Gęba

Gęba

Tam i z powrotem... :)

35 Besucht

2 Geplant

Navigator

140 Punkte

100
140 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Spisek Kardynała
Spisek Kardynała

Elektroniczny Kardynał

21.02.20 | Besuchsdatum: 17.02.20

Glaubwürdige Bewertung

Ułaaa... Pierwszy mój pokoj w Room Escape i od razu taka petarda! Mega dopracowany wystrój, w zasadzie sama elektronika i wysoki poziom trudności. Byliśmy we 3 osoby i nie dość, że każdy miał co robić, to i tak nie obyło się bez dwóch podpowiedzi...
Niektore zagadki nieoczywiste i (serio) bardzo liczy się spostrzegawczość ;)
Gorąco polecam i na pewno sam odwiedzę resztę pokojów w Room Escape!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Kolonizacja Marsa
Kolonizacja Marsa

Co z tym Marsem?

21.02.20 | Besuchsdatum: 20.02.20

Świetny pokój! Diametealnie inny od Komnaty, w której byliśmy chwilę wcześniej. Cel podróży odbiega od schematu, rekwizyty jak zawsze budują dodatkowy klimat ;)
O wiele więcej główkowania, a i zadanie na refleks się znajdzie! Duża dbałość o szczegóły (no bo jakżeby inaczej...), zagadki bardzo przemyślane i mega przyjemne w rozwiązywaniu!
Dużo elementów, może wprowadzić odrobinę chaosu na początku rozgrywki, ale później spokojnie w sposób nieliniowy można poradzić sobie ze wszystkimi zadaniami, które na Was czekają ;)
Polecam bardzo!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

Szkoła Magii i Czarodziejstwa

21.02.20 | Besuchsdatum: 20.02.20

Pierwszy pokój w Świecie zagadek do którego weszliśmy tego dnia. Bardzo przyjemny wystrój, zagadki przemyślane, spójne i przystępne :) duża satysfkacja z przechodzenia kolejnych etapów pokoju, bardzo skrzętnie wpleciony klimat HP ;)
Polecam wszystkim! W tej komnacie czuć serce czarodziejów!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Stara Szafa
Stara Szafa

Narnia!

21.02.20 | Besuchsdatum: 20.02.20

Pokój wyjątkowy! Najbardziej dopracowany i najlepszy ze wszystkich pokojów Świata Zagadek!
4 osoby w pokoju i każdy miał co robić! Zagadki bardzo przemyślane, dodatkowe rekwizyty też robią swoje ;) dbałość o wystrój i aspekty techniczne widoczne na każdym kroku!
Przeważnie mam tak, że jak zatrzymamy się na jakimś elemencie w pokoju i musimy poprosić o podpowiedź, to jestem lekko zły, że nie daliśmy rady rozwiązać konkretnej zagadki. Tutaj, czegoś takiego nie było! Mimo 2 podpowiedzi, bawiliśmy się przednio i każdy kolejny element pokoju cieszył niesamowicie!
Właściciele to mega pozytywni, zakręceni ludzie, którzy uraczyli nas długą rozmową pomiędzy pokojami oraz na samym końcu naszej przygody!
Bardzo polecam! Czekamy na kolejny pokój ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Pokój, którego nie ma
Pokój, którego nie ma

O co cho?

21.02.20 | Besuchsdatum: 17.02.20

Pokój, łagodnie rzecz ujmując, dziwny...
Wprowadzenie ok, ale później fabuła chyba trochę się gubi... Brakowało mi elementu, który zespajałby części pokoju ze sobą...
Zagadki zaskakujące, często wymagające odejścia od ogólnie pojętego pojęcia logiki i niestandardowego myślenia.
Radzę nie kierować się komentarzami i przeżyć pokój w zgodzie z samym sobą ;)
Jest parę aspektów spornych, ale frajda zależy i tak od kryteriów personalnych. Oceniam pokój jako trudny, bo faktycznie ciężko go ogarnąć bez podpowiedzi!

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 9/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Zaginiona
Zaginiona

Piwnica

21.02.20 | Besuchsdatum: 17.02.20

Glaubwürdige Bewertung

Bardzo "przyjemny" pokój :) zagadki liniowe, przyjemne, ale pokój wymaga dużo spostrzegawczości ;)
Klimat bardzo w porządku, można było się wzdrygnąć, jeśli ktoś dobrze wczuł się w przygodę. Brakowało mi ewentualnie tego dodatkowego czynnika strachu...
Polecam dla dwóch maksymalnie trzech osób ;)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Świat to za mało
Świat to za mało

My name is BOND!

16.02.20 | Besuchsdatum: 10.02.20

Glaubwürdige Bewertung

Pokój bardzo w porządku! Zagadki różnorodne, 4 osoby miały co robić :) Mimo, że widać upływ czasu bardzo podobał nam się wystrój oraz ogólny klimat pokoju. Jedynie wprowadzenie pozostawia troszkę do życzenia, można by trochę poprawić jakość ;) ale to drobny aspekt stylistyczny.
Zabrakło nam półtorej minuty do rekordu, co pozostawiło malutki niedosyt, ale zabawa była przednia! Niecodzienne rozwiązania niektórych zagadek i interakcja z rekwizytami!
POLECAM!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 7/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Podróż
Podróż

Jazda bez trzymanki... i bez pilota

16.02.20 | Besuchsdatum: 09.01.20

Glaubwürdige Bewertung

Hmm... Od czego tu zacząć - może od pozytywów. Pokój bardzo wiernie oddaje wnętrze statku kosmicznego (na tyle na ile to możliwe ;). Zaskakujące rozwiązanie aspektu podróży kosmicznych oraz wystrój bardzo oddający klimat :) Zagadki przemyślane i dobrze wykonane - w tym momencie przejdę już do minusów...
Jedna z zagadek nie była "posprzątana" po poprzedniej ekipie. Kłódka otwarta, rekwizyt rzucony gdzieś w kąt pokoju... Wytrąciło nas to z rytmu i przez parę dobrych minut nie wiedzieliśmy czy tak ma być, czy coś jest nie tak i co z tym fantem zrobić... Zmuszeni byliśmy machać o podpowiedź, która nie została nam udzielona. Tutaj nadmienię o drugim minusie - systemie podpowiedzi - kamery, mikrofony i ekran [spojler], na którym pojawiają się podpowiedzi, to moim zdaniem słabe rozwiązanie. Jeden z nas musiał [spojler], machać do kamery i prosić o podpowiedź, która notabene nie nadeszła. Wystarczyłoby tutaj dołączyć krótkofalówkę, która wpasowywałaby się w klimat pokoju.
Na sam koniec, wychodząc z pokoju, tak jakby wpadliśmy na Panią z obsługi, która ewidentnie znalazła się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie i skonsternowana pogratulowała nam, ale nie potrafiła odpowiedzieć na nasze pytania - nie nadzorowała naszej gry. Tutaj oczywiście rozumiem, bo do pokoju wprowadzał nas autor Podróży, który zapewne był też naszym Mistrzem Gry, niestety po naszym wyjściu nawet nie podszedł do nas, aby porozmawiać, czy wyjaśnić nam ewentualne wątpliwości.
Ogólnie pokój oceniam w paru kategoriach:
Wystrój 9/10
Zagadki 9/10
Organizacja i przygotowanie pokoju 4/10
Obsługa i nadzór (niestety) 2/10

Ogólnie polecam, bo faktycznie można się poczuć jak w podróży kosmicznej, eksplorując różne planety :)

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 2/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica starej kamienicy
Tajemnica starej kamienicy

Tajemnica nie do końca rozwikłana

16.02.20 | Besuchsdatum: 09.01.20

Glaubwürdige Bewertung

W pokoju byliśmy we 2 osoby i to moim zdaniem w zupełności wystarczy! Nie za dużo miejsca, jest co robić, zagadki przemyślane i spójne. W jednym momencie, nie zauważyliśmy pokłosia rozwiązania zagadki, co trochę nas przytrzymało - może to kwestia poprawy aspektu technicznego albo po prostu braku spostrzegawczości z naszej strony ;) Nie wpłynęło to na ogólny odbiór pokoju.
Jedyne, do czego miałbym małe ALE to zakończenie fabuły.... Moim skromnym zdaniem nie do końca wstęp i przedstawiona tajemnica, nawiązuje do tego, czego dowiadujemy się w pokoju. Ja bym to trochę udoskonalił, ale może coś mi umknęło, bo też tak bywa :)
Polecam ogólnie i na pewno odwiedzę ostatni pokój na Majdańskiej, w którym jeszcze nie bylem :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kopalnia węgla
Kopalnia węgla

Zakopani

16.02.20 | Besuchsdatum: 06.01.20

Pokój bardzo w porządku! Z moją 3 osobową ekipą w ogóle nie wstrzeliliśmy się w zagadki, czuliśmy się zagubieni jak jeszcze nigdy do tej pory, ale mimo wszystko bawiliśmy się przednio :) Sam wystrój kozacki! Zagadki nieoczywiste i często gęsto wymagające ogromu spostrzegawczości!
Pssst! Można się ubrudzić ;)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Weiter anzeigen