czikitta

czikitta

Hallo, ich bin czikitta. Ich habe 16 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

16 Besucht

0 Geplant

Pfadfinder

77 Punkte

50
77 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Dwa Oblicza Klauna
Dwa Oblicza Klauna

Dwa oblicza klauna

01.01.20 | Besuchsdatum: 31.12.19

Glaubwürdige Bewertung

Było to świetne i niezwykle emocjonujące zakończenie starego roku! Klaun zdecydowanie pokazał swoje dwa oblicza. Zagadki ciekawe i logiczne z wyjątkiem jednej która naszym zdaniem wprowadza w błąd. Na koniec miła sylwestrowa niespodzianka od Mistrza Gry. Zdecydowanie wszystkim polecamy!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Klątwa Zbójów
Klątwa Zbójów

Miłe zaskoczenie

30.12.19 | Besuchsdatum: 10.10.19

Szczerze mówiąc nie spodziewaliśmy się w Zakopanem tak dobrego pokoju. Zagadki stosunkowo proste i logiczne jednak trzeba się dobrze rozglądać żeby czegoś nie przeoczyć ;)
Jest to pokój nastawiony na elektronikę i wszystko zadziałało tak jak powinno za co również duży plus.
Na niekorzyść działa jedynie nawał grup którymi jednocześnie zajmują się prowadzący przez co czasami może być utrudniona komunikacja jeśli chodzi o podpowiedzi.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Galaktyka Tajemnic
Galaktyka Tajemnic

:)

30.12.19 | Besuchsdatum: 10.11.19

Glaubwürdige Bewertung

Pokój na dobrym poziomie jednak spodziewałem się czegoś więcej patrząc przez pryzmat pozycji w rankingu. Zdecydowanie do najlepszych pokoi jeszcze trochę brakuje.
Niestety dwukrotnie potrzebna była interwencja mistrza gry co nieco psuje całą zabawę.
Na plus ciekawy system podpowiedzi.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kultysta
Kultysta

Świetny!

24.03.19 | Besuchsdatum: 24.03.19

Jest to zdecydowanie jeden z najlepszych pokoi w którym byłem a na pewno najstraszniejszy! Polecam wszystkim którzy lubią się bać tylko trzeba się spieszyć bo pokój niedługo zostaje niestety zamknięty. A szkoda bo firma ma wielki potencjał.
Wszystkie zagadki były logiczne. Co do latarek to obecnie dostają je wszyscy więc nie ma problemu z tym, że ktoś stoi bezczynnie.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Władcy Nilu
Tajemnica Władcy Nilu

:)

06.10.18 | Besuchsdatum: 15.08.18

Jeden z najlepszych o ile nie najlepszy pokój jaki odwiedziłem. Wystój jest na kosmicznym poziomie. Można w pełni wczuć się w klimat. W tym pokoju po prostu trzeba być :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Godzina do zmroku
Godzina do zmroku

:)

06.10.18 | Besuchsdatum: 16.09.18

Pokój przyjemny i stosunkowo łatwy. Wszystkie zagadki są logiczne :) Świetna obsługa! Podobno pobiliśmy rekord pokoju wychodząc w chyba 34 min. Daje 9 tylko ze względu na nowe zasady oceniania w innym przypadku byłoby na pewno 10 :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Skazani na śmierć
Skazani na śmierć

:)

22.07.18 | Besuchsdatum: 18.07.18

Po Tajemnicy Strychu miałem duże oczekiwania od tego pokoju. Zaczyna się jak zwykle ciekawie ;) Kluczowa jest tutaj współpraca między grupami na które jesteśmy podzieleni. Bardzo fajne rozwiązanie jeśli chodzi o wymienianie się przedmiotami. Po powolnym początku się rozkręciliśmy i końcówkę pokoju ogarnęliśmy w błyskawicznym tempie. W efekcie udało się wyjść 5min przed końcem czasu. Osobiście jednak bardziej przypadł mi do gustu Strych - jest jednak trochę straszniejszy :) Mimo wszystko z niecierpliwościom czekam na kolejny pokój Fabryki Czasu. Są świetni w tym co robią!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Pokój egzorcysty
Pokój egzorcysty

horror?

09.07.18 | Besuchsdatum: 29.06.18

Pokój zdecydowanie nie jest straszny więc nie zwracajcie zbytnio uwagi na przypisanie go do kategorii - horror. Zagadki raczej nie są zbyt trudne aczkolwiek jest ich dość dużo. Nam udało się wyjść 6 min przed czasem.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Strychu
Tajemnica Strychu

Klimat

06.07.18 | Besuchsdatum: 04.07.18

Czytając wszystkie komentarze byłem pewien, że ten pokój będzie zupełnie inny niż pozostałe i się nie zawiodłem. Klimat panujący tutaj od samego przekroczenia drzwi wejściowych wymiata. Zagadki logiczne dość proste, trzeba się tylko dobrze rozglądać (co w sumie nie jest takie proste biorąc pod uwagę okoliczności!). Nam udało się wyjść 11 min przed czasem z jedną podpowiedzią (przeoczyliśmy jeden element).
Ten pokój jest najlepszym przykładem tego jak można zrobić coś świetnego nie pakując wielkich pieniędzy.
Polecam wszystkim!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Złoto umarłych
Złoto umarłych

Pierwszy raz :)

07.01.18 | Besuchsdatum: 23.11.17

Glaubwürdige Bewertung

Był to nasz pierwszy pokój i jesteśmy pod ogromnym wrażeniem. Polecamy go wszystkim pragnącym zacząć zabawę z escape roomami.

W pokoju mamy okazję zapoznać się z kilkoma rodzajami kłódek, których jest tutaj bardzo dużo ale znajdziemy również trochę elektroniki.

Obsługa zdecydowanie na duży plus. Przed wejściem do pokoju Pani objaśniła nam zasadę działania wszystkich rodzajów kłódek występujących wewnątrz pokoju.
Do wyjścia potrzebowaliśmy 3 podpowiedzi, które były zaserwowane z wyczuciem czasu ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel