Panda Express

Panda Express

Zgrana drużyna miłośników Escape roomów. Mistrzowie PolandEscape 2018. Zapraszamy do śledzenia nas rónież na fb: https://www.facebook.com/pandaexpressteam

88 Besucht

8 Geplant

Globetrotter

248 Punkte

225
248 Pkt
300

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

Przeklęte Pandy

10.10.19 | Besuchsdatum: 06.10.19

Glaubwürdige Bewertung

Do pokoju udaliśmy się zachęceni jego pozcyją w warszawskim rankingu i jak się okazało jest ona w pełni zasłużona.
Już od wejścia pokój zachwyca realizmem, a im bardziej zagłębialiśmy się w rozgrywkę tym ciekawiej się robiło. Super zagadki wymagające wykorzystania wszystkich zmysłów dawały wiele zabawy i rozbudziły aptety na więcej.
Z niecierpliwością czekamy na kolejny pokój od Escape Project. ?

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Spisek Kardynała
Spisek Kardynała

Jedna panda za wszystkie, wszystkie za jedną

09.08.19 | Besuchsdatum: 08.08.19

Drugi po Olimpie pokój, który mieliśmy przyjemność odwiedzić w Room Escape i podobnie jak poprzednik dał nam mnóstwo świetnej zabawy. :)
Wszystko w pokoju, zaczynając od wystroju i na zagadkach kończąć, bardzo spójne i logiczne. Bardzo ciekawe rozwiązania użyte w zagadkach, miło nas zaskoczyły, z jednym z nich spotkaliśmy się pierwszy raz, mimo prawie 90 pokoi na koncie. Podobnie jak w Olimpie, tu też nie było czasu na nudę i każde z naszej trójki znalazło coś dla siebie i mimo wyjścia 20min przed czasem byliśmy bardzo zadowoleni.
Jedyny minus to brak klimatyzacji, a raczej jak się później okazało niewłączona klimatyzacja plus brak jakiejkolwiek wody w poczekalni, ale mimo to wypad uważamy za udany.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Olimp
Olimp

Pandy z wizytą u greckich bogów

09.08.19 | Besuchsdatum: 08.08.19

Obsługa bardzo sympatyczna i profesjonalna, sprawnie wyjaśniła zasady pokoju i bez zbędnej zwłoki mogliśmy zacząć grę.
Wystrój pokoju dość minimalistyczny, ale za to wszystko bardzo ładnie wykonane i spójne. Szczególne uznanie należy sie za piękne obrazy na ścianach i rekwizyty - widać, że ktoś włożył w nie dużo pracy.
Zagadki bardzo intuicyjne (no może poza jedną, nad którą spędziliśmy prawie 10min) i logiczne, a przy tym bardzo przyjemne i dające mnóstwo zabawy. Pokój odwiedziliśmy w trójkę i każdy z nas miał cały czas coś do roboty. Ostatecznie udało nam się wyjść 25min przed czasem, ale mimo to byliśmy bardzo zadowoleni i świetnie spędzilismy czas.
Bardzo fajny pokój, szczególnie na początek przygody z escape roomami.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Zdrada w Breslau
Zdrada w Breslau

Super podróż do lat 30.

10.07.19 | Besuchsdatum: 06.07.19

Kolejna dwuosobowa wizyta w Exit19 i kolejny zachwyt jak dobrze można zrobić escape room.
Największe wrażenie pozostawił na nas rozmiar pokoju i realizm jego wystroju, który można było odczuć już przed drzwiami wejściowymi. W środku czekało na nas mnóstwo zagadek, które nieprzerwanie zajmowały nas przez całe 75min i ledwie udało nam się zdążyć w czasie. Polecam wziąć większą ekipę, bo w dwie osoby jest naprawdę ciężko. Jednak, mimo swojej trudności zagadki były bardzo logiczne(no może poza jedną) i dawały mnóstwo satysfakcji z rozwiązania, dzięki czemu po raz kolejny wyszliśmy stąd zadowoleni.
Naprawdę super pokój z super obsługą!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Obłęd
Obłęd

Niezapomniane wrażenia

10.07.19 | Besuchsdatum: 06.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Pokój odwiedziliśmy tylko we dwóch, ale dzięki temu ciągle mieliśmy pełne ręce roboty.
Od razu po wejściu odczuliśmy klimat upiornego szpitala psychiatrycznego i mimo, że graliśmy w wersję bez aktora przez całą grę mieliśmy wrażenie, że ktoś nas obserwuje i jakieś zło czai się za rogiem. Zagadki świetnie wpisywały się w historię pokoju i stopniowo wciągały w straszną historię tego miejsca. Mimo prawie 90 pokoi na naszym koncie twórcom nadal udało się nas zaskoczyć niektórymi zadaniami i ich realizacją.
Bawaliśmy się tak dobrze, że po wyjściu chcieliśmy jescze i od razu zarezerwowaliśmy kolejny pokój w Exit19 :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice
Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice

Miało być strasznie, a było straszne rozczarowanie

09.07.19 | Besuchsdatum: 09.07.19

Do pokoju udaliśmy się zachęceni intrygującym opisem i pozytywnymi opiniami. Spodziewaliśmy się wielkiego wow i trudnych decyzji, których konsekwencje miały zauważyć o naszych losach, a spotkało nas wielkie rozczarowanie.
Już wprowadzenie nas zmęczyło,bo pan z obsługi przez 10 min opowiadał o zasadach pokoju cały czas się jąkając i plącząc jakby sam nie wiedział co ma nam przekazać.
Zostaliśmy poinformowani, że po wejściu do pokoju mamy się dobrze wsłuchać wprowadzenie, bo jest bardzo istotne, jednak po rozpoczęciu gry żadnego wprowadzenia nie było i dopiero po paru minutach się pojawiło. Dodatkowo głos [spojler] był dość niewyraźny i trzeba było się dobrze wsłuchać żeby coś zrozumieć.
Całkiem fajne pomysły, co do realizacji zagadek, ale niestety nie zawsze były one logiczne i po ich rozwiązaniu czasem trzeba było poczekać przez jakiś czas na efekt (odnosiliśmy wrażenie jakby wszystko było uruchamiane ręcznie z jakiejś sterowni).
Początkowo spodobał nam się [spojler] jednak szybko zmieniliśmy zdanie gdy okazało się, że często sprowadza się to do obserwowania co robią inni albo wciskania jednego przycisku - mało w tym frajdy.
[spojler] raczej śmieszne, niż straszne także nas rozczarowały.

Mimo wielkiego potencjału pokój nas nie zachwycił, wyszliśmy bardzo zniechęceni. Chyba najgorszy pokój w jakim byliśmy.

Berichte anzeigen (1)

Allgemeine Note: 3/10

Game Master: 3/10

Klima: 3/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Pasażer
Pasażer

Panda Express w expressie relacji Warszawa - Łódź

01.07.19 | Besuchsdatum: 30.06.19

Glaubwürdige Bewertung

Pokój odwiedziliśmy w wersji EXTRA i była to świetna decyzja, bo już od samego wejścia poczuliśmy się jak pasażerowie prawdziwego pociągu i wrażenie to nie ustawało do samego końca. Ogromna imersja pokoju sprawiała, że cały czas przemieszczaliśmy się podpierając się ścian żeby się nie przewrócić gdyby pociąg zaczął nagle hamować. :D Niesamowite wrażenie! Fabuła również wielokrotnie nas zaskakiwała a czasem nawet przerażała wywierając coraz większą presję by jak najszybciej rozwiązać zagadki. A te również nie były proste i często wymagały trochę zastanowienia i nieszablonowego podejścia.
Pokój wywarł na nas ogromne wrażenie i jedynym rozczarowaniem było to, że tak szybko się skończył, bo chcieliśmy żeby ta przygoda trwała dalej.
Obsługa świetna, bardzo przyjemnie spędzilismy czas na pogawędkach przed i po grze.
Z niecierpliwością czekamy na kolejny pokój.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Dom Śmierci
Dom Śmierci

Strach, tak jak panda, ma wielkie oczy

26.04.19 | Besuchsdatum: 24.04.19

Wróciliśmy cali i co najważniejsze żywi!
Nie było jednak lekko.. Po zmroku dotarliśmy do opuszczonego domu w opustoszałej okolicy, aby rozwikłać jego tajemnicę. Jednak już po wejściu do środka dało się bardzo mocno odczuć, że nie jesteśmy tam sami... Mrok, dziwne dźwięki zza ściany i poruszające się przedmioty sprawiły, że poczuliśmy się jak na planie prawdziwego horroru i parę razy zdarzyło się nam krzyczeć i uciekać w popłochu. Mimo to zabawa była świetna, a zagadki bardzo wymagające. Dom Śmierci trafia do naszej czołówki najlepszych pokojów i z pewnością zapamiętamy go na długo!

Idealne miejsce dla każdego kto lubi się bać i przy tym dobrze bawić!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Pandy pod wodą

21.03.19 | Besuchsdatum: 20.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Już przed wejściem same drzwi do pokoju robią wrażenie a póxniej jest tylko lepiej. Wystój pokoju i wszystkie zagadki świetnie wpisują się w klimat łodzi podwodnej. Poziom trudności też dość wyśrubowany (tym razem nie obyło się bez jednej podpowiedzi), ale mimo to zagadki nie męczyły, a dawały mnóstwo wspaniałej zabawy. Widać tu ogromną pomysłowość twórców, bo mimo ponad 80 pokoi na końcie większość zagadek była dla nas nowa i wymagała myślenia a nie podążania za schematami.
Obsługa też super, bardo miło się nam rozmawiało zarówno przed jak i po grze :)

Planujemy już wizyty w kolejnych pokojach w Wyjściu Awaryjnym i nie możemy się doczekać czym tym razem nas zaskoczą.?

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Rozbitkowie w dżungli
Rozbitkowie w dżungli

Spoko, ale bez szału

06.02.19 | Besuchsdatum: 28.01.19

Glaubwürdige Bewertung

Ten pokój odwiedziliśmy w okrojonym składzie dwuosobowym, ale wyszło to na naszą korzyść bo w czwórkę byłoby już ciasno.
Wystrój pokoju utrzymany był w temacie aczkolwiek przydałoby się mu odświeżenie, bo niektóre elementy zagadek i wystroju się rozpadały. Same zagadki ciekawe i różnorodne, choć niektóre były niezbyt intuicyjne i musieliśmy wziąć podpowiedź. Ogólne wrażenie pozytywne, bawiliśmy się dobrze.
Obsługa bardzo miła i sympatyczna.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen