Panda Express
  • Escape Room Cela nr 4

    Cela nr 4
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Integracja w celi

    18.12.2019 | Besuchsdatum: 11.12.2019

    Do pokoju udałem się w ramach wyjścia integracyjnego z pracy z grupą osób, które nigdy wcześniej nie miały dotąd większej styczności z escape roomami. Wybraliśmy opcję wyjściu i był to strzał w dziesiątkę! Wszyscy świetnie się bawili i przekonali się na dobre do ER.
    Zagadki świetnie oddawały klimat wielkie ucieczki, a przy tym były niebanalne i wymagały sporo współpracy, a czasem również odrobiny zastanowienia. Dodatkowego dreszczyku dodaje świadomość drugiej drużyny depczącej po piętach i konieczność walki z czasem. Było też parę technicznych niedociągnięć, ale nie psuły one rozgrywki.

    Warto spróbować samemu opcji wyścigu bo z pewnością jest to coś czego nie da się znaleźć w innych pokojach.

  • Escape Room Abrakadabra!

    Abrakadabra!
    Wykluczone Escape Room
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Znikające Pandy

    18.12.2019 | Besuchsdatum: 15.11.2019

    Pokój bardzo fajnie urządzony, wszystkie zagadki świetnie wpisane w tematykę, a przy tym ciekawe i oryginalne.
    Jedyny minus to, że było tego mało; wyszliśmy po około 30 min z pewnym niedosytem. Bawiliśmy się jednak dobrze i gorąco polecamy ten pokój, szczególnie początkującym grupom.

  • Escape Room Świat to za mało

    Świat to za mało
    Quest Hunt
    Warszawa

    Prosty, ale fajny

    04.11.2019 | Besuchsdatum: 19.10.2019

    Wystrój pokoju nie zachwyca, ale jest spójny i wpisany w fabułę. Wygląd udało się nadrobić zagadkami, które są ciekawe i wymagają nie tylko myślenia, ale również spostrzegawczości i zwinności.
    Udało nam się wyjść sporo przed czasem, ale mimo to bardzo dobrze się bawiliśmy.
    Obsługa bardzo miła i pomocna.
    Dobry pokój dla osób zaczynających przygodę z ER.

  • Escape Room Klątwa Tutenchamona

    Klątwa Tutenchamona
    Zagadkownia
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Pokój z potencjałem, ale do renowacji

    21.10.2019 | Besuchsdatum: 19.10.2019

    Na pierwszy rzut oka pokój zrobiony w fajnym egipskim kilmacie. Jednak wraz z rozpoczoczęciem gry daje się zauważyć, że ma on najlepsze lata za sobą i mówiąc krótko się sypie. Zaczynając od fatalnego nagłośnienia, przez które w ogóle nie zrozumieliśmy wprowadzenie, przez poobkruszane dekoracje i elemnty gry, po zacinające się kłódki wszystko to utrudnia rozgrywkę i wpływa na wrażenia z pokoju. Mimo to pokój nam się podobał, ma ciekawe zagadki, dobrze wpisane w klimat i ostatecznie dobrze się bawiliśmy. Po gruntownym odświeżeniu będzie świetny.
    Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna.

  • Escape Room Przeklęta wyspa

    Przeklęta wyspa
    Escape Project
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Przeklęte Pandy

    10.10.2019 | Besuchsdatum: 06.10.2019

    Do pokoju udaliśmy się zachęceni jego pozcyją w warszawskim rankingu i jak się okazało jest ona w pełni zasłużona.
    Już od wejścia pokój zachwyca realizmem, a im bardziej zagłębialiśmy się w rozgrywkę tym ciekawiej się robiło. Super zagadki wymagające wykorzystania wszystkich zmysłów dawały wiele zabawy i rozbudziły aptety na więcej.
    Z niecierpliwością czekamy na kolejny pokój od Escape Project. 😃

  • Escape Room Spisek Kardynała

    Spisek Kardynała
    Room Escape
    Warszawa

    Jedna panda za wszystkie, wszystkie za jedną

    09.08.2019 | Besuchsdatum: 08.08.2019

    Drugi po Olimpie pokój, który mieliśmy przyjemność odwiedzić w Room Escape i podobnie jak poprzednik dał nam mnóstwo świetnej zabawy. :)
    Wszystko w pokoju, zaczynając od wystroju i na zagadkach kończąć, bardzo spójne i logiczne. Bardzo ciekawe rozwiązania użyte w zagadkach, miło nas zaskoczyły, z jednym z nich spotkaliśmy się pierwszy raz, mimo prawie 90 pokoi na koncie. Podobnie jak w Olimpie, tu też nie było czasu na nudę i każde z naszej trójki znalazło coś dla siebie i mimo wyjścia 20min przed czasem byliśmy bardzo zadowoleni.
    Jedyny minus to brak klimatyzacji, a raczej jak się później okazało niewłączona klimatyzacja plus brak jakiejkolwiek wody w poczekalni, ale mimo to wypad uważamy za udany.

  • Escape Room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    Pandy z wizytą u greckich bogów

    09.08.2019 | Besuchsdatum: 08.08.2019

    Obsługa bardzo sympatyczna i profesjonalna, sprawnie wyjaśniła zasady pokoju i bez zbędnej zwłoki mogliśmy zacząć grę.
    Wystrój pokoju dość minimalistyczny, ale za to wszystko bardzo ładnie wykonane i spójne. Szczególne uznanie należy sie za piękne obrazy na ścianach i rekwizyty - widać, że ktoś włożył w nie dużo pracy.
    Zagadki bardzo intuicyjne (no może poza jedną, nad którą spędziliśmy prawie 10min) i logiczne, a przy tym bardzo przyjemne i dające mnóstwo zabawy. Pokój odwiedziliśmy w trójkę i każdy z nas miał cały czas coś do roboty. Ostatecznie udało nam się wyjść 25min przed czasem, ale mimo to byliśmy bardzo zadowoleni i świetnie spędzilismy czas.
    Bardzo fajny pokój, szczególnie na początek przygody z escape roomami.

  • Escape Room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Super podróż do lat 30.

    10.07.2019 | Besuchsdatum: 06.07.2019

    Kolejna dwuosobowa wizyta w Exit19 i kolejny zachwyt jak dobrze można zrobić escape room.
    Największe wrażenie pozostawił na nas rozmiar pokoju i realizm jego wystroju, który można było odczuć już przed drzwiami wejściowymi. W środku czekało na nas mnóstwo zagadek, które nieprzerwanie zajmowały nas przez całe 75min i ledwie udało nam się zdążyć w czasie. Polecam wziąć większą ekipę, bo w dwie osoby jest naprawdę ciężko. Jednak, mimo swojej trudności zagadki były bardzo logiczne(no może poza jedną) i dawały mnóstwo satysfakcji z rozwiązania, dzięki czemu po raz kolejny wyszliśmy stąd zadowoleni.
    Naprawdę super pokój z super obsługą!

  • Escape Room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Niezapomniane wrażenia

    10.07.2019 | Besuchsdatum: 06.07.2019

    Pokój odwiedziliśmy tylko we dwóch, ale dzięki temu ciągle mieliśmy pełne ręce roboty.
    Od razu po wejściu odczuliśmy klimat upiornego szpitala psychiatrycznego i mimo, że graliśmy w wersję bez aktora przez całą grę mieliśmy wrażenie, że ktoś nas obserwuje i jakieś zło czai się za rogiem. Zagadki świetnie wpisywały się w historię pokoju i stopniowo wciągały w straszną historię tego miejsca. Mimo prawie 90 pokoi na naszym koncie twórcom nadal udało się nas zaskoczyć niektórymi zadaniami i ich realizacją.
    Bawaliśmy się tak dobrze, że po wyjściu chcieliśmy jescze i od razu zarezerwowaliśmy kolejny pokój w Exit19 :D

  • Escape Room ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice

    ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice
    House Escape
    Warszawa

    Miało być strasznie, a było straszne rozczarowanie

    09.07.2019 | Besuchsdatum: 09.07.2019

    Do pokoju udaliśmy się zachęceni intrygującym opisem i pozytywnymi opiniami. Spodziewaliśmy się wielkiego wow i trudnych decyzji, których konsekwencje miały zauważyć o naszych losach, a spotkało nas wielkie rozczarowanie.
    Już wprowadzenie nas zmęczyło,bo pan z obsługi przez 10 min opowiadał o zasadach pokoju cały czas się jąkając i plącząc jakby sam nie wiedział co ma nam przekazać.
    Zostaliśmy poinformowani, że po wejściu do pokoju mamy się dobrze wsłuchać wprowadzenie, bo jest bardzo istotne, jednak po rozpoczęciu gry żadnego wprowadzenia nie było i dopiero po paru minutach się pojawiło. Dodatkowo głos [spojler] był dość niewyraźny i trzeba było się dobrze wsłuchać żeby coś zrozumieć.
    Całkiem fajne pomysły, co do realizacji zagadek, ale niestety nie zawsze były one logiczne i po ich rozwiązaniu czasem trzeba było poczekać przez jakiś czas na efekt (odnosiliśmy wrażenie jakby wszystko było uruchamiane ręcznie z jakiejś sterowni).
    Początkowo spodobał nam się [spojler] jednak szybko zmieniliśmy zdanie gdy okazało się, że często sprowadza się to do obserwowania co robią inni albo wciskania jednego przycisku - mało w tym frajdy.
    [spojler] raczej śmieszne, niż straszne także nas rozczarowały.

    Mimo wielkiego potencjału pokój nas nie zachwycił, wyszliśmy bardzo zniechęceni. Chyba najgorszy pokój w jakim byliśmy.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 ... 5 6 7