Q
  • Escape Room Grota Mocy

    Grota Mocy
    Open The Lock
    Zabrze

    Glaubwürdige Bewertung

    #266

    11.11.2019 | Besuchsdatum: 11.08.2019

    Niepozorny w zagadki początek, kończy się konsternacją „miało być łatwiej” ;) Dobrze więc że czas gry jest rozszerzony ponad standardową godzinę. Estetycznie przygotowane wnętrze doskonale imitujące grotę. Duża przestrzeń gry. W grupach kilkuosobowych nikt nie będzie deptał sobie po palcach, chociaż w liczbie zagadek pokój najlepiej się sprawdzi dla dwóch lub trzech graczy. Zadania logiczne łączące rozwiązania kłódkowe, manualne i elektroniczne. Trzeba też uważnie szukać i kojarzyć. Dobry zagadkowo pakiet opakowany w fajny klimat podziemi. Plus za wentylację w pokoju, która sprawdziła się w upalne popołudnie. Rewelacyjna obsługa Mistrza Gry. Polecam!

  • Escape Room Psychopata

    Psychopata
    Set Me Free
    Rybnik

    Glaubwürdige Bewertung

    #265

    10.11.2019 | Besuchsdatum: 10.08.2019

    Informacja, że przed grą nie można skorzystać z toalety (naprawdę nie można), była dla nas czytelną wskazówką co zastaniemy na wstępie. Kto był w innych pokojach od Set Me Free, ten wie, że nie oszukują w horrory i tutaj można dostać konkretną dawkę adrenaliny. Aranżacja i oświetlenie sprawiają, że można nieco częściej zerkać przez ramię, by sprawdzić, co dzieje się wokół. A dzieje się, tyle można dodać. Klimat horroru jak najbardziej zachowany. Bardzo dobra obsługa Mistrza Gry.

  • Escape Room Operacja BYFYJ

    Operacja BYFYJ
    Open The Lock
    Rybnik

    Glaubwürdige Bewertung

    #264

    10.11.2019 | Besuchsdatum: 10.08.2019

    Jedno z naszych największych escapowych zaskoczeń. Tak szczerze, to wybór pokoju był trochę przypadkowy, na zasadzie dopełnienia dziennego grafika podczas escape tripu po Śląsku, a okazał się jego bardzo mocnym punktem. Całość w wymiarze wizualnym ma swój urok, choć jest to najprawdziwsza kuchnia sprzed kilku dekad. Zagadkowo ten ER jest doskonale poprowadzony. Wykorzystanie zwyczajnych akcesoriów domowych na potrzeby zagadek było… nadzwyczajne :) W żadnym innym pokoju na Śląsku, nie odczuliśmy tak mocno śląskości jak tutaj, co dla graczy z drugiego końca kraju miało tym większą wartość. Duża w tym również zasługa Mistrza Gry. Ze świadomością, że ten pokój może podzielić graczy w ocenie, bardzo polecam!

  • Escape Room Świątynia Zagłady

    Świątynia Zagłady
    Open The Lock
    Gliwice

    Glaubwürdige Bewertung

    #263

    10.11.2019 | Besuchsdatum: 10.08.2019

    Jedną z najlepszych wskazówek, że pokój jest świetny jest ta, gdy nie udaje się go ukończyć w regulaminowym czasie (i to pomimo naprawdę wielu podpowiedzi), a i tak wychodzi się mega zadowolonym. To zdanie to nie tylko podsumowanie naszej rozgrywki, ale też subiektywna ocena pokoju. Jest fantastyczny! Jeden z najlepiej wykreowanych klimatów jakich doświadczyliśmy w ERach, jeśli chodzi o tematykę starożytnych świątyń, czy szerzej – archeologiczną. Całość jest napakowana zagadkami i naprawdę jest ich dużo. Tradycyjne i nietradycyjne kłódki, mechanizmy, elektronika, zadania manualne i na współpracę. Ogromna przestrzeń gry. Opis pokoju nie kłamie – zdecydowanie jest on dla większych grup, trzy osoby to niezbędne minimum. Bardzo kontaktowy MG, ze świetnym podejściem do graczy. Bardzo polecam!

  • Escape Room SALOON

    SALOON
    Open The Lock
    Zabrze

    Glaubwürdige Bewertung

    #262

    10.11.2019 | Besuchsdatum: 10.08.2019

    Od pierwszych sekund gry, tuż po zdjęciu opasek, wiadomo było, że czeka nas tu prawdziwie westernowa przygoda. Nie szczędzono ani środków, ani wysiłków na aranżację pokoju, więc wizualnie całość przypomina w najmniejszym detalu saloon z dzikiego zachodu. Scenariusz jest pełen zwrotów akcji, dużo się dzieje i nie ma mowy o nudzie czy taśmowym rozwiązaniu zagadek. Prócz kłódek, również elektronika i zadania manualne, dobrze osadzone w motywie przewodnim. Bardzo dobra animacja rozgrywki przez Mistrza Gry. Kapitalny escape, obowiązkowy do odwiedzenia przy wizycie na Śląsku.

  • Escape Room Sekret Burmistrza

    Sekret Burmistrza
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    #261

    09.11.2019 | Besuchsdatum: 09.08.2019

    Takiego sekretu się nie spodziewaliśmy. W całości dużo lekkości i dużo humoru, jak to w QC. Kłódki, elektronika, mechanizmy tworzą bardzo grywalny pokój, który można śmiało polecić graczom na każdym stopniu doświadczenia w ucieczkach. Pomimo że dziewczyny z obsługi przemiłe, to jednak pokój został źle przygotowany na jednym etapie. Był to prawdopodobnie jeden z największych faili z resetowaniem pokoju jakiego dotąd doświadczyliśmy. Zastępczy rekwizyt zawierał błąd, przez co rozwiązanie banalnej zagadki było po prostu niemożliwe. Niestety była to jedna z początkowych zagadek, a ten początek zawsze jest kluczowy dla złapania flow w pokoju, no i chcąc nie chcąc trochę rzutował na końcowy odbiór. Cóż, zdarza się :) Kto szuka fajnej, lekkiej rozgrywki na sobotnie popołudnie, ten pokój sprawdzi się w stu procentach.

  • Escape Room Zamek Czarnego Kruka

    Zamek Czarnego Kruka
    Can you escape?
    Bytom

    Glaubwürdige Bewertung

    #259

    09.11.2019 | Besuchsdatum: 09.08.2019

    Bardzo dobra aranżacja przestrzeni. Zrobiono tu ogrom pracy dla powiększenia metrażu gry, przez co ER zyskał i na liczbie zagadek, i na dynamice rozgrywki. Wystrój jest jak najbardziej spójny z tematem średniowiecznego zamku. Elementy plastikowe w niektórych rekwizytach można by zastąpić drewnem dla jeszcze większej immersji, chociaż i tak cały setup stoi na wysokim poziomie. Jedna z zagadek faktycznie bardzo złożona – wymaga sporej koncentracji i przebrnięcia przez całkiem pokaźną (jak na escape) ilość tekstu. Chociaż największa trudność leży w fakcie, że jej rozwiązanie nie dopuszcza minimalnego błędu, więc w przypadku braku efektu całą czynność trzeba powtórzyć. Nie umniejsza to jednak odbioru całego pokoju – to kolejna fajna śląska propozycja escapowa. Świetna Mistrzyni Gry, świetnie wymyślony souvenir. Polecam!

  • Escape Room Lochy Króla Artura

    Lochy Króla Artura
    Exit19.pl
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    #258

    08.11.2019 | Besuchsdatum: 08.08.2019

    Każdy kolejny pokój sygnowany marką exit19, to coraz wyżej stawiana porzeczka jakości. Lochy Króla Artura to pokój z filmową scenografią, potężnie doinwestowany w tym względzie. Czy to się właścicielom opłaca? Nie mam pojęcia. Opłaca się za to graczom. Przy pierwszej grze pewnie nie sposób dostrzec wszystkich detali i pieczołowitości z jaką potraktowano tę przestrzeń, ale robi ona kolosalne, epickie (pomimo że fabularnie to średniowiecze) wrażenie. W zagadkach całe spectrum – kłódki, elektronika (kapitalna początkowa zagadka!) i bardzo dużo zadań manualnych. Przez te ostatnie, pokój może okazać się sporym wyzwaniem dla dwóch osób, jeśli chodzi o „zmieszczenie się” w regulaminowym czasie, ale nie jest to niewykonalne. Ogromna powierzchnia gry, efekty audiowizualne, monumentalny finał. W skrócie, pozycja obowiązkowa!

  • Escape Room Peron 9 i 3/4

    Peron 9 i 3/4
    Trap Jungle
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    #257

    08.11.2019 | Besuchsdatum: 08.08.2019

    Bardzo dobry potterowy pokój. Są tu takie elementy rozgrywki, które potrafią potężnie zaskoczyć. Kompletnie nie wiem jak technicznie zostało przygotowane jedno z takich rozwiązań, ale z czymś podobnym nigdy się nie spotkaliśmy. Nie należy bać się głupich pomysłów, bo czasem te właśnie okazują się magicznie skuteczne. Bardzo dużo zadań do rozwiązania dla dwóch osób na sporej powierzchni, czasem mocno czasochłonnych, czasem mocno zaporowych, czasem wymagających sporej koncentracji. W przypadku mniejszych grup to jeden z tych pokoi, z których wychodzi się z poczuciem porządnego nagrania się.

  • Escape Room Operacja "Wrocław"

    Operacja "Wrocław"
    Bermudy Quest
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    #256

    08.11.2019 | Besuchsdatum: 08.08.2019

    Powierzchnia gry nie jest duża, za to w zagadkach wypełniona w liczbie optymalnej dla dwóch osób. Najwięcej kłódek, choć elektronika również obecna. Trochę szukania, ale nie takiego bezcelowego i na oślep, bo gdzieś do wszystkiego można znaleźć stosowną wskazówkę. Jasny cel misji, mocno zarysowana fabuła. Mistrza Gry trzeba było trochę zastopować z podpowiedziami, bo przy jednym zgłoszeniu po pomoc dostaliśmy od razu wskazówkę do dwóch zagadek, a i wdech zwiastował rozwiązanie trzeciej :) Czuć jednak, że było to zrobione w dobrej wierze, a sam MG był mega sympatyczny, a po grze bardzo uważny na feedback. Escapowa klasyka warta uwagi!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 ... 23 24 25