cisse

cisse

Hallo, ich bin cisse. Ich habe 36 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

36 Besucht

0 Geplant

Pfadfinder

82 Punkte

50
82 Pkt
100

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Dooby Doo
Dooby Doo

Bardzo klimatyczny

21.08.18 | Besuchsdatum: 17.04.18

Jak zwykle nie zawiedliśmy się pokojem od Fox O'Clock.

Pokój niezwykle klimatyczny, każda jego część jest wypełniona po brzegi motywami z bajki.
Historia jak to w przypadku Scoobiego poprowadzona idealnie, tak aby krok po kroku rozwiązywać zagadkę :)

Zagadek bardzo dużo, na różnym poziomie trudności, w dodatku sporo nieliniowych. Dlatego polecamy wizytę w co najmniej 3 osobowym gronie.

Raczej dla ekip, które już maja kilka odwiedzonych pokoi. Na pewno każdy odwiedzający Wrocław powinien odwiedzić także to miejsce.

Wielki plus za innowacyjny system podpowiedzi ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Klub dżentelmenów
Klub dżentelmenów

Niesamowity początek

21.08.18 | Besuchsdatum: 27.03.18

Wielki plus za początek rozgrywki, po wyjściu z szoku przystąpiliśmy do rozwiązywania kolejnych zagadek.

Zagadki logiczne, niezbyt trudne, pasujące do klimatu pokoju. Momentami ich rozwiązanie jednak szokowało. Byliśmy zaskoczeni jak mogliśmy nie zauważyć czegoś w pierwszej chwili. Sporo zagadek starego typu niespotykanych już w innych escape roomach co akurat nam się podobało.

Podsumowując, pokój przyjemny, dla ekip raczej początkujących, jednak także bardziej doświadczone znajdą tu coś fajnego.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 6/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia
Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia

Spodziewaliśmy się czegoś więcej

18.04.18 | Besuchsdatum: 13.03.18

Archivbewertung

Na wstępie byliśmy zaskoczeni wprowadzeniem o bardzo kiepskiej jakości, przez co nic nie dało się usłyszeć. Na pytanie do obsługi czy tam było coś ważnego dostaliśmy odpowiedź, że tak, był to początek.

Zagadek było mało i były naprawdę proste. Nie trzeba było się specjalnie wysilać żeby przejść dalej.

Jeżeli chodzi o fabułe, to spotkaliśmy się już z lepszą w pokojach, które nie były specjalnie oznaczone w ten sposób. Skupienie na fabule można sobie odpuścić, rozwiązanie dostajemy praktycznie podane na tacy pod koniec pokoju. Na plus inne zakończenie niż po prostu "wyjście z pokoju"

Pokój w mojej opinii zdecydowanie dla początkujących, doświadczone grupy będą się w nim po prostu nudzić.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 5/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Pinokio
Pinokio

Pinokio uratowany

09.03.18 | Besuchsdatum: 21.02.18

Glaubwürdige Bewertung

Bardzo sprytnie wymyślony pokój, nadaję się zarówno dla początkujących jak i tych zaawansowanych grup.

Nie jest liniowy, każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Sporo zagadek logicznych i manualnych co jest miłą odmianą od pokoi wypełnionych samą elektroniką.

Malutki minusik to wielkość pokoju, jest on przeznaczony raczej dla 3 osobowej grupy (jak nasza). Ciężko sobie wyobrazić swobodnie poruszające się tam 4 osoby.

NIemniej jednak czekamy z niecierpliwością no kolejne pokoje od Fox O'clock, bo zawsze dobrze się tam bawimy :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Opuszczony Teatr Lalek
Opuszczony Teatr Lalek

Super zabawa

21.02.18 | Besuchsdatum: 14.12.17

Jeden z lepszych pokoi, z których mieliśmy okazję uciekać. Wybraliśmy wersję trudniejszą i musimy przyznać, że ledwo starczyło nam czasu.

Bardzo fajne i przemyślane zagadki, od manualnych po elektroniczne :)

Wszystko idealnie wpasowało się w klimat pokoju. Oby więcej takich pokoi

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Wstęp wzbroniony
Wstęp wzbroniony

Uwięzieni w chatce

16.11.17 | Besuchsdatum: 15.11.17

Pokój decydowanie wyróżnia się wystrojem na tle innych wrocławskich pokoi. Za to należy się wielki plus, wszystko wewnątrz jest idealnie dopracowane.

Zagadki nie są trudne, pojawiają się za to rozwiązania nie spotykane nigdzie indziej.

Polecamy ekipom zarówno początkującym jak i tym bardziej doświadczonym, gdyż na pewno jest to miejsce warte odwiedzenia.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Paranormal
Paranormal

Pod wrażeniem

10.11.17 | Besuchsdatum: 08.11.17

Pokój bardzo nam się podobał, wymaga bardzo dużej współpracy od grupy więc polecamy doświadczonym, zgranym ekipom.

Co do zagadek, to były na różnym poziomie trudności, trochę zbyt liniowe jak dla nas.

Pierwszy raz spotkaliśmy się z [spoiler] co nam się bardzo podobało :)

Berichte anzeigen (1)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Ostatni Templariusze
Ostatni Templariusze

Super pokój

26.10.17 | Besuchsdatum: 17.10.17

Pokój dla bardziej doświadczonych ekip, super się bawiliśmy podczas odkrywania kolejnych zagadek.

Dużo zagadek manualnych co akurat nam się podobało. Większość jest nieliniowa co powoduje, że nikt się nie nudzi :)

Polecamy i czekamy na kolejne pokoje od House of Game

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Zdrada w Breslau
Zdrada w Breslau

Polecam pokój

31.05.17 | Besuchsdatum: 16.05.17

Czołowka wrocłąwskich pokoi, fantastyczny klimat i bardzo ciekawa historia.

Jeżeli chodzi o zagadki, to nie są one zbyt trudne, ale jest ich bardzo dużo. Pojawia się też kilka niespotykanych przez nas wcześniej co bardzo nam się podobało.

Pokój odwiedziliśmy w 6 osób, 7 byłoby już przesadą.

P.S Pamietajcie o odpowiednim odkładaniu "wykorzystanych" rzeczy, my rozwiązywaliśmy jedną zagadkę po kilka razy

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Midnight Killer MK II
Midnight Killer MK II

Rewelacja

20.04.17 | Besuchsdatum: 19.04.17

Długo czekaliśmy, zanim wybraliśmy się do nowego Midnight Killera. Wiedzieliśmy czego mniej więcej się spodziewać od Piwnicy Quest, ale oni po raz kolejny nas zaskoczyli.

Bardzo dużo zagadek w pokoju, wszelkiego rodzaju, od logicznych na mechanicznych kończąc :) Dodatkowo są one nieliniowe co sprawia, ze nawet w większej ekipie będzie co robić.

Klimat pokoju oddany w 200%, dużo muzyki, gry świateł i elektroniki. Ten pokój po prostu żyje własnym życiem wraz z postępem w grze.

Jest obowiązkowa pozycja dla wszystkich fanów ER, właściciele naprawdę robią świetną robotę. Zdecydowanie lepiej iść mając już na koncie kilka pokoi.

Miłym dodatkiem okazały się "powiązania" ze starszą wersją tego pokoju :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Weiter anzeigen