am.czarnacka
  • Escape Room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    Klasyk

    28.02.2019 | Besuchsdatum: 13.02.2019

    Jaki to był dobry pokój... Absolutny klasyk, must-have. Klimat wprowadza w filmy przygodowe, które wszyscy znamy. Zagadki zróżnicowane i logiczne - gwarancja jakości WA. Miodzio. Naprawdę warto, co więcej - polecam na pierwszorazowy wypad - po czymś takim naprawdę łatwo złapać bakcyla!

  • Escape Room Plan na włam

    Plan na włam
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    Zagramy w oczko?

    28.02.2019 | Besuchsdatum: 14.02.2019

    Trzeba przyznać - Wyjście Awaryjne trzyma standard. Pokój w stylu kasyna. Standardowe zróżnicowanie zagadek, ale wszystko bardzo logiczne i prowadzące do rozwiązania. Zdecydowanie warto. Jedyny minus - pokój już nie jest pierwszej świeżości, niektóre elementy trwają zbyt długo (If You Know what I mean) - drobne niedociągnięcia wynikające z wieku pokoju. Warto!

  • Escape Room Superheroom

    Superheroom
    Mr Lock Escape Room
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    Czy to ptak... Czy to samolot?

    28.02.2019 | Besuchsdatum: 15.02.2019

    Mogę powiedzieć jedno - WARTO. Gratka dla Geeków, absolutne must-seen dla fanów Marvela i DC. Bardzo zróżnicowane zagadki. Easter eggi, które rozgrzeją serca fanów popkultury. Na szczęście znajomość świata przedstawionego nie jest wymagana. Obsługa daje z siebie 150%. Zagadki zróżnicowane, każdego typu - elektroniczne, analogowe, zręcznościowe, umysłowe... Pokój zdecydowanie zasłużył na swoje wysokie miejsce. Polecam każdemu. Dodatkowy plus: piękne wnętrza!

  • Escape Room Przeklęta wyspa

    Przeklęta wyspa
    Escape Project
    Warszawa

    Außer der Rangliste

    Bądźcie przeklęci, Ci którzy tu wchodzicie...

    28.02.2019 | Besuchsdatum: 25.01.2019

    Zachwalany, owiany tajemnicą... Pokój na Bemowie wzbudza emocje.

    Cóż mogę rzec, z plusów: stopniowanie poziomu trudności, różnorodne zagadki, fachowa opieka mistrza gry...

    I w sumie mój jedyny problem z tym pokojem był taki, że... był zbyt straszny. Nie byłam przygotowana na taką dawkę adrenaliny - jeszcze raz przepraszam za inwektywy, których musiał nasłuchać się mistrz gry!

    Zdecydowanie dla osób o mocnych nerwach, dla takich cieniasów jak ja - fajny, ale uzbroić się w cierpliwość i odwagę ;)

  • Escape Room Cela nr 4

    Cela nr 4
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Außer der Rangliste

    Wyjście awaryjne nigdy nie zawodzi!

    20.01.2019 | Besuchsdatum: 20.01.2019

    Zdecydowanie nie był to mój pierwszy Escape Room, ale pierwszy w formie wyścigu :D

    Powiem tylko tak, Cela nie ustępuje jakością ani "Legendzie" ani "Nautillusowi". Fantastyczna imersja, opcja wyścigu chyba niepowtarzalna. Szczególnie na twarzy uśmiech wywołują "przeszkadzajki" - doświadczenie jedyne w swoim rodzaju!

    Doskonałe zróżnicowanie zagadek, trochę tradycyjnych, trochę elektronicznych. Wystrój - mimo, że nie jest trudno dobrze zrobić "więzienny" pokój - i tak cieszy.

    Zdecydowanie, czołówka. Czekamy z niecierpliwością na kolejne pokoje!!!

  • Escape Room Rozbitkowie w dżungli

    Rozbitkowie w dżungli
    Zagadkownia
    Warszawa

    Außer der Rangliste

    No... nie.

    20.01.2019 | Besuchsdatum: 20.01.2019

    Muszę przyznać, że mam bardzo silne uczucia w stosunku do tego pokoju... Głównie negatywne. Niestety, został zrobiony kardynalny błąd - zagadka była nierozwiązywalna. 30 minut zajęło nam szukanie rozwiązania, którego nie było, przy czym pan z obsługi na początku bardzo długo czekał z sugerowaniem odpowiedzi, następnie, kiedy już podał nam kod i do końca pozostało 13 minut podpowiadał na siłę aż za bardzo. Zniszczyło to całkowicie radość z zabawy a pozostawiło jedynie frustrację. I można by stwierdzić - no ok, ale to dotyczy tylko jednego pokoju... Prawdziwy problem polega na tym, że byłam w Zagadkowni 4 razy - za każdym razem był problem i z obsługą i z działaniem pokoju. Myślałam, że mam pecha - no tylko podpytani znajomi również mieli podobne sytuacje. Zostawiony śrubokręt, zerwane linki, pan podrzucający kluczyk - przeszkadza, ale można żyć. Nie sprawdzenie przez obsługę, czy są dobre elementy zagadki, która w gruncie rzeczy jest pierwszą zagadką - no nie powinno się zdarzyć.

    A szkoda, bo pokój ma swoje plusy: wystrój jest przyjemny, zagadki zróżnicowane, kłódki dobrze komponują się z fabułą... No ale plusy są przyćmiewane przez minusy.

    Pozostał mi ostatni pokój, którego byłam bardzo ciekawa, ale aż boję się tam iść -nie chcę znów tracić pieniędzy na godzinę frustracji zamiast godziny radości :/

  • Escape Room Muszkieterowie

    Muszkieterowie
    Room Escape
    Warszawa

    Außer der Rangliste

    Vive la revolution!

    20.01.2019 | Besuchsdatum: 16.01.2019

    Pokój o zabarwieniu historycznym, umieszczony w realiach XVII wiecznej Francji... Brzmi dobrze, ale mimo to pojawiły się zgrzyty.

    Po pierwsze trzeba przyznać, że wnętrze jest absolutnie przepiękne, wykonane z klasą. Detale pięknie wpisują się w klimat. Szkoda tylko, że całkowicie elektroniczne zagadki dla mnie popsuły efekt pokoju historycznego.

    Po drugie, pokój oceniam jako trudny, ale bardziej za sprawą żmudnych zagadek i ich ilości.

    Po trzecie, coś co niestety spotyka mnie w ER coraz częściej - tzw. "nie poszło". W czasie naszej wizyty nie zadziałały 2 (sic!) zagadki, co skutkowało podwójnym resetowaniem pokoju, w czasie jednego wyproszono nas na chwilę. Oczywiście, wszystko się może popsuć, ale a) w franczyzie b) 2 razy c) za taką cenę (4 osoby - 180 zł) zdarzyć się nie powinno.

    Mimo wszystko, zabawa była naprawdę ok. Raczej dla doświadczonych. Trudno ocenić, w ile czasu wyszliśmy, ze względu na dysfunkcję systemu i doliczany czas.

  • Escape Room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    Außer der Rangliste

    Zdecydowanie NIE syzyfowa praca :D

    20.01.2019 | Besuchsdatum: 16.01.2019

    Oj, jak podobał mi się ten pokój...

    Głównie za klimat - jako fanka mitologii bardzo cieszyły mnie nawiązania i zagadki. Zróżnicowanie trudności, nieliniowość i różne mechanizmy zdecydowanie zrobiły robotę. Efekty - mimo, że za nimi nie przepadam, tutaj zdecydowanie miały swoje miejsce - doskonale budowały klimat!
    Pokój jest całkowicie elektroniczny, co ma swoje wady i zalety...

    Zabawa była przednia - mogę wybaczyć przy tym zaporową cenę :D

    Polecam, ponieważ imersja jest na tyle duża, że faktycznie można się zapomnieć

  • Escape Room Opuszczona Biblioteka

    Opuszczona Biblioteka
    SzyfroGRAm
    Łódź

    Klasyk

    13.01.2019 | Besuchsdatum: 05.01.2019

    Ze względu na lokalizację, zdecydowaliśmy się odwiedzić dwa pokoje na raz - bardzo dobra decyzja!
    Pokoju nie da się opisać inaczej niż klasyczny Escape Room. Mało elektroniki, ale naprawdę zróżnicowane i przemyślane zagadki. Warto wspomnieć, że jest ich też DUŻO, a do tego są nieliniowe. Cała 4-osobowa ekipa miała pełne ręce roboty. Pokój zdecydowanie na 3-4 osoby.

    Scenografia przemyślana, dobrze oddaje klimat. Tajemnica biblioteki przedstawiona w fantastyczny sposób.

    Obsługa daje radę! Zdecydowanie mamy pozytywne odczucia i czekamy na więcej pokoi.

    Jedyny problem to dojazd - przedmieścia Łodzi mogą odstraszać, ale zdecydowanie warto dać im szansę - szczególnie polecam w dwupaku, dobra zabawa gwarantowana!

  • Escape Room Igrzyska Życia

    Igrzyska Życia
    SzyfroGRAm
    Łódź

    Głodni wrażeń

    13.01.2019 | Besuchsdatum: 05.01.2019

    Łódzkie Stoki kryją niespodziewaną jakość. Odwiedzamy pokój, w którym zdecydowanie czuć duszę!

    Przede wszystkim mamy tutaj dobrze zróżnicowane zagadki, klimat, który nie ma zastąpić zabawy, ale zdecydowanie ją wspomaga. Zagadki frapujące, ale absolutnie nie frustrujące. Zdecydowanie perełka wśród Łódzkich pokoi.

    Jedyny minus - lokalizacja, ale warto!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4