dr4kun
  • Escape Room Sierociniec

    Sierociniec
    LetMeOut
    Wrocław

    Strach ma wielkie oczy i jeszcze większy nóż kuchenny

    09.06.2017 | Besuchsdatum: 10.05.2017

    Sierociniec był jednym z naszych pierwszych pokoi - i pierwszym w klimacie grozy. Stanowi zdecydowany krok naprzód w porównaniu do Komisariatu, jednak nadal pozostaje w tyle za wieloma wrocławskimi pokojami.

    Podczas naszej wizyty, jeszcze w 2016 roku, natknęliśmy się na sporo problemów technicznych - od słabego oświetlenia, przez rozmazane detale, po nie do końca działający jeden z elementów zabawy.
    Zagadki nie należą do najtrudniejszych, choć może być trudno się skoncentrować, zwłaszcza że pokój jest malutki - zdecydowanie na dwie osoby.

    Można go polecić początkującym parom, które chciałyby zasmakować pokoju w klimacie grozy - niektóre zagadki są ciekawe, nie jest wcale zupełnie najgorzej, jednak zdecydowanie urosła silna konkurencja w mieście.

  • Escape Room Kraina Czarów

    Kraina Czarów
    LetMeOut
    Wrocław

    "– Nie mogę się wytłumaczyć – odrzekła Alicja – ponieważ, jak pan widzi, nie jestem sobą. "

    09.06.2017 | Besuchsdatum: 10.11.2016

    Był to nasz trzeci pokój i do dziś mamy do niego sentyment.
    Choć z perspektywy czasu i nabytego doświadczenia trudno zaliczyć go do ścisłej czołówki miasta, Kraina Czarów jest świetnym wyborem dla początkujących, godny polecenia też na pierwszy raz - z licznymi sukcesami wśród znajomych.

    Bardziej zaawansowane ekipy mogą czuć niedosyt, jednak nadal jest to pozycja warta odwiedzenia.

  • Escape Room Komisariat

    Komisariat
    LetMeOut
    Wrocław

    "Myślenie ma kolosalną przyszłość. W milicji także. "

    09.06.2017 | Besuchsdatum: 08.09.2016

    Komisariat odwiedziliśmy w dwie osoby jeszcze w 2015 roku - był to nasz drugi pokój, tuż po nieistniejącym już da Vincim.

    Z perspektywy czasu i doświadczenia, Komisariat jest bardzo przeciętnym pokojem.
    Nie poleciłbym go jednak na pierwszy raz, gdyż niektóre z rozwiązań mogą zrazić do tej formy rozrywki.

  • Escape Room Opuszczony Teatr Lalek

    Opuszczony Teatr Lalek
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Władcy marionetek

    09.06.2017 | Besuchsdatum: 28.05.2017

    Na wstępie: nie strzelajcie sobie w stopę - wybierzcie wersję rozszerzoną, kiedy będziecie już na nią gotowi. Serio.
    Krótsza wersja dużo traci, natomiast pójście do wersji rozszerzonej "zbyt wcześnie" to niepotrzebny samobój.

    My byliśmy we czworo, z doświadczeniem 25-35 pokoi (zróżnicowane w grupie) i bawiliśmy się świetnie. Udało nam się wyjść po 70 minutach z jedną małą podpowiedzią ("czy X gra już teraz, czy będzie ważne później?") - nie jest więc też aż tak strasznie.

    Mimo oparcia się o rozwiązania mechaniczne, pokój spełnia wszystkie oczekiwania i rzuca wyzwanie za wyzwaniem; większość zagadek jest nieliniowych, a jest ich naprawdę dużo, niektóre kilkukrotnie złożone. Jak i pozostałe pokoje Secret Room, i ten jest w całości spójny, ze wszystkimi elementami na miejscu. Sama mechanika pokoju w kilku miejscach zaskakuje mimo oparcia się głównie o kłódki.

  • Escape Room Więzienie

    Więzienie
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Panie, to nie moja ręka, ja jestem niewinny!

    09.06.2017 | Besuchsdatum: 28.05.2017

    Niestety, nie mogę się zgodzić ze sporą częścią opinii o tym pokoju: zdecydowanie nie jest dla początkujących, zarówno ze względu na poziom trudności (i wymagane zgranie w drużynie), jak i pewne rozwiązania techniczne.
    Byłem w czteroosobowej drużynie mającej za sobą od 20 do 30 pokoi i bawiliśmy się w nim bardzo dobrze - mimo braku naszpikowania najnowszymi technologiami, pokój zrobił na nas bardzo pozytywne wrażenie.

    Największym atutem pokoju była jego spójność: zarówno cała historia, jak i poszczególne kroki, wystrój, czy zagadki miały sens i odnosiły się do siebie nawzajem.

  • Escape Room Prosektorium

    Prosektorium
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Gdzie z tym ryjem...

    09.06.2017 | Besuchsdatum: 14.05.2017

    Nietuzinkowe zagadki, spójny klimat i oryginalne elementy rozgrywki - tyle w ogólnym podsumowaniu. Pokój zdecydowanie wart odwiedzenia.

    Pana profesora odwiedziliśmy w cztery osoby; każdy z ekipy miał na koncie przynajmniej kilkanaście pokoi. Udało nam się wyjść bez podpowiedzi w 60 minut (z dostępnych 90, na co dobrze zwrócić uwagę - dłuższe pokoje bardzo często są tego warte!).
    Nie było trudno, choć było sporo do roboty i mniejsze / mniej doświadczone drużyny mogłyby mieć nieco problemów w walce z czasem. Kilka rzeczy było dla nas zaskakujących, choć największym atutem była dla nas spójność pokoju - od początku do końca kazał się zanurzyć w swojej historii i łamigłówkach, bez rozpraszaczy, czy rozsypujących się detali.

    Prosektorium to pozycja obowiązkowa dla każdej bardziej zaprawionej ekipy, natomiast może też być dobrym wyzwaniem dla nieco zgranych grup mających na koncie kilka innych pokoi.

  • Escape Room Pokój babci

    Pokój babci
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Babciu, po co ci takie wielkie...

    09.06.2017 | Besuchsdatum: 10.10.2016

    Jeden ze starszych pokoi, co jest już dziś odczuwalne, zarówno jeśli chodzi o rozwiązania techniczne, jak i poziom zagadek. Moim skromnym zdaniem jest to też najsłabszy pokój we wrocławskim Secret Room - jeśli więc odwiedziliście najpierw Babcię, nastawcie się na znacznie więcej wrażeń w pozostałych pokojach :)

    Do tego pokoju wybraliśmy się w cztery osoby, jeszcze w 2016 roku. Bawiliśmy się dobrze, chociaż chwilami dawał odczuć się tłok; poleciłbym go raczej na trzy osoby.

    Nie należy on do pokoi najtrudniejszych, jest raczej średni - kłody pod nogi rzucały nam pewne aspekty 'techniczne' (w tym, niestety, niedopracowane detale), z braku lepszego określenia. Da radę na pierwszy raz, choć na zarażenie znajomych bakcylem zamykania się w pokojach za pieniądze są lepsze opcje, ale stanowi on bardzo dobry pomost między 'pierwszym razem' i nowszymi, nieco zaawansowanymi pokojami.

  • Escape Room Psychoroom

    Psychoroom
    ExitRoom ™
    Wrocław

    Terapia piłą: można? Można!

    12.05.2017

    Mistrzyni gry uprzedziła nas na początku, że to pokój na przeszukanie - i takim był do końca, acz pozytywnie nas zaskoczył też innymi zagadkami. Te nie były szczególnie trudne, za to logiczne i spójne, a to ceni się najbardziej. Było na tyle dużo powierzchni do przeszukania i zagadek do pokonania, że każdy z naszej czteroosobowej grupy miał co robić i się świetnie bawił.

    Na wyróżnienie zasługuje postać mistrzyni gry, z którą przegadaliśmy niemal tyle czasu, ile zajął nam sam pokój.

  • Escape Room Light Your Brain

    Light Your Brain
    Outroom
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Synapsy do roboty!

    12.05.2017

    Light Your Brain to pokój bardzo specyficzny: cały zamknięty jest [spoiler], które celują w ścisłe umysły.

    Wystrój nie powala, choć nie ma się do czego konkretnego przyczepić. Z założenia pokój podobno miał być minimalistyczny i tak też wyszło w praktyce.

    W naszej czteroosobowej grupie ja bawiłem się całkiem nieźle, jednak pozostała trójka miała niedosyt; zagadek jest mało i mogą trafić do gustu "ścisłowiedom", brakuje jednak poczucia przygody i wyścigu z czasem.

  • Escape Room Amnesia trip

    Amnesia trip
    Orange Exit
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Amnezja po wyjściu...

    12.05.2017 | Besuchsdatum: 01.05.2017

    Do odwiedzenia pokoju skusiła nas majowa promocja na lockme - możemy zaświadczyć, że to działa! :-)

    Amnesia Trip odwiedziliśmy w dwie osoby; mieliśmy za sobą około dwudziestu pokoi. Zagadki są liniowe, zagadek jest niewiele - miejsca też jest niewiele, więc raczej nie polecam większej ekipy.

    Część zagadek ma sens i rozwiązuje się je z przyjemnością, przy części niestety trzeba trochę pozgadywać, co odbiera całą frajdę. Nie jest ich za wiele, nie są też zbyt trudne; ocena trudności wynika z pewnych uniedogodnień technicznych dotyczących kilku kroków.

    Wystrój... wystrój wolałbym pominąć milczeniem, mówiąc jedynie, że całemu pokojowi (może z wyjątkiem części dżungli) przydałby się solidny remont.

    Mając wszystko powyższe na uwadze: uznajmy, że po tej wycieczce dostaliśmy amnezji - czekamy na Coffee Shop i na pewno do niego zawitamy!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 ... 7 8 9 10 11