Braton
  • Escape Room Starożytna świątyna - Wynalazek z przeszłości

    Starożytna świątyna - Wynalazek z przeszłości
    Secreto
    Kraków

    Glaubwürdige Bewertung

    "Postęp to … dodatek nowości do posiadanej wiedzy"

    11.10.2019 | Besuchsdatum: 29.09.2019

    Czekaliśmy z ekipą na "coś" nowego na Krakowski rynku ER. Obawialiśmy się, że po ostatnich rewelacyjnych pokojach w różnych lokalizacjach Kraków nie zaskoczy nas już tak pozytywnie, a tutaj PEREŁKA.

    Od samego wejścia, jak tylko zobaczyłem mistrza gry wiedziałem, że to będzie dobry pokój. Ekipa z doświadczeniem z wcześniejszego pokoju (który z resztą też był bardzo dobry) zrobiła coś nowego, w nowym lokalu co zasługuje na topkę w Krk. Ilość zagadek ogromna, większość prosta ale też znajdą się takie gdzie można na chwile się zatrzymać. W trójkę pokój idzie jak dobra piosenka. Wszystko trzyma się historii, wystrój miły dla oka i jest to czego mi brakuje w Krk, czyli klarowność pokoju. Nie czuć "kompresji" miasta, pokój jest po prostu przyjemny.

    Polecam bardzo mocno!! Zarówno świeżym ekipą żeby złapały bakcyla ER ale również doświadczonym ponieważ pokój jest przemyślany i w wysokim standardzie.

    PS. co ważne to dopiero początek. Ostatnio otworzyli drugi pokój który jest kolejną częścią całej historii więc dla ludzi którzy po jednym pokoju tylko chcą więcej zawsze będzie można od razu pójść do kontynuacji.

  • Escape Room Matrix

    Matrix
    ExitRoom ™
    Łódź

    "Don’t think you are, know you are!"

    27.12.2018 | Besuchsdatum: 04.11.2018

    Lekkim słowem wprowadzenia jestem fanem Matrixa i moja opinia może być trochę zmanipulowana tym faktem.

    Pokój jest hmmm... inny. Posiada klimat matrixa i można się poczuć jak na statku bojowym. Sama historia trzyma się całości i przechodzi się ją z uśmiechem na twarzy. Same rozwiązania są również wyjątkowe. Takich zabiegów jak w tym pokoju jeszcze nie spotkaliśmy co działa definitywnie na plus. Dodatkowy mały plusik za intro i ścieżkę dźwiękową.

    Owszem można doczepić się lekkich detali, wykonani niektórych elementów ale dla osoby która nie tak bardzo się tym przejmuje ten pokój będzie bardzo ciekawym przeżyciem. Byliśmy na tej misji w 2 i przyznam, było to nie lada wyzwanie. Chyba ostatecznie wyszliśmy trochę po czasie ale satysfakcja pozostaje.

    Podsumowując - pokój definitywnie sprawdza umiejętności ekipy w komunikacji oraz logicznym myśleniu, historia fajna a klimat wystarczająco przyjemny by wspomnieć go w opowieściach wśród znajomych.

  • Escape Room W krainie czarów

    W krainie czarów
    ExitRoom ™
    Łódź

    "Ale ja nie chciałabym mieć do czynienia z wariatami - rzekła Alicja. "

    27.12.2018 | Besuchsdatum: 02.11.2018

    Pokój istnie dla szaleńców. Atmosfera niczym w bajce, zagadki proste a zarazem skomplikowane. Nigdy nie byłem fanem "Alicji" ale przyznam, że ten pokój zrobił na mnie wrażenie.

    Jako ekipa 2 osobowa mieliśmy trudność z wyjściem o czasie ze względu na konkretną ilość kłódek oraz elementów. W tym pokoju wymagana jest skrupulatność, spostrzegawczość oraz komunikacja. Obsługa bardzo miła przypilnowała nas byśmy wyszli z pokoju sugerując w 1 momencie czy nie chcemy podpowiedzi (z czego skorzystaliśmy).

    Do tego pokoju trafiliśmy przypadkiem, przechodziliśmy obok i pomyśleliśmy sobie "a czemu by nie" i przyznam kropeczka nad i w Łodzi. Bardzo polecam dla samego poczucia ducha pokoju.

  • Escape Room Pionek i Kostka

    Pionek i Kostka
    OtoPokojeZagadek
    Łódź

    Glaubwürdige Bewertung

    "Zastanawialiście się kiedyś, co sobie myślą bohaterowie naszych gier?"

    27.12.2018 | Besuchsdatum: 02.11.2018

    Zacznijmy od faktów:
    * zagadki przyjemne, zaskakujące i wciągające
    * wystrój pokoju cieszy oczy i można poczuć się jak w grze planszowo-przygodowej
    * obsługa pomocna i bardzo dobrze wprowadza do gry jak również po samej przygodzie porozmawia i pozwoli cieszyć się chwilą
    * znajomość gier planowych minimalnie pomoże ale nie jest wymagana

    A teraz trochę ode mnie:
    Jeżeli grałeś w parę gier planszowych i jest ci znany klimat karcianek, bohaterów, pionków itp. to pokój dla cb jeżeli nie jesteś fanem takich rzeczy docenisz sam pomysł na pokój bo jest dość wyjątkowy. Osobiście lubię taki klimat i większość tytułów była mi z pokoju znana dzięki czemu jeszcze bardziej poczułem "historię" pokoju i jest on w mojej osobistej top-ce poki z Łodzi.

  • Escape Room Władca pierścieni - Moria

    Władca pierścieni - Moria
    Mysterious Room
    Łódź

    Glaubwürdige Bewertung

    Diggy Diggy Hole

    31.10.2018 | Besuchsdatum: 29.09.2018

    Zacznę od plusów:
    Pokój jest bardzo dobrze zaprojektowany - graficznie powala (nie jestem może fanatykiem detali ale po prostu jest bardzo miły dla oka). Zagadki bardzo przyjazne wymagają spostrzegawczości i współpracy. Fajny dla początkujących ale i doświadczone ekipy mogą go odwiedzić jako rozgrzewkę albo z czystej ciekawości sprawdzić się w roli "dwarfa".

    Klimat firmy Mysterious Room tworzy ekipa - na początku trochę zostaliśmy przytłoczeni ponieważ pierwszy raz spotkaliśmy się z aż taką masową ilością pokoi i tak dużą ekipą "mistrzów gry". Można było wręcz poczuć się jak w sklepie oczekując do kasy na swoją kolej (w przedsionku)... Na szczęście w czasie wprowadzenia oraz późniejszym czasie po samej przygodzie nasz mistrz gry urzekł nas swoją charyzmą i pozytywnym nastawieniem (czapki z głów za fajne podejście do pracy i luźną atmosferę).

    Jako minus jedynie mogę powiedzieć, że miałem nadzieję na trochę więcej przejść - w końcu to moria więc oczekiwałem jakiegoś małego przejścia tunelu czy czegoś w tym stylu, jednakże to moja czysta fanaberia i tyle.

    Polecam zobaczyć i samemu się przekonać.

  • Escape Room Igrzyska Życia

    Igrzyska Życia
    SzyfroGRAm
    Łódź

    Przeżyliśmy nasze igrzyska życia

    31.10.2018 | Besuchsdatum: 29.09.2018

    Ciekawy pokój, przemyślany i posiadający zagadki które póki co jeszcze nie spotkaliśmy na naszej przygodzie z ER.

    Wybraliśmy go w związku z tematyką i w tym kierunku pokój jest zaprojektowany - dobry, przyjemny (niestety bez efektu WOW) więc podsumowując warty odwiedzenia.

    Polecam by sprawdzić czy przeżyje się Igrzyska jako trybut dystryktu.

  • Escape Room Tunele pod miastem

    Tunele pod miastem
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    Kanały do których, aż chciałoby się wrócić

    31.10.2018 | Besuchsdatum: 28.10.2018

    Kanały, misja, Rosjanie oraz poświęcenie - takie połączenie musiało się udać. Do tego pokoju wybraliśmy się w 2 i oboje oczekiwaliśmy małych przejść, zakrętów i klimatu. Nie zawiedliśmy się ani trochę, to było właśnie to czego się spodziewaliśmy i trochę więcej.

    Dopracowane zagadki, przyjazny klimat i najważniejsze jeszcze raz - przejścia (wręcz zabawa poziomami). Pokój który przez godzinę potrafi zakręcić w głowie a po udanej misji wręcz pozostaje jako miłe wspomnienie (oczywiście zakończenie szokuje ponieważ dość rzadko spotyka się takie rozwiązanie historii)

    Zagadki w miarę proste, wymagają współpracy, spostrzegawczości i trochę główkowania. W 2 fajne wyzwanie w 4 pewnie super zabawa. Quest Cage Centrum kolejny raz nas pozytywnie zaskoczyło.

  • Escape Room Kopalnia Złota

    Kopalnia Złota
    Strych
    Chorzów

    Glaubwürdige Bewertung

    Gdzie jest moje złoto!!

    31.10.2018 | Besuchsdatum: 27.10.2018

    To była nasza 2 wyprawa zlecona przez potomka właściciela strychu. Tym razem wysłał nas do tajemniczej kopalni gdzie czyhała na nas nie lada przygoda. Od wejścia wiedzieliśmy, że coś poszło nie tak ... ktoś nasz przechytrzył i obudziliśmy się w dość "nietypowej" sytuacji. Jakimś cudem udało nam się wydostać, jednakże doświadczenie jakie zebraliśmy pozostanie na zawsze.

    Pokój dobrze zaprojektowany - dla 2 osób jest to pewne wyzwanie ale z rodzaju tych przyjemnych. Chyle czoła dla ścieżki dźwiękowej "dialogi" po prostu mnie urzekły a wystój pokoju nie odstawał ani trochę. Zagadki przyjazne, wymagające współpracy oraz spostrzegawczości. Podsumowując, w końcu Śląsk doczekał się porządnego ER o tematyce kopalni.

    Oczywiście właściciel 10/10 - pomocny/motywujący i widać, że zależy mu na ER który stworzył. Polecam!!

  • Escape Room Zemsta

    Zemsta
    Maze in Mind
    Rybnik

    Detektywi, zagadka, trop - czyli kwintesencja ER

    27.09.2018 | Besuchsdatum: 17.09.2018

    Ehhh mam dość dawania 10/10 pokojom ale ten definitywnie na to zasługuje.

    Jest on tym co na początku polubiłem w ER - zagadka, dreszczyk emocji i historia. Dodatkowy smaczek to ciekawe przejścia oraz technologia wykorzystana do kolejnych zagadek.

    Same zagadki dość wymagające i to nie tylko główkowania ale i spostrzegawczości. Poza tym bardzo solidny i fajny pokój.

  • Escape Room Piramida

    Piramida
    Maze in Mind
    Rybnik

    Piramida w której można sie zgubić

    27.09.2018 | Besuchsdatum: 17.09.2018

    Podczas wyprawy badawczej można natknąć się na ciekawe rozwiązania (ci Egipcjanie to jednak cwani ludzie), nietypowe pułapki oraz klątwy. Polecam sprawdzić czy uda się waszej ekipie wyjść w 1 kawałku i nie zostać kolejną drużyną która zostanie na wieczność jako dodatkowy eksponat w tym przeklętym labiryncie.

    Rozmiar pokoju oraz ilość zagadek to wystarczające powody dla których warto odwiedzić ten ER - jest więcej powodów ale te powinny wam wystarczyć.

    Osobiście lubię kłódki i zagadki które się z nimi wiążą lecz w tym pokoju brak kłódek powodował dodatkowy urok i pozwalał wczuć się w historię.

    Kolejny wspaniały pokój który warto odwiedzić w Maze in Mind w Rybniku.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4 5 6