wnadarzewska
  • Escape Room Wrota Czasu - Egipt

    Wrota Czasu - Egipt
    TickTack
    Gliwice

    Glaubwürdige Bewertung

    Gra warta pochodni

    26.01.2020 | Besuchsdatum: 14.01.2020

    Pokój był świetny - bardzo klimatyczny, miał w interesujący sposób napisaną historię, zagadki różnorodne. Trochę widać po nim, że powstał dawno temu, ponieważ traci już ducha nowoczesności - co nie znaczy, że nie warto go odwiedzić! Polecam szczególnie dla małych (ok. 3 osób), ale dobrze zgranych ekip. Ta podróż w czasie jest warta świeczki, czy raczej pochodni zakoszonej ze starożytnego Egiptu!

  • Escape Room Zemsta

    Zemsta
    Maze in Mind
    Rybnik

    Glaubwürdige Bewertung

    Zagadkowa zemsta

    26.01.2020 | Besuchsdatum: 06.01.2020

    Kolejny świetny pokój od Maze In Mind - klimatyczny, zróżnicowany zagadkowo, z rozbudowanym scenariuszem, z nietypowymi rozwiązaniami, trafiony nawet dla grup z większym doświadczeniem. Nic dodać, nic ująć - po prostu trzeba iść i go przejść :)

  • Escape Room Niepokój

    Niepokój
    ER 1871 Inny Wymiar
    Chorzów

    To NIEPokój, to MEGAPokój!

    03.12.2019 | Besuchsdatum: 01.12.2019

    "Niepokój, strach, niedowierzanie... Dlaczego dałem się w to wpakować?! Czy uda nam się uciec?! Proszę, zgaście tę niepokojącą muzykę! Ja nie chcę! ON tam jest! Czy wszyscy są w komplecie? TA muzyka! Obłęd!"
    Te i inne myśli obijają się w głowie w trakcie gry w tym pokoju (O! A jak łatwo jest zapomnieć, że to tylko gra!). Zagadki fundują niezły fun, ale klimat i wszystko inne, co dzieje i znajduje się w tym pokoju to podstawa jego sukcesu! Jest w nim co robić a wprowadzenie jest mistrzowskie, tak trzymać!
    Inny Wymiar sponsoruje 75 minut czystego niepokoju :)

  • Escape Room PostApo: Schron

    PostApo: Schron
    ER 1871 Inny Wymiar
    Chorzów

    Glaubwürdige Bewertung

    Schrońcie się, zagadki, bo was rozwiążemy!

    03.12.2019 | Besuchsdatum: 10.11.2019

    Mnie osobiście ten pokój nie porwał, choć wiem, że moja ekipa była bardzo zadowolona. Klimat oczywiście, jak to w przypadku Innego Wymiaru, zasługujący na "dychę"! Wprowadzenie + element dodatkowy jeszcze przed rozpoczęciem gry super :) Zagadki były trudne, a jedna posprzątała naszą ekipę na dobre 20 minut. Cała fabuła nie była super liniowa, co jest plusem. Jednakże ja osobiście odczuwałam trochę, że zagadki są "porozrzucane" w losowych miejscach. Można by też dodać jakiś fajny element na wyjście z pokoju, żeby bardziej zgrało się z historią. Mimo tych uwag, jak najbardziej polecam!

  • Escape Room Horror

    Horror
    ER 1871 Inny Wymiar
    Chorzów

    Glaubwürdige Bewertung

    Horror w starej kamienicy

    03.12.2019 | Besuchsdatum: 10.11.2019

    Ten pokój to coś dla fanów ciężkich i mrocznych klimatów. Oczywiście, jak już wcześniej wiele osób wspomniało, lokalizacja tego ER jest perfekcyjna, już od wejścia czuć dreszczyk. Wprowadzenie do tego pokoju jest nietypowe, świetnie nastraja do wczucia się w historię. Pokój był zaskakujący kilkoma elementami, było w nim co robić a nutka horroru nie dawała o sobie zapomnieć ;)

  • Escape Room wyZYSKpol

    wyZYSKpol
    Konsorcjum Czasu
    Bielsko-Biała

    Do roboty, korposzczury!

    09.11.2019 | Besuchsdatum: 12.10.2019

    Pokój klimatycznie jest bezbłędny, zagadki bardzo zróżnicowane i nowatorskie. Do zrobienia jest tam duuużo a deadline nieubłaganie goni!
    Do pełnej dziesiątki w ocenie brakuje tylko porządnego wprowadzenia do pokoju.

  • Escape Room Sekrety krasnoludów

    Sekrety krasnoludów
    Maze in Mind
    Rybnik

    Wielki poziom niewielkich krasnoludków

    09.11.2019 | Besuchsdatum: 14.09.2019

    Wprowadzenie do pokoju jest po prostu mistrzowskie! Klimat miejsca zasługuje na 11/10 a zagadki są tak różnorodne i na zróżnicowanym poziomie, że aż miło. W tym pokoju należy mieć oczy, uszy i nosy szeroko otwarte! Pokój jest po prostu fantastyczny, trzeba go odwiedzić a zarzucić mu można tylko to, że przygoda zdecydowanie powinna trwać, i trwać, i trwać...

  • Escape Room Strych Szalonego Alchemika

    Strych Szalonego Alchemika
    Quest Cage
    Katowice

    Archivbewertung

    Strych szalonego matematyka

    09.11.2019 | Besuchsdatum: 21.07.2018

    Pomimo, że minęło już sporo czasu od naszej w tym pokoju zapadł on nam szczególnie w pamięć przez najmocniej rozbudowany przez Quest Cage aspekt matematyczny ze wszystkich ich pokoi. Odnieśliśmy wrażenie, że pokój ten był nieprzerwanym liczeniem, podliczaniem i rozliczaniem każdej zagadki. I choć zagadki były bardzo logiczne to jednak liniowość fabuły i wszędobylska królowa nauk sprawiają, że pokój przeznaczony jest raczej do bardzo określonego rodzaju odbiorców. Klimat i obsługa jak zawsze w przypadku Quest Cage zasługują na dużą pochwałę.

  • Escape Room Psychopata

    Psychopata
    Set Me Free
    Rybnik

    Glaubwürdige Bewertung

    Gdzie jesteś, psychopato?

    13.09.2019 | Besuchsdatum: 03.09.2019

    Jedno z najlepszych wprowadzeń - mistrz gry jest specjalistą w swoim fachu! Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. A jeśli chodzi o zagadki? Interesujące, jednak bez odkrywania Ameryki - co nie znaczy, że tak łatwo je rozwiązać znajdując się pod solidną dawką adrenaliny! Pokój jest zbudowany w sposób, który ciągle zmusza do gry w stylu "watch your back!".
    Tylko jakby tego psychopaty trochę brak...

  • Escape Room W gąszczu tajemnic

    W gąszczu tajemnic
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    W gąszczu zagadek

    02.09.2019 | Besuchsdatum: 31.08.2019

    Wizyta w Quest Cage, jak zawsze, mega pozytywnie! Pokój nas oczywiście nie zawiódł, wszystko działało jak należy, klimat miejsca super, zagadki jak najbardziej na TAK, poziom zróżnicowany - nie wymagający jednak (na szczęście!) znajomości fizyki kwantowej ;)
    Nie jest to może najlepszy pokój od Quest Cage, ale zdecydowanie warty odwiedzenia!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4