Blondi i Mózgi

Blondi i Mózgi

Hallo, ich bin Blondi i Mózgi. Ich habe 56 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

56 Besucht

12 Geplant

Pfadfinder

92 Punkte

50
92 Pkt
100

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Rozdział I Sharelock - ucieczka z więzienia
Rozdział I Sharelock - ucieczka z więzienia

Sherlock w opałach

04.10.18 | Besuchsdatum: 04.10.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Byliśmy w 2 rozdziałach w jednym dniu i na prawdę polecam każdemu przejść się w ten sposób, ponieważ jest to bardzo przyjemna gra i poznajemy cały ciąg historii bez robienia sobie od niej przerwy :)

Ogólnie jeżeli chodzi o I rozdział ma bardzo fajny klimat, pokój troszkę starszy co wcale nie czyni go zacofanym w stosunku do innych na rynku. Zagadki spójne, logiczne bardzo przyjemnie się je rozwiązuje. Wystrój dobrze dostosowany, wiadomo znajdujemy się w celi więziennej nie można się spodziewać nie wiadomo czego, ale według mnie pokój bardzo dobrze wykonany i jako fanka Sherlocka bardzo dobrze się w nim bawiłam razem ze swoją ekipą. Bardzo dużym plusem tego pokoju są tak dopracowane przejścia,że nie spodziewaliśmy się gdzie się pojawią. Polecam dla ekipy 4 osobowej, nikt się nie nudzi, jest co robić i największy fan będziecie mieć ;) Jedyne co byśmy poprawili to poinformowanie grupy,że czas leci po zakończeniu filmiku wprowadzającego, co nie wpływa kompletnie na zmianę oceny ;)

Co do obsługi baaaaardzo miły Pan, którego pozdrawiamy, mega pozytywny i rozmowny ;) Oczywiście z niecierpliwością czekamy na kolejny pokój bo wciągnęliśmy się w historię.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Gabinet Szalonego Profesora
Gabinet Szalonego Profesora

Ucieczka z gabinetu

22.09.18 | Besuchsdatum: 20.09.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Wybraliśmy się do Rabki po wcześniejszym przeglądnięciu opinii. Pokój jest dość trudny według nas, dlatego w pewnym momencie wpadliśmy w lekką frustrację nie mogąc nic wymyślić. Ogólnie baaaardzo pozytywnie zaskakujące przejścia, stopniowo budujący się klimat, z niektórymi rozwiązaniami spotkaliśmy się pierwszy raz. Trochę mało zagadek jak na taką przestrzeń, ale te które są mają ciekawe rozwiązania.
W obsłudze dwie sympatyczne dziewczyny, chętne do rozmowy ;)
Polecamy, ale raczej bardziej doświadczonym drużynom :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Dziki Zachód: Western Saloon
Dziki Zachód: Western Saloon

Kiedy Blondi i Mózgi spotkają się na Dzikim Zachodzie :D

27.08.18 | Besuchsdatum: 27.08.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Pokój jest dobrze zrobiony, klimat oddaje ten zamierzony dziki zachód :D Bardzo fajne rekwizyty, zagadka zręcznościowa jak najbardziej na plus, ponieważ to coś innego, nie spotkaliśmy się do tej pory z czymś takim. Ogólnie ciekawe zagadki,ale nie są bardzo wymagające. Warto się wybrać, polecamy, bardzo przyjemny pokoik i Pan który nas wprowadził ;)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Grobowiec Faraona
Grobowiec Faraona

Poszło jak po maśle :D

10.08.18 | Besuchsdatum: 09.08.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Byliśmy we 3 osoby i wybierając pokój obawiałam się,że możemy nie dać rady. Komentarze wskazywały na to,że pokój jest trudny,ale nam bardzo siadły zagadki i wyszliśmy 30min przed czasem :)
Pokój bardzo klimatyczny, zagadki ciekawe, przyjemnie się je rozwiązuje. Wiele można zrobić na intuicje. Jak dla mnie troszkę za mały pokój,ale nie miałam niedosytu po nim, ponieważ cała otoczka i zagadki były świetne :)
Jak najbardziej polecam pokój :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Hrabia Drakula
Hrabia Drakula

Wampir nadchodzi...

09.08.18 | Besuchsdatum: 09.08.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Wybraliśmy się do Rzeszowa pozwiedzać i na escape roomy, do Lock Ness doprowadziły nas pozytywne opinie o tym miejscu.

Nie zawiodłam się pokój jest na prawdę dobry, zagadki logiczne i co ważne ciekawe. Interesujące wnętrze i fajnie dobrane elementy wystroju. Byliśmy we 3 i dobrze nam się grało, myślę że jednak 5 osób tak jak jest określony max to by było za dużo.
Bardzo sympatyczny Pan z obsługi, także polecamy :) Ogólnie warto odwiedzić :))

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Klątwa Skarbu Majów
Klątwa Skarbu Majów

Indiana Jones i świątynia Majów :D

03.08.18 | Besuchsdatum: 03.08.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Trzeci raz w Exit19 i trzeci raz wychodzimy z pokoju w świetnych nastrojach. Jak zawsze w tej firmie dbałość o szczegóły wystroju są na najwyższym poziomie. Dzięki temu przenosimy się na godzinę do całkiem innego świata, pełnego przygód, tajemniczości i dobrej zabawy. Pokój jest świetnie wykonany, a zagadki dopasowane idealnie do klimatu.
W Exit19 panuje doskonała domowa atmosfera, która sprawia, że chce się tam ciągle wracać. Chętnie pojawimy się w kolejnych nowych pokojach także do zobaczenia jeszcze :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Jumanji
Jumanji

Niech rozpocznie się gra! :D

03.08.18 | Besuchsdatum: 02.08.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Jumanji jest starszym pokojem na rynku mimo tego bawiliśmy się w nim dobrze :) Dużo osób pisze tutaj,że jest bardzo trudny, ale nam dobrze siadł tylko z jedną zagadką mieliśmy problem. Co prawda według nas jest on dla max 4 osób ponieważ po części jest liniowy i reszta stoi i się patrzy. Wystrój pokoju jest dopracowany, ale mamy wrażenie, że zaczyna troszkę odstawać na rynku i przydałby się mu jakąś renowacja. Bardzo podobała nam się ostatnia zagadka, która miło zaskakuje. Obsługa sympatyczna co na duży plus, ogólnie wyszliśmy zadowoleni :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Obłęd
Obłęd

Obłęd jest zaraźliwy jak escape roomowa gorączka :D

02.08.18 | Besuchsdatum: 02.08.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Pokój jest mistrzowski! Bawiliśmy się w nim świetnie i chcemy więcej! Dlatego też wybieramy się do kolejnych z tej firmy bo na prawdę warto.
Escape jest przestrzenny I TO BARDZO, jak pomyślicie, że to już koniec to jesteście w DUŻYM błędzie. Wszystkie zagadki są spójne i logiczne, nie ma żadnych nieścisłości. Klimat doskonale oddaje tematykę pokoju, a jego wystrój jest bardzo realistyczny. Już na samym początku gry wczuwamy się w bohaterów historii.
Będąc we Wrocławiu jest to obowiązkowy punkt do odwiedzenia! Polecamy, na prawdę warto! Obsługa jest PRZE PRZE PRZEsympatyczna, dzięki dziewczynom zdecydowaliśmy się na jeszcze jeden pokój tej firmy :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Zdrada w Breslau
Zdrada w Breslau

Śledztwo zakończone sukcesem

02.08.18 | Besuchsdatum: 01.08.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Pokój jest mega klimatyczny, doskonale oddaje klimat historyczny, jest tam masa zagadek, co ważne wszystkie są logiczne. Ogólnie pokój jak najbardziej zasługuje na pierwszą dziesiątkę. Bardzo nam się w nim podobało, przyjemnie się grało. Spotkaliśmy się też w nim z czymś dla nas nowym, więc tym bardziej na plus. Byliśmy we 4 i bardzo dobrze nam się współpracowało w takiej grupie, ale dla większej ilości osób też jest co robić i co ważne jest bardzo przestrzennie. Obsługa też jest przemiła potrafiąca wprowadzić w ten klimat gry ;)

Polecamy wszystkim! ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Dooby Doo
Dooby Doo

W ostatniej chwili,ale udało się! :D

31.07.18 | Besuchsdatum: 31.07.18

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Nie wiem co napisać, brak mi słów tak genialny jest ten pokój, nie spodziewaliśmy się takiej petardy emocji wybierając ten pokój :D

Jak się ktoś zastanawia czy się tam wybrać to mówię TAAAK! Na prawdę czegoś takiego nie widzieliśmy w żadnym innym escape roomie. Po wejściu do niego można się poczuć jakbyśmy weszli do bajki i przeżywali przygody te co postacie ze Scooby'ego.

Zagadek jest mnóstwo, dlatego jak utkniecie gdzieś na dłużej to nie bójcie się brać podpowiedzi. Ogólnie to są one logiczne, ale nad niektórymi trzeba się dłużej zastanowić.

Obsługa bardzo sympatyczna, dziękujemy za grę i czekamy na Czarę Ognia ze zniecierpliwieniem :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen