Prometeusz

Prometeusz

Hallo, ich bin Prometeusz. Ich habe 26 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

26 Besucht

10 Geplant

Pfadfinder

90 Punkte

50
90 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Ostatni Templariusze
Ostatni Templariusze

Mroki średniowiecza

07.10.19 | Besuchsdatum: 14.09.19

Bardzo ciekawy , niebanalny pokój. trudny i męczący, ale w sumie ale dał nam dużo przyjemności . Byliśmy w 5 osób. Mieliśmy własne światełko które Mistrz pozwolił nam wnieść do wnętrza . I bardzo dobrze. Jak na średniowiecze przystało były ciekawe zadania manualne. Dużo szukania i kombinowania. Moim zdaniem niektóre zadania zbyt uwikłane , ale generalnie podobało się nam mimo zmęczenia i nocnej pory. No i korci aby odwiedzić ich drugi pokój .
Mistrz gry bardzo rozmowny i sympatyczny. Jedna ciekawostka dotyczyła czasu gry , ale tego to trzeba samemu doświadczyć.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Zdrada w Breslau
Zdrada w Breslau

Wzorcowy

19.07.19 | Besuchsdatum: 13.07.19

Pokój istnieje bardzo długo ale jest wyjątkowy na swój sposób. Myślę że wytyczył trendy w polskich ER.
Jak w nim byłem to miałem wrażenie że to PRAPOKÓJ. Pokoje powstałe później czerpały z wielu jego pomysłów.
przeżyłem w nim swoisty powrót do przeszłości . Super scenariusz i super zagadki.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Tajemnica Władcy Nilu
Tajemnica Władcy Nilu

W domu u Faraona

29.03.19 | Besuchsdatum: 23.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Klimat wzorowy. Mamy tu egipskie hieroglify ( to mnie zawsze interesowało) znaki, symbole i szyfry oraz pradawne mechanizmy . Wnętrze przepiękne, zrobione na bogato - jak na faraona przystało. Podziwianie go i fascynacja jego urokiem utrudniały przeszukanie i skupienie się na zadaniach. Zagadki i zadania ciekawe, logiczne i spójne z tematem. Byliśmy w 4 osoby i udało się wyjść 5 minut wcześniej. Na szczęście rozmowa z Mistrzynią mogła się odbyć w pięknym wnętrzu.
Jestem pod wrażeniem , czego i Wam życzę zaznać.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Klątwa starej wiedźmy
Klątwa starej wiedźmy

Staranny i solidny

05.03.19 | Besuchsdatum: 02.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Ciekawy , dobre zagadki , solidne i staranne wykonanie pokoju, ciepło, sympatycznie , przyjazna obsługa.
Manualne zagadki bardzo ciekawe. Wiedźmy nie było....może i lepiej.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Superheroom
Superheroom

Niesamowity, rewelacyjny, kapitalny!!

22.01.19 | Besuchsdatum: 20.01.19

Glaubwürdige Bewertung

Najlepszy pokój , w jakim byłem do tej pory. Przepiękna , bardzo realistyczna scenografia , dopracowana w każdym calu.
Logiczne zagadki i nieszablonowe rozwiązania. Na pewno nie jest przereklamowany a jego wspinaczka w rankingu niewątpliwie uzasadniona. Bez wizyty w tym pokoju byłbym duchowo uboższym uciekinierem. Obsługa też na wysokim poziomie. Gratulacje !

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Napad na skarbiec Sknerusa
Napad na skarbiec Sknerusa

Sympatycznie , wcale nie Be...

11.12.18 | Besuchsdatum: 09.12.18

Glaubwürdige Bewertung

Bardzo dobre zagadki, logiczne i sensowne. Pomysłowe. Frapujące mechanizmy. Polecam ten pokój zwłaszcza umysłom ścisłym. Wnętrze ciekawie urządzone chociaż dosyć chłodne i ciasne, ale dla 3 osób -zwłaszcza cieplej ubranych-w sam raz . Prawdziwe wnętrze skarbca Sknerusa - nie ociekało bogactwem, ale przygoda była ciekawa, lekka i przyjemna.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W sieci pająka
W sieci pająka

Nie zrobił z nas nowych Spidermanów ...

25.11.18 | Besuchsdatum: 24.11.18

Bardzo klimatyczny - od samego początku - pokój. Zagadki bardzo ciekawe, dobrze pomyślane i zróżnicowane, w odpowiedniej ilości . Byliśmy w 3 osoby i (z wielką satysfakcją) wyszliśmy minutę przed końcem . Otarliśmy się z bliska o naukę i eksperymenty BIO-logiczne. Obsługa bardzo pomocna ale nie przesadnie ( i tak być powinno) . W tym pokoju widać doświadczenie w robieniu pokoi przez Odklucz Swój Umysł . Co jeden to lepszy od poprzedniego ( lub podobnie dobry) . Doskonale zagospodarowane wnętrze - jak to u naukowca :) .
Polecam , pokój naprawdę ciekawy , chociaż dla zupełnie początkujących może być dość trudny.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Zakopani żywcem
Zakopani żywcem

Nie lękajcie się....

04.11.18 | Besuchsdatum: 03.11.18

Nie lękajcie się … odwiedzić tego wspaniałego pokoju. Zagadki są rozłożone sprawiedliwie pomiędzy uczestników. Jeżeli myślisz logicznie i umiesz się porozumieć z druga osobą , to pokój dla Was. Wnętrze wykonane starannie i pomysłowo. Po prostu "komfortowe". Zagadki ekscytująco-frapujące, jednak sensowne i logiczne -a to właśnie lubię. Już dawno nie miałem w sobie tyle radości jak po wyjściu z pokoju "zakopani żywcem". Post scriptum : Odradzam ten pokój politykom bo się nie dogadają.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Teleportacja do starego Egiptu

03.10.18 | Besuchsdatum: 30.09.18

Piękne wnętrza , perfekcyjnie zrobione. Zadania i zagadki bardzo logiczne i ciekawe. Dreszczyk emocji też się znajdzie. No i nie ma kłódek - bo w starych piramidach też ich nie było...
Najpiękniejszy pokój w jakim do tej pory byłem. Zachwyt trudno opisać - to trzeba przeżyć - co polecam każdej ekipie. Obsługa WA przesympatyczna. Dla czterech lub trzech osób pokój ten jest w sam raz aby spędzić godzinkę w innym wcieleniu.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Porwany Samolot
Porwany Samolot

Ciekawa przygoda w samolocie

22.08.18 | Besuchsdatum: 15.08.18

Leciałem w życiu samolotami różnych linii, ale żaden lot nie był tak ekscytujący . Pokój (?) dopracowany w każdym szczególe , interesujące efekty specjalne. Polecam każdej ekipie ( byliśmy w 4 osoby - w sam raz) ten podniebno-przyziemny lot. Bardzo ciekawe zadania - w tym również manualne. Znalazłem tam tylko 1 kłódkę - od Toy-toya :)- stąd niższa ocena ogólna.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Weiter anzeigen