MER (Miłośnicy ER)

MER (Miłośnicy ER)

Nas dwoje i Mała Mi - mała, wredna i bardzo zadowolona z siebie :) ERy wciągnęły nas i stały się naszą pasją. Każdy z nas wnosi coś od siebie - logiczne myśl... [więcej]

39 Besucht

1 Geplant

Navigator

133 Punkte

100
133 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Interactive 2.0
Interactive 2.0

W służbie Gwiezdnej Floty!

25.08.19 | Besuchsdatum: 05.07.19

Ostatni odwiedzony przez nas pokój Room Escape na Marszałkowskiej. Zdecydowanie możemy polecić tę lokalizację i wszystkie dostępne tam pokoje. Interactive 2.0 odchodzi nieco od tradycyjnego ER. Jest bardzo liniowy, co niejako wymusza na nim fabuła. Zagadki są dość proste, bardziej na zręczność i spostrzegawczość niż logiczne. Myślę, że jest to fajna propozycja na wizytę z dziećmi, które na pewno wciągnie nieco "star warsowa" fabuła.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Indiana Jones byłby zachwycony!

25.08.19 | Besuchsdatum: 15.08.19

Glaubwürdige Bewertung

Wielce zasłużony numer 1! Ten pokój zrobił na nas olbrzymie wrażenie. Wystrój dopracowany w najmniejszych szczegółach i smaczki podkreślające realizm sytuacji. Nawiązania do Indiany Jonesa oczywiste dla tych, którzy film oglądali. Zagadki nieliniowe i zdecydowanie nie dla początkujących. Radzę zdecydowanie poczekać cierpliwie i nabyć doświadczenia, niż pójść za wcześnie i zepsuć sobie zabawę. Ale generalnie must have dla miłośników ER.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Statek Kosmiczny
Statek Kosmiczny

Pokój dla dzieci i nie tylko

25.08.19 | Besuchsdatum: 24.08.19

Po Magicznym Lesie zapuściliśmy się w sam środek kosmosu. Drugi pokój Tkalni Zagadek Kids jest trudniejszy i przyznam szczerze, że my dorośli też bawiliśmy się w nim bardzo dobrze. Zwłaszcza jedna z zagadek, ostatecznie rozwiązana przez mojego błyskotliwego męża, sprawiła, że niemal poprosiliśmy o podpowiedź :)) Polecamy też dobrze przeszukać pokój. Wystrój i zagadki bardzo nam się podobały i narobiły smaku na kolejne pokoje tej firmy. Warto dodać, że w ofercie dziecięcej jest jeszcze trzeci pokój - piracki - którego jakoś nie widzę na lockme.

Jeszcze raz, tak jak w przypadku Magicznego Lasu, polecam z serca wszystkim młodym fanom ER, choć raczej tym, którzy mają już jakieś pokoje na koncie.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Magiczny Las
Magiczny Las

Super pokój dla dzieci!

25.08.19 | Besuchsdatum: 24.08.19

W pokoju byliśmy z naszą 11-latką, która ma już na koncie duuużo dorosłych pokoi, ale mimo to ten sprawił jej bardzo dużo frajdy. Może dlatego, że wreszcie to ona poczuła się "u steru", a my byliśmy potrzebni tylko by pomóc w przeszukiwaniu zakamarków. Pokój faktycznie jest "magiczny", ładnie urządzony i robi fajne wrażenie. Zagadki na zdecydowanie dziecięcym poziomie, ale w końcu o to tu chodzi.

Wyszliśmy z niego w pełni zadowoleni i apetytem na więcej :) Polecamy z czystym sumieniem wszystkim rodzicom!

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Sehr leicht

Escape Room Spisek Kardynała
Spisek Kardynała

Włam u kardynała ;)

03.07.19 | Besuchsdatum: 07.02.19

Duże WOW! Bardzo, bardzo fajny pokój. Zdecydowanie najtrudniejszy z dotychczasowych, odwiedzonych przez nas w Room Escape, ale i jeden z najfajniejszych. Ani jednej kłódki. Wszystkie zagadki logiczne i mocno osadzone w tematyce pokoju. A zagadek sporo, każdy będzie miał co robić.

Generalnie byliśmy już we wszystkich dostępnych pokojach Room Escape w pozostałych dwóch lokalizacjach i musimy przyznać, że te na Marszałkowskiej zdecydowanie wyróżniają się na wielki PLUS. Po pierwsze są po prostu bardzo ładne, zadbane, dopracowane, masa elektroniki i magnetyki (?) urozmaica grę. Widać, że firma nie idzie na ilość, ale porządnie inwestuje w nowe oferty. Z całego serca polecamy!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Piwnica
Piwnica

Było trochę strasznie... :)

30.06.19 | Besuchsdatum: 29.06.19

Glaubwürdige Bewertung

... więc raczej wybierzcie się bez dzieci. Poza tym pokój bardzo sympatycznie logiczny i uporządkowany. Opierający się głównie na kłódkach i szyfrach. Dobry dla osób początkujących. Doświadczonym grupom nie sprawi wiele trudności.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Napad na bank
Napad na bank

Cała kasa nasza! :)

26.06.19 | Besuchsdatum: 25.06.19

Bardzo fajny pokój, dopracowany w szczegółach i klimatyczny. Lasery pierwsza klasa :) Raczej liniowy i w sumie ciężko, żeby miało być inaczej. Ma kilka niesztampowych i zabawnych rozwiązań. Wymaga spostrzegawczości i (jakby mogło być inaczej) zręczności. Bawiliśmy się w nim naprawdę super! Polecamy dla nie za dużych grup - możecie sobie przeszkadzać - i raczej z pewnym doświadczeniem w ER.

Myślę, że fajnym pomysłem ze strony właścicieli jest możliwość połączenia fabuł obu ich pokoi w jedno. Myśmy niestety zaczęli od końca, czyli od Pasażera, ale jeśli macie chęć na dłuższą przygodę to polecamy zabukowanie 130 minut akcji w jednym, czyli obu pokoi na raz.

Pozdrowienia dla przemiłego Pana Właściciela, który o rynków ER wie chyba wszystko ;) Dziękujemy za zabawę i miłą rozmowę i do zobaczenia w sierpniu!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Polana
Polana

Pokój fajny, ale....

23.06.19 | Besuchsdatum: 17.11.18

... być może mieliśmy pecha, bo nie zadziałały nam przynajmniej dwie zagadki. Jedna kłódka nie otworzyła się, pomimo dobrego szyfru, co wymagało wejście obsługi do pokoju w celu przepiłowania zamka, a potem[spojler]... Niestety takie sytuacje mocno rzucają się cieniem na całe doświadczenie. A szkoda, bo pokój zapowiadał się przemiło. Nie za trudny, z bajkową fabułą i wystrojem. W sam raz na rodzinny, miły weekend.
Niestety to już drugi taki przypadek, jaki spotyka nas w Domu Zagadek. Bardzo lubimy ich pokoje i mamy nadzieję, że nie przerodzi się to w regułę.... :(

Allgemeine Note: 6/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Zmieniając rzeczywistość
Zmieniając rzeczywistość

Pod innym kątem...

23.06.19 | Besuchsdatum: 17.11.18

Glaubwürdige Bewertung

Pokój zaskakujący. Inny. Ciekawy. Nawet nieco niepokojący. W wielu opiniach powtarza się zdanie, że po wejściu wydaje się, że nic tam nie ma - i to prawda. To trochę wytrąca z równowagi. Ale potem kolejne tajemnice ujawniają się stopniowo, prowadząc do spójnego finału.

Ogólnie bardzo nam się ten pokój podobał, właśnie przez swoją nieszablonowość. Zagadki są w nim liniowe. Jest też kilka zaskakujących rozwiązań. Polecamy, choć chyba nie na pierwszy raz - może okazać się za trudny.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Kapitanie Nemo, meldujemy wykonanie zadania!

23.06.19 | Besuchsdatum: 31.05.19

Glaubwürdige Bewertung

To drugi pokój jaki odwiedziliśmy w Wyjściu Awaryjnym po Legendzie Miecza. Sprawił nam tak samo dużo frajdy, choć przyznajemy, że jest trudniejszy. Byliśmy tam we dwie osoby i pewnie ta trzecia by nam się bardzo przydała. Czasu nie było za dużo, zwłaszcza że na początku straciliśmy go trochę niepotrzebnie, przez nasz brak spostrzegawczości....

Fabuła ciekawa. Zagadki raczej liniowe. Wystrój skomponowany z tematyką, choć szczerze mówiąc na prawdziwej łodzi podwodnej jest chyba ciaśniej, ale nie będziemy się czepiać ;)

Generalnie polecamy - na pewno będziecie się fajnie bawić.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Seite 1 von 4

Weiter anzeigen