Panda Express

Panda Express

Zgrana drużyna miłośników Escape roomów. Mistrzowie PolandEscape 2018. Zapraszamy do śledzenia nas rónież na fb: https://www.facebook.com/pandaexpressteam

88 Besucht

8 Geplant

Globetrotter

248 Punkte

225
248 Pkt
300

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Wiedźman
Wiedźman

szukanie, szukanie i jeszcze więcej szukania

19.06.17 | Besuchsdatum: 01.02.17

Wystrojowo całkiem przyjemnie, oddaje klimat chatki, aczkolwiek jeśli ktoś spodziewa się przeniesienia w świat wiedźmina to nie tutaj.
Pokój strasznie nastwiony na szukanie, w każdej zagadce trzeba znaleźć albo wykazać się spostrzgawczością i zauważyć jakiś szczegół. Dla nas był to spory minus, bo lepiej bawimy się kiedy musimy też trochę pomyśleć. Przydałoby się większe zróżnicowanie zagadek.

Ogólnie bez szału.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 9/10

Klima: 6/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Alchemik
Alchemik

Pokój z potencjałem

19.06.17 | Besuchsdatum: 22.02.17

Pokój naprawdę fajnie urządzony, czuliśmy się jak w prawdziwej chacie alchemika. Jeśli chodzi o zagadki to niektóre wydawały się przekombinowane i mieliśmy problem nawet z podpowiedzią, mimo że nie był to nasz pierwszy escape room. Myślę, że warto byłoby je dopracować.
Ogólne wrażnie raczej pozytwne.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Sehr schwer

Escape Room Testament
Testament

Prosty, ale wspaniały

19.06.17 | Besuchsdatum: 22.10.16

Archivbewertung

Po wejściu do pokoju, na pierwszy rzut oka nie ma nic specjalnego, ot, zwykły gabinet. Jednak wraz z zagłębieniem się w historię pokoju stawał się on coraz ciekawszy i bardziej nas zachwycał. Ogromne wrażenie robi mnogość różnorodnych kłódek sprowadzonych z całego świata, których nigdy wcześniej nie widzieliśmy. Często zagadką było nie tylko odnalezienie klucza, ale roszyfrowanie jak działa dana kłódka (w czym pomagały podpowiedzi zgrabnie wplecione w fabułę pokoju). Pokój był przez to dośc wymagający, ale daweł też ogromną satysfakcję z kazdej rozwiązanej zagadki.
Super miejsce, warte odwiedzenia, dla każdego fana ER.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Wstęp wzbroniony
Wstęp wzbroniony

Klimatyczny pokój

19.06.17 | Besuchsdatum: 16.06.17

Glaubwürdige Bewertung

Pokój bardzo fajnie urządzony, czuliśmy się jak w prawdziwej chacie w lesie. Zagadki fajne, zróżnicowane i niestandardowe, co było ogromnym plusem, bo naprawdę trzeba było czasem pomysleć, a nie tlyko powielać schematy znane z innych ER.
Bardzo miła obsługa, można było porozmawiać i wymienić doswidczenia.

Naprawdę dobrze spędzony czas, polecam! :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Misja Specjalna CIA
Misja Specjalna CIA

Klimatyczny

31.05.17 | Besuchsdatum: 12.04.17

Pokój stylizowany na mieszkanie arabskiego terrorysty, bardzo nastawiony na spostrzegawczość i znajdowanie przedmiotów, zagadki raczej standardowe.
Fajny, ale bez szału

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 9/10

Klima: 6/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Szyfr Da Vinci
Szyfr Da Vinci

Malutki pokój

31.05.17 | Besuchsdatum: 29.03.17

Pokój bardzo mały, dla dwóch maksymalnie trzech osób. Zagadki ciekawe, ale też bez wielkich rewelacji. Całość utrzymana w spójnym klimacie.
Pokój lekki i przyjemny, a w połączeniu z niewygórowaną ceną idealny na wieczór bez planów.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 8/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Powrót Smoków
Powrót Smoków

Luźne nawiązanie do GoT

31.05.17 | Besuchsdatum: 05.04.17

Pokój ma kilka ciekawych rozwiązań technicznych, które nadają mu powiewu świeżości, aczkolwiek nie są one niezawodne. Prowadząca 4-krotnie musiała resetować grę i pomagać nam bo mimo poprawnego rozwiązania zagadki mechanizm nie zadziałał.
Zagadki w dużej mierze skupiają się na spostrzegawczości i odnalezieniu odpowiednich elementów. Całość składa się w spójną całość i daje dużo satysfakcji.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Przygoda na dnie oceanu
Przygoda na dnie oceanu

Bardzo klimatyczny pokój

31.05.17 | Besuchsdatum: 31.03.17

Wystrój świetnie oddaje łódź podwodną, można wciągnąć się w klimat ratowania tonącego statku. Zagadki bardzo ciekawe i wymagające dużo współpracy w zespole.
Jedyny mankament to to, że pokój jest oznaczony jako przyjazny dzieciom, a cały czas rozlegał się upiorny dźwięk syreny przez co dzieci, z którymi byłem były przestraszone i nie mogły skupić się na zabawie. Brak kontaktu z obsługą nie pozwalał na zgłoszenie tego. Dodatkowo większość podpowiedzi, które dostawaliśmy dotyczyły zagadek, które już rozwiązaliśmy, więc nie były zbyt pomocne.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 5/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Polski Skarbiec
Polski Skarbiec

Inny niż wszystkie

31.05.17 | Besuchsdatum: 02.05.17

Pokój robi ogromne wrażenie. Rozpoczęcie zupełnie niespodziewane i odbiegające od innych pokojów. Wystrój mega realistyczny, czuliśmy się jakbyśmy włamywali się do prawdziwego skarbca. Zagadki również bardzo oryginalne, nie spotkałem się z podobnymi w innych escape roomach.
Byłem z grupą w zróżnicowanym wieku (od 9 do 50 lat) i wszyscy byli pod niesamowitym wrażeniem. Na pewno obowiązkowa pozycja dla każdego.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 8/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

Magiczny świat Harry'ego Pottera

08.12.16 | Besuchsdatum: 12.11.16

Pokój niesamowicie klimatyczny przenoszący w magiczny świat Harry'ego Pottera. Zagadki bardzo ciekawe a przy tym znakomicie nawiązujące do klimatu panującego w pokoju.

Poza stałym partnerem od escape'ów, Świat Zagadek odwiedziłem też z siostrzeńcem, który jest fanem Harry'ego oraz mamą, która nie ma o nim pojęcia i obojgu bardzo się podobał i świetnie się bawili, także mimo jednoznacznej tematyki polecam pokój także tym którzy nie szaleją za magicznym światem z powieści J.K. Rowling.

Obsługa przesympatyczna, wszystko świetnie wyjaśnili, a po zabawie można było liczyć też na pogawędkę i wymianę doświadczeń z escape'ów.
Polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen