Marysia&Artur :)
  • Escape Room Przeklęta wróżba

    Przeklęta wróżba
    Time Of Mysteries
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Przyszłość przepowiedziana🔮

    19.01.2020 | Besuchsdatum: 05.01.2020

    Długo czekaliśmy na nowy pokój od tej firmy...i nie zawiedliśmy się!!! Już sam początek rozgrywki sprawił, że wiedzieliśmy, że zabawa będzie udana.

    Zagadki bardzo różnorodne i ciekawe. Według nas niektóre z nich są jednak trudne i wymagają nieszablonowego myślenia. Wszystkie ściśle związane z fabułą za co duży plus. System podpowiedzi zasługuje na medal. Jeden z najlepszych z jakimi do tej pory się spotkaliśmy 🥰

    Klimat iście magiczny. Z pewnością Was oczaruje. Pokój dopracowany, widać, że włożone zostało w niego dużo serca i pracy. Kawał dobrej roboty!

    Obsługa to bardzo sympatyczni właściciele, którzy z pasją opowiadają o pokojach. Pozostaje nam teraz czekać na kolejną pozycje od nich 💙

  • Escape Room Freakshow

    Freakshow
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Cyrkowa przygoda 🎪

    19.01.2020 | Besuchsdatum: 27.12.2019

    Był to nasz pierwszy pokój w słynnej Bydgoszczy. Trafiliśmy na przedstawienie i musieliśmy zagrać role nie znając scenariusza 😉

    Zagadki dosyć proste, ale w takich warunkach myślenie może byc utrudnione. Wszystkie mocno związane z tematyką pokoju.
    Klimat bardzo dobrze zachowany.
    Obsługa poprawna i jak to w szanujacych sie firmach wymieniliśmy sie doświadczeniami.

    Mimo wszystko nam brakowało tutaj " tego czegoś", aby zapamiętać ten pokój na dłużej. Po wyśmiemitych opiniach oczekiwaliśmy czegoś wiecej.

  • Escape Room Krwawy wódz

    Krwawy wódz
    Escape Time
    Gdańsk

    Glaubwürdige Bewertung

    Uciekliśmy przed Wodzem!

    27.12.2019 | Besuchsdatum: 15.12.2019

    Pokój mimo swoich lat trzyma poziom. Nawet z naszym doświadczeniem ok. 60 pokoi bawiliśmy się dobrze.

    Pokój zachęca, aby go eksplorować. Apetyt rośnie w miarę upływu czasu. Krwawy Wódz nieraz Was zaskoczy.

    Zagadki zdecydowanie dla doświadczonych ekip. Wymagają dużo spostrzegawczości oraz łączenia faktów.

    Obsługa w porównaniu do wrocławskich Mistrzów Gry nie zachwyciła nas. Pan był bardzo oficjalny, widać było, że to tylko jego praca, a nie pasja.

  • Escape Room Underworld

    Underworld
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    I już wszystko jasne

    27.12.2019 | Besuchsdatum: 08.12.2019

    Po świetnej zabawie w 2 poprzednich częściach bardzo czekaliśmy na ten pokój, niestety zawiedliśmy się. Pokój zrobiony jest w innym stylu i jest najgorszym ogniwem trylogii.

    Początek rozgrywki jest testem na współpracę. Jeśli chodzi o zagadki są one różnorodne- można spotkać elektronikę, zagadki manualne, jak i klasyczne kłódki.

    Klimat nie spełnił naszych oczekiwań, powinien być bardziej urozmaicony i połączony z poprzednimi częściami, które postawiły wysoką poprzeczkę.

    Obsługa na medal! 🥇Wzór do naśladowania dla innych Mistrzów Gry.

  • Escape Room Poznaj Wolfganga

    Poznaj Wolfganga
    Projekt Ucieczka
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Coś nowego

    27.12.2019 | Besuchsdatum: 01.12.2019

    Fenomalny poczatek rozgrywki ❗
    Innowacja w świecie ER.

    Klimat świetnie odwzorowuje tematykę pokoju. Z czymś takim jeszcze się nie spotkaliśmy. Z pewnościa zostanie u nas w pamięci 👌

    Zagadki zróżnicowane i kreatywne. Trzeba włączyć nieszablonowe myślenie za co również ➕

    Co do właścicieli to mega zajarani ludzie. Widać ogrom serca i pracy włożony w ten pokój. Poświęcają każdą wolną chwilę na swoja pasję.

    Czekamy z niecierpliwością na kolejną propozycje tej firmy 😍

  • Escape Room Krwawa Rzeźnia

    Krwawa Rzeźnia
    Questrooms
    Gdańsk

    Glaubwürdige Bewertung

    Niechciany Sanepid

    10.12.2019 | Besuchsdatum: 23.11.2019

    Od pokoju mieliśmy jednak większe oczekiwania ze względu na TOP 3 Pomorskiego, ale może to być spowodowane dużym doświadczeniem z innych miast.

    Ogólnie bawiliśmy się dobrze, ale zabrakło tego czegoś. Być może, aby było jeszcze bardziej krwawo i strasznie. Chociaż początek w specjalnej wersji był dobry za co należy się +.

    Zagadki raczej łatwe i intuicyjne. Wyszliśmy przed czasem bez podpowiedzi w 3 osoby. Znajdziemy tutaj elektronikę, kłódki jak i zagadki manualne.

    Co do obsługi to brakowało nam wprowadzenia w opaskach. Poza tym było czuć, że są to tylko pracownicy, a nie ludzie zajarani światem ER.

  • Escape Room Syndrom Strachu

    Syndrom Strachu
    FunEscape
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Jest się czego bać

    21.11.2019 | Besuchsdatum: 18.11.2019

    Był to jeden z najstraszniejszych escape roomów w jakich byliśmy. Postawił wysoką poprzeczkę, jeśli chodzi o escape roomu w kategorii horror. Wróżymy szybki awans do topki w Warszawie. Wyróżniło go coś, czego nie spotkaliśmy nigdzie indziej, ale o tym musicie przekonać się sami. Klimat wpasowany w tematykę, jednak momentami mieliśmy wrażenie, jakby niektóre części były jeszcze niedokończone. Poszliśmy do niego bardzo spontanicznie, ponieważ opinie o tej firmie słyszeliśmy średnie. Jednak naprawdę zaskoczył nas mega pozytywnie! Wyróżnia się wśród ER. Emocje zeszły z nas po długiej chwili od wyjścia z pokoju.
    Zagadki nie były trudne. Jeśli ktoś jest odważny, można wybrać ten pokój jako jeden z pierwszych.
    Niestety obsługa to dramat. Jeszcze nikt nigdy nas tak nie potraktował. Po wyjściu z pokoju nie zamieniliśmy nawet kilku zdań. Mieliśmy pytania, a nie mogliśmy ich zadać. Jest to bardzo zniechęcające, jednak sam pokój warty odwiedzenia.

  • Escape Room ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice

    ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice
    House Escape
    Warszawa

    Trudne wybory

    21.11.2019 | Besuchsdatum: 17.11.2019

    Był to inny rodzaj escape roomu niż do tej pory. Duże znaczenie miały wybory i współpraca. Cieszmy się, że się tam znaleźliśmy, bo ten pokój skradł nasze serca. Już od samego wprowadzenia budowane było napięcie. Przez całą rozgrywkę czuliśmy się kontrolowani przez psychopatę. Bardzo ciekawy system podpowiedzi, taki jak na prawdziwego psychopatę przystało, ale o tym przekonajcie się sami :)
    Ciężko opisać ten pokój bez spojlerów, dlatego każdemu polecamy, żeby się tam wybrał. Polecamy też iść ekipą bez strachliwych osób, bo tych odważniejszych może ominąć coś naprawdę WOW, przez co będą czuć niedosyt. Pokój jest niedoceniany, ale naprawdę warty uwagi. Nam się spodobał tak bardzo, że czekamy już na kolejny o podobnej specyfice!

  • Escape Room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Rozwiąż zagadki Bogów

    21.11.2019 | Besuchsdatum: 16.11.2019

    Do pokoju przybyliśmy zachęceni pozytywnymi opiniami zasłyszanymi od mistrzów gry tudzież z Internetu i nie zawiedliśmy się!
    Pokój jest z pewnością wart odwiedzenia dla każdego pasjonata tej rozrywki. Można zabrać ze soba świeże osoby, gdyż idealnie nadaje się na rozpoczęcie przygody z ER, a doświadczone osoby również bedą miały frajdę.
    Co do klimatu to myślimy, że dało by się go ulepszyć, aby bardziej przenieść się w tamte czasy. Szczególnie warto poprawić wprowadzenie.
    Pokój ma jeden aspekt czym nadrabia i co na długo zostanie nam w pamięci ;)

  • Escape Room Dom Śmierci

    Dom Śmierci
    Creepy Story
    Warszawa

    Sprawdź, co skrywa ten Dom

    20.11.2019 | Besuchsdatum: 16.11.2019

    Potrzebowaliśmy dużej dawki emocji i Dom Śmierci zdecydowanie zaspokoił nasze potrzeby. Było to coś zupełnie nowego, to już nie pokój, a cały dom. Chyba każdy miał sytuację, że przechodząc obok opuszczonego budynku, pomyślał, że ciekawie byłoby wejść do środka. Teraz jest okazja, idźcie i sprawdźcie, co kryje każdy kąt.
    Zagadki są liniowe, ale jest ich dużo. Naprawdę jest co robić i żeby wyjść o czasie nie można za bardzo się zaciąć-lepiej wziąć podpowiedź.
    Jeśli chodzi o obsługę, nie mamy się do czego przyczepić. Dostaliśmy od Pani ciekawe sugestie, jakie ER warto dowiedzieć i na pewno to wykorzystamy. :) Śpieszcie się, aby odwiedzić Dom Śmierci, bo otwarty jest tylko do końca listopada!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4 5 6