miła obsługa. Bardzo dobre miejsce dla szlifowania komunikacji i współpracy, szczególnie na samym początku. Byliśmy w 6 osób i każdemu udało się rozwiązać co najmniej jedną zagadkę - tłok nie był odczuwalny, ale można pokusić się o mniejszą grupę.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Peron 9 i 3/4
Peron 9 i 3/4

W świecie magii

21.01.19 | Besuchsdatum: 19.01.19

Glaubwürdige Bewertung

Stef 23 Bewertungen

Obowiązkowy pokój dla fanów serii o HP. Bardzo dobre wykonanie - pierwsze minuty trzeba było poświęcić na zwiedzanie a dopiero później wzięliśmy się za zagadki. Sporo elektroniki (magia), kilka momentów wow i udało się wyjść przed czasem. Kilka rzeczy można by było dopracować, bo sam pokój ma predyspozycje by być we wrocławskiej czołówce.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Obłęd
Obłęd

Jedno wielkie WOW

14.12.18 | Besuchsdatum: 10.12.18

Glaubwürdige Bewertung

Stef 23 Bewertungen

Obowiązkowe miejsce dla każdego miłośnika escape room. Zagadki o różnym poziomie trudności, czasem wymagają nieco więcej odwagi od któregoś z uczestników a ich ilość pozwaja nacieszyć oko perfekcyjnym wykonaniem pokoju - chociaż przez większość czasu miałem wrażenie, że to nie jest jakiś przygotowany escape room a po prostu przeniesione autentyczne wnętrza z opuszczonego szpitala. Nie warto się spieszyć (chyba, że komuś zależy na rekordzie) i spędzić troche czasu na podziwianiu. Wydaje mi się, że 4 osoby to idealna ilość (byliśmy w 5), żeby każdy mógł cieszyć się zabawą. Klimat i wykonanie na 11!
Nieco mieszane uczucia mam co do udziału aktora - na pewno dodaje emocji całej grze, niemniej jednak następnym razem wolałbym grę bez udziału dodatkowej osoby.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen