dejwis10201

dejwis10201

Podróżnik, ratownik medyczny ;) Mam cel odwiedzić przynajmniej jeden ER w każdym mieście :D

20 Besucht

2 Geplant

Pfadfinder

59 Punkte

50
59 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Klątwa Zbójów
Klątwa Zbójów

Klątwa pokonana

03.03.20 | Besuchsdatum: 01.03.20

Glaubwürdige Bewertung

Świetny pokoj! Zagadki raczej mało skomplikowane ale każdy mial co robić. Fajne wrażenie robi góralski klimat :) pokój zdecydowanie polecamy :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

Idziemy na dno!

03.03.20 | Besuchsdatum: 01.03.20

Ekipa z Bydgoszczy mając urlop postanowiła sprawdzić lokalne ER. No i się nie zawiedliśmy! Jeden z trudniejszych pokoi jakie mielismy okazję odwiedzić. Dużo zagadek ale trudnych, na szczęście mało kłódek a więcej elektroniki. Klimat pokoju super ale trzeba się było nagłówkowac żeby z niego wyjść!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Operacja: Metro
Operacja: Metro

Czy metro przetrwa?

24.02.20 | Besuchsdatum: 19.02.20

Glaubwürdige Bewertung

Wielkie Chapeau Bas dla twórcow pokoju! To co tam zrobiliście nadaje się na Oskara w każdej kategorii! Wchodząc do "metro" czujemy się jak na prawdziwej stacji. Doskonale odwzorowanie detali nie tylko wizualnych ale też dźwiękowych. Zagadki po prostu majstersztyk, jest co robic(pięcioosobowa grupa miała ręce pełne roboty!) Pokój zdecydowanie z tej górnej półki więc jeżeli jeszcze nie byliście to szybko musicie nadrobić! :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Władcy Nilu
Tajemnica Władcy Nilu

Nie daliśmy się faraonowi!

02.02.20 | Besuchsdatum: 02.02.20

Glaubwürdige Bewertung

Nasz pierwszy pokój w One Hour ale było warto! Świetnie odwzorowany,klimatyczny pokój. Czuliśmy się jakby naprawdę ktoś nas zamknął w piramidzie. Zagadki wcale nie takie proste ale z malutką podpowiedzią daliśmy radę ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Na Dzikim Zachodzie
Na Dzikim Zachodzie

Łup jest nasz!

30.10.19 | Besuchsdatum: 29.10.19

Na dzikim zachodzie to jednak nie było łatwo!
Muszę przyznać ,że był to jeden z trudniejszych pokoi w Bydgoszczy!
Atmosfera od samego wejścia wprowadza w klimat dzikiego zachodu. Wystrój pokoju i muzyka sprawiały, ze czuliśmy się jak byśmy naprawdę cofnęli się do czasów kowbojów z rewolwerami. Mnóstwo zagadek, kłódek , kodów, każdy z nas miał ręce pełne roboty, a część zagadek nie była tak oczywista jak nam się wydawało :)
Wszystko było doskonale doprecyzowane i nie ma się doi czego przyczepić,
Na duże słowa uznania zasługuje Mistrz gry , który doskonale nas wprowadził :)
Dziękujemy i do zobaczenia następnym razem!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Legende des Schwertes
Legende des Schwertes

Rycerze Króla Artura!

27.10.19 | Besuchsdatum: 26.10.19

To był nasz (a przynajmniej moj:p) czwarty pokój w Wyjściu Awaryjnym. Miał być prosty, zagadki łatwe i miało być super no ale nie do końca... Pokój wcale nie był taki łatwy, trochę trzeba się było nameczyc ale dalismy radę w całkiem niezlym czasie :) Nie było super a genialnie :D klimat, wystrój, muzyka., czuliśmy się jak byśmy cofneli się w czasie o kilkaset lat.
Polecam każdemu ten pokój i z niecierpliwością czekam na kolejne! :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Na Cheopsa!

22.09.19 | Besuchsdatum: 22.09.19

Kolejny pokój od ekipy Wyjścia Awaryjnego i kolejne niezapomniane wrażenia!
W Cieniu Piramid robi wrażenie już od samego początku. Scenografia, dźwięki, zagadki wszystko na najwyższym poziomie. Każdy szczegół starannie dopracowany, każdy element doskonale dobrany. Na duży plus zasługuje brak kłódek i kluczy w pokoju, jest to duża zaleta.
Zagadki nie były może bardzo trudne chociaż na kilku spędziliśmy dłuższą chwilę ;)
Zdecydowanie pokój polecamy.Można się chociaż na chwilę przenieść do piramid i spotkać z egipskimi bóstwami :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Plan na włam
Plan na włam

Casino Royal

15.09.19 | Besuchsdatum: 15.09.19

To była gra o najwyższą stawkę!
Świetnie odwzorowany pokoj, czuliśmy się jak w prawdziwym kasynie. Zagadki nie zawsze łatwe ale po chwili namysłu ogarnelismy co i jak :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Superheroom
Superheroom

Walka o przyszłość świata!

06.05.19 | Besuchsdatum: 05.05.19

To co przeżyliśmy w tym pokoju to prawdziwa frajda. Byłem już w wielu pokojach ale to co oferuje Superheroom jest nie do opisania słowami! Wystrój, fabuła, zagadki po prostu majstersztyk! Wszystko bardzo dokładnie przemyślane, zagadki bardzo fajnie połączone. Samo wprowadzenie do gry przez mistrza napawa ogromnym optymizmem do pokoju, pierwsze kroki ku wyjściu tylko w tym upewniaja. Polecam każdemu ten ER, zdecydowanie zasługuje na 1 miejsce w ogólnopolskim rankingu!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Gniew Olimpu
Gniew Olimpu

Zemsta Bogów nie taka straszna

31.03.19 | Besuchsdatum: 10.03.19

Pokój przygodowy, który jako ostatni odwiedziłem w BREAK the BRAIN. Oczywiście pokój świetny jak każdy inny w tym ER , świetny, klimatyczny wystrój wprowadzający doskonale w klimat Starożytnego Egiptu. Zagadki logiczne, klasyczne , rozwiązywane bez większych problemów.
Pokój zdecydowanie dla mniej doświadczonych grup, doświadczeni gracze będą się troszkę nudzić, nie mniej jednak polecam!

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Seite 1 von 2

Weiter anzeigen