MER (Miłośnicy ER)

MER (Miłośnicy ER)

Nas dwoje i Mała Mi - mała, wredna i bardzo zadowolona z siebie :) ERy wciągnęły nas i stały się naszą pasją. Każdy z nas wnosi coś od siebie - logiczne myśl... [więcej]

39 Besucht

1 Geplant

Navigator

133 Punkte

100
133 Pkt
150

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Pełnia
Pełnia

Z wizytą u przodków :)

17.06.18 | Besuchsdatum: 23.05.18

Glaubwürdige Bewertung

Nasz pierwszy, wspólny ER. Na pewno z dużym ładunkiem sentymentalnym :)

Pokój zachwycił nas starannością wykonania i rozwiązaniami technicznymi. Wszyscy, którzy lubią kiedy po rozwiązaniu kolejnej łamigłówki "coś zaczyna się ruszać" będą zadowoleni. To wszystko mocno osadzone w klimacie dawnych wieków.

Świetny dla wszystkich rodzin z dziećmi i dla tych którzy chcą się wkręcić w zabawę w ER.

Przemiła obsługa, która poświęca czas na wyjaśnienie wszystkich wątpliwości i odpowiedzenie nawet na najgłupsze pytania :)

Od tego pokoju zaczęła się nasza miłość do Domu Zagadek. Do tej pory nie zawiedliśmy się na żadnym pokoju tej firmy.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Rytuał
Rytuał

Nieśmiertelni...?

16.06.18 | Besuchsdatum: 02.06.18

Glaubwürdige Bewertung

Pokój dość mały, choć klimatyczny. Zagadki niezbyt trudne.
Jednak to zdecydowanie nie był nasz dzień. Wyszliśmy, ale z podpowiedziami, których mogliśmy uniknąć - no cóż. Nastroje poprawiła nam przemiła pani z obsługi, której uśmiech bardzo podniósł nas na duchu :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Przeszłość zaczyna się dziś
Przeszłość zaczyna się dziś

Podróż w czasie

16.06.18 | Besuchsdatum: 02.06.18

Glaubwürdige Bewertung

Pokój przestronny, raczej łatwy i liniowy. Pomimo sporej przestrzeni, liniowość zadań sprawia, że w grupach większych niż 3 osoby część uczestników może się nudzić.

Klimat zachowany na wszystkich etapach gry, a wystrój dopracowany.

I wszystko byłoby super, gdyby nie drobne usterki techniczne, które trochę psują odbiór. Sytuacja, w której pomimo prawidłowego wykonania zadania nic się nie dzieje, a obsługa informuje, że musimy rozwiązanie powtarzać do skutku, bo mechanizm czasem "nie łapie" nie powinna się zdarzać....

Plus za to, że pozwolono nam dokończyć grę mimo upływu czasu.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Skarb piratów
Skarb piratów

Skarb jest nasz!

16.06.18 | Besuchsdatum: 16.06.18

Glaubwürdige Bewertung

Mąż, jako rasowy wielbiciel Jacka Sparrowa, musiał być w tym pokoju :)

Od progu przywitała nas przemiła obsługa.

Sam pokój bardzo fajny. Liniowy i raczej łatwy. Zagadki bardzo różnorodne. Duży plus za zagadki zręcznościowe, które przysporzyły frajdy zwłaszcza dziecku (choć nie tylko :) Myślę, że dzięki nim nawet doświadczone ekipy mogą tu ciekawie spędzić czas. Generalnie bardzo dobry wybór na wizytę z dziećmi - na pewno będą się dobrze bawić!

Sporo kłódek - co dla niektórych może być minusem, nam jednak nie przeszkadzało.

Ostatecznie udało się na wyjść nieco ponad 10 minut przed czasem, bez podpowiedzi.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Tajne Bractwo (Novus ordo mundi)
Tajne Bractwo (Novus ordo mundi)

Fantastyczny klimat!

16.06.18 | Besuchsdatum: 16.06.18

Glaubwürdige Bewertung

Tajne bractwo? Czemu nie! Choć początkowo nie do końca wiedzieliśmy czego się spodziewać, błyskawicznie wciągnęliśmy się w lekko "masoński" klimat :)

Wielkie brawa za film wprowadzający - pierwszy raz spotkaliśmy się z filmem, który nie tyle podaje kilka informacji na temat historii, ale naprawdę trzyma w napięciu (dziecko pod koniec oglądało z zamkniętymi oczami :))

Same zagadki dość proste, choć wymagające spostrzegawczości. Wszystkie utrzymane w klimacie pokoju. Poza tym kilka niespodzianek i ciekawych rozwiązań. No i ten klimat.... Klimat! Lekkie zagrożenie wiszące cały czas w powietrzu.

Zawiesiliśmy się raz porządnie i nieco bez sensu, z winy własnego gapiostwa. Na szczęście dziecko zachowało przytomność umysłu i ocaliło honor rodziny :)) Ostatecznie udało się na wyjść bez podpowiedzi, choć niewiele przed czasem.

Bardzo miła obsługa!

Uwaga dla osób wybierających się z dziećmi - te młodsze lub bardziej wrażliwe mogą czuć się przestraszone.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Korporacja
Korporacja

Deadline met

16.06.18 | Besuchsdatum: 20.11.17

1/3 nas w korporacji pracuje na co dzień, więc był to must have na naszej liście. Tym bardziej, że wcześniej grupa znajomych została przez ten pokój pokonana...

Podeszliśmy do tematu ambicjonalnie, zebraliśmy silny team (pięcioro dorosłych i jedna dziewięciolatka) i poszliśmy. Udało się nam wyjść kilka minut przed czasem (a czasu było 60 min, choć z tego co widzę teraz zmieniono czas na 75 :)

W pokoju jest faktycznie masa zagadek, więc 5 osób to według nas minimum. Zagadki nie są liniowe i każdy może zająć się czymś innym.

Nie jest to pokój dla osób początkujących, jeśli nie są w towarzystwie doświadczonych graczy. Mogą się poczuć przytłoczone przez natłok informacji i łatwo się im pogubić.

Duży plus za miłą obsługę :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer