dr4kun
  • Escape Room Horror Room

    Horror Room
    Outroom
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    "Strachy wytworzone przez wyobraźnie są naszymi gorszymi wrogami, bo niepodobna ich uchwycić, a przez to trudno z nimi walczyć."

    27.06.2017 | Besuchsdatum: 26.06.2017

    Po pokoju czuć już nieco wiek, acz nadal pozostaje dość dobrym pokojem kłódkowym. Od obsługi dowiedzieliśmy się, że pokój był kilkukrotnie poprawiany, więc nie wszystkie starsze opinie pasują do jego obecnego kształtu.

    Byliśmy we czworo i było nas nieco zbyt dużo - pokój jest liniowy, a przy braku dostatecznej ilości źródeł światła dochodzi do sytuacji, kiedy jedna lub dwie osoby nie mają czego ze sobą zrobić.
    Udało nam się zmieścić w wyznaczonym czasie, choć popełniliśmy dwa błędy i natknęliśmy się na swoiste problemy techniczne - pewne "elementy papierowe" były już zużyte i ledwie czytelne.

    Wyszliśmy z mieszanymi odczuciami co do zagadek: część jest standardowa, poprawna, logiczna; niektóre z nich oryginalne i warte zobaczenia; przy kilku, niestety, natrafiliśmy na pewne sztuczne utrudnienia, które marnują czas przeznaczony na grę, zwłaszcza w warunkach panujących w pokoju. Nie pomaga też brak kartki i ołówka.

    Klimat za to jest całkiem niezły; są nieco straszniejsze momenty, jest odpowiedni poziom napięcia, przy tym bez przesadzenia ze straszeniem czy obrzydliwością. Niestety, fabuła jest jedynie lekko zarysowana, przez co brakuje elementu spajającego klimat i zagadki w jedną spójną całość.

    Ten pokój stanowi dość dobry wybór dla początkujących ekip, które jeszcze nie były w pokoju typu horror i chciałyby się w takim sprawdzić, niekoniecznie od razu celując w trudniejsze lub straszniejsze alternatywy.

  • Escape Room Skarb Pogromcy Napoleona

    Skarb Pogromcy Napoleona
    Pałac Krobielowice
    Kąty Wrocławskie

    "Pamiętajcie: nie szukacie klucza, szukacie skarbu"

    26.06.2017 | Besuchsdatum: 24.06.2017

    Czwarty pokój jednego dnia, odwiedzony w drodze powrotnej z trzech pokoi w Legnicy. Przyznam, że nie oczekiwaliśmy zbyt wiele - ot, kolejny pokój do zobaczenia, akurat po drodze...

    Zostaliśmy strasznie pozytywnie zaskoczeni.

    Sam pokój nadaje się dla drużyn na każdym poziomie doświadczenia - początkującym może być nawet łatwiej wpaść na kilka rozwiązań, a w razie problemów zawsze można skorzystać z podpowiedzi. My byliśmy we czworo, każde z kilkudziesięcioma pokojami na koncie - bawiliśmy się świetnie. Udało się wyjść w przewidzianym czasie bez korzystania z podpowiedzi, choć straciliśmy sporo cennych minut zanim &porządnie& przeszukaliśmy pokój.

    W pokoju odnajdziemy kilka kłódek, ale nie one są główną atrakcją. Jest nieco oryginalnych łamigłówek, jest też w pełni zasłużony efekt wow kiedy... sami zobaczycie ;-)

    Wprowadzenie przez przemiłą obsługę rzeczywiście spełniło swoje dodatkowe zadanie: po powrocie do domu od razu zasiadłem do poczytania na temat von Bluchera, historii pałacu i rodziny. Nauka z zabawą, przyjemne z pożytecznym - ten pokój w pałacowych piwnicach to absolutny strzał w dziesiątkę.

    Gdyby tego było mało - sam pałac jest wart zobaczenia, a malownicza okolica sama zaprasza na spacer po odnalezieniu skarbu. Idealne miejsce na połączenie zamiłowania do ER i wycieczki za miasto.


    Na zakończenie: jeszcze przed wizytą dopytywaliśmy o oznaczenia (16+ i pokój nieodpowiedni dla kobiet w ciąży), jak również o wymagania odzieżowe.
    Pokój jest jak najbardziej przyjazny dla dzieci, a kobiety w ciąży mogą spokojnie się pobawić przy większości zagadek.
    Zimą zapewne rzeczywiście przyda się bluza, acz w piękne letnie popołudnie pokój odwiedziłem w adekwatnie letnim ubraniu i nie zmarzłem. Wspominane możliwe zabrudzenia to raczej przykurzenia - rzeczywiście wybieranie się do tego pokoju w garniturze czy drogiej sukni nie jest najlepszym pomysłem, ale to tylko tyle - nic nam się nie ubrudziło ani nie zniszczyło :)

    Pałac Krobielowice

    Antwort Pałac Krobielowice

    Dziękujemy z grę i tak rozwlekłą opinię! Cieszymy się, że się Wam podobało i że udało nam się zaciekawić Was historią pałacu! ^^ Bierzemy sobie do serca wszystkie cenne uwagi i życzymy powodzenia w kolejnych pokojach :)

  • Escape Room Cień Małej Moskwy

    Cień Małej Moskwy
    Składnica Szyfrów
    Legnica

    "Armia cię przysłała do Polski, ale to nie znaczy, że jesteś w Polsce..."

    26.06.2017 | Besuchsdatum: 24.06.2017

    Trzeci i ostatni pokój, który odwiedziliśmy w naszym jednodniowym legnickim maratonie - tuż po Projekcie Liegnitz i Sali Nr 9.

    Na wstępie: bardzo często pierwsze pokoje w danych lokalizacjach dość mocno odstają od pozostałych; twórcy pokoi uczą się na własnych błędach, korzystają z opinii graczy, podpatrują pewne rozwiązania - kolej rzeczy w pełni zrozumiała.
    W Składnicy Szyfrów także widać postęp - Projekt Liegnitz ma świetne rozwiązania elektroniczne - ale Mała Moskwa już na wstępie była bardzo dobrym, spójnym pokojem; nie czuć więc przepaści między nimi.

    Bardzo przyjemny, klimatyczny pokój. Po wpadnięciu na właściwy trop zagadki rozwiązuje się jak po sznurku. Wykorzystanie lokalnej historii przy tworzeniu pokoju jak najbardziej na plus.

    Obsługa świetna, opowiedziany na początku wstęp fabularny zachęcił do doczytania na temat sił radzieckich stacjonujących w Legnicy.

    W czteroosobowej ekipie ze sporym doświadczeniem wyszliśmy w 21 minut bez korzystania z podpowiedzi, acz wcale nie ujmuje to niczego pokojowi i zawartym w nim zagadkom. Wart odwiedzenia przez ekipy na każdym poziomie doświadczenia.

    Składnica Szyfrów

    Antwort Składnica Szyfrów

    Dziękujemy za opinię i mamy nadzieje do zobaczenia w kolejnych pokojach :)

  • Escape Room Sala nr 9

    Sala nr 9
    Składnica Szyfrów
    Legnica

    "Siedem, osiem, myśl o swoim losie..."

    26.06.2017 | Besuchsdatum: 24.06.2017

    Składnica Szyfrów udowadnia, że gęsty, ciężki klimat można osiągnąć za pomocą niewielu elementów. W ciekawy sposób rozwiązano pewne kwestie "techniczne", polecam podpytać po wyjściu :-)
    Jednak tutaj mniej znaczy więcej - i wychodzi mistrzowsko, co tylko dowodzi spójności pokoju i kunsztu twórców.

    Zagadki oparte głównie na kłódkach i odpowiadających im ciągach, acz było też kilka oryginalnych rozwiązań. Był to nasz ~50 pokój, a po raz pierwszy spotkaliśmy się z pewnym rodzajem kłódki - za co ogromny plus.

    W czteroosobowej ekipie weteranów wyszliśmy w niecałe pół godziny bez korzystania z podpowiedzi, co daje świadectwo spójności i logiczności poszczególnych kroków. Oznaczenia łączące ze sobą kolejne elementy zagadek są dokładnie tam, gdzie powinny, bez zbytniego uproszczania wszystkich wyzwań.

    Przeogromny plus również za obsługę pokoju - ranking poza dostępną skalą. Spotkaliśmy się z ogromną sympatią i profesjonalizmem, a w przypadku tego pokoju - również z pełnym zrozumieniem.

    Składnica Szyfrów

    Antwort Składnica Szyfrów

    Bardzo dziękujemy. Niezwykle sympatycznie grało się razem z Wami :) Pozdrawiamy

  • Escape Room Operacja "Wrocław"

    Operacja "Wrocław"
    Bermudy Quest
    Wrocław

    Archivbewertung

    "Nim miną pokolenia, maszyny zaopatrywane będą w moc, którą da się uzyskać z dowolnego miejsca wszechświata…"

    26.06.2017 | Besuchsdatum: 24.06.2017

    Niezwykle spójny, a przy tym zaskakujący pokój. Zagadki świetnie pasują do fabuły i ogólnego klimatu, wszystko jest na swoim miejscu. Rozwiązań technicznych nie powstydziłby się żaden współczesny ER. Wystrój dopracowany, a przy tym nie przesadzony.

    Wybraliśmy się czteroosobową ekipą weteranów. Udało nam się poznać tajemnice pracowni w pół godziny, bez szczególnego pośpiechu, z przerwą na wodę po drodze* i bez podpowiedzi.
    Zdecydowanie nie ujmuje to jakości pokoju, wbrew przeciwnie - w przypadku doświadczonej ekipy świadczy o spójności i logiczności zagadek.

    Nam poszło dość łatwo, ale w nieco szerszej perspektywie trudność pokoju szacuję na średnią: może sprawić problemy początkującym, zaś drużynom z kilkoma pokojami na koncie - rzucić wyzwanie.

    Obsługa nie tylko w pełni profesjonalna - również w ogólnym sensie podejścia do klienta - ale, przede wszystkim, przesympatyczna. Jeśli tylko będę w Legnicy w dowolnym celu, zajrzę do Składnicy się przywitać, odwiedzić, pogadać o pokojach i nie tylko.



    * Składnica Szyfrów to pierwsze miejsce, gdzie nie tylko dostaliśmy butelkowaną wodę, którą mogliśmy wnieść ze sobą do pokoi, ale gdzie woda i kubeczki czekały na nas w samych pokojach, już przygotowane przez obsługę.
    Przerwa na spokojne napicie się i zebranie myśli to naprawdę świetna sprawa, niedoceniana póki się nie spróbuje.

    Bermudy Quest

    Antwort Bermudy Quest

    Dziękujemy za wspólną zabawę :) Takie komentarze mobilizują nas do jeszcze wytrwalszej pracy nad nowym pokojem. Do zobaczenia :) Oczywiście zapraszamy do odwiedzin :)

  • Escape Room Paranormal

    Paranormal
    ExitRoom ™
    Wrocław

    Kiedy zbyt długo patrzysz w Otchłań...

    20.06.2017 | Besuchsdatum: 17.06.2017

    Wykorzystanie przestrzeni w tym pokoju... podsumowuję je jako "oryginalne rozwiązanie", coby nie powiedzieć zbyt dużo :-)

    W pokoju jest liniowo, ale sporo do roboty - zdecydowanie dla czterech osób z odpowiednim doświadczeniem (pary zaserwują sobie od początku wersję hardkorową). Większość zagadek trzyma poziom, choć są one nierównomiernie rozłożone i miejscami coś, co wygląda na obiecującą zagadkę, może okazać się nie do końca niezbędne do przeżycia ;-)

    Rzeczywiście można się chwilami przestraszyć, a gracze o słabszych nerwach powinni odpowiednio się nastawić. Można na początku wspomnieć obsłudze, kto preferuje nieco lżejszą stronę, żeby nie zepsuć sobie zabawy.

  • Escape Room Piła

    Piła
    ExitRoom ™
    Wrocław

    Piłem w Spale, spałem w Pile...

    20.06.2017 | Besuchsdatum: 17.06.2017

    Pokój jest spójny - od początku do końca trzyma klimat oraz w miarę równomierny poziom trudności. Niezły jako jeden z pierwszych pokoi dla grup, które już mają opanowane zupełne podstawy; niekoniecznie dla ekipy pełnej zupełnych świeżaków.

    Piłę odwiedziliśmy we czworo i nie było źle - optimum wydawałoby się trzyosobowe, ale przez większość czasu mieliśmy co robić. Piąta osoba raczej by się nudziła.

    Chwilami rzeczywiście można się wystraszyć, chwilami można też się zaśmiać :) mimo wieku, pokój może zaskoczyć kilkoma rozwiązaniami, acz nie powinien stanowić bariery nie do przejścia dla zgranych grup.

  • Escape Room Seksmisja

    Seksmisja
    ExitRoom ™
    Wrocław

    Jutro też wam uciekniemy!

    15.06.2017 | Besuchsdatum: 14.06.2017

    Początek zapowiada się całkiem nieźle, z klimatem nawiązującym do filmu; niestety, później Seksmisja zamienia się w seks-misję ;-)

    Pokój dla dwóch-trzech osób, niezły dla początkujących.

  • Escape Room Gabinet Doktorka

    Gabinet Doktorka
    Try To Leave
    Wrocław

    Lekarzu, lecz się sam!

    14.06.2017 | Besuchsdatum: 03.06.2017

    Pokój akurat na 2-3 osoby, dobry na rozgrzewkę zarówno dla początkujących, jak i średnio-zaawansowanych ekip.
    Niektóre zagadki ciekawe, wystrój minimalistyczny, fabuła - spójna; niby wszystko w porządku, acz zabrakło czegoś, co domknęłoby całe przeżycie.

    Przebieramy nogami w oczekiwaniu na kolejny pokój od Try To Leave :)

  • Escape Room Pokój Tommy'ego

    Pokój Tommy'ego
    Try To Leave
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Dziecinada ;-)

    14.06.2017 | Besuchsdatum: 20.05.2017

    Niewielki pokoik z niewielką ilością zagadek. Niektóre elementy wyglądają na zużyte, inne - na zrobione na szybko, byle były. Kilka drobnych poprawek w szeroko pojętej czytelności pokoju stanowiłoby ogromną różnicę w jego odbiorze.

    Byliśmy w trzy osoby - z rodzicielką, początkującą w zabawach tego typu; również ona miała niedosyt po wyjściu.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 10 11