Artur L.

Artur L.

Hallo, ich bin Artur L.. Ich habe 44 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

44 Besucht

0 Geplant

Pionier

187 Punkte

150
187 Pkt
225

Alle Bewertungen

Escape Room Osadzeni w Bunkrze
Osadzeni w Bunkrze

Klimat bunkrowy z dzieciakami - mega fajna zabawa!

26.11.19 | Besuchsdatum: 23.11.19

Glaubwürdige Bewertung

Bardzo fajnie i klimatyczne miejsce w podziemiach budynku na Bielanach. Wycieczka rodzinna z dzieciakami w wieku 10 i 12 lat bardzo, bardzo udana.

Od momentu wejścia do schronu czuć klimat tego nietypowego miejsca. Co ciekawe wychowywałem się niedaleko tego miejsca i nie miałem pojęcia o istnieniu schronu. Chyba "odkryto" go stosunkowo niedawno.

Rozpoczęcie gry super fajne i klimatyczne choć młodzi przez kilka pierwszych minut byli trochę przestraszeni. Potem było już tylko fajniej i faniej. Zagadki mocno zróżnicowane. Klimat 200% - cóż w sumie bawimy się w prawdziwym schronie.

Jedno miejsce mocno wystraszyło najmłodszego uczestnika ale już kilkadziesiąt sekund później zaglądał tam bardziej pewny siebie, więc rodzinny wypad jak najbardziej polecamy i nie ma się czego bać wizytując ten pokój z dziećmi.

Zagadka finałowa bardzo trudna. Raczej dla doświadczonych drużyn.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Narnia
Narnia

Fajne miejsce dla miłośników tego typu szafowych klimatów :)

30.08.19 | Besuchsdatum: 24.08.19

Glaubwürdige Bewertung

Trochę nie byliśmy przekonani do tego miejsca z racji wielu słabych ocen. Wyszliśmy jednak pozytywnie zaskoczeni.

Naszym zdaniem:
Pokój fajnie przygotowany. Klimat jest. Zabawa fajna. Zagadki zróżnicowane i jest co robić dla 4 osobowej ekipy w składzie rodzinnym.

Co do wielu negatywnych opinii odnośnie obsługi nam się jednak podobało. Obsługa naszym zdaniem OK.

Z minusów - faktycznie jedna z zagadek nie zadziała jak powinna i zostaliśmy poinformowani, że już możemy wychodzić, po czym nagle jak spod ziemi pojawiła się osoba z obsługi. Trudno, chociaż takie sytuacje potrafią popsuć cały klimat zabawy. Postarajcie się to jakoś dopracować.

Takie sytuacje nie powinny się zdarzać ale nie zmienia to faktu ogólnie pozytywnego odbioru tego ER.

Dzieciaki w wieku 10 i 12 zadowolone i bawiły się świetnie.

Stosunkowo niska trudność pokoju pozwala zacząć rodzinną zabawę właśnie od takich miejsc jak to. Polecamy.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Fajne miejsce - nawet z młodszymi dziećmi

16.08.19 | Besuchsdatum: 11.08.19

Glaubwürdige Bewertung

Kolejna pozycja z Wyjścia Awaryjnego i ... mamy komplet pokoi tej firmy zaliczony. Nie bez powodu! To naprawdę świetne pokoje, zdecydowanie czołówka polskiego rynku ER.

W porównaniu do Legendy Miecza i Piramid pokój jest chyba ciut trudniejszy. Jedna z zagadek [spojler] sprawiła nam trochę trudności i nie możemy się przekonać do sposobu jej podania odkrywcom. Ale co tam ... Pokój ogólnie Mega :)

Klimat podwodny robi wrażenie. Całość podana w sposób wciągający do zabawy zarówno nas jako rodziców, jak i nasze dzieciaki: 6,10 i 12 lat. Wszyscy bawiliśmy się świetnie.

Duża ilość zagadek i fajnie zróżnicowanych: są i kłódki, i elektronika, i trochę zręczności też się przyda zabrać w to miejsce, dobry słuch także nie zawadzi - słowem zróżnicowanie bardzo duże, co daje fajny przekrój rozwiązań znanych z innych ER. Wszystko podane w odpowiednich proporcjach.

Polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Pokój jest Mega. Zabawa z dzieciakami na najwyższym możliwym poziomie!

16.07.19 | Besuchsdatum: 15.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Genialnie spędzony czas dla rodziny 2+2 z dziećmi w wieku 10 i 12 lat.

Pokój na najwyższym poziomie, podobnie jak pozostałe tej firmy. Udało nam się wyjść kilka minut przed czasem bez żadnej podpowiedzi. Zagadki w ilości odpowiedniej i na poziomie, który da się pokonać samodzielnie - oczywiście z pomocą dzieciaków.

Lokacje - mega.
Fabuła liniowa - mega.
Wystrój, otoczenie - mega.
Efekty i zagadki - mega :)

Bardzo polecam odwiedzenie "W cieniu piramid" podczas rodzinnego wypadu z dzieciakami. Dla fanów Indiany pozycja obowiązkowa!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

Świetne miejsce do wizyty z dzieciakami 10-12 lat

12.07.19 | Besuchsdatum: 10.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Miejsce super. Po tylu pokojach wciąż nas jednak coś zaskakuje. Lokacje zorganizowane prima sort. Zagadki fajne i zróżnicowane. Efekt WoW był. Poziom strachu umiarkowany choć 10 latek raz wtulił się w tatę :) Dzieciaki 10 i 12 lat bawiły się świetnie, zresztą rodzice podobnie. Bardzo polecamy. Efekty dźwiękowe i akcja niemal jak w filmach Spielberga - genialnie. Zasłużone wysokie miejsce w rankingu. Z niecierpliwością czekamy na kolejne pokoje :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Wow! Genialne miejsce na rodzinny wypad. Esencja ER.

20.08.18 | Besuchsdatum: 02.08.18

Glaubwürdige Bewertung

Pokój zrealizowany w genialnym stylu. Od początku do końca zabawy klimat powala na kolana i zamyka graczy w tematyce pokoju. Dbałość o szczegóły, rozmach realizacji i genialne zaplanowanie fabuły buduje naprawdę fajnie spędzony czas.

Technicznie pokój nienaganny, dużo rozwiązań elektronicznych i świetna pozycja zręcznościowa. Lokacje mega fajne. Nasza rodzinka bawiła się wyśmienicie.

Pokój polecam jako któryś kolejny w przygodach z ER. Jeśli to od niego zaczniecie, większa ilość pokoi konkurencji Was mocno rozczaruje :)

W mojej opinii ścisła czołówka pokoi jakie odwiedziliśmy!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Przeklęty Obraz
Przeklęty Obraz

Nam się wyjątkowo nie spodobało

02.08.18 | Besuchsdatum: 31.07.18

Pierwszy raz miałem ochotę wyjść z pokoju w połowie gry. Dziękuję za profesjonalizm miłej Pani prowadzącej grę bo miałem ochotę walnąć drzwiami i wyjść :)

Zwyczajnie nie podobało nam się w tym pokoju. Tego dnia nie udało nam się wczuć w klimat, a zagadki wyjątkowo słabo budowały naszą zabawę. Szczerze powiedziawszy zagadki tak przygotowane to kompletnie nie nasz klimat. Jedna z nich, nawet po podpowiedzi i poznaniu rozwiązania dalej stanowiła dla mnie zagadkę typu "co autor miał na myśli". Ale okazało się, że w sumie coś w pokoju nie działa więc zamiast tego trzeba było skojarzyć coś ... z niczego.

Klimat specyficzny, dużo rozpraszaczy więc pokój zdecydowanie dla szperaczy z podzielną uwagą. Lokacje - fajnie rozwiązane. Jedno małe Wow! było, więc tragedii nie ma.

Dużo lepiej bawiliśmy się w tym miejscu w pozostałych pokojach (Dom mordercy i Złoto nazistów).

Allgemeine Note: 5/10

Game Master: 10/10

Klima: 5/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Chata Wiedźmy
Chata Wiedźmy

Świetne miejsce do wizyty z kilkuletnimi dziećmi !

16.10.17 | Besuchsdatum: 14.10.17

Glaubwürdige Bewertung

Kolejny nasz pokój na Majdańskiej. Szkoda, że tak późno ale w sumie mamy już niezły punkt odniesienia w postaci kilkudziesięciu pokonanych pokoi. I ... ?

Chata wiedźmy zwyczajnie rzuca na kolana. Zdecydowanie miejsce na podium w naszym prywatnym rankingu.

Klimat cudowny. Miejsce jak zaczarowane. Dopracowane w najdrobniejszych detalach. Czuć bajkowość tego miejsca w każdym centymetrze kwadratowym pokoju. Scenariusz świetnie wyważony i przygotowany - zarówno pod dzieci jak i dorosłych. Akcja toczy się wartko, a system podpowiedzi świetnie współgra z całością.

Zagadki bardzo zróżnicowane. Nigdy nie widzieliśmy tylu kluczy w jednym miejscu :) Zadania bardzo fajne i wciągają do zabawy aż miło. Nasze kilkuletnie dzieci zachwycone. My również !

Lokacje - majstersztyk. To naprawdę najwyższa półka jeśli chodzi o profesjonalizm i pomysłowość przy tworzeniu ER. Powierzchnia zabawy wyciśnięta do maksimum. Efekt Wow! miał miejsce kilka razy. Co ważne w najmniej spodziewanych momentach :)

Finał godny finału Ligi Mistrzów.

Nie byłeś ? Grzej pędem.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Sex room
Sex room

Fajna historia i naprawdę ciekawy pokój.

12.10.17 | Besuchsdatum: 11.10.17

Glaubwürdige Bewertung

Nasz kolejny pokój w Black Cat Escape Room. Trochę nie wiedzieliśmy czego się spodziewać po tym konkretnym pokoju, bo nazwa musicie przyznać ... intrygująca :) Za pomysł 10/10.

W środku czeka Cię naprawdę fajna i wciągająca zabawa z solidną nutką erotyki. Także miłośnicy kryminałów będą się dobrze bawili w przygotowanym klimacie.

Zagadki bardzo fajnie przygotowane i naprawdę różnorodne. Jest elektronika i mechanika. Nie obędzie się też bez solidnego przeszukiwania i poszukiwania różnorakich "skrytek".

Finał bardzo dobrze przygotowany - często ten moment jest niedoceniany przez twórców ER. Tutaj do końca jest ciekawie, a zakończenie mocno podbija końcowy efekt Wow! po wydostaniu się z pokoju.

Słowem - można polecić :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Wyspa
Wyspa

Świetne miejsce na wizytę z kilkuletnimi dziećmi !

12.10.17 | Besuchsdatum: 07.10.17

Glaubwürdige Bewertung

Pokój warty polecenia. Nasza wizyta odbyła się z kilkuletnimi dziećmi i wszyscy wyszliśmy z konkretnymi "bananami" na twarzach.

Obsługa na wysokim poziomie. Pokój bardzo ciekawy, a historia spójna i świetnie poprowadzona. Lokacje bardzo ciekawie przygotowane i dopracowane. Jest efekt Wow !

Zagadki zróżnicowane i przygotowane na wysokim poziomie. Ani za trudne, ani za łatwe - słowem w sam raz. Tyle pokoi za nami, a ciągle coś nas zaskakuje. Tym razem bardzo fajne kłódki - ciągle odkrywamy nowe :)

Szukasz fajnego pomysłu na rodzinne popołudnie ? Wyspa zabierze Cię w naprawdę ciekawą podróż :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen