cisse
  • Escape Room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    Bardzo klimatyczny

    21.08.2018 | Besuchsdatum: 17.04.2018

    Jak zwykle nie zawiedliśmy się pokojem od Fox O'Clock.

    Pokój niezwykle klimatyczny, każda jego część jest wypełniona po brzegi motywami z bajki.
    Historia jak to w przypadku Scoobiego poprowadzona idealnie, tak aby krok po kroku rozwiązywać zagadkę :)

    Zagadek bardzo dużo, na różnym poziomie trudności, w dodatku sporo nieliniowych. Dlatego polecamy wizytę w co najmniej 3 osobowym gronie.

    Raczej dla ekip, które już maja kilka odwiedzonych pokoi. Na pewno każdy odwiedzający Wrocław powinien odwiedzić także to miejsce.

    Wielki plus za innowacyjny system podpowiedzi ;)

  • Escape Room Klub dżentelmenów

    Klub dżentelmenów
    Escape8
    Wrocław

    Niesamowity początek

    21.08.2018 | Besuchsdatum: 27.03.2018

    Wielki plus za początek rozgrywki, po wyjściu z szoku przystąpiliśmy do rozwiązywania kolejnych zagadek.

    Zagadki logiczne, niezbyt trudne, pasujące do klimatu pokoju. Momentami ich rozwiązanie jednak szokowało. Byliśmy zaskoczeni jak mogliśmy nie zauważyć czegoś w pierwszej chwili. Sporo zagadek starego typu niespotykanych już w innych escape roomach co akurat nam się podobało.

    Podsumowując, pokój przyjemny, dla ekip raczej początkujących, jednak także bardziej doświadczone znajdą tu coś fajnego.

  • Escape Room Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia

    Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia
    Exit19.pl
    Wrocław

    Archivbewertung

    Spodziewaliśmy się czegoś więcej

    18.04.2018 | Besuchsdatum: 13.03.2018

    Na wstępie byliśmy zaskoczeni wprowadzeniem o bardzo kiepskiej jakości, przez co nic nie dało się usłyszeć. Na pytanie do obsługi czy tam było coś ważnego dostaliśmy odpowiedź, że tak, był to początek.

    Zagadek było mało i były naprawdę proste. Nie trzeba było się specjalnie wysilać żeby przejść dalej.

    Jeżeli chodzi o fabułe, to spotkaliśmy się już z lepszą w pokojach, które nie były specjalnie oznaczone w ten sposób. Skupienie na fabule można sobie odpuścić, rozwiązanie dostajemy praktycznie podane na tacy pod koniec pokoju. Na plus inne zakończenie niż po prostu "wyjście z pokoju"

    Pokój w mojej opinii zdecydowanie dla początkujących, doświadczone grupy będą się w nim po prostu nudzić.

  • Escape Room Pinokio

    Pinokio
    Fox O'clock
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Pinokio uratowany

    09.03.2018 | Besuchsdatum: 21.02.2018

    Bardzo sprytnie wymyślony pokój, nadaję się zarówno dla początkujących jak i tych zaawansowanych grup.

    Nie jest liniowy, każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Sporo zagadek logicznych i manualnych co jest miłą odmianą od pokoi wypełnionych samą elektroniką.

    Malutki minusik to wielkość pokoju, jest on przeznaczony raczej dla 3 osobowej grupy (jak nasza). Ciężko sobie wyobrazić swobodnie poruszające się tam 4 osoby.

    NIemniej jednak czekamy z niecierpliwością no kolejne pokoje od Fox O'clock, bo zawsze dobrze się tam bawimy :)

  • Escape Room Opuszczony Teatr Lalek

    Opuszczony Teatr Lalek
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Super zabawa

    21.02.2018 | Besuchsdatum: 14.12.2017

    Jeden z lepszych pokoi, z których mieliśmy okazję uciekać. Wybraliśmy wersję trudniejszą i musimy przyznać, że ledwo starczyło nam czasu.

    Bardzo fajne i przemyślane zagadki, od manualnych po elektroniczne :)

    Wszystko idealnie wpasowało się w klimat pokoju. Oby więcej takich pokoi

  • Escape Room Wstęp wzbroniony

    Wstęp wzbroniony
    Time Of Mysteries
    Wrocław

    Uwięzieni w chatce

    16.11.2017 | Besuchsdatum: 15.11.2017

    Pokój decydowanie wyróżnia się wystrojem na tle innych wrocławskich pokoi. Za to należy się wielki plus, wszystko wewnątrz jest idealnie dopracowane.

    Zagadki nie są trudne, pojawiają się za to rozwiązania nie spotykane nigdzie indziej.

    Polecamy ekipom zarówno początkującym jak i tym bardziej doświadczonym, gdyż na pewno jest to miejsce warte odwiedzenia.

  • Escape Room Paranormal

    Paranormal
    ExitRoom ™
    Wrocław

    Pod wrażeniem

    10.11.2017 | Besuchsdatum: 08.11.2017

    Pokój bardzo nam się podobał, wymaga bardzo dużej współpracy od grupy więc polecamy doświadczonym, zgranym ekipom.

    Co do zagadek, to były na różnym poziomie trudności, trochę zbyt liniowe jak dla nas.

    Pierwszy raz spotkaliśmy się z [spoiler] co nam się bardzo podobało :)

  • Escape Room Ostatni Templariusze

    Ostatni Templariusze
    House of game
    Wrocław

    Super pokój

    26.10.2017 | Besuchsdatum: 17.10.2017

    Pokój dla bardziej doświadczonych ekip, super się bawiliśmy podczas odkrywania kolejnych zagadek.

    Dużo zagadek manualnych co akurat nam się podobało. Większość jest nieliniowa co powoduje, że nikt się nie nudzi :)

    Polecamy i czekamy na kolejne pokoje od House of Game

  • Escape Room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Polecam pokój

    31.05.2017 | Besuchsdatum: 16.05.2017

    Czołowka wrocłąwskich pokoi, fantastyczny klimat i bardzo ciekawa historia.

    Jeżeli chodzi o zagadki, to nie są one zbyt trudne, ale jest ich bardzo dużo. Pojawia się też kilka niespotykanych przez nas wcześniej co bardzo nam się podobało.

    Pokój odwiedziliśmy w 6 osób, 7 byłoby już przesadą.

    P.S Pamietajcie o odpowiednim odkładaniu "wykorzystanych" rzeczy, my rozwiązywaliśmy jedną zagadkę po kilka razy

  • Escape Room Midnight Killer MK II

    Midnight Killer MK II
    Piwnica Quest
    Wrocław

    Rewelacja

    20.04.2017 | Besuchsdatum: 19.04.2017

    Długo czekaliśmy, zanim wybraliśmy się do nowego Midnight Killera. Wiedzieliśmy czego mniej więcej się spodziewać od Piwnicy Quest, ale oni po raz kolejny nas zaskoczyli.

    Bardzo dużo zagadek w pokoju, wszelkiego rodzaju, od logicznych na mechanicznych kończąc :) Dodatkowo są one nieliniowe co sprawia, ze nawet w większej ekipie będzie co robić.

    Klimat pokoju oddany w 200%, dużo muzyki, gry świateł i elektroniki. Ten pokój po prostu żyje własnym życiem wraz z postępem w grze.

    Jest obowiązkowa pozycja dla wszystkich fanów ER, właściciele naprawdę robią świetną robotę. Zdecydowanie lepiej iść mając już na koncie kilka pokoi.

    Miłym dodatkiem okazały się "powiązania" ze starszą wersją tego pokoju :)

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4