AraS12
  • Escape Room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    #28 Scooby 1 - 0 Potwór

    08.12.2019 | Besuchsdatum: 01.12.2019

    Powrót do dzieciństwa! Pokój bardzo przyjemny, duży, fajnie urządzony. Już samo wprowadzenie do gry jest inne niż zwykle i pozwala wczuć się w klimat, dodatkowo odpowiednia muzyka, dekoracje i znów czuję się jak dzieciak, tylko tym razem nie przed TV, tylko jako uczestnik dochodzenia bohaterów z kreskówki. Zagadek jest wiele o różnej trudności. Z niektórymi można spotkać się w innych ER, ale jest kilka niespodzianek, które są tylko w Dooby Doo i to one dodają zabawy i ekscytacji. Polecam osobom w każdym wieku, tym małym by mogli poznać Scooby`ego i tym starszym, by przypomnieć sobie dzieciństwo :)

  • Escape Room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    #27 Obłędnie najlepszy we Wrocku

    08.12.2019 | Besuchsdatum: 30.11.2019

    Druga wizyta w Exit19 tego samego dnia, zaledwie godzinę po Zdradzie w Breslau. Obłęd zdecydowanie podniósł poprzeczkę pod względem innym ER. Fenomenalna dekoracja, która sprawia, że czujesz się jak w dobrym thrillerze, nowe, niespotkane przeze mnie wcześniej rozwiązania (a szczególnie jedno, które mi się mega spodobało). Pokój pod względem trudności jest średni, ale trzeba mieć zgraną ekipę, bo praca zespołowa jest tutaj bardzo przydatna. Imponuje też przestrzeń, na prawdę jest co robić. Z czterech odwiedzonych przeze mnie ER we Wrocławiu to jest zdecydowanie mój numer 1 i na pewno jest w moim TOP5. :D

  • Escape Room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    #26 Zdradziecko interesujący

    08.12.2019 | Besuchsdatum: 30.11.2019

    Pierwsza wizyta w Exit19 i zdecydowanie pozytywne doświadczenia. Obsługa bardzo miła i sympatyczna. Sam pokój ma świetny wystrój i czuć klimat przedwojennego Wrocławia. Na początku trochę ciężko połapać się o co chodzi i to zajmuje najwięcej czasu, potem już idzie lepiej, chociaż muszę przyznać, że zagadki są trudne i nie obeszło się bez kilku podpowiedzi. Pokój zdecydowanie dla osób bardziej doświadczonych z ER.

  • Escape Room Coś

    Coś
    Black Box
    Poznań

    #25 To było Coś

    13.10.2019 | Besuchsdatum: 12.10.2019

    "Coś" to pokój chciałem odwiedzić już od dawna, ze względu na wysoką pozycję w rankingu w Poznaniu. Już od samego początku czuć klimat Kinga, a mistrz gry, wprowadzenie, nastrój podczas rozmowy z nim od razu podnosi ciśnienie i poczucie niepewności. Sam pokój bardzo klimatyczny, groteskowy i straszny - czyli tak jak powinno być! Nigdy nie wiesz kiedy będziesz krzyczał i nie wiesz co czai się w ciemności. Dużo zagadek na logiczne myślenie, choć nie wszystko jest zawsze dobrze widoczne, trzeba na prawdę wytężać wzrok. Pokój polecam osobom chcącym poczuć szybsze bicie serca ze względu na wystrój i nie tylko...

  • Escape Room Koneser

    Koneser
    DreamScape
    Poznań

    Mona Lisa odnaleziona

    29.09.2019 | Besuchsdatum: 28.09.2019

    Pokój świetnie urządzony, elegancki i w niektórych momentach zaskakujący i ekscytujący. Zagadki logiczne i co ważne nawiązujące do całej historii i otoczki pokoju, nie ma tu przypadku. Na sam koniec potrzebna była mała podpowiedź, ale to z naszego niedopatrzenia. Mistrzyni gry mega pozytywna, miła i uśmiechnięta. Po Koneserze na pewno odwiedzę Dream Escape ponownie :D

  • Escape Room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Egipt Last Minute

    14.07.2019 | Besuchsdatum: 13.07.2019

    W jeden dzień odwiedziliśmy dwa ER w Wyjściu Awaryjnym. Legenda Miecza wysoko podniosła poprzeczkę, jednak W Cieniu Piramid wywindowała ją jeszcze wyżej! Zdecydowanie jest to najlepszy ER w jakim byłem! Sam pokój nie należy do najtrudniejszych, ale zagadki są interesujące, a z niektórymi rozwiązaniami spotkaliśmy się po raz pierwszy. Pokój całkowicie zautomatyzowany, wszystko działa bez zarzutu. Największą zaletą tego pokoju jest bez wątpienia jego wystrój i efekty specjalne. Będąc w środku czułem się jak w filmie z Indianą Jonesem. Jest to najpiękniejszy ER w jakim byłem, polecam każdemu ze względów estetycznych! Mistrz Gry bardzo sympatyczny i widać, że lubi swoją pracę. Wyjście Awaryjne to moim zdaniem idealny przykład jak prowadzić biznes tego typu. Duże, zadbane i dopracowane pokoje, miła obsługa, łazienka, przestronna poczekalnia, dużo szafek na rzeczy osobiste. Polecam każdemu!

  • Escape Room Legende des Schwertes

    Legende des Schwertes
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Pierwszy raz w Bydgoszczy zdecydowanie 10/10

    14.07.2019 | Besuchsdatum: 13.07.2019

    Oczekiwania co do Legendy Miecza, ale i co do całego Wyjścia Awaryjnego zostały spełnione, a nawet i przewyższone! Wszystko dopracowane co do perfekcji! Sam pokój bardzo zaskakujący, ciekawe rozwiązania zagadek i przepiękny wystrój. Każdy z ekipy ma co robić i nie można się tu nudzić. Mistrz Gry bardzo miły i sympatyczny, z którym można normalnie porozmawiać o innych ER oraz atrakcjach miasta. Definitywnie jest to najbardziej profesjonalnie przygotowana firma zajmująca się ER - dużo miejsca w pokojach, szerokie korytarze, ładna łazienka, przestronna poczekalnia, dużo szafek na rzeczy osobiste. Wyjście Awaryjne to moim zdaniem wyznacznik jak powinno prowadzić się ten biznes! :) Pokój obowiązkowy i to nie tylko dla nałogowych graczy :)

  • Escape Room Cargo 117

    Cargo 117
    Malta Escape Room
    Poznań

    Czy leci z nami pilot?

    19.05.2019 | Besuchsdatum: 19.05.2019

    Pierwszy raz wybraliśmy się do ER w centrum handlowym i szczerze to spodziewaliśmy się czegoś więcej. Pokój był w porządku, ale dekoracje i ogólne dopracowanie pokoju mogło być trochę lepsze. Zagadki nie były zbyt trudne i skomplikowane, dlatego pokój nadaje się na początek przygody z ER. Obsługa miła i sympatyczna, ale trochę szkoda, że dano nam podpowiedź bez poproszenia o nią, ani bez wcześniejszego zapytania czy ją potrzebujemy. Ogólnie nie ma tragedii, ale przy odrobinie chęci może być lepiej.

  • Escape Room Szeol - Schron Ostateczny

    Szeol - Schron Ostateczny
    The Bunkier Escape Rooms
    Poznań

    Szeol, a potem do klubu :)

    07.05.2019 | Besuchsdatum: 03.05.2019

    Pokój fenomenalny, nawiązujący tematyką i wystrojem do budynku, w którym się znajduje. Zagadki zarówno elektroniczne jak i kłódki nie pozwalają na nudę, a mimo, że byliśmy w pięciu każdy miał co robić. Mistrz gry bardzo profesjonalny i czujny, a także sympatyczny. Z niektórymi rozwiązaniami spotkaliśmy się po raz pierwszy i były bardzo ciekawe :) Polecam każdemu! A w weekend po udanym pobycie w Szeolu można wpaść piętro niżej do klubu :)

  • Escape Room Krwawy Baron

    Krwawy Baron
    Time 4 Secrets
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    Fenomenalny Steampunk

    24.02.2019 | Besuchsdatum: 23.02.2019

    Bardzo, ale to bardzo polecam ten pokój. Brak kłódek, nieliniowe zagadki, ciekawe rozwiązania, z którymi spotkaliśmy się po raz pierwszy. Miła obsługa, ale co robi największe wrażenie to niesamowity wystrój, dopracowany pod każdym względem. Punkt obowiązkowy!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3