Adrianna K. 6

Adrianna K. 6

Hallo, ich bin Adrianna K. 6. Ich habe 10 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

10 Besucht

4 Geplant

Wanderer

37 Punkte

25
37 Pkt
50

Alle Bewertungen

Escape Room Kraina Czarów
Kraina Czarów

Co słychać u Alicji?

13.05.19 | Besuchsdatum: 07.04.19

O Alicji już dawno nie słyszałam, a szkoda. Pokój od wejścia w dobrym klimacie. Fajne wprowadzenie przez historię i zabawa się zaczyna. Zagadki fajne, wpasowane w temat przewodni, jest im całkiem sporo więc nie ma kiedy się nudzić. Jedyny minus to system podpowiedzi, które pojawiają się kiedy mistrz gry tak postanowi i nie można z tym dyskutować. Rozumiem że to polityka firmy ale mi osobiście się nie podoba. Dodatkowo podpowiedzi w naszym wypadku trochę mało trafne.

Pokój na plus. Szczególnie że to pierwszy pokój bezkłódkowy w Olsztynie za co duże brawa. W pokoju byłam z nowicjuszem który po wyjściu złapał bakcyla do ER więc myślę że pokój warty odwiedzenia ;)
W pokoju byłam z nowicjuszem

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

Pierwsze kroki w magicznym świecie

15.04.19 | Besuchsdatum: 30.03.19

Do szkoły Czarodziejów marsz!
No to poszliśmy, Dało się czuć tę nutkę ekscytacji, bo to w końcu Harry Potter! Nie ukrywam, że znaleźliśmy czas na przebieranki i pokazywanie sobie wszystkiego. Za to ogromny plus! Zagadki przyjemne, spójne z tematyką pokoju, a nasze problemy wynikały z gapiostwa lub też lenistwa ;p Bardzo miło przechodziło się przez ten pokój i na pewno będę go dobrze wspominać. Polecam na początek przygody i oczywiście fanom Harrego Pottera! Obsługa na najwyższym poziomie. Dziękujemy :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Kolonizacja Marsa
Kolonizacja Marsa

Mission comleted

15.04.19 | Besuchsdatum: 30.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Pokój nieszczególnie zachęcał mnie swoją tematyką. Nie wyobrażałam sobie jak można w miarę realistycznie i w sposób ciekawy zbudować taki pokój. Podsumowując nie miałam do tego pokoju większych wymagań. Jakże się myliłam. Z minuty na minutę coraz bardziej wkręcałam się w zabawę. Pokój po skromnym początku sprawia, że kopary opadają, a my - uczestnicy czujemy się jak prawdziwi naukowcy. Po kolei wykonując zadania zbliżamy się do końca misji i naprawdę mamy wrażenie, że robimy coś wielkiego!
Koncepcja pokoju jest chyba aspektem, który pokochałam najbardziej, póki co jedyny taki pomysł wśród zwiedzonych pokoi (chociaż nie ma ich jakoś bardzo dużo, raczej jesteśmy na początku swojej drogi). Pomysł nowatorski, wkręcający w całą fabułę, angażujący w zabawę. Zagadki całkiem jasne, ale bardzo ciekawe i spójne, kolejny plus (szczególnie dla nas, bo byliśmy większą grupą) to nieliniowość pokoju. Każdy miał co robić chociaż czasem brakowało nam komunikacji, więc ten aspekt musimy jeszcze dopracować. Udało nam się wyjść, oczywiście z bananami na twarzy, ale to nie był koniec zabawy, bo równie dużą frajdę sprawiła nam rozmowa z właścicielką :) Przemiła osoba i co dla mnie najważniejsze z wielką zajawką do ER. Obsługa na 6+! Podsumowując te trochę chaotyczne przemyślenia, polecam każdemu! Raczej na więcej niż dwie osoby, chociaż i w takim składzie da się skolonizować Marsa :) Polecam, polecam, polecam!

Berichte anzeigen (1)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Mamy Excalibur!!

08.03.19 | Besuchsdatum: 05.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Oczekiwania były bardzo duże. Nautilus, który odwiedziłam podczas poprzedniej wizyty postawił poprzeczkę bardzo wysoko. I nie było zawodu! Znów klimat, zagadki oraz obsługa na najwyższym poziomie.
Legenda Miecza znakomicie się rozwija, fajnie przemyślane zagadki, których poziom też nieco się zwiększa wraz z upływającym czasem. Czułam się autentycznie jak w jakimś starym zamku, zapominając o Warszawie i wszystkim wokół. Polecam z całego serca każdemu - i początkującym, bo zagadki nie są mocno skomplikowane, i znacznie bardziej doświadczonym grupom, bo klimat tego pokoju jest niepowtarzalny i pomimo wielu zwiedzonych pokoi będziecie wielce usatysfakcjonowani.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Beztroskie dzieciństwo
Beztroskie dzieciństwo

Ach! Te zabawki

03.03.19 | Besuchsdatum: 23.02.19

Po wejściu do pokoju możemy zapomnieć o jakichkolwiek zagadkach i też spędzić fantastyczne 60 minut! Tylko od was zależy czy zatopicie się (dosłownie) w zabawki czy jednak będziecie główkować nad rozwiązaniem i jednak wyjściem z tej bawialni. Bardzo ciekawe rozwiązania, mało kłódek, zadania nie tylko na myślenie. Zagadki dla mnie osobiście dość trudne, ale obsługa z anielską cierpliwością służy pomocą :) Polecam - tematyka pokoju bardzo nowatorska :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Antwort der Firma {compr}

Bardzo dziękujemy! Nasze dwuletnie dziecko potrafi bawić się przez godzinę i nie, nie rozwiązuje zagadek :D a my pomożemy zawsze! Dobra, bezpieczna zabawa to dla nas priorytet! :)

Escape Room Statek Piratów 2.0
Statek Piratów 2.0

Razem przeciwko piratom!

03.03.19 | Besuchsdatum: 23.02.19

Już wcześniej zwiedziłam ten pokój, jeszcze przed remontem. Teraz ciężko znaleźć jakiś wspólny element, wszystko zostało zmienione, dopracowane, ulepszone. Dużo lepszy, ciekawszy niż kilka miesięcy temu. Znakomity wystrój, dźwięki. Zagadki ciekawe, nieoczywiste, wymagają dużo pracy zespołowej, co jest dużym plusem tego pokoju. Polecam dla zgranych ekip - na pewno nie będziecie zawiedzeni. Na plus nowe rozwiązania techniczne - to lubimy ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Antwort der Firma {compr}

Bardzo dziękujemy za opinię. Czas, w którym byliśmy zamknięci staraliśmy się jak najlepiej wykorzystać. I czytając Pani opinię, chyba się udało :) dziękujemy za docenienie

Escape Room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Najwyższy poziom!

21.11.18 | Besuchsdatum: 10.11.18

Do pokoju wchodziłam ze sporymi oczekiwaniami. Napisać, że pokój spełnił moje oczekiwania to byłaby lekka ironia z mojej strony. Tak porywającego, ciekawego, zaskakującego pokoju nie potrafiłabym sobie wymarzyć! Wszystko dopracowane w najmniejszym szczególe. Obsługa bardzo miła i przekonujące, muszę powiedzieć, że zasiała ziarnko niepewności w mojej głowie, Wystrój fenomenalny, można było się naprawdę poczuć jak pod wodą. Świetne odgłosy, niespodzianki (kilka razy aż podskoczyłam z zaskoczenia). Zagadki bardzo precyzyjnie zrobione, wręcz czasem rozwiązania "magiczne". Byłam pod wrażeniem nie raz! Zagadki w większości logiczne, chociaż są też zręcznościowe czy też z kategorii, z którą się wcześniej w ER nie spotkałam i nie ukrywam, że ta zagadka zabrała nam najwięcej czasu. Jeśli chodzi o poziom trudności to do najłatwiejszych nie należy, ale mając trochę doświadczenia powinno się dać radę ;).Podsumowując najlepszy pokój w którym byłam, do polecenia każdemu.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Schron
Schron

Świetna zabawa

17.11.17 | Besuchsdatum: 10.10.17

Polecam ten pokój wszystkim osobom szukającym fajnej zabawy. Od samego początku wyczuwa się atmosferę pokoju, który trzyma w napięciu. Zagadki zróżnicowane, od troszkę łatwiejszych po naprawdę trudne, nierzadko wymagające podpowiedzi. Jeśli chodzi o obsługę nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Młodzi ludzie pełni zapału, chętnie wszystko wytłumaczą i pomogą. Polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Antwort der Firma {compr}

Bardzo dziękujemy! Za wizytę i za taką super opinię :)

Escape Room Napad na bank
Napad na bank

Oprócz kasy została też satysfakcja :)

17.11.17 | Besuchsdatum: 17.11.17

Pokój niesamowicie klimatyczny. Można się dobrze wkręcić. Ciężko od czegoś zacząć, więc może od tego co najbardziej zostało w pamięci. Zagadki są naprawdę bardzo oryginalne i zróżnicowane od tych, w których rozwiązanie od razu wpada do głowy po te kiedy naprawdę trzeba pogłówkować. Byliśmy w 4 osoby i każdy z nas na coś wpadł, co dało dodatkową satysfakcję wszystkim :) Na ogromną pochwałę zasługuje zastosowana elektronika, wszystko dopracowane do perfekcji. Podobała mi się również ciągłość zagadek, trzeba było rejestrować każdy fakt. Wszystko po to, aby dotrzeć do celu. Ogólnie najlepszy pokój w mojej krótkiej karierze, serdecznie polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer