SandrexP
  • Escape Room 007 Bond

    007 Bond
    LOCKED Escape Room Piła
    Piła

    007 zgłoś się!

    22.11.2019 | Besuchsdatum: 16.11.2019

    Trzeci i ostatni pokój tej firmy. Tak jak i w poprzednich ten pokój również jest fajnie zagospodarowany. Zagadki ma tak proste i oczywiste..... że czasem ciężko na nie wpaść :D Kilka elementów, które zaginają orientację przestrzenną - ciekawie przemyślane, zdecydowanie na plus.
    Obsługa sympatyczna. Warto było jechać ze Szczecina, by odwiedzić pokoje tej firmy :)

  • Escape Room Hannibal

    Hannibal
    LOCKED Escape Room Piła
    Piła

    Tylko współpraca was ocali

    22.11.2019 | Besuchsdatum: 16.11.2019

    Pokój przestronny, fajnie zagospodarowany. Zagadek całkiem sporo, bardzo logiczne, proste w rozwiązaniu. Klimat pokoju jest całkiem ciekawy, natomiast zdecydowanie nie nazwałabym go horrorem, a nawet thrillerem. Coś raczej pokroju przygodówki, więc jeżeli ktoś spodziewa się strachu i niepokoju to tutaj tego nie znajdzie (wtedy lepiej wybrać się do pokoju Piła tej firmy :)).
    Do tego miejsca polecam wybrać się ze zgraną ekipą, bo bez współpracy nie uda się go opuścić.

  • Escape Room Gniew Olimpu

    Gniew Olimpu
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Czy odnajdziemy artefakt?

    18.09.2019 | Besuchsdatum: 17.09.2019

    Przestrzeń pokoju jest fajnie zagospodarowana. Ciekawe rekwizyty i elementy wystroju. Zagadki logiczne, kilka nawet zaskakujących. Fajne zadania nawiązujące do mitologii greckiej. Nie jest trudny, ale wymaga łączenia pewnych faktów ze sobą.
    Fajnie się w nim bawiliśmy. Polecamy innym grupom.
    Mistrz Gry bardzo miły i chętny do rozmowy po zakończonej rozgrywce :)

  • Escape Room Seryjny morderca

    Seryjny morderca
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Wasz azyl okazał się więzieniem

    18.09.2019 | Besuchsdatum: 17.09.2019

    Pokój widać, że swoje lata ma - a co za tym idzie zagadki w dużej mierze na spostrzegawczość i szukanie. Fabuła jest ciekawa. Podkład muzyczny pokoju też jest fajny. Kilka momentów, po których podskoczyła nam adrenalina.
    Fajny do przejścia, zdecydowanie godny polecenia dla grup początkujących.
    Mistrz Gry bardzo sympatyczny :)

  • Escape Room Statek Piracki

    Statek Piracki
    Find The Key
    Grudziądz

    By ukraść skarby...

    16.09.2019 | Besuchsdatum: 16.09.2019

    Pokój widać, że dosyć nowy, fajnie zagospodarowany. Zagadki proste - zarówno na spostrzegawczość, jak i na logiczne myślenie. Fajna, nie za głośna ścieżka dźwiękowa. Ciekawe rozwiązania, których nie da się obejść "szablonowym myśleniem grup doświadczonych". Dużo rekwizytów nawiązujących do klimatu. Kilka ciekawych niespodzianek :)
    Mistrz Gry - super osoba, widać, że lubi to co robi i zna się na rzeczy :)

  • Escape Room Pokój Czarnego Pana

    Pokój Czarnego Pana
    Find The Key
    Grudziądz

    Czy uda Ci się znaleźć wszystkie horkruksy?

    16.09.2019 | Besuchsdatum: 16.09.2019

    Niby najstarszy pokój firmy, natomiast nie można powiedzieć o nim złego słowa. Mocno związany z fabułą Harry'ego Pottera - dla fanów sagi na pewno będzie to niezła gratka. Zagadki zróżnicowane i logiczne. Kilka fajnych rozwiązań, które miło nas zaskoczyły. Muzyka rodem z filmów. Wystrój pokoju bardzo, bardzo klimatyczny.
    Mistrz Gry ma bardzo wiele fajnych pomysłów jak można jeszcze "podrasować" ten pokój i na pewno w wolnym czasie wcieli je w życie :)
    Przesympatyczny Mistrz Gry.
    Zdecydowanie pokój godny polecenia :)

  • Escape Room Laboratorium strachu

    Laboratorium strachu
    Find The Key
    Grudziądz

    Albo wszyscy albo nikt

    16.09.2019 | Besuchsdatum: 16.09.2019

    Od samego początku czuć grozę. Niby thriller, ale są w nim elementy, które mogą podnieść adrenalinę. Pokój wymagający współpracy. Bez zgranej grupy raczej marne szanse na wyjście z niego. Zagadki przemyślane, nieszablonowe i przede wszystkim logiczne. Wystrój pokoju oddaje jego tytuł - surowy, ale dopracowany w każdym szczególe. Ścieżka dźwiękowa odpowiednio wyważona.
    Przesympatyczny Mistrz Gry, z którym spędziliśmy bardzo wiele czasu na rozmowie zarówno przed, jak i po rozgrywce.
    Pokój dla grup początkujących może okazać się trudny, natomiast grupy doświadczone będą się w nim świetnie bawić i na pewno wyjdą z niego z efektem WOW.

  • Escape Room Obcy: Operacja Aurelia

    Obcy: Operacja Aurelia
    Action Escape
    Poznań

    Tutaj Szperacz 1, odbiór!

    13.09.2019 | Besuchsdatum: 12.09.2019

    Jest to escape room, a zarazem nim nie jest. Jest to coś w stylu LARP-u, ale też nie do końca. Miejsce, gdzie najbardziej liczy się klimat, a dopiero na drugim miejscu są zagadki. Mimo, że dobór ról uczestników nie jest jakoś bardzo rozbudowany to samo zrobienie go, stroje, rekwizyty... to wszystko pozwala w pełni wczuć się w klimat akcji. Wystrój pokoju pozwala na wyobrażenie sobie, że jest się w prawdziwym obiekcie badawczym. Zagadek nie ma dużo, natomiast są bardzo niecodzienne, wpisane w fabułę. Samo prowadzenie całej akcji, wszelkie efekty dźwiękowe, wizualne - naprawdę nieziemskie. Świetnie się bawiliśmy.
    Obsługa na wysokim poziomie, bardzo miła. Polecam!

    Antwort Action Escape

    Na LARP-y prowadzone przez naszą obsługę zapraszamy m.in. na Pyrkon ;)
    Dziękujemy za opinie
    Jastrząb, bez odbioru.

  • Escape Room Szum

    Szum
    Continuum
    Poznań

    11B-X-1371 niepokojące?

    13.09.2019 | Besuchsdatum: 12.09.2019

    Dotarliśmy do miejsca, gdzie mieszka autor filmu, Jeszcze przy drzwiach powtarzaliśmy sobie cel naszej misji: dowiedzieć się o co w tym wszystkim chodzi i rozwiać tajemnicę, która spowija nagranie. Plan prosty, wykonanie również nie powinno okazać się trudne.... ale nie zawsze wszystko idzie zgodnie z naszymi planami, prawda?
    ...
    Samo wejście do lokalu firmy już budowało napięcie. Im bardziej zagłębialiśmy się we wprowadzenie tym bardziej robiło się niepokojąco. Niby tylko thriller, ale przez całą rozgrywkę byliśmy niespokojni i rozglądaliśmy się dookoła (przynajmniej damska część naszej ekipy :D ). Pokój utrzymany w creepy klimacie. Jest odpowiednio niepokojący jak sam filmik, o którym jest wspomniane. Zagadki ma nietuzinkowe, oryginalne i logiczne. Pokój wręcz zmusza nas do współpracy, bo bez niej nie uda się z niego wydostać. Wystrój pokoju, a przede wszystkim elementy, które zostały wykonane własnoręcznie przez twórców, są naprawdę bardzo estetyczne i ładne. Zakończenie rozgrywki też jest bardzo ciekawie rozegrane.
    Pokój jest świetny. Firma Continuum trzyma wysoki poziom pokoi, zarówno tego, jak i Murder House'a. Mistrz Gry przesympatyczny, przegadaliśmy z dobre pół godziny po rozgrywce. Zdecydowanie polecam, na pewno wrócimy do kolejnego pokoju :)

  • Escape Room Koneser

    Koneser
    DreamScape
    Poznań

    "No zaśpiewaj dla nas jeszcze raz, no"

    13.09.2019 | Besuchsdatum: 12.09.2019

    Odnalezienie obrazu i dowodów przestępstwa? Niby prosta rzecz dla takiej ekipy jak nasza, ale właściciel domu aukcyjnego odpowiednio przygotował się na wszelkie tego typu sytuacje. Jego system zabezpieczeń na bardzo wysokim poziomie zdecydowanie utrudnił nam owe zadanie, ale nie uniemożliwił go. Jak przystało na najlepszych agentów specjalnych udało nam się wykonać to zadanie i rozwikłać zagadkę dzieł sztuki.
    ...
    Pokój od początku do końca utrzymany w klimacie. Zagadki różnorodne, logiczne. Kilka rozwiązań, które były dla nas nowością. Ponad to pokój dopracowany w każdym detalu. Fajny wystrój wnętrza i świetne wyposażenie. Jeżeli chodzi o ścieżkę dźwiękową - ta również odpowiednio wkomponowana w fabułę. System podpowiedzi, choć standardowy, tutaj był zdecydowanie jedyną możliwą opcją, która współgrałaby z klimatem.
    Mistrz Gry bardzo sympatyczny. Miło rozmawiało nam się z nim zarówno przed, jak i po rozgrywce.
    Pokój godny polecenia :)

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 ... 5 6 7