janigrz
  • Escape Room Muzeum okultyzmu Państwa Warren

    Muzeum okultyzmu Państwa Warren
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    No. 81 - Okultyzm

    10.07.2019 | Besuchsdatum: 04.07.2019

    Tak, tak, tak! Pokój kompletny. Zagadki zgrabnie wpasowanevw fabułę pokoju. Wszystko trzyma się "kupy", nie znajdziemy tam elementów wystroju ani zagadek z czapy :) Właściciele to oczywiście warszawski TOP - kto zna ten wie!! :) Ja osobiście liczyłem na troszkę więcej strachu w trakcie, ale to mocno subiektywne bo niezwykle lubie pokoje z nutą grozy przez całą rozgrywkę.

  • Escape Room ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice

    ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice
    House Escape
    Warszawa

    No. 80 - Jigsaw

    10.07.2019 | Besuchsdatum: 18.06.2019

    W pokoju jest sporo elektroniko co powinno ucieszyć miłośników tego typu rozwiązań. Jest czas wyboru i późniejszych konsekwencji. Jest element zaskoczenia i za to duży plus :)
    Jeszcze większy plus za obsługę i za mistrza gry który buduje klimat i atmosferę!! Świetna zabawa, w klimacie innym niż większości pokoi. Zabrakło mi troszkę poczucia lęku i strachu oraz więcej ER w ER ;) Nie mniej jednak wyjście bardzo na plus.

  • Escape Room Maniak. Zabawmy się

    Maniak. Zabawmy się
    GAME OVER Escape Rooms - Warszawa
    Warszawa

    No. 79 - GAME OVER

    10.07.2019 | Besuchsdatum: 08.06.2019

    Na wstępie powiem że bardzo mi przykro że opinia jest taka a nie inna, bo wybierając się do Game Over liczyliśmy na 2 świetne pokoje. Niestety na oczekiwaniach się skończyło. A szkoda, wielka szkoda bo pokoje które odwiedziśmy mają duży potencjał. Maniak rozpoczyna się zgodnie z oczekiwaniami. Jest mroczno, strasznie - tak jak miało być. Niestety pokój "naładowany" kłódkami, wszędzie ich pełno. Nie zawsze są złe, ale kłódka na kłódce to nie najlepsze rozwiązanie. Szczególnie moment gdy masz odpowiedź a nie wiesz do której jest kłódki...

    Antwort GAME OVER Escape Rooms - Warszawa

    Dziękujemy za grę w naszym pokoju. Zasadniczo nie komentujemy opinii, gdyż każdy ma prawo do subiektywnej oceny wszystkiego. W tym jednak przypadku padło zdanie o liczbie kłódek oraz o tym, że mając rozwiązanie nie wiadomo, do której kłódki je zastosować.
    Na 16 zagadek rozłożonych na 35m2 powierzchni 7 jest z kłódkami. Jeżeli znana jest odpowiedź, to nie ma możliwości pomylenia albo zgadywania kłódki, bo kłódka jest albo 3 albo 4 cyfrowa albo na klucz a kolejnych kłódek (o takich samych parametrach) w momencie posiadania kodu albo klucza do kłódki gracze nie widzą.
    Pozdrawiamy
    Zespół Salonu GAME OVER Escape Rooms - Warszawa

  • Escape Room Kuba Rozpruwacz

    Kuba Rozpruwacz
    GAME OVER Escape Rooms - Warszawa
    Warszawa

    No. 78 - GAME OVER

    10.07.2019 | Besuchsdatum: 08.06.2019

    Na wstępie powiem że bardzo mi przykro że opinia jest taka a nie inna, bo wybierając się do Game Over liczyliśmy na 2 świetne pokoje. Niestety na oczekiwaniach się skończyło. A szkoda, wielka szkoda bo pokoje które odwiedziśmy mają duży potencjał. P
    Kuba rozpruwacz zaczyna się zgodnie z oczekiwaniami, jest klimat, jest wystrój ( tu kawał dobrej roboty). Niestety druga część pokoju już nie tak dobra. Pojawiła się pimyłka przy układaniu pokoju więc jednej z zagadek nie mogliśmy rozwiązać samodzielnie. Inna zagadka do rozwiązania metodą prób i błędów a chyba nie o to w ER chodzi.

    Antwort GAME OVER Escape Rooms - Warszawa

    Dziękujemy za grę w naszym pokoju. Zasadniczo nie komentujemy opinii, gdyż każdy ma prawo do subiektywnej oceny wszystkiego. W tym jednak przypadku padło zdanie, że jedna z zagadek rozwiązywana była metodą prób i błędów. Oczywiście każdą zagadkę można tak próbować rozwiązać ale zapewniamy, że do każdej naszej zagadki istnieje rozwiązanie, które taką metodę wyklucza.
    Za błędne złożenie jednej z zagadek oczywiście przepraszamy.
    Pozdrawiamy
    Zespół Salonu GAME OVER Escape Rooms - Warszawa

  • Escape Room Spisek Kardynała

    Spisek Kardynała
    Room Escape
    Warszawa

    No. 77 - Atos, Portos i Aramis

    10.07.2019 | Besuchsdatum: 04.06.2019

    Byliśmy, widzieliśmy...
    Pomimo że to jeden z nowszych pokoi w Warszawie to nie czułem w żadnym momenci3 efektu WOW. Jest to 6 pokój w naszej kolekcji od Room escape, ale niestety najmniej przypadł nam do gustu. Może obraz trochę zakrzywiony po wcześniejszej wizycie w Olimpie (który moim zdaniem powinien być w top3 Warszawy). Jedna z zagadek moim skromnym zdaniem nie pasuje kompletnie do pokoju, zarówno tematycznie, wskazówki jak i rzeczy których należy tam wykorzyatać są jakby nie z tego miejsca.

  • Escape Room Polski Skarbiec

    Polski Skarbiec
    FunEscape
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    No. 76 - skok na skarbiec

    30.05.2019 | Besuchsdatum: 28.05.2019

    Bardzo sympatyczny pokój. Niestandardowy początek dobrze wprowadza w grę. Gra toczy się w prawdziwym skarbcu.
    W pokoju znaleźć można bardzo ciekawą zagadkę, prostą ale wcześniej czegoś tego typu nie mieliśmy okazji przerabiać. W pewnym momencie można się delikatnie zmęczyć ;)

  • Escape Room Zaginiona

    Zaginiona
    FunEscape
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    No. 75 - Zaginiona

    30.05.2019 | Besuchsdatum: 26.05.2019

    Początek pokoju robi spore wrażenie... Dobra pozycja dla lubiących mroczne klimaty i nutkę strachu :)
    Co prawda z czasem człowiek przyzwyczaja się do towarzyszącemu lęku ale po drodze można natknąć się na pewne niespodzianki. Pokój odwiedziliśmy w 2 osoby, nie za dużo, nie za mało - tak w sam raz.

  • Escape Room Tajemnica starej kamienicy

    Tajemnica starej kamienicy
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    No. 74 - W Starej, Praskiej kamienicy

    28.05.2019 | Besuchsdatum: 19.05.2019

    Na pokój czekaliśmy od dawna, a może nawet od bardzo dawna :) Po bardzo pozytywnych wspomnieniach z czarownicy i miejsca zabójstwa naturalne było odwiedzenie kamienicy w pierwszej możliwej okazji :)
    A teraz o samym pokoju.
    W pokoju byliśmy w 3 osoby, ze średnim doświadczeniem od 20 do 80 er. Wychodząc mieliśmy mieszane uczucia (ale tylko w pozytywnym znaczeniu). Mianowicie dlatego że zrobiliśmy go w 26 minut a po prostu chciałoby się w nim być dłużej. Pokój dla grup ze średnim doświadczeniem określiłbym jako łatwy, ale oczywiście warto zmierzyć się z pozostawionymi tam zagadkami.
    Obsługa - ściasły TOP :)

  • Escape Room Muzeum

    Muzeum
    Room Escape
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    No. 73 - Muzealna przygoda

    28.05.2019 | Besuchsdatum: 16.05.2019

    Pokój bardzo klimatyczny, z dbałością o dopasowanie zagadek do fabuły. Jest trochę ciekawostek więc doświadczone grupy także znajdą tu coś dla siebie. Pokój odwiedziliśmy w 2 osoby i to grupa w zupełności wystarczająca. W dużej ekipie mogłoby być tłoczno.

  • Escape Room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    No. 72 - Młodzi Bogowie

    20.05.2019 | Besuchsdatum: 22.04.2019

    Olimp nie wątpliwie ma w sobie to "coś". Wszystkie zagadki spójne z klimatem gry. Jest też element zaskoczenia a w dzisiejszych czasach z tym coraz trudniej :) Napewno pokój aspirujący do bardzo wysokich miejsc w rankingu Warszawskich ER.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 ... 6 7 8