MarchewaChef

MarchewaChef

Hallo, ich bin MarchewaChef. Ich habe 173 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

173 Besucht

12 Geplant

Pionier

165 Punkte

150
165 Pkt
225

Alle Bewertungen

Escape Room Rozdział I: Szepty
Rozdział I: Szepty

Zagrasz ze mną?!

13.01.20 | Besuchsdatum: 22.11.19

Nie będę się rozpisywał. Szepty to kolejny - inny - etap rozgrywki jako pokój zagadek. Trzeba to po prostu przeżyć. To w jaki sposób scenografia, muzyka, zagadki współpracują razem to nie spotyka się tego prawie nigdzie. Polecam

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Płyńmy!

06.05.19 | Besuchsdatum: 02.05.19

Temat łodzi nie do końca wydaje się łatwy. Natomiast to tylko podkreśla jak można świetnie przygotować pokój mimo że temat może stawiać opory. Jeśli nie byliście w łodzi podwodnej a chcecie się poczuć nie wypływając na ocean to bądźcie tutaj! Klimat świetny a zagadki wspaniale zaaranżowane. To nie gra, to przygoda która zostaje Wam w pamięci do końca życia. Trudność polega na ruszeniu z miejsca bo potem płynie się bardzo przyjemnie będąc oczywiście całkiem skupionym bo presja przed zatonięciem jest duuuża :) Polecam

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Legende des Schwertes
Legende des Schwertes

Daj te sakwę!

06.05.19 | Besuchsdatum: 02.05.19

Tematyka średniowiecza może wydawać się oklepana ale Wyjście Awaryjne zawsze zrobi tak by przeżyć wszystko na nowo. Pokój ma wszystko czego szuka gracz. Mały lęk, ciekawość, presje ... a także zagadki tak zróżnicowane i wspaniale wplecione w klimat, że oczy wycieracie ze zdumienia. Tych pokoi nie można opisywać, je trzeba zobaczyć. Prezydent Miasta powinien być wdzięczny Wam, że ludzie przejeżdżają z całej PL specjalnie do Was :)
Dzięki za tę niewątpliwą przyjemność!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Nie ma lepszego

06.05.19 | Besuchsdatum: 02.05.19

Słuchajcie, będzie krótko. Byłem w kilku "piramidach" i pokojach o egipskich scenografiach. Czy to Gliwice, czy Rybnik, czy Wrocław i Warszawa ale to co oferuje nam Wyjście Awaryjne to przechodzi wszelkie wyobrażenia. Ten pokój nie jest tylko pokojem zagadek to jest przygoda i opowieść, którą przeżywa się krok po kroku. Poprzez każdy zmysł. Zagadki bardzo przyjemne i nie trudne (3 osoby i chwile przed czasem). Nie umiem napisać bardziej merytorycznie bo to trzeba zobaczyć i dotknąć. Jeśli kiedyś zastanawialiście się jak jest na planie filmowym "Mumia" albo "Indiana Jones" to dokładnie miejsce dla Was! OBOWIĄZKOWO bądźcie tu. Pzdr.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Bon Appetit
Bon Appetit

Ugotowani!

25.03.19 | Besuchsdatum: 23.03.19

W końcu doczekałem się kulinarnego pokoju! Jeśli myślicie że będziecie tutaj gotować normalne potrawy to się trochę zdziwicie. Portal nie zawodzi fajnymi rozwiązaniami, zagadki spójne i bardzo wplecione w klimat pokoju. Byliśmy w 3 osoby i na prawdę było co robić. Pokój bardzo "przyjemny" ale ze względu na przemyślane zagadki, natomiast klimat trzyma w napięciu :) przekonajcie się i nie dajcie się ugotować!

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Klątwa Skarbu Majów
Klątwa Skarbu Majów

Nie taka klątwa jak ją malowali

21.03.19 | Besuchsdatum: 20.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Służbowy wyjazd do Wrocławia nie mógł skończyć się inaczej jak wizytą w Exit19 :) Udaliśmy się do pokoju w 3 osoby (dla 2 z nich to było pierwsze wyjście, ale chyba nie ostatnie bo się mega podobało). O Exit19 chodziły ciągle świetne opinie więc musiałem to sprawdzić. Oczywiście podtrzymuje inne opinie. Nie zawiodłem się w żadnym centymetrze pokoju. Pokój bardzo dopracowany, świetne detale wystroju, cudowny klimat i bardzo fajne zagadki. Każdy znajdzie coś dla siebie. Zabawa zaplanowana jest tak, że w jednym momencie każdy może działać i tak też było z nami, może dlatego udało się skończyć pokój 15 min przed czasem. Zagadki nie są trudne ale też nie typowe, więc każdy wyjdzie zadowolony. Pokój swoim wystrojem nie straszy więc jest dobry dla dzieci a manualne zagadki również dodają plus kids friendly. Zatem polecam :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Xpedycja
Xpedycja

Czy to na pewno Neptun?

05.01.19 | Besuchsdatum: 08.11.18

Portal zaczyna zaskakiwać nas ilością swoich pokoi. Ekspedycja którą odbyliśmy w 3 osoby nie odbyła się bez podpowiedzi. Pokój zaskakuje swoimi rozwiązaniami i jest nieprzewidywalny, myślisz że już wychodzisz ? Nie nie, to tylko wrażenie :) Zagadki dość trudne a przynajmniej nam stawiały opory :P Bardzo fajnie wykorzystana przestrzeń, choć wystrój miejscami zostawia wiele do życzenia. We dwoje może być ciężko więc polecam większą grupą :P

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Quadrum
Quadrum

Czy to sześcian?

10.11.18 | Besuchsdatum: 10.11.18

To były bardzo miłe ponowne odwiedziny Portalu. W końcu udało się po długiej przerwie razem trzema świnkami pogłówkować. Tak właśnie w Quadrum jest, trzeba użyć głowy. Pomieszczenie wprawia w lekki zawrót głowy. Chwila konsternacji, jak zacząć ... ale udało się wyjść, nawet 17 min przed czasem. Lubie zagadki Portalu. Przemyślane, spójne, intuicyjne. Ten pokój jest na tyle abstrakcyjny, że trzeba wysilić swoje inne myślenie, ale jeśli nam się udało to Wy też dacie radę :) (heh) polecam dla 3-4 osób, bo zagadek jest średnia ilość i są dość liniowe, więc większa ilość może się nudzić.
Polecam DM.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Skarbiec
Skarbiec

A może wentylacją ?

01.11.18 | Besuchsdatum: 17.09.18

60 minut i 2 osoby, czy to mogło się udać ? Ano właśnie tak! Pokój jest bardzo dobrze zrobiony. To czy ktoś z niego wyjdzie w dużym stopniu zależy oczywiście od doświadczenia graczy, ale również ogromny wkład ma konstrukcja scenariusza pokoju. Może być trudny ale może być tak dobrze zrobiony, że idzie się przez niego przyjemnie. Tak jest tutaj. Skarbiec jest bardzo dobrym pokojem. Bawiliśmy się świetnie. Bardzo fajne zagadki, manualne, logiczne i matematyczne. Kooperacja jest równie bardzo ważna tutaj. Bardzo lubię takie pokoje :)
Oczywiście pokój nie pokonał Władcy Nilu, natomiast również zasługuje na 10!
Polecam

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Władcy Nilu
Tajemnica Władcy Nilu

Egipt na 100 procent

01.11.18 | Besuchsdatum: 17.09.18

Byłem w kilku pokojach z moimi kochanymi Świnkami stylizowanych na Egipt, piramidy etc. Natomiast to co zobaczyłem we Władcy Nilu niestety wysuwa się na prowadzenie (nie jakoś bardzo znacząco, ale jednak tak). Piękny wystrój i klimat pokoju. Miesiące ciężkej pracy w każdym detalu. Wiele zagadek zrobionych własnoręcznie. Zagadki za kooperacje, liniowe i też nie. Dużo współpracy, dużo świetnej zabawy, wiele bardzo fajnych zaskoczeń i niespodzianek. Ten pokój po prostu trzeba przeżyć a piasek z Egiptu zostanie Ci na długo w butach ;)
Bardzo polecam

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Weiter anzeigen