Marek M. 5

Marek M. 5

Hallo, ich bin Marek M. 5. Ich habe 67 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

67 Besucht

0 Geplant

Navigator

138 Punkte

100
138 Pkt
150

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Ostatni Templariusze
Ostatni Templariusze

Ucieczka heretyka

04.10.17 | Besuchsdatum: 03.10.17

Pierwszy pokój od ekipy House of Game i pierwszy sukces. Pokój nie należy do łatwych i polecany jest dla bardziej doświadczonych ekip w ER wojażach. Świetnie wpasowuje się w klimat średniowiecznych wojaży, wszystko ma sens, wpasowuje się w epokę począwszy od muzyki, wystroju idąc dalej co najważniejsze do zagadek które wpasowują się w klimat są nie tuzinkowe i dają dużo frajdy przy rozwiązywaniu. Pomocna ekipa od A do Z wprowadza w akcję mówiąc co należy a czego nie powinno się robić ;) Obowiązkowy punkt na mapie Wrocławia który zdecydowanie polecam!!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Prosektorium
Prosektorium

Eksperyment szaleńca

17.09.17 | Besuchsdatum: 15.09.17

Glaubwürdige Bewertung

Klimat z dreszczykiem z dobrze poprowadzoną fabułą. Pokój zdecydowanie nie polecałbym dla grup początkujących. Same zagadki nie należą do najłatwiejszych ale są spójne i bardzo przyjemnie się je rozwiązuje. Świetna pomocna załoga od A do Z wprowadza w miejsce akcji i w razie potrzeby prowadzi przez całą grę. Ekipie Secret Room wyszedł dobry pokój a zasłużone miejsce w pierwszej wrocławskiej dziesiątce tylko to potwierdza.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia
Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia

Na tropie afery paliwowej.

20.08.17 | Besuchsdatum: 18.08.17

Glaubwürdige Bewertung Archivbewertung

Jest to pierwszy pokój od ekipy z House of Crime i od razu strzał dziesiątkę. Starannie i przemyślanie zrobiony pokój gdzie nic nie jest przypadkowe. Co ważne pokazuje że typowy escape room nie musi mieć dziesiątek kłódek i szyfrów. Wszystko jest skonstruowane na podstawie historii z przekrętem paliwowym w tle gdzie uczestnicy jako śledczy muszą dojść w trakcie gry kto za nimi stoi. Dopracowanie pokoju robi wrażenie. Będąc w środku faktycznie czujemy się jak w gabinecie urzędnika skarbowego. Nietuzinkowe zagadki, fajnie rozwiązane pomysły na poprowadzenie fabuły ze świetnymi elementami zaskoczenia oraz przejścia pomiędzy kolejnymi etapami gry są zrobione bardzo umiejętnie. Praca zespołowa jest kluczowa. Trzeba się trochę nagimnastykować by połączyć wszystkie fakty i co ważne trafnie rozpoznać podejrzanego. Ten pokój musiał się udać!! Szkoda ze 60 minut minęło tak szybko. Czekam z niecierpliwością na kolejne propozycje z waszej strony. Oby tak dalej!!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Pogrzeb Arystokraty
Pogrzeb Arystokraty

Uczestnik pogrzebu.

06.08.17 | Besuchsdatum: 05.08.17

Ach jak dobrze pisac dobre rzeczy ktore notabene sie naleza za kawala solidnej pracy ktora wykonaliscie panowie. Klimat,fabuła oraz dodatkowe smaczki pojawiajace sie w trakcie gry sprawiaja ze nota moze byc tylko jedna. Silna dycha! Do tego dodajmy fajna fabule,solidne i przemyslane zagadki plus dobrze dobrane rekwizyty i mamy swietnie zrobiony pokoj. I nie wazne drobne problemy techniczne. Gdy mamy doczynienia z tak sympatyczna obsluga wprowadzajaca nas w cala gre i towarzyszaca nam cierpliwie od poczatku do konca w trakcie jej przebiegu to kazdy pogrzeb stanowi male piwo patrzac na całoksztalt pracy ktora wykonali ;) brawo panowie i do zobaczenia wkrotce ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Wstęp wzbroniony
Wstęp wzbroniony

Leśny domek

31.07.17 | Besuchsdatum: 28.07.17

Glaubwürdige Bewertung

Zdecydowanie warto odwiedzić ten pokój. Świetnie oddaje klimat leśnej chaty gdzie współpraca jest kluczem do wyjścia. Fajne, nietuzinkowe rozwiązania, dobry wystrój miejsca. Ciężko znaleźć i przyczepić się do czegoś...właściwie po co skoro wychodząc z ER człowiek ma banana na twarzy przez resztę dnia i chętnie wróciłby tam ponownie. :) Widać pasję i zaangażowanie właścicieli. Dzięki za to i do zobaczenia.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Midnight Killer MK II
Midnight Killer MK II

W objęciach szaleńca

31.07.17 | Besuchsdatum: 29.07.17

MK II jest najlepszym przykładem jak powinien wyglądać DOBRY er od A do Z. Zaczynając od świetnego wprowadzenia, stworzenia klimatu oddającego charakter miejsca w którym przez 77 minut zmagamy się z szaleństwem głównego, bohatera. I idąc dalej przez świetnie wykonane zagadki, bardzo szczegółowe z dużą dbałością o detale. Wyobraźnia ludzka nie zna granic czego dowodem są zadania w tym miejscu które będziemy rozwiązywać niekoniecznie stojąc twardo na ziemi ;) Widać ogromny trud właścicieli i osób które pomagały stworzyć ten pokój. Nic tu nie jest przypadkowe, świetna dbałość o detale, światło czy muzykę. Zakończenie jest wręcz epickie, nigdzie indziej nie spotkacie takiej końcówki która da tyle frajdy. W moim odczuciu MK II to top 3 we Wrocławiu i nie zdziwię się jak niebawem będzie najlepszym pokojem w tym mieście. Obowiązkowa pozycja dla każdego fana ERowych zmagań. Brawo!!

[spoiler]

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Sehr schwer

Escape Room Czarny motylek
Czarny motylek

Motyl śmierci

15.06.17 | Besuchsdatum: 14.06.17

Nie jestem fanem horrorow ale nie moglem odmowic sobie "przyjemnosci" i nie pojsc do miejsca ktore znajduje sie w czolowce najlepszych polskich escape roomow. I wlasnie chyba z racji ogromnych oczekiwan podpartych komentarzami znajomych i obcych ludzi ktorzy tam byli poczulem niedosyt....Miejsce ktore liczylem ze zburzy caly moj swiatopoglad odnosnie Escape Roomow i rzuci cien na najlepsze wroclawskie lokacje jak Jumanji czy Zdrada w Breslau jest poprostu ok. Niby historia z sensem, niby mroczny klimat ktoremu jednak bardziej do dobrego thrilleru niz porzadnego horroru ale bez ochow i achow. Niby sa tam spojne zagadki ktore mozna rozwiazywac nie liniowo oraz swietny system podpowiedzi ale po wyjsciu z pokoju ma sie wrazenie ze mozna bylo zrobic go lepiej. Brakuje elementu zaskoczenia ktory zespoil by wszystko tak by po wyjsciu rece same skladaly by sie do braw. W moim odczuciu motylek nie zasluguje na pierwsze miejsce we Wroclawiu jednak NA PEWNO warto go odwiedzic. Ps . Brawo dla przesympatycznej zalogi ktora widac ze kocha to co robi. :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Tożsamość
Tożsamość

Odkryj swą prawdzią Tożsamość

22.05.17 | Besuchsdatum: 19.05.17

Glaubwürdige Bewertung

Exit19.pl to już etykieta i marka rozpoznawalna dzięki jednemu z najlepszych pokoi w Polsce a mianowicie Zdrady w Breslau. Idąc do Tożsamości zastanawiałem się czy choć trochę zbliży się poziomem do Zdrady...i tu moje zaskoczenie przeogromne gdyż udało (w moim odczuciu) się go przebić!! Świetne wykorzystanie klimatu gdzie można poczuć się jak na froncie wojennym, widać trud i ciężką pracę włożoną w wykończenie pomieszczeń, dbałość o detale itd. W pokoju nie ma żadnej kłódki do otwarcia ale każda kolejna zagadka sprawia tyle frajdy że po wyjściu chce się chwycić za przysłowiowy karabin i walczyć dalej ;) Pokój nie należy do łatwych ale dobrze skonstruowany system podpowiedzi sprawia że jest w sam raz i dla początkujących jak i już dla doświadczonych ekip. Brawo!!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Klub dżentelmenów
Klub dżentelmenów

W hostelowym klimacie.

24.04.17 | Besuchsdatum: 21.04.17

Glaubwürdige Bewertung

Kolejny solidny pokój od ekipy znanej z pokoju Alchemika i znów sukces :) Pokój przemyślany z klimatem, jest strasznie jest ciekawie jest co ważne interesująco i przez godzinę czasu pokój ani na moment nie nudzi. Dedykowany bardziej początkującym uczestnikom choć są momenty gdzie można zatrzymać się na dłużej. Czekam na kolejne wasze propozycje bo z każdym kolejnym krokiem idzie wam co raz lepiej co obrazuje zresztą wysokie miejsce w rankingu Lock Me. Brawo!!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Alchemik czy szarlatan?
Alchemik czy szarlatan?

Zdecydowanie Alchemik!!

20.03.17 | Besuchsdatum: 17.03.17

Szacunek dla twórców za ten pokój. Świetne wprowadzenie w klimat. Brawa za wystrój, plusy za obsługę. Sama fabuła, zagadki jak i niebanalny system podpowiedzi sprawia że czas spędzony w Alchemiku należy do tych przyjemnych a po wyjściu czuje się tylko niedosyt że to już, że tak szybko minęła ta fajna przygoda. Wysokie miejsce we Wrocławiu tylko potwierdza jakość tego miejsca. Zdecydowanie polecam!! Brawo.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Seite 5 von 7

Weiter anzeigen