Macirk

Macirk

Hallo, ich bin Macirk. Ich habe 18 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

18 Besucht

1 Geplant

Pfadfinder

55 Punkte

50
55 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Jaskinia Hazardu
Jaskinia Hazardu

Mogłoby być lepiej

04.10.19 | Besuchsdatum: 30.09.19

Macirk 18 Bewertungen

Pokój ma potencjał, ale trochę tu brakuje. Zacznijmy od wprowadzenia, które było przeprowadzone przez osobę, która słabo sklejała ze sobą zdania, to jest do poprawy. Popsuło to trochę klimat. W wystroju dodałbym więcej elementów do podniesienia. Wystrój nie jest zły, nawet wprowadza w nastrój, ale moim zdaniem jest tego trochę za mało. [Spojler] ciasne na więcej niż 4 osoby, a co dopiero 6. Zagadki nie są może jakieś złe, ale mieliśmy problem czasem żeby zrozumieć, co zrobiliśmy, np. rozwiązaliśmy jedną zagadkę nie wiedząc o tym, przez co próbowaliśmy dalej różnych kombinacji marnując czas na tym, co już było zrobione. Tak samo jedną zagadkę rozwiązywaliśmy długo, bo nie zauważyliśmy czegoś, co się odpalało w innej części pokoju. Ostatnim elementem, który zawiódł był [spojler], nie wiem jak się tam znalazł. Ostatecznie mistrz gry musiał wchodzić i otworzyć nam [spojler], co popsuło klimat jeszcze bardziej. Ale bhp i bezpieczeństwo zachowane, wyjścia awaryjne były, do tego się nie przyczepie. Ogólnie, no tak średnio bym powiedział.

Allgemeine Note: 5/10

Game Master: 7/10

Klima: 5/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kolekcjoner
Kolekcjoner

Myślę że ok?

17.09.19 | Besuchsdatum: 16.03.19

Macirk 18 Bewertungen

Dokładnej daty niestety nie pamiętam, ale była to na pewno ta okolica. Pokój trzeba przyznać całkiem ładnie zrobiony, chociaż czegoś mi w wystroju brakowało, ale ciężko powiedzieć czego. Mimo wszystko stoi na całkiem niezłym poziomie, zagadki ok, i chociaż nie udało mi się wyjść, podobało mi się.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Sehr schwer

Escape Room Legende des Schwertes
Legende des Schwertes

Legendarny pokój

17.09.19 | Besuchsdatum: 10.09.19

Macirk 18 Bewertungen

Na jakieś 15-20 pokoi w którym byłem ten zrobił na mnie największe wrażenie. Wystrój i do tego zagadki wypadają fenomenalnie, chciałbym, żeby na rynku było więcej takich pokoi. Dopracowany w każdym szczególe, czuje się klimat miejsca w którym się jest. Coś niesamowitego. Jedyną wadą dla mnie był poziom trudności, bez problemu zrobiliśmy szybko pokój bez podpowiedzi, jednak jak to na rynku muszą być pokoje łatwiejsze i trudniejsze, inaczej nie miałoby to sensu. Tak czy siak, polecam dosłownie każdej osobie, powtarzam jeszcze raz, pokój genialny.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Po prostu genialnie

17.09.19 | Besuchsdatum: 10.09.19

Macirk 18 Bewertungen

W skrócie: pokój na prawdę genialnie wykonany, dla mnie znajduję się w top 3 razem z Legendą Miecza, po prostu konieczny do odwiedzenia dla każdego fana esc roomów. Obsługa również bardzo miła, ogólnie polecam :). Moja ocena trudności to średni, ale to może ze względu na doświadczenie grupy którą byliśmy.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Coś
Coś

Ma to "Coś"

21.05.19 | Besuchsdatum: 16.05.19

Macirk 18 Bewertungen

Pokój na prawdę świetny, polecam go każdemu, kto lubi się pobać. Wystrój jest na wysokim pozomie, a prowadzący dobrze wprowadza w klimat i nastrój pokoju. Ogólnie polecam.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Piraci i Źródło Młodości
Piraci i Źródło Młodości

Za butelkę rumu

21.02.19 | Besuchsdatum: 18.02.19

Macirk 18 Bewertungen

Ciekawe rozwiązania w pokoju, wystrój niczego sobie, myślę, że godny polecenia, chociaż to co lekko mi zaniżyło ocenę to to, że jedna rzecz zadziałała szybciej niż powinna, przez co później głowiliśmy się którą część zagadki już rozwiązaliśmy. Mimo wszystko podobało mi się, chociaż bardziej poleciłbym Demona tej samej firmy. Co do poziomu trudności, to zagadki dają do myślenia, było trudniej niż myślałem że będzie. Standardy bezpieczeństwa zachowane, nie ma się do czego przyczepić.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Piracka Skrzynia Umarlaka
Piracka Skrzynia Umarlaka

Arrrr

25.11.18 | Besuchsdatum: 23.11.18

Macirk 18 Bewertungen

I tym oto pokojem odwiedziłem wszystkie możliwe w tej firmie i jakoś nie czuję się zawiedziony. Wprost przeciwnie - w nim również bawiłem się świetnie. Ciekawy system podpowiedzi, ładny wystrój pokoju. Chociaż trochę nie zgadzam się co do oceny trudności pokoju, dla nas był całkiem łatwy. Jedyne do czego bym się przyczepił, to nie zawsze wiadomo co robić dalej, ale mimo wszystko pokój jak najbardziej na +

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Komnata Tajemic
Komnata Tajemic

Całkiem magicznie

25.11.18 | Besuchsdatum: 23.11.18

Macirk 18 Bewertungen

Pokój dobrze zrobiony, chociaż szczerze mówiąc w tych klimatach "Chatka Hagrida" bardziej mi się podobała. Jednak mimo wszystko tej pokój jest jak najbardziej godny polecenia, ciekawe zagadki jak na tą firmę przystało, jesteśmy zadowoleni z wizyty. Wystrój świetnie zrobiony, jak zresztą każdego pokoju tutaj.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kuźnia Krasnoluda
Kuźnia Krasnoluda

Światłem i mieczem

05.05.18 | Besuchsdatum: 04.05.18

Macirk 18 Bewertungen

Pokój naprawdę mega, tak powinien wyglądać wystrój każdego pokoju, czujemy się jak w prawdziwej kuźni. Ciekawy sposób rozpoczęcia, polecam być kapitanem drużyny :D. Zagadki na wysokim poziomie, ciężko wyjść z pokoju bez współpracy. Chociaż udało nam się jedną zagadkę trochę oszukać i zrobić innym sposobem niż trzeba było (hakerzy pozdrawiają). Obsługa bardzo miła, porozmawia przed, porozmawia po. To mój drugi pokój tej firmy ale zapewne na resztę też się wybiorę, gorąco polecam :D.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Chatka Hagrida
Chatka Hagrida

Pamiętajcie, ściąganie to grzech!

18.04.18 | Besuchsdatum: 18.04.18

Macirk 18 Bewertungen

Super klimatyczny pokój, wystrój i zagadki sprawiają, że czujemy się jakbyśmy na prawdę czarowali. Zagadki czasem trudne do zrobienia, ale za to jaka satysfakcja! System podpowiedzi jest ok i trzeba też wspomnieć o mistrzu gry z którym na prawdę można porozmawiać i widać że obserwuje dobrze przebieg gry, bo wie kiedy co podpowiadać. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i już wiem że odwiedzę inne pokoje tej firmy :).

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen