Gęba

Gęba

Tam i z powrotem... :)

35 Besucht

2 Geplant

Navigator

140 Punkte

100
140 Pkt
150

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Klaun w krzywym zwierciadle
Klaun w krzywym zwierciadle

Klaun nie taki straszny jak go malują

14.07.17 | Besuchsdatum: 13.07.17

Glaubwürdige Bewertung

Gęba 34 Bewertungen

Byliśmy dzisiaj w pokoju Klaunów... Bardzo miła i sympatyczna obsługa! Można pogadać i się pośmiać, wymienić uwagi, etc :) Mega klimatyczny pokoik (bardzo mały, ale 2 osoby będą miały co robić ... :), zagadki całkiem pomysłowe i ta wkurzająca muzyka :D
Trzeba ogarnąć spostrzegawczość i trzeźwe myślenie... Bez tego, klauny wrócą i zgubione będzie twoje istnienie ....

Polecam dla osób, które mają już kilka ER'ów na swoim koncie i szukają wyzwania solo lub dla dwójki. Doświadczone single też mogą mieć ubaw w tym pokoju :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Klątwa Tutenchamona
Klątwa Tutenchamona

Grobowiec lajtowiec...

14.07.17 | Besuchsdatum: 28.06.17

Glaubwürdige Bewertung

Gęba 34 Bewertungen

Pokój odwiedziliśmy ze znajomymi, którzy nie mieli na swoim koncie żadnych Escape'ow... Nie zachwycili się tak, jak pozostałe osoby, które wzięliśmy ze sobą do innych pokoi :) Wystrój ogólnie klimatyczny, jak na czasy starożytnego Egiptu za bardzo elektroniczny. Trudność z kategorii przeciętnej ... Pani z obsługi bardzo awersyjna, zero kontaktu, relacji z uciekinierami, ogólnie chyba najgorsza obsługa ER z jaką miałem doczynienia. Może dlatego, że miała inną grupę pod opieką... Jeśli chodzi o drugi pokój Escape The Game - odwiedzimy go, ale w dalekiej przyszłości :)

Allgemeine Note: 5/10

Game Master: 3/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Testament
Testament

Nie taki diabeł straszny...

04.07.17 | Besuchsdatum: 28.05.17

Glaubwürdige Bewertung Archivbewertung

Gęba 34 Bewertungen

Idąc po odbiór Testamentu, spodziewaliśmy się mega trudnego pokoju. Wystrój oddaje klimat, bardzo ładnie zagospodarowana przestrzeń.
Zagadki ciekawe, czasami trzeba paru głów do ogarnięcia konkretnej części pokoju... Ale, nie wiem czy to kwestia dnia czy ekipy - poszło nam bardzo sprawnie, do pewnego momentu ;)
Pewna rzecz w pokoju (nawet kilka!!) rozwaliło system :D Polecam nawet tylko dla tych paru ciekawostek odwiedzić Dom Kluczy.
czekamy na kolejne pokoje !! :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Zmieniając rzeczywistość
Zmieniając rzeczywistość

Zmieniamy rzeczywistość :)

04.07.17 | Besuchsdatum: 03.05.17

Gęba 34 Bewertungen

Pokój odwiedziliśmy już jakiś czas temu. Mega wrażenie jeśli chodzi o nowinki techniczne, można się czasem pogubić :)
Abstrakcyjne myślenie jak najbardziej na miejscu, trzeba czasami "wyjść poza horyzonty"... ;)

Poszło całkiem sprawnie, ale może sprawiać problemy!
Polecamy i pozdrawiamy! :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room PRL-ove
PRL-ove

Pierwszy pokój w Krośnie!

17.08.16

Gęba 34 Bewertungen

Przyjeżdżając na urlop do Krosna od razu wiedziałem, że odwiedzimy z Żoną któryś z dwóch nowopowstałych pokoi. Wybór padł na PRL-ove.
Po wejściu do pokoju uderza w nas klimat tamtych czasów - stare meble, kanapa, fotele, gramofon, telewizor kineskopowy i jeszcze parę smaczków - wystrój odpowiedni do tematyki!
Jak w każdym pokoju - najtrudniej jest zacząć, później już idzie :) Możemy nawet znaleźć elementy rozwiązań elektronicznych!
Jeśli chodzi o trudność zagadek, pokój oceniamy jako dobry dla początkujących (aczkolwiek w grupie 3-4 osobowej) i dla średniozaawansowanych (my poradziliśmy sobie we dwójkę :).
System podpowiedzi prosty ale również pasujący do klimatu PRL (trochę bardziej nowoczesnego...).
W drugim pokoju nie byliśmy, ale na pewno będąc następnym razem w Krośnie nadrobimy zaległości.
Wszystkim z Krosna i okolic polecamy rozpoczęcie przygody z ER'ami właśnie w WydostanSie! :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Odyseja kosmiczna
Odyseja kosmiczna

KOSMOS!!

08.05.16

Gęba 34 Bewertungen

Odwiedziliśmy ze znajomymi Odyseję już jakiś czas temu, ale wrażenia pozostają niezatarte :)
Wystrój mega klimatyczny! Można by go jeszcze ulepszyć, ale to takie moje przemyślenia z małymi drobiazgami ;)
Dużo matematyki, zagadki bardzo ciekawe i wymagające współpracy. Sam pokój bardzo dobrze rozplanowany i idealnie wpasowuje się w swoją tematykę.
Wyszliśmy bardzo zadowoleni i na pewno postaramy się odwiedzić inne pokoje, które oferuje Quest Hunt!!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Misja Specjalna CIA
Misja Specjalna CIA

Wschodnia bomba

08.05.16

Gęba 34 Bewertungen

Pokoik w sumie nie za duży, wystrój skąpy, ale oddający klimat bliskiego wschodu.
Zagadki nie są trudne, aczkolwiek jedna rozwaliła system :)
Klimat buduje również tykająca bomba - bardzo ciekawie zrobiona, przez co dodaje realizmu!
Ogólnie polecam raczej dla początkujących.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 6/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Legowisko Kanibala
Legowisko Kanibala

Kanibal beta

08.05.16

Gęba 34 Bewertungen

Byliśmy na testach przed otwarciem pokoju - ogólnie bardzo pozytywnie :)
Fajny klimat ale w niektórych momentach jest parę rzeczy do poprawy - może po oficjalnym otwarciu będą już ulepszone.
Rozwiązania zagadek bardzo ciekawe - techniczne i nie tylko... :)
Jeśli chodzi o trudność zagadek - każdy znajdzie coś dla siebie.
Po wizycie "U Kanibala" na pewno odwiedzę CRYPTEX raz jeszcze :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Wrong Room
Wrong Room

Creepy...

07.03.16

Gęba 34 Bewertungen

Kolejny pokój za mną i po raz kolejny się nie zawiodłem :)
Pokój sam w sobie meega klimatyczny, można się obrzydzić - wielokrotnie, do tego czasami wzdrygnąć ze strachu...
Zagadki nie za bardzo wymagające, ale na całkiem niezłym poziomie.
Dziwią mnie komentarze o braku technicznych rozwiązań - jak w takim pokoju, umieścić techniczne rozwiązania, tak żeby cały czas był to pokój realistyczny... Proszę Was ludzie - są pokoje i roomy, nie każdy musi być taki sam i na takim samym poziomie technicznym :)
Kto wybierze WrongRoom na pewno się nie zawiedzie :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Dom mordercy
Dom mordercy

Trzymający w napięciu klimat, ciekawe rozwiązania :)

09.02.16

Gęba 34 Bewertungen

Ogólnie pokój bardzo klimatyczny, ale po komentarzach i rekomendacjach spodziewaliśmy się czegoś więcej :)
Wystrój pokoju robi wrażenie, oprawa dźwiękowa również wprawia uczestnika w klimat (z naszej strony mięlibyśmy pewne sugestie, ale to omówimy z właścicielem przy kolejnym roomie :), zagadki zadowalające lecz naszym zdaniem brakuje im dosłownego połączenia z fabułą, przez co stają się trochę jałowe.
Firma Black Cat przyzwyczaiła nas do intrygujących rozwiązań technicznych, których w tym pokoju również nie zabrakło :)
Zakończyliśmy przygodę w Domu Mordercy po 45minutach, pozostał lekki niedosyt ale za to zaliczyliśmy kolejne wyjście z ER :)
W następnej kolejności ostrzymy sobie zęby na Bunkier ;)
Polecamy :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Weiter anzeigen