Okoń99

Okoń99

Hallo, ich bin Okoń99. Ich habe 22 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

22 Besucht

1 Geplant

Wanderer

28 Punkte

25
28 Pkt
50

Alle Bewertungen

Escape Room Superheroom
Superheroom

Świat uratowany

30.07.20 | Besuchsdatum: 30.07.20

Zasłużone miejsce w rankingu - pokój genialny, muzyka podbudowała emocje. Uratowaliśmy świat, ale trochę za szybko - mogliśmy jeszcze posiedzieć te 20 minut i na spokojnie obejrzeć wszystko, bo było na co popatrzeć.

Bewertung melden

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Władcy Nilu
Tajemnica Władcy Nilu

Wizyta u władcy Nilu

23.02.20 | Besuchsdatum: 22.02.20

Glaubwürdige Bewertung

Od razu chciałbym sprostować pewną kwestię, zasłyszaną nie raz i nie dwa: „Najpierw idź do tego pokoju, a dopiero później do piramid z wyjścia awaryjnego, żeby dawkować pozytywne emocje”. Nie posłuchałem się, odwiedziłem ten pokój jako drugi i przeżyłem taki sam szok. Wszystkie zagadki były jedyne w swoim rodzaju i genialnie przemyślane, a dodatkowo cieszyły oko wizualnie. Wszystkie szczegóły i figury idealnie odwzorowały wnętrze prawdziwej piramidy. Na plus również super obsługa! Chociaż na początku w pokoju było dość tłoczno, to nawet w 5 osób każdy znajdzie coś do roboty dla siebie. Polecam i życzę pierwszej 10 w Polsce, bo spokojnie mogliby się w niej znaleźć.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Odmęty Angkor Wat
Odmęty Angkor Wat

Czołówka bydgoskich escapów!!

16.03.18 | Besuchsdatum: 16.03.18

Kto by się spodziewał, że pierwszy escape room nowej firmy na rynku może spokojnie rywalizować z najlepszymi. Od początku zastaje się w nim niesamowity klimat, a każdy kolejny odkrywca może poczuć się jak w środku filmu Indiana Jones! Do tego miła obsługa czuwająca nad grą jest w stanie wprowadzić nas w atmosferę i nakierować na dobry tor, gdy stoi się w miejscu. Przez cały czas pojawiają się zaskakujące zastosowania nowinek technicznych. Po odwiedzeniu kilku pokoi nastawionych na bieganie od kłódki do kłódki ten na pewno miło was zaskoczy! Bo komu w 2018 może podobać się szukanie kilkunastu szyfrów do kłódek w jednym pokoju 4x4m, gdzie ostatnia zagadka to klucz do drzwi, którymi weszliście? Czas na coś innego! Czas na Odmęty Angkor wat!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W Gęstwinie Morderczych Umysłów
W Gęstwinie Morderczych Umysłów

W lesie

03.02.18 | Besuchsdatum: 03.02.18

Pokój z gatunku tych trochę strasznych, co czasami utrudniało zastanowienie się nad niektórymi zagadkami, ale o to chodzi. ;) W Pokoju nie ma żadnego ekranu, więc mamy do czynienia z niestandardowym sposobem dawania podpowiedzi. Za to jeśli chodzi o czas, to brak zegara odliczającego ile jeszcze zostało nam z tej bardzo krótkiej godziny nie jest najlepszym wyjściem. Klimat bardzo fajny, wiele rekwizytów i w miarę zróżnicowanych kłódek, choć trzy (takie same) szczególnie czułe na lekkie przesunięcie jednej z cyfr utrudniały wyjście. Plusem na pewno jest to, że wyjście jest w innym miejscu niż wejście i nie widać go od samego początku. Obsługa bardzo miła i czujna jeśli chodzi o podpowiedzi i moment, w którym je przekazać.

Berichte anzeigen (1)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Piramida Chwały
Piramida Chwały

Piramida ,,chały"

06.11.17 | Besuchsdatum: 09.08.17

Weszliśmy do pokoju i naszym oczom ukazały się dwa kwiatki przysypane kamyczkami w doniczce i bambusowa krata - co miało chyba tworzyć klimat ,,piramidy Indian". W pokoju można było naliczyć około 10 kłódek szyfrowych, z których większość miała miejsce na tyle samo cyfr do wpisania. To miała być pewnie kolejna atrakcja z cyklu - Hurra!! sprawdźmy wszystkie, może gdzieś nasz kod będzie pasował... Do tej całej zabawy można dorzucić również niekompetentą obsługę, która długo zwlekała z podpowiedziami, bo - jak można było usłyszeć przez wyjściowe drzwi - zawitali do nich goście i panowie nie mieli czasu zająć się prowadzeniem gry. Dzięki mozolnej pracy udało nam się wyjść z małym zapasem czasu i niezadowoleniem na twarzach. Podsumowując: Jak na miasto, które pod względem pokoi stoi na bardzo wysokim poziomie, to jest to zwyczajny niewypał i dzięki temu każdy następny pokój nie był już dla nas taki zły..

Allgemeine Note: 2/10

Game Master: 1/10

Klima: 2/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel