Scorpio

Scorpio

Warto podjąć próbę ucieczki.

27 Besucht

0 Geplant

Navigator

109 Punkte

100
109 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Krwawy Baron
Krwawy Baron

Magia i technika

01.02.20 | Besuchsdatum: 20.01.20

Glaubwürdige Bewertung

Scorpio 22 Bewertungen

Krwawy baron to pięknie wykonany pokój o unikalnym klimacie przenikającej się magii i techniki. Mamy tu do czynienia z dopieszczoną w każdym najdrobniejszym elemencie scenografią pozwalającą niemal przenieść się w czasie. Zagadki są logiczne, a niektóre z nich całkiem wymagające. Warto dodać, że nie ma tu kłódek, bo w końcu po co komuś kłódki jeśli poznało się arkana zaawansowanej techniki, a może magii.
Krwawy Baron gwarantuje godzinę świetnej zabawy, gorąco polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Koneser
Koneser

W domu Konesera

27.01.20 | Besuchsdatum: 22.01.20

Scorpio 22 Bewertungen

Konesera odwiedziliśmy zaraz po Uroku. Jest to pokój o zupełnie innej tematyce, ale oferuje równie świetną zabawę. Tu również włożono sporo wysiłku, aby wystrój i zagadki pasowały do fabuły - i było warto, bo efekt jest znakomity. Zagadki udało na się rozwiązać płynnie i bez przestojów, choć niektóre z nich mogą sprawić nieco problemów mniej doświadczonym graczom. Zadbano także o ciekawe efekty specjalne.
Koneser to świetny pokój, który warto odwiedzić - polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Urok
Urok

Jak w bajce

27.01.20 | Besuchsdatum: 14.01.20

Scorpio 22 Bewertungen

Po wejściu do pokoju poczuliśmy się jak w bajce. Tan bajkowy klimat zbudowano dzięki pięknemu wystrojowi, a także świetnie dopasowanym zagadkom, których rozwiązanie nie zawsze było oczywiste. My bawiliśmy się świetnie, nawet pomimo tego, że czasem robiło się strasznie.
Obsługa pokoju bardzo sympatyczna.
Gorąco polecam.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Golden Hajs
Golden Hajs

Po złoto

25.01.20 | Besuchsdatum: 19.01.20

Glaubwürdige Bewertung

Scorpio 22 Bewertungen

Odwiedziliśmy ten pokój w tym samym dniu co Sekret Dziadka i muszę przyznać, że w szopie dziadka bawiliśmy się lepiej. W Golden Hajs niby wszystko się zgadza - fabuła jest przemyślana, zagadki zróżnicowane a niektóre wręcz unikalne, a w przygotowanie pokoju włożono sporo wysiłku. My jednak mocno się w nim męczyliśmy nie mogąc złapać właściwego rytmu zabawy. W tym miejscu zgadzam się z przeczytaną w innym miejscu opinią, że odnajdą się tu przede wszystkim fani szukajek, a my właśnie z tym mieliśmy najwięcej problemów.
Tak więc Golden Hajs nas nie zachwycił, ale pewnością jest to pokój wart odwiedzenia.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Sekret dziadka
Sekret dziadka

W starej szopie

25.01.20 | Besuchsdatum: 19.01.20

Glaubwürdige Bewertung

Scorpio 22 Bewertungen

Piękny, klimatyczny pokój, w którym z najdrobniejszymi szczegółami zadbano o świetnie dopasowany do fabuły wystrój, a także spójne z fabułą zagadki, których rozwiązanie dawało wiele frajdy. Zagadki były nieszablonowe, a niektóre wręcz unikalne, część z nich oparta o kłódki. Obsługa pokoju na wysokim poziomie. System podpowiedzi bardzo pomysłowy, warto wręcz skorzystać z podpowiedzi nawet jeśli nie jest potrzebna.
Bez wątpienia jeden z najciekawszych pokoi, które odwiedziłem - gorąco polecam.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room American School Story
American School Story

Niepokojąco i genialnie

24.01.20 | Besuchsdatum: 22.01.20

Glaubwürdige Bewertung

Scorpio 22 Bewertungen

Ten pokój trzeba odwiedzić bo to nowy poziom rozrywki, choć trzeba przyznać, że ograniczenie wiekowe w jego przypadku ma swoje uzasadnienie. Wspaniale zbudowany klimat i dopracowany w szczegółach wystrój sprawiają, że zabawa jest przednia. Zagadki może nie należą do najtrudniejszych, ale są świetnie dopasowane do fabuły i jest ich całkiem sporo. Obsługa pokoju także na najwyższym poziomie.
Jeśli lubicie dreszczyk emocji będziecie zachwyceni. Gorąco polecam.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Lochy Króla Artura
Lochy Króla Artura

Uciec z Lochów

24.01.20 | Besuchsdatum: 18.01.20

Glaubwürdige Bewertung

Scorpio 22 Bewertungen

Lochy to drugi po Obłędzie pokój Exit'ów, który udało nam się odwiedzić i ponownie dane nam było zaznać rozrywki z najwyższej półki. Absolutnie wszystko w tym pokoju jest jak należy - wystrój, fabuła, ciekawe i nieoczywiste zagadki okraszone pięknymi efektami po ich rozwiązaniu. Wszystko przemyślane i spójne, tak aby zadowolić nawet najbardziej wybrednego klienta. Gorąco polecam.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Zamek Czarnego Kruka
Zamek Czarnego Kruka

Tajemnica rodu

28.12.19 | Besuchsdatum: 27.12.19

Glaubwürdige Bewertung

Scorpio 22 Bewertungen

Pokój wart polecenia. Ciekawa fabuła i klimat oraz spójny z fabułą wystrój pokoju. Dzięki pomysłowej aranżacji świetnie wykorzystana dostępna przestrzeń. Obsługa także bez zarzutu, dbająca o zbudowanie odpowiedniego nastroju już w poczekalni. Zagadki pomysłowe, choć w naszej ocenie niezbyt trudne, no może poza jedną, która wymaga umiejętności czytania ze zrozumieniem :).
Na pewno warto odwiedzić.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Ubik
Ubik

Jak wrócić na Ziemię

28.12.19 | Besuchsdatum: 27.12.19

Glaubwürdige Bewertung

Scorpio 22 Bewertungen

Ubik to z pewnością śląska czołówka. Ciekawa fabuła, spora i pomysłowo zaaranżowana przestrzeń rozgrywki oraz logiczne, różnorodne i oryginalne zagadki to niewątpliwe zalety tego pokoju. Mistrz gry to osoba z pasją, dbająca o to, abyśmy mogli w pełni poczuć klimat czekającej nas misji. Dodam, że w pokoju nie ma kłódek - co biorąc pod uwagę fabułę - nie powinno dziwić.
Gorąco polecam.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Obłęd
Obłęd

Odlot

02.09.19 | Besuchsdatum: 01.09.19

Glaubwürdige Bewertung

Scorpio 22 Bewertungen

Obłęd to pokój wyznaczający nowy, wyższy poziom rozrywki, który jeszcze niedawno mógł się wydawać nieosiągalny dla tego typu atrakcji. Obłęd to niespotykany, budzący dreszcz emocji klimat, to tajemnicza fabuła, to przemyślane i idealnie dopasowane do fabuły zagadki, a także niesamowity wystrój i dbałość o najdrobniejsze szczegóły.
Czas spędzony w tym pokoju minie Wam szybko, a odwiedzić go musicie, bo każdy miłośnik ER będzie nim zachwycony, a ten kto miłośnikiem ER nie jest może nim zostać.
Obsługa pokoju także na najwyższym poziomie. Widać, że to ludzie z pasją, chętni do podzielenia się własnymi doświadczeniami z odwiedzonych ER.
Dziesiątka to nieodpowiednia ocena dla tego pokoju, bo tak naprawdę jest on poza skalą ocen.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen