Katarzyna L. 3

Katarzyna L. 3

Hallo, ich bin Katarzyna L. 3. Ich habe 20 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

20 Besucht

16 Geplant

Pfadfinder

72 Punkte

50
72 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Indiana Jones
Indiana Jones

Tutututuuu tututuuu tutututuuu tutu tu tu tu

25.07.20 | Besuchsdatum: 24.07.20

Cóż to była za przygoda! Na początku byłam trochę przerażona, że czeka nas pokój dla doświadczonych ale kiedy wkręciliśmy się w zagadki to z 1 podpowiedzią wyszliśmy 20 minut przed czasem :)

Zagadki: zróżnicowane, fani elektroniki nie zawiodą się, a Ci co lubią klasyczne rozwiązania też będą usatysfakcjonowani :)
Wystrój pokoju: każdy element bardzo dopracowany, nie można było odczuć,że ktoś nie przyłożył się do wystroju lub że pokój był robiony niskobudżetowo.
Klimat : rewelacja! Każdy kolejny etap coraz bardziej zaskakiwał i coraz bardziej powodował, że zatracałam się w miejscu i czasie :) ogromny plus za ścieżkę dźwiękową!
Game Master: bardzo sympatyczny, poświęcił nam czas na rozmowę, wymianę opinii. Widać, że lubi tę robotę :)

Podsumowując: polecam dla osób średnio zaawansowanych, Ci naprawdę doświadczeni też będą się bawić zacnie ale... krócej :)
Na pewno wrócę! :)

Bewertung melden

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Przeszłość zaczyna się dziś
Przeszłość zaczyna się dziś

Ludzkość uratowana!

02.01.20 | Besuchsdatum: 01.01.20

Zawitaliśmy już wcześniej do Fun Escape i wiedziałam mniej więcej czego mam się spodziewać- w pokoju przywitał nas chłód dzięki któremu nie za bardzo mogłam skoncentrować się na rozwiązywaniu zagadek (analogicznie w lato w innym pokoju było tak gorąco, że ciężko było złapać oddech). Same w sobie zagadki były ok choć kazdy z nas odniósł wrażenie, że nie były dobrze nakierowane, tak że momentami nie wiedzieliśmy za co dalej się zabrać. Dużo elektroniki, mało kłódek- ogromny plus. Wystrój różnorodny, całkiem ciekawy chociaż widać ząb czasu na elementach wystroju. Było też kilka super elementów i momentami zdarzało nam się krzyknąć z zaskoczenia;) Pokój zdecydowanie nie dla początkujących. Mimo wszystko polecam odwiedzić bo spędziliśmy super czas:)

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 8/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Uwaga na mumię!

16.09.19 | Besuchsdatum: 15.09.19

Uwaga - wchodząc do pokoju poczujesz się jak Lara Croft albo Indiana Jones :)
Cały pokój dopracowany pod każdym względem, nie widać ani centymetra kabelka. Nie znajdziesz tu ani pół kłódki, za to możesz wkręcić się w mnóstwo genialnie przygotowanych zagadek manualnych i elektronicznych. Warto wybrać się w 4 osoby maksymalnie - my byliśmy w 5 i momentami było ciasno. W Wyjściu Awaryjnym byliśmy już w 2 pokojach, które naprawdę wysoko postawiły poprzeczkę - ale i tu się nie zawiedliśmy. Efekty dźwiękowe to wisienka na torcie :)
Bardzo polecamy osobom, które mają już trochę pokoi na swoim koncie bo zagadki nie należą do najłatwiejszych ale nadal sprawiają mnóstwo frajdy.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Excalibur zdobyty!

31.08.19 | Besuchsdatum: 31.08.19

To był nasz drugi pokój w tej firmie i muszę przyznać,że znowu pozytywnie się zaskoczyliśmy. Wystrój sprawia,że przenosimy się do średniowiecznego zamku totalnie zatracając się w czasie.Zagadki rozwiązuje się z taką przyjemnością, że za każdym razem był okrzyk radości choć nie zawsze po dobrym rozwiązaniu nie było jasnego sygnału/nie było słychać otwarcia jakiegoś mechanizmu. W tym pokoju znajdziecie zrównoważoną ilość kłódek i elektroniki. Nie polecamy osobom początkującym bo zagadki nie są najłatwiejsze. Obsługa przesympatyczna jak zawsze.Pokój zdecydowanie warty odwiedzenia!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

Nie ma wody na pustyni...

26.08.19 | Besuchsdatum: 25.08.19

Co tu dużo mówić- creme de la creme escape roomów. Wystrój zachwycający,zagadki bardzo ciekawe tak samo jak system podpowiedzi.W tym pokoju nie doświadczysz standardów,które spotkasz w innych ER. :) Warto założyć wygodne ubrania i klapki/sandały. Polecamy wersję z lekkim horrorem- odpowiednia dawka adrenaliny zapewniona:)Optymalna ilość osób do pokoju to 4.Przed wejściem można wybrać poziom trudności jak również wersję standard lub horror.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Wszystkie ręce na pokład!

17.08.19 | Besuchsdatum: 17.08.19

Co tu dużo mówić- pokój na najwyższym poziomie i w takim stylu jaki lubię:) ilość kłódek zminimalizowana, za to mnóstwo ciekawej elektroniki.Mix zagadek liniowych jak i tych, które można rozwiązywać w tym samym czasie.Wystrój,muzyka rewelacja. Pokój polecam osobom które mają już jakieś doświadczenie i zdecydowanie najlepiej w grupie 4 osobowej.Game masterka przesympatyczna,poświęciła nam po wyjściu z pokoju czas na rozmowę.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Przygoda na dnie oceanu
Przygoda na dnie oceanu

Uwaga idziemy na dno...

12.08.19 | Besuchsdatum: 11.08.19

Glaubwürdige Bewertung

Będzie krótko,zwięźle i na temat :)
Wystrój: 10/10
Tempertura w pokoju:1/10 =brak działającej klimatyzacji,jeden wiatrak i 4 spocone osoby:(
Zagadki: bardzo przyjemne do rozwiązania,myślę że początkujące osoby też sobie poradzą :)
Sporo kłódek,trochę elektroniki i ciekawe efekty specjalne :)
Warto odwiedzić ten pokój,jednak bywałam w lepszych.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Rycerski
Rycerski

Rycerze do boju !

02.03.19 | Besuchsdatum: 01.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Przy każdej wizycie w innych ER pytano nas -"a byliście w Rycerskim?Jest genialny !" - w końcu postanowiliśmy to sprawdzić :) Faktycznie ,pokój jest fantastyczny!Dopieszczony wizualnie w każdym calu,zagadki spójne ,liniowe.Smaczku i nastroju dodaje też muzyka lecąca w tle.Byliśmy w 5 osób,ale uważam że jest najlepszy dla 4. Czas w nim minął błyskawicznie,było dużo śmiechu ,trochę strachu ;) Obsługa na najwyższym poziomie -dawno nie spotkałam tak kontaktowego Mistrza Gry !Poczekalnia to majstersztyk,aż chce się czekać na swoją kolej ,ale o tym dlaczego tak jest to musicie przekonać się sami :)Bardzo polecam ten pokój ,ale na pewno nie jest on dla osób początkujących :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Asasino
Asasino

Przeżyj przygodę...

10.02.19 | Besuchsdatum: 09.02.19

Glaubwürdige Bewertung

Szukałam pokoju przygodowego i go znalazłam! Jak zawsze przed pójściem do pokoju czytam opinie - nie w 100% się nimi kieruję, ale tym razem się nie zawiodłam.
Pokój urządzony tak, że zadbano o każdy szczegół, a ja bardzo zwracam na to uwagę. Ogromnym plusem było to, że nie znalazłam ani jednej kłódki - sama elektronika. Zagadki przeróżne - matematyczne, logiczne - powiązane tematycznie z fabułą, chociaż czasem miałam wrażenie, że w żaden sposób nie nakierowywały na dalsze działanie - nie wiem, być może mam zbyt mało doświadczenia jeszcze :)
Ukłony dla Mistrzyni Gry, która była przesympatyczna, wprowadziła nas w fabułę i migiem dawała podpowiedzi jak tego potrzebowaliśmy - podpowiedzi nie były dosłowne, ale nakierowujące. Pierwszy raz się spotkałam z tym, że po grze weszliśmy do pokoju jeszcze raz, a Mistrzyni Gry wytłumaczyła nam na czym polegały zagadki, które nie do końca nam poszły :) Poświęciła nam również czas na krótką pogawędkę o innych pokojach.
Zdecydowanie polecam, uważam, że pokój jest idealny dla 4 osób bo każdy miał co robić :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Złoto nazistów
Złoto nazistów

Bunkier w środku miasta ...

26.01.19 | Besuchsdatum: 26.01.19

To był mój ostatni pokój w The Black Cat i tak jak myślałam -znowu się nie zawiodłam :)
Pokój pod względem wystroju to prawdziwy majstersztyk,dopracowany w każdym calu - człowiek zapomina,że jest sobota wieczór 2019 ....Zagadki liniowe,trudne ale całościowo spójne i nie odbiegające od tematyki. Muzyka w tle rewelacja.
Pokój zdecydowanie dla max 4 osób -przy 5 czy 6 może być ciasnawo i zdecydowanie dla osób już z pewnym doświadczeniem w ER.
Polecam założyć wygodny strój i przygotować się na odkrywanie bunkra krok po kroku ....

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Seite 1 von 2

Weiter anzeigen