Marysia&Artur :)
  • Escape Room Spętani w raju

    Spętani w raju
    Escape Room Tczew
    Tczew

    Pierwsi ludzie na Ziemi

    12.11.2019 | Besuchsdatum: 31.10.2019

    Do odwiedzenia skusiła nas oryginalna tematyka niczym Ewa Adama 🙂 i nie żałowaliśmy !
    Pomimo 50 pokoi na koncie bawiliśmy się super. Zagadki niezbyt trudne, udało nam się wyjść przed czasem bez podpowiedzi. Jest jedna trudniejsza na, której można spędzić trochę czasu.
    Co do klimatu jest on niepowtarzalny, możemy poczuć się jak pierwsi ludzie w raju - polecamy szczególnie dla par.
    Obsługa z najwyższej półki. Pani w średnim wieku bardzo zajarana Escape Roomami 😉 Bardzo miła i kulturalna. Mimo, że opóźnił nam się pociąg to bez problemu pozwolili nam się spóźnić.
    Z pewnością przy następnej dogodnej okazji powrócimy do tej firmy - tym bardziej, że mają w planach otwarcie nowego pokoju.

  • Escape Room Dzicy Są

    Dzicy Są
    In&Out
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Poczuj się jak w bajce

    05.11.2019 | Besuchsdatum: 20.10.2019

    Idąc do tego pokoju nastawialiśmy się, że będzie na poziomie, ale na pewno nie liczyliśmy na tak spektakularny efekt wow! Ten escape room przerósł nasze najśmielsze oczekiwania.
    Jeśli chodzi o klimat, był naprawdę cudowny. Pokój jest przepiękny, prawdziwie bajkowy. Olśnił nas do tego stopnia, że nie chcemy nawet zwracać uwagi na małe niedociągnięcia 😉
    Jeśli chodzi o zagadki do najtrudniejszych nie należą, momentami brakowało nam spostrzegawczości. System podpowiedzi oryginalny, najlepszy z jakim się do tej pory spotkałam.
    No i ta końcówka... nic lepszego obecnie nie wymyślono! Mistrzostwo, ale o tym musicie się przekonać sami.
    Ten pokój skradł nasze serduszka i powinien znaleźć się w „topce” wrocławskich ER.

  • Escape Room Stranger Room

    Stranger Room
    In&Out
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Dziwne zniknięcie

    05.11.2019 | Besuchsdatum: 12.10.2019

    Do Stranger Room przybyliśmy w 5 osób i trzeba przyznać, że był to najtrudniejszy pokój jaki dotąd odwiedziliśmy. Zagadki z pewnością są nieszablonowe, ale to dobrze, że nie spotykamy powielonych schematów po 50 pokojach. Trzeba się tutaj naprawdę skupić, więc każde rozproszenie cudownym klimatem nie wpływa pozytywnie.
    A propo już klimatu to świetnie odzwierciedla on czasy serialu. Aż miło wrócić do dawnych lat :)
    Obsługa na najwyższym poziomie ! Uśmiechnięta oraz skora do rozmowy do tego stopnia, że następne nasze wyjście skończyło się w tej samej firmie.
    Dlaczego 8 ? Pokój ma już swoje lata i trochę odstaje na dynamicznym rynku, ale nie oznacza to, że można go sobie odpuścić. Zachęcamy do odwiedzenia.

  • Escape Room Pasażer

    Pasażer
    Akcja Ewakuacja nr 1 Warszawa
    Warszawa

    Extra pasażer

    24.10.2019 | Besuchsdatum: 29.09.2019

    Gratka dla każdego fana ER ! Obowiązkowy punkt do odwiedzenia !
    Super klimat sprawia, że zapominamy o tym po co tutaj jesteśmy i że jak to wgl Escape Room ?! Szczególnie polecamy wersję EXTRA. Niezapomniane przeżycie.
    Zagadki na średnim poziomie trudności. Z pewnością, gdy masz kilka pokoi za sobą to poradzisz sobie z nimi.
    Jedynie obsługa mogła by być bardziej zaangażowana, poza tym nie mamy zastrzeżeń.

    Rozpisalibyśmy się bardziej, ale nie chcemy psuć zabawy :)

  • Escape Room Napad na bank

    Napad na bank
    Akcja Ewakuacja nr 1 Warszawa
    Warszawa

    Zostań rabusiem

    23.10.2019 | Besuchsdatum: 29.09.2019

    Pokój zrobiony bardzo pomysłowo. Trzeba przyznać, że nie spotkaliśmy się jeszcze z czymś takim. Każdy popełniony błąd niesie za sobą konsekwencje niczym jak w prawdziwym napadzie. Zagadki nie są może jakoś trudne, lecz dosyć czasochłonne. Z pewnością wyjdziecie z kroplą potu na czole. Klimat pokoju poprawny choć może trochę zbyt surowy. Uważamy, że można by go nieco poprawić. Obsługa mogłaby być trochę bardziej zaangażowana w swoją pracę. Dało się odczuć, że jest to tylko zwykły pracownik, a nie ktoś z pasją.

  • Escape Room Pokój babci

    Pokój babci
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Drugie oblicze babci

    15.10.2019 | Besuchsdatum: 27.09.2019

    Pokój babci odwiedziliśmy spontanicznie po wyjściu z Teatru Lalek w wersji hard. Ot taki kontrast :)

    Pokój idealnie nadaje się dla osób zaczynających przygodę z ER. Dla nas była to bułka z masłem i wyszliśmy po niespełna pół godziny bez podpowiedzi pomimo, że jest on tutaj oryginalny. Klimat pokoju jak najbardziej "babciowy". Zagadki proste i logiczne. Zdecydowanie postawiono tutaj na klasykę z czego wynika 8/10.

    Obsługa na medal. Po wyjściu z pokoju jeszcze sporo rozmawialiśmy.

  • Escape Room Opuszczony Teatr Lalek

    Opuszczony Teatr Lalek
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Stary, ale jary

    15.10.2019 | Besuchsdatum: 27.09.2019

    Zdecydowaliśmy się na wersję ekspercką w 4 osoby i każdy miał co robić. Było trudno, ale głównie przez to, że jest sporo zagadek, a same w sobie uważamy, że były na średnim poziomie. Wyszliśmy 4 minuty po czasie, a głownie przez to, że zatrzymała nas jedna błacha rzecz do której, aż wstyd się przyznać 🙂

    Klimat pokoju zgodny z tematyką i pomimo upływu czasu ma jeszcze elementy zaskoczenia.
    Obsługa bardzo miła i rozgadana do tego stopnia, że po wyjściu z pokoju zdecydowaliśmy się spontanicznie odwiedzić "Pokój Babci".

    Dla nas był to dobrze spędzony czas.

  • Escape Room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Ah jak obłędnie

    08.10.2019 | Besuchsdatum: 23.09.2019

    Obłęd jest pokojem tak doskonałym, że żadne słowa nie będą w stanie tego odzwierciedlić- trzeba po prostu tam pójść i to przeżyć. Pierwsze miejsce we Wrocławiu jak najbardziej uzasadnione, pokój jest dopracowany w każdym calu, w jego przygotowanie zostało włożone dużo serca i pracy. Przekłada się to na niezwykły klimat, który pozwala nam poczuć się, jakbyśmy faktycznie trafili do nawiedzonego szpitala psychiatrycznego i kto wie, co za chwilę może się z nami stać 🙂 Głośniki czy inne elementy techniczne są tak świetnie pochowane i pokamuflowane, że podczas gry są niewidoczne, co tym bardziej pozwala się wczuć w klimat. Polecam dodatkowo wersję z aktorem, bo zdecydowanie dodaje to adrenaliny. Jednak gdyby to ode mnie zależało to trochę zmodyfikowałabym kwestię związana z aktorem. Jeśli chodzi o zagadki nie są one bardzo trudne. Czasami wystarczy trochę pomyśleć lub się rozejrzeć, a rozwiązanie samo się nasunie. Jednak wiadomo, zawsze trochę czasu ucieka przez oglądanie wszystkiego i podziwianie klimatu i problem ze skupieniem się. Gdy ma się w drużynie osoby strachliwe to również można mieć momenty chaosu 😉 Malutki minusik za obsługę, która po wyjściu z pokoju nie porozmawiał z nami, rozumiemy, że było dużo innych osób, ale 2-3 minutki nikogo nie zbawią, a zawsze odbiór jest inny. Nie zastanawiajcie się, rezerwujcie Obłęd na poniedziałek i idźcie przeżyć to sami!

  • Escape Room Krypta

    Krypta
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    Krypta, którą chcesz odwiedzić

    22.09.2019 | Besuchsdatum: 19.09.2019

    Obowiązkowy punkt na mapie Wrocławia !

    Klimat pokoju zachwyca na każdym kroku. Czujemy, że jesteśmy częścią fabuły poprzez świetne interakcje z graczami. Nie raz pojawił się uśmiech na naszych twarzach, a zakończenie pokoju jest wisienką na torcie.

    Zagadki mistrzowsko dopełniają klimat tego ER. Dla naszej 4-osobowej grupy nie były one trudne. Wyszliśmy bez podpowiedzi pół godziny przed czasem, gdzie mieliśmy 1 "Świeżaka".

    Obsługa również na najwyższym poziomie. Mimo spóźnienia części ekipy Pani pozwolila nam wejść po czasie, a czekanie umiliła rozmową.

    Polecamy każdemu, kto sie jeszcze waha :)

  • Escape Room Przeklęty Pierścień

    Przeklęty Pierścień
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Ahh ten pierścień

    19.09.2019 | Besuchsdatum: 18.09.2019

    Po świetnej Krainie Wiecznej Nocy przyszła kolej na Przeklęty Pierścien i nie zawiedliśmy się!

    Pokój polecamy nie tylko dla fanów Tolkiena. Osoby, które nie znają filmów również będą się dobrze bawić. Dużo elementów wystroju nawiązuje do filmu przez co czuliśmy się jak jego główni bohaterowie. Pokój dopracowany w każdym względzie i mimo, że jest nowy to wszystko działało bez zarzutu, czego nie można zawsze powiedzieć o innych pokojach, w których byliśmy krótko po otwarciu.

    Zagadki zgodne z deklarowanym poziomem i z pewnością można zabrać ze sobą "Świeżaków". Ale niech doświadczeni nie będą zbyt pewni siebie, bo mogą przekombinować w pewnych kwestiach ;)

    Obsługa również na najwyższym poziomie i rozgadaliśmy się na prawie pół godziny !

    Podsumowując nie mamy się do czego przyczepić.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4