Sebson

Sebson

Siema, jestem Sebson. Kiedy zacząłem się bawić w Escape Roomy. Myślę, że to było rok temu. Przyjaciele chodzili w 3-4 i ciągle mnie namawiali do spróbowania... [więcej]

62 Besucht

11 Geplant

Pfadfinder

63 Punkte

50
63 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Skazani na śmierć
Skazani na śmierć

Tik tak

16.04.19 | Besuchsdatum: 14.05.18

Sebson 34 Bewertungen

Michael Scofield - kojarzycie ? Tak, to ten smart gość, który wytatuował sobie mapę wyjścia z więzienia.

Nie, nie musicie się tatuować przed wejściem do tego pokoju, ale uzbrójcie się w odwagę i podejmowanie ryzyka. Liczy się tu gra zespołowa. Pamiętajcie, tylko wy możecie się wyrwać z tego piekła.

Świetnie się bawiliśmy. Mistrz gry wkręcił nas dobrze w klimat i czekamy na kolejce propozycje Fabryki Czasu. Mamy nadzieje, że do zobaczenia !

Polecam wszystkim od początkujących do zaawansowanych.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room 007 Misja Toruń
007 Misja Toruń

My name is...

16.04.19 | Besuchsdatum: 14.03.18

Sebson 34 Bewertungen

My name is Bond, James Bond. O to to to, takie klimaty to my lubimy. James Bond w Toruniu? Taaak, wpadł z ważną misją w służbie dla Korony. Jak my się odnaleźliśmy w tych klimatach? Uwielbiamy kryminały połączone z przygodówkami. Dom kłódek fajnie zaaranżował wnętrze, przygotował kapitalne zagadki (różne rodzaje). Każdy znajdzie coś dla Siebie. Wpadajcie tam !

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Czar PRl-u
Czar PRl-u

Powrót do klasyku

16.04.19 | Besuchsdatum: 14.03.18

Sebson 34 Bewertungen

Jest definitycznie pokój z tych pierwszych, które stawiają na szukanie, logiczne myślenie. Bawił Nas, ponieważ warto czasem wrócić do czasów naszych rodziców, bo klimat ciekawy.

Polecam początkującym lub średnio-zaawansowanym ekipom.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Uwięzieni w Ciemności
Uwięzieni w Ciemności

Zapowiadała się dobra zabawa

16.04.19 | Besuchsdatum: 22.05.18

Sebson 34 Bewertungen

Wchodzimy grzecznie do kamienicy, pukamy. Drzwi z piskiem się uchylają. Jeszcze rozbawieni wchodzimy. Wtedy zapada ciemność i już czuliśmy się zniewoleni. Suchy klimat, jakieś dziwne krzyki, dźwięki i ktoś, kto Nas pilnuje. Kto to jest? Co od nas chce?

Na pewno nie chce zagrać w bierki.
Pokój wg mnie. w surowym stanie, co nadaje mu klimat. A wprowadzenie wkręci was w klimat pokoju.
Polecamy wszystkim.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Gdzie jest Nemo?

16.04.19 | Besuchsdatum: 22.05.18

Sebson 34 Bewertungen

Dwadzieścia tysięcy mil podmorskiej żeglugi około świata, 20 000 mil podmorskiej żeglugi. Czytaliście? Jeśli nie, to koniecznie przeczytajcie przed wejściem do Nautiliusa. Klimat utworzony w Wyjściu Awaryjnym po raz kolejny zwalił Nas z nóg. JAK ONI WNIEŚLI ŁÓDŹ PODWODNĄ NA 4 PIĘTRO ?! Tylko w Bydgoszczy takie akcje.

O jakości zagadek i różnorodności nie trzeba mówić, bo to Wyjście Awaryjne. Naprawdę mają rozmach. Tak to jest z Nimi, że gdy otworzą pokój i go odwiedzisz to czekasz na kolejne, kolejne, kolejne. Jak Wy to robicie?

POLECAMY WSZYSTKIM !

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Mysterious forest
Mysterious forest

Nagle ciemno w lesie

16.04.19 | Besuchsdatum: 20.05.18

Sebson 34 Bewertungen

Szliśmy sobie w sobotni dzionek po lesie, nie zwróciliśmy uwagi, która jest godzina i nagle zapadł zmrok. Hukające sowy, szeleszczące liście i zapach drzew. Coś dostrzegaliśmy w środku, ale nie wiele. Co tam było ? Czy to nam pomogło? To raczej nas rozbudziło do dalszych poszukiwań.

Jeśli lubicie przygodówki przygotowane z wszystkimi detalami to koniecznie tajemniczy las musi być dla Was.

Polecam ekipom, które chcą przypomnieć sobie klasykę, czyli szukanie.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Sekret dziadka
Sekret dziadka

Tajemnicza skrytka

16.04.19 | Besuchsdatum: 20.05.18

Sebson 34 Bewertungen

Czy i wy oglądaliście kiedyś horror, w którym miły dziadek chowa ciekawe rzeczy? Nie? To dobrze, bo to nie ma nic wspólnego. Jeśli jesteście głodni wrażeń, ale związanych z sekretem dziadka to śmiało uderzajcie Fun4Brain. Obsługa boska (dzięki !), która czuję klimat escape roomów i doskonale tym zaraża.

Co do pokoju, byłem mega zdziwiony, bo rzeczywiście weszliśmy do drewnianego domku (:o). Mechanizmy, zagadki, szukanie (serio się przyglądajcie) i odwaga to kwintesencja tego pokoju. Byliśmy zachwyceni, a 75 minut minęło w mgnieniu oka. Czekamy na następne !

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Tajemnica Atlantydy
Tajemnica Atlantydy

Niby zaginiona

16.04.19 | Besuchsdatum: 05.02.18

Sebson 34 Bewertungen

Profesor, który bada zaginioną Atlantydę. Nie ma go. Znikł. A ty masz możliwość odkryć, czym się zajmował. Czy warto? Oczywiście, że warto. Każdy za dzieciaka marzył o tym.

Polecam doświadczonym ekipom.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Inkwizytor
Inkwizytor

Skazani ?

13.04.19 | Besuchsdatum: 20.05.18

Sebson 34 Bewertungen

Skazani na śmierć, zamknięci. Co dalej? Wilgoć, zapach słomy i drewna. Co teraz? To jest mega skrót tego mega pokoju, który serio przenosi nas w czasie. Dawno nie czuliśmy tego przeniesiania. Polecamy każdego. Exodus słynie z dbania o detale i wyszukane zagadki. Nie myliliśmy się. Ponownie, jeśli jesteście wnikliwi, ciekawe przenosin w czasie to szczerze polecam !

Pokój między średniozaawansowany a trudny.
Bardzo polecam !

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Alladyn
Alladyn

Latający dym

13.04.19 | Besuchsdatum: 20.05.18

Sebson 34 Bewertungen

Wielokrotnie ludzie łudzili się, że lampa alladyna może istnieć, tak samo latający dywan. Ten pokój niczym teleport przeniesie was do krainy Disneya. Mimo, że dorośli to świetnie się bawiliśmy tam. Dobry pokój na rozluźnienie po ciężkim dniu albo przy maratonie pokoi.

Polecamy osobom początkującym lub osobom z dziećmi, które lubią szukać.

PS. Uważajcie na [spojler] !

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Weiter anzeigen