nilcorc
  • Escape Room Przeklęty Pierścień

    Przeklęty Pierścień
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Dobra zabawa!

    26.11.2019 | Besuchsdatum: 19.10.2019

    Jest to kolejna świetna propozycja od Brain Code/Secret Room. Jak zawsze w tej firmie bawiliśmy się doskonale, zagadki przemyślane i odpowiednio wpasowane w tematykę. Pokój dobry dla grup początkujących, aczkolwiek doświadczone ekipy też powinny docenić kunszt twórców. Polecam!

  • Escape Room Lochy Króla Artura

    Lochy Króla Artura
    Exit19.pl
    Wrocław

    Świetny pokój

    26.11.2019 | Besuchsdatum: 31.08.2019

    Kolejny świetny pokój firmy exit19! Mnóstwo zagadek, doświadczone grupy będą bawić się znakomicie. Jest klimat, jest różnorodnie, jest bardzo dobrze! Polecam!

  • Escape Room Kraina Wiecznej Nocy

    Kraina Wiecznej Nocy
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Rewelacyjna zabawa!

    07.04.2019 | Besuchsdatum: 06.04.2019

    Nowy pokój od ekipy Brain Code - Secret Room to kolejne miejsce, które miłośnicy ER muszą odwiedzić!

    Zagadki, jak zawsze w tej firmie, są tutaj idealne. Mimo że w wielu innych miejsach mi pasują, to nigdzie tak jak tutaj! Wszystko jest spójne, dobrze wpasowane w tematykę, odpowiednio trudne i nieprzekombinowane. Każde zadanie daje tak samo dużo radości i satysfakcji. Nie jest zbyt trudno, ale przez pokój przechodzi się bardzo płynnie. Jak dla mnie ideał!

    Klimat jest rewelacyjny. Tematyka wybitnie nam podeszła, a wystrój, dźwięk i rozwiązania techniczne w pokoju są właśnie tym, czego oczekuję od świetnego pokoju. Fabuła nie jest zbyt skomplikowana, ale na tyle rozbudowana, że idąc przez pokój ma się poczucie misji do wykonania. Chapeau bas!

    Obsługa to również najwyższy poziom. Wszystko od początku do końca z uśmiechem, widać, że tworzenie pokoi jest tutaj nie tylko biznesem, ale też pasją.

    Podsumowując - kto jeszcze tu nie był, musi się wybrać! Należą się słowa uznania za stworzenie pokoju, który spodoba się zarówno osobom idącym pierwszy raz do ER, jak i bardzo doświadczonym ekipom. Zdecydowanie polecam!

  • Escape Room Syreni Śpiew

    Syreni Śpiew
    Fox O'clock
    Wrocław

    Cudowny!

    04.04.2019 | Besuchsdatum: 08.03.2019

    Kolejny pokój w Fox O'Clock? Kolejny gdzie zapomina się o świecie i przenosi do innego świata! Warto było na niego tyle czekać.

    Klimat w pokoju jest dokładnie taki, jakiego oczekiwałbym od Turnieju Trójmagicznego. Nie chcę zbyt wiele zdradzić, więc powiem tylko, że każdy miłośnik Harry'ego Pottera doceni wszystkie smaczki, a osoby, które nie są z tym światem zaznajomione, zadziwi ogrom pracy włożony w wystrój. Sceneria się zmienia, ale nigdzie nie ma miejsca na niedoróbki. Jest wręcz idealnie.

    Zagadki są powiązane z tematyką pokoju. Wszystko jest logiczne, przejrzyste i dobrze oznaczone. Mnie bardzo się podobały!

    Obsługa to najwyższy możliwy poziom. Jak zawsze dziękujemy za świetną grę i czas na rozmowę o pokoju (i nie tylko)!

    Podsumowując, pokój jest zdecydowanie godny polecenia! Spodobać powinien się każdemu, trzeba przyjść samemu i przekonać się, czym jest Turniej Trójmagiczny w wykonaniu Fox O'Clock!

  • Escape Room Klątwa Skarbu Majów

    Klątwa Skarbu Majów
    Exit19.pl
    Wrocław

    Super zabawa!

    04.04.2019 | Besuchsdatum: 15.10.2013

    Długo nam zeszło zanim trafiliśmy do pokoju o tematyce, o której myślałem prawie od początku przygód w ER. Wreszcie się udało i nie zawiodłem się!

    Klimat pokoju jest na bardzo wysokim poziomie. Odpowienie wprowadzenie, wystrój, dźwięk. Wszystko do siebie pasuje i pozwala dobrze się bawić.

    Zagadki trochę inne niż w pozostałych pokojach exit19. Być może trochę gorsze, ale wciąż dające mnóstwo radości. Co najważniejsze są odpowiednio wpasowane w tematykę oraz klimat. Są dość łatwe, ale nie jest ich też aż tak mało.

    Obsługa była w porządku, trochę zaskoczyło nas, że kto inny nas wprowadzał, a kto inny przyszedł po wyjściu z pokoju. Na koniec też zabrakło nam jakiejś dłuższej rozmowy.

    Podsumowując, jest to kolejny warty odwiedzenia pokój na mapie Wrocławia. Polecam!

  • Escape Room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Niezapomniane (obłędne) przeżycie!

    09.12.2018 | Besuchsdatum: 31.08.2018

    Czego można było spodziewać się po odwiedzonych do tej pory pokojach w Exit19? Samych dobrych rzeczy. Było oczywiście rewelacyjnie!

    Klimat w pokoju jest niesamowity. Wszystko jest tak dopracowane, że wczucie się w otaczający świat i historię jest zupełnie naturalne. Wszystkie elementy są na najwyższym możliwym poziomie, nie ma mowy o niedoklejonych dekoracjach czy wystroju z odzysku. Jak dla mnie wzór dla wszystkich twórców ER!

    Zagadki idą w parze z klimatem oraz historią. Wszystko ma swoją przyczynę i skutek, powiązane jest z tematyką i dostarcza niezapomnianych wrażeń i emocji. Jak dla mnie o to właśnie chodzi w tej zabawie.

    Obsługa bardzo miła, doskonale wprowadza w nastrój, a po wyjściu można miło porozmawiać.

    Podsumowując - jest to jeden z moich ulubionych ER, dostarcza takich wrażeń, że pamięta się o nich długi czas. Zagadki nie są zbyt trudne, ale nie są też trywialne, nie jest to może pokój na pierwszy raz, ale nie trzeba być bardzo doświadczoną osobą, by bawić się tu dobrze. Zdecydowanie polecam!

  • Escape Room Komnata Tajemic

    Komnata Tajemic
    Escape Me
    Szczecin

    Bardzo przyjemny

    28.08.2018 | Besuchsdatum: 25.08.2018

    Po raz pierwszy wybrałem się do pokoju o tematyce Harry'ego Pottera i zdecydowanie było warto.

    Klimat w pokoju jest oddany bardzo dobrze. Pasujący wystrój, odpowiednia muzyka oraz powiązane z tematyką zagadki. Do tego nienachalna fabuła, która może się podobać. Duży plus!

    Zagadki są świetne. Od manualnych, przez te na spostrzegawczość po typowo logiczne. A do tego wszystkie nawiązują świetnie do fabuły. Kolejny plus!

    Obsługa - było poprawnie, ale zabrakło mi luźnej rozmowy np. o innych pokojach.

    Podsumowując, jest to pokój, do którego warto się wybrać. My bawiliśmy się świetnie. Zdecydowanie polecam!

  • Escape Room Fabryka Czekolady

    Fabryka Czekolady
    LOFTescape
    Chorzów

    Glaubwürdige Bewertung

    Cudowny i magiczny!

    28.08.2018 | Besuchsdatum: 19.08.2018

    Nie mogłem doczekać się tego pokoju odkąd odwiedziłem Orient Express, ale to co spotkało nas w środku przeszło moje oczekiwania pod każdym względem!

    Klimat oddany jest perfecyjnie. Nie potrafię wyobrazić sobie pokoju, który lepiej odda tę tematykę. Od początku do końca byłem pod ogromnym wrażeniem. W środku wszystko jest dopracowane - zapach, wystrój i muzyka. Chapeau bas!

    Zagadki to kolejny argument przemawiający za tym, żeby ten pokój znalazł się w moim osobistym TOP3. Są logiczne, idealnie pasujące do tematu i do tego oryginalne. Bawiłem się przy nich tak dobrze jak przy mało których.

    Obsługa? Jest fantastyczna! Już wchodząc do pokoju się śmialiśmy, wprowadzenie jest idealne. Po wyjściu miła rozmowa, do tego na poziomie i z poczuciem humoru. O to właśnie chodzi!

    Podsumowując, pokój jest magiczny. Mnie osobiście powalił na kolana i jest to obecnie jeden z moich ulubionych ER. Myślę, że każda grupa będzie się tutaj dobrze bawić. Zdecydowanie polecam!

  • Escape Room Tunele pod miastem

    Tunele pod miastem
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    Genialny pokój, ale pozostał pewien niedosyt

    28.08.2018 | Besuchsdatum: 18.08.2018

    Po usłyszeniu pochlebnych opinii na temat tego pokoju oraz po przeczytaniu, że wymaga on sprawności fizycznej, musieliśmy się tutaj wybrać. Wszystko byłoby super, gdyby nie obsługa...

    Może właśnie od niej zacznę, bo niestety to było najgorsze przyjęcie i prowadzenie grupy w ER, z jakim miałem styczność. Pod koniec gry Pani weszła nam do pokoju i tłumaczyła ostatnie zagadki (mimo że mieliśmy jeszcze spory zapas czasu). Po wyjściu z firmy jeszcze długo nie wiedzieliśmy, o co właściwie chodziło. Na duży plus fakt, że właściciele obiecali poprawę w tym temacie.

    Sam klimat pokoju jest absolutnie wyjątkowy. Pierwszy raz spotkałem się z takim pomysłem na rozgrywkę i na zagospodarowanie przestrzeni. Uśmiech na twarzy i chęć przechodzenia coraz to dalej są tutaj gwarantowane!

    Zagadki są proste, ale nie jest ich mało, a do tego dobrze pasują do tematyki pokoju. Dają dużo frajdy, a to jest najważniejsze. Szkoda tylko, że nie mogliśmy zrobić samodzielnie tych końcowych.

    Podsumowując, pokój jest fantastyczny i zdecydowanie warto się do niego wybrać. Może tylko my mieliśmy takiego pecha i więcej taka sytuacja się nie powtórzy. Każdej grupie polecam wizytę tutaj!

  • Escape Room Moriarty sp. z o.o.

    Moriarty sp. z o.o.
    Quest Cage
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    Niesamowity!

    28.08.2018 | Besuchsdatum: 18.08.2018

    Wreszcie udało nam się wybrać do Katowic i od razu poszliśmy na (całkiem udaną) rozmowę kwalifikacyjną do Moriartego!

    Klimat w pokoju jest świetny. Bardzo podobała mi się zbudowana fabuła, cały czas czuć było, że mamy do wykonania pewną misję i że goni nas czas. Do tego mnóstwo zaskoczeń i zwrotów akcji tylko potęgowało doznania.

    Zagadki to również absolutna czołówka - wszystko jest logiczne. Trzeba się naszukać, pomyśleć, mieć sprawne ręce i jeszcze kilka innych umiejętności. Dokładnie takiej zabawy oczekiwałem od jednego z lepszych ER w Polsce i nie zawiodłem się.

    Obsługa jest wspaniała. Świetne wprowadzenie do pokoju, a potem po wyjściu długa rozmowa i dyskusja. Tak właśnie powinno się przyjmować klientów!

    Podsumowując, jest to jeden z najlepszych ER, w jakich byłem. Widać, że tworzyli go ludzie z pasją. Zdecydowanie polecam!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 ... 5 6 7