Blondi i Mózgi

Blondi i Mózgi

Hallo, ich bin Blondi i Mózgi. Ich habe 56 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

56 Besucht

12 Geplant

Pfadfinder

92 Punkte

50
92 Pkt
100

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Anatomia Zbrodni 2
Anatomia Zbrodni 2

Z potencjałem, ale do dopracowania

23.08.19 | Besuchsdatum: 20.08.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Jest to nowa propozycja na rynku krakowskim z tego względu oczekiwaliśmy czegoś więcej niż zastaliśmy, obecnie poziom na rynku jest coraz wyższy i trzeba to tempo podejmować, aby sprostać oczekiwaniom graczy.

Zaznaczę na wstępie, że pokój nie jest zły, ale nie jest to też czołówka. Przyjemnie się w nim grało, zagadki też były niczego sobie, ale czegoś jednak tam brakowało. Dlatego oceniam go na 7/10, ponieważ jak z samego opisu można wyczytać, ten pokój jest dobry i nie mamy na co narzekać, wszystko działało jak należy.

Polecamy odwiedzić osobom mającym już jakieś doświadczenie, ponieważ początkujący gracze mogą nie dać sobie rady.

Obsługa jak zawsze na najwyższym poziomie :)

Podsumowując pokój jest warty odwiedzenia, polecamy go, ale nie należy od niego wymagać niewiadomo czego.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Freakshow
Freakshow

Nie taki straszny klaun jak go malują ?

13.08.19 | Besuchsdatum: 10.08.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Pokój jest doskonały, wystrój od samego wejścia powala, wszystko jest na niespotykanym poziomie ?

W powietrzu czuć dreszczyk emocji, który potęguje się z czasem przez kilka drobnych aspektów... ? Na pewno nie jest to cyrk taki jak spotykany w dzieciństwie, zaskakuje na każdym kroku.

Według nas raczej nie jest to poziom początkujący, stawialibyśmy na średniozaawansowany, ponieważ od pewnego momentu ciężej się myśli ??

Ogólnie pokój zasługuje na najwyższą ocenę bo jest na prawdę wyjątkowy, posiada ciekawe zagadki i pewne urozmaicenia rozgrywki.

Mistrz gry sympatyczny, można było podyskutować chwilę po grze o tym co się wydarzyło w środku ?

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Władcy Nilu
Tajemnica Władcy Nilu

Nowe zwierzątka! (Skarabeusze)

09.08.19 | Besuchsdatum: 08.08.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Pokój bardzo starannie wykonany, dzięki czemu klimat jest zachowany i przyjemnie się w nim gra.

Zagadki są różnorodne, całkiem interesujące, niektóre rozwiązania bardzo nam przypadły do gustu.

Bardzo sympatyczna mistrzyni gry, a także właściciel, dzięki któremu udało nam się do nich jednak przyjść :D

Polecamy :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Strefy 51
Tajemnica Strefy 51

Pierwszy nasz rekord! :D

09.08.19 | Besuchsdatum: 09.08.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Pokój jest nowiutki, bardzo starannie wykonany za to wielkie brawa dla właściciela.

Zagadki ciekawe, dość proste, przyjemnie gra się w tym pokoju, w dodatku tematycznie dopasowane do tego miejsca, w budynku jest też laser tag. Klimatu dodaje przejście przez pole do gry w laser tag. Ogólnie polecamy, ciekawy sposób na zapełnienie czasu wolnego :)

Właściciel bardzo sympatyczny, przyjemnie można z nim podyskutować po grze :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Superheroom
Superheroom

Excelsior - Na koniec świata i jeszcze dalej ku większej chwale!

08.08.19 | Besuchsdatum: 08.08.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Od samego początku wczuwamy się w swoje role, kiedy nadchodzi czas ratowania świata w bardzo ciekawy i niespotkany przez nas dotąd sposób dostajemy się na miejsce misji.

Patrząc na wystrój pokoju widać ile właściciel musiał włożyć w niego pracy, ponieważ robi ogromne wrażenie. Dzięki efektom można jeszcze lepiej wczuć się w rolę :D

Zagadki były bardzo ciekawe, przyjemnie się je rozwiązywało, raczej żadne nie sprawiły nam kłopotu, dosyć gładko poszła nam rozgrywka, ale już mamy sporo pokoi za sobą, początkujący mogą mieć pewne problemy :)

Mistrz gry sympatyczny, bardzo wczuty w klimacik, wszystko super było, a szczególnie wprowadzenie, pozdrawiamy i gorąco polecamy przyszłym bohaterom zajrzeć tam :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Podmorska przygoda :)

08.08.19 | Besuchsdatum: 07.08.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Bez dwóch zdań klimat został doskonale zachowany. Ten pokój był naszym drugim w tej firmie i bardzo nam się podobał.

Duże wrażenie zrobiły na nas pewne 2 zagadki, takie widzieliśmy poraz pierwszy, świetnie się przy nich bawiliśmy.

Trzeba przyznać firma trzyma bardzo wysoki poziom, czekamy na nowe pokoje, kiedyś się jeszcze pojawimy :D Dla samych ludzi tam pracujących warto jeszcze tam się pojawić, a co dopiero opierając się na jakością pokoi :)

Baaaaaaardzo polecamy!!! :D

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Gdzie nasza mumia!? :D

08.08.19 | Besuchsdatum: 08.08.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Był to nasz 3 pokój z Wyjścia awaryjnego i według nas najlepszy, w końcu nie bez powodu znajduje się na pierwszym miejscu w Polsce.

Ciekawe zajrzeć czasem do pokoju w pełni elektronicznego, podnosi to jego atrakcyjność jeżeli chodzi o urozmaicenie zagadek, a także w tym przypadku doskonale wpisuje się w klimat.

Jest to obowiązkowy punkt dla każdego odwiedzającego Bydgoszcz, ale co ważne z jakimś większym doświadczeniem bo pokój jest dosyć trudny.

Zagadki są jak najbardziej logiczne i tworzą spójną całość.

O mistrzach gry wspominałam już wcześniej, że pracują tam osoby z pasją, które są bardzo ogarnięte i sympatyczne. Aż szkoda stamtąd wychodzić, po 3 wizytach czuliśmy się jak w domu, to się nazywa atmosfera :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Opętanie
Opętanie

Ciekawość większa niż strach

06.08.19 | Besuchsdatum: 06.08.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Odwiedzać Toruń postanowiliśmy wstąpić do escape roomu, który znajduje się tam na pierwszym miejscu i nie bez powodu.

Pokój jest bardzo ciekawy, wymaga dużej współpracy ze swoją drużyną, nie jest straszny, także bez obaw. Będąc z 4 osobami nikt się nie nudził, każdy świetnie się bawił.

Zagadki są jak najbardziej logiczne i interesujące, według nas te na początku są łatwiejsze i następuje płynne przejście w trudniejsze w dalszej części gry. Pokój utrzymuje pożądany klimacik :D

Mistrz gry sympatyczny, można było po rozgrywce wymienić się doświadczeniami i podyskutować nad pokojem co bardzo lubimy :D

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Legende des Schwertes
Legende des Schwertes

Bydgoszcz trzyma klasę :D

06.08.19 | Besuchsdatum: 05.08.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Od samego progu podziw budzi przestrzeń jaką posiada ta firma.

Pokój ma wspaniały klimat, w który gracze wyczuwają się od samego początku gry, wystrój jest doskonale dopracowany, a zagadki ciekawe, logiczne i tak na prawdę nie jest to taki łatwy pokój jak się może wydawać.

W 4 osobowej drużynie przechodzi się go bardzo przyjemnie, do tego przez całą grę towarzyszy nam przyjemna, doskonale podtrzymująca klimat muzyczka, na pewno będziemy mieć do niego pewien sentyment.

Natomiast ludzi tam pracujących nie da się opisać słowami, teraz trochę przysłodzę.. xD są mega sympatyczni i panuje tam taki klimat, że aż ciężko stamtąd wyjść (PS. nie bez powodu tyle mam zajęło opuszczenie Was, pozdrawiamy :D)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości
Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości

Krakowskie nowości

15.07.19 | Besuchsdatum: 15.07.19

Blondi i Mózgi 54 Bewertungen

Lokal od wejścia zachwyca swoją przestrzenią, a pokój starannym wykonaniem wystroju, a także zagadek.

Nie jest to pokój liniowy, dlatego każdy będzie miał tam coś do roboty, ze względu na dość łatwe niektóre zagadki można przegapić co zrobiła drużyna wcześniej, z tego względu fajnie jak grupa przekazuje sobie co rozwiązała :)

Bardzo klimatyczny pokój ze sporą liczbą zagadek, głównie elektronicznych, co jest jak najbardziej na plus.

Widać, że właściciel ma profesjonalne podejście, do tego mistrz gry uśmiechnięty, pomocny i zaangażowany w swoją pracę, dodatkowo opowiada różne ciekawostki :D

Pokój trzyma wysoki poziom, jak najbardziej polecamy odwiedzić!
Z niecierpliwością czekamy na kolejne nowości, na pewno pojawimy się ;)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen