Asia Król

Asia Król

Hallo, ich bin Asia Król. Ich habe 17 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

17 Besucht

3 Geplant

Pfadfinder

95 Punkte

50
95 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Testament
Testament

Wujek sobie wszystko zaplanował

15.02.19 | Besuchsdatum: 15.02.19

Glaubwürdige Bewertung Archivbewertung

Jedno z najfajniejszych miejsc, które do tej pory odwiedziłam! Fajna historia, ciekawe rozwiązania i zero elektroniki. Mimo swoich kilku lat na rynku dalej zaskakuje i spokojnie plasuje się bardzo wysoko w mojej klasyfikacji ER.
Na duży plus personel całego Domu Kluczy - bardzo pozytywne podejście do klientów.
Ogromna szkoda, że wkrótce Dom Kluczy znika z mapy ER w Warszawie :(

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Olimp
Olimp

Bogowie wiedzieli co robią

02.10.18 | Besuchsdatum: 29.09.18

Pokój przepiękny wizualnie! Spokojnie jest na czym zaczepić oko i to na dłużej niż kilka minut (rekwizyty szczególnie fajnie wypadają później, podczas robienia zdjęć po ucieczce ;) ).
Pod kątem stopnia trudności określiłabym go jako łatwy i w sumie gdybyśmy nie zawiśli na banale związanym z otwieraniem drzwi, to spokojnie zamiast 20 minut zostałoby nam i 30.
Idealny pokój dla 2 osób.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Legowisko Kanibala
Legowisko Kanibala

Sympatyczny pokój z małym "ale"

01.07.18 | Besuchsdatum: 14.01.18

Glaubwürdige Bewertung

Ciekawe rozwiązania oraz zagadki i miła obsługa, która zareagowała bardzo szybko na jeden element, który w naszym przypadku nie zadziałał.
Dużym minusem jest opcja wyjścia z pokoju bez konieczności rozwiązania wszystkich zagadek, co może nieco popsuć dalszą zabawę.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Prawdziwa Magia
Prawdziwa Magia

Magia w 100%

01.07.18 | Besuchsdatum: 14.01.18

Glaubwürdige Bewertung

Pod kątem klimatu daję "Prawdziwej Magii" 102%. Pod kątem pomocy ze strony personelu i sprawności pokoju było już nieco gorzej. Na ponad 10 minut utknęliśmy z zagadką, którą chcieliśmy rozwiązać właściwie, ale mechanizm niestety nie zadziałał.
Tak czy inaczej, mimo niesmaku związanego z tą niedogodnością, w pokoju bawiliśmy się fantastycznie.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 7/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

Szanowna Pani Śliwińska...

01.07.18 | Besuchsdatum: 04.02.18

Glaubwürdige Bewertung

Klimat Harry'ego Pottera w każdym calu. Czułam się jakbym autentycznie dostała zaproszenie do Hogwartu i musiała przygotować się do podjęcia nauki w Szkole Magii i Czarodziejstwa. Przesympatyczna obsługa i drobna pomoc pomogły nam przebrnąć przez wszystkie zagadki.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Grobowiec smoka
Grobowiec smoka

Ale smoki są urocze!

01.07.18 | Besuchsdatum: 30.06.18

Glaubwürdige Bewertung

Jeden z najlepszych pokoi, z których miałam okazję wyjść. Bardzo klimatyczny, z zagadkami, które są powiązane i logiczne (ale nie liniowe), a nie są zbieraniną randomowych pomysłów i z bardzo sympatyczną obsługą.
Zdecydowanie planuję odwiedzić pozostałe pokoje przy Słowiczej :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel