OlaGo

OlaGo

Hallo, ich bin OlaGo. Ich habe 37 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

37 Besucht

2 Geplant

Navigator

127 Punkte

100
127 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Uśpieni
Uśpieni

Tajni agenci

06.01.20 | Besuchsdatum: 31.12.19

Pokój bardzo ciekawy. Dużo zagadek, jednak większość klódkowa, więc nie polecam jeśli ktoś takich nie lubi :). Zagadki nie do końca liniowe, ale bardzo logiczne i łączące się ze sobą sensownie. Pokój nieduży, jednak klimatyczny, dla 5 osób OK. Dla doświadczonych graczy fajna przygoda do rozwiązania w niezłym czasie (poniżej godziny). Dla mniej zaawansowanych też jak najbardziej, czasu myślę że też wystarczy :). Obsługa miła, był klimat, były kłódki, były zagadki. Wszystko super

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Lokator
Lokator

W pokoju pana Teofila (? :) )

15.07.19 | Besuchsdatum: 10.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Pokój rewelacyjny! Byliśmy we wszystkich pokojach w tym miejscu i każdy był świetny. Do tej pory królowała u nas Korporacja, ale teraz... Sama nie wiem czy lider się nie zmienił.. :) zagadki ciekawe, rozwiązania również, dużo nowości. Zaskakujące odpowiedzi i ciąg zagadek... Klimat zachowany, jak w prawdziwym mieszkaniu! Nie mam żadnego "ale", trochę kłódek, trochę elektroniki, wszystkiego w sam raz. Bardzo polecam, chyba dla grup trochę z doświadczeniem :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Redrum
Redrum

W klimacie "Lśnienia"

15.07.19 | Besuchsdatum: 12.07.19

Hmm... Na prawdę chwilę się zastanawiałam jaką ocenę postawić... Ogólnie - pokój fajny, wyszliśmy zadowoleni. Co do klimatu - pokój faktycznie kreowany na horror i samo "Lśnienie", jednak spodziewałam się czegoś więcej... :( Pokój był mały, fakt że zagadek było dużo, jednak nie były jakoś nachalnie poupychane :) bardzo dużo kłódek, także jeśli ktoś nie przepada za takimi rozwiązaniami, to raczej odradzam. Same zagadki ciekawe, średniotrudne. Ogólnie ocena pozytywna, nie powiem żeby pokój był słaby czy żeby nam się nie podobał.. :) ale weszliśmy tam prosto po Matrixie no i zdecydowanie spodziewaliśmy się czegoś więcej..

Allgemeine Note: 6/10

Game Master: 10/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Matrix
Matrix

W Matrixie

15.07.19 | Besuchsdatum: 12.07.19

Pokój na prawdę rewelacyjny! Bardzo klimatyczny, zagadki bardzo ciekawe i nowe rozwiązania :) faktycznie był on dość trudny, więc polecam grupom doświadczonym. My byliśmy w 4 osoby i było co robić :) powiązania z filmem, wystrój, zagadki.. ogólnie wszystko na prawdę super i godne polecenia!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Ahoj żeglarzu
Ahoj żeglarzu

Na pirackim statku

26.05.19 | Besuchsdatum: 25.05.19

Pokój bardzo klimatyczny. Zagadki faktycznie niezbyt skomplikowane, co potwierdza opis jako początkujący :) Udało nam się bardzo szybko wyjść, jednak to też kwestia jakiegoś już doświadczenia w zwiedzaniu escape roomów. Wracając do pokoju - fajne rozwiązania, zagadki logiczne, wszystko wpasowane w klimat i w fabułę, na prawdę bardzo, bardzo przyjemny pokój :). Zdecydowanie polecamy początkującym grupom, tym bardziej zaawansowanym również w ramach łatwej i przyjemnej rozrywki :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Sehr leicht

Escape Room El Dorado - w poszukiwaniu zaginionego złota
El Dorado - w poszukiwaniu zaginionego złota

W poszukiwaniu skarbu z dżungli

26.05.19 | Besuchsdatum: 25.05.19

Pokój bardzo klimatyczny. Od samego początku można się wczuć w fabułę, poprzez wystrój pokoju i panujący półmrok - zupełnie jak w ciemnej dżungli :). Pokój przestronny, dla 4 osób sporo miejsca do kręcenia się i poszukiwania wskazówek. Zagadki liniowe, logiczne. Ogólnie pokój nie był trudny, udało nam się wyjść przed czasem, ale jak to zawsze bywa - najgorzej zacząć :) więc nie obyło się bez kilku drobnych podpowiedzi. Ogólnie pokój bardzo przyjemny i mimo, że jest oznaczony jako początkujący, to dla doświadczonej grupy nie był jakiś banalny czy zbyt prosty. Ocena bardzo dobra, zdecydowanie polecam wszystkim grupom :). Nie daję 10 tylko dlatego, że nie był to jeden z pokoi, które mnie całkowicie porwały :P

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Ostatnia Stacja
Ostatnia Stacja

W łódzkim metrze

17.03.19 | Besuchsdatum: 17.03.19

Pokój urządzony rewelacyjnie, mimo nie za dużej przestrzeni. Zagadki fajne, niektóre rozwiązania, a raczej metody zupełnie niespotykane co jest bardzo dużym plusem :). Fajna fabuła i pomysł na pokój, zagadki niezbyt trudne, ale wymagały trochę pomyślunku i spostrzegawczości ?. Ogólna ocena bardzo dobra, polecam :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Quadrum
Quadrum

Kolorowy sześcian

17.03.19 | Besuchsdatum: 17.03.19

Pokój bardzo ciekawy, zupełnie inny niż wszystkie. Do tej pory chyba na drugim miejscu z 3 odwiedzonych tu pokoi. Zagadki bardzo ciekawe, fajnie składające się w logiczną całość. Nie obyło się niestety bez podpowiedzi :), ale mimo to zabawa rewelacyjna. Ciekawe rozwiązania, jeszcze niektórych nie widziałam w innych pokojach. Ogólnie na prawdę super pokój ? zdecydowanie polecam, myślę że dla grup średniozaawansowanych, ponieważ był dość trudny i wymagał znajomości mechanizmów gier eskejpowych :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Upiór z Alt Allenstein
Upiór z Alt Allenstein

W upiornym dworze

30.09.18 | Besuchsdatum: 28.09.18

Pokój bardzo klimatyczny, ciekawy, zagadki bardzo fajne i logiczne. Nie był bardzo trudny dla grupy dość doświadczonej. Obsługa bardzo miła, na prawdę polecam :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Antwort der Firma {compr}

Czytanie takich recenzji jest dla nas prawdziwą przyjemnością. Dziękujemy za tak miłe słowa. Cieszymy się ogromnie, że za każdym razem zabawa u nas się udała. Zapraszamy serdecznie do naszych pozostałych trzech pokoi.

Escape Room Zamach na Napoleona
Zamach na Napoleona

Wizyta w lochu

30.09.18 | Besuchsdatum: 29.09.18

Pokój ciekawy, bardzo fajne zagadki, logiczne, problem był jedynie z jedną kłódka ze względu na jej technikę działania :) ogólnie bardzo polecam, raczej grupom doswiadczonym. Klimat super, obsługa bardzo miła.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Antwort der Firma {compr}

Bardzo dziękujemy za przemiłe słowa. Cieszymy się, że pokój, klimat, zagadki i obsługa przypadły Państwu do gustu. Na przyszłość możemy podpowiedzieć, że ta kłódka, którą ma Pani na myśli, występuje u nas tylko w trudnych pokojach.

Weiter anzeigen