Marek M. 5
  • Escape Room Klub dżentelmenów

    Klub dżentelmenów
    Escape8
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    W hostelowym klimacie.

    24.04.2017 | Besuchsdatum: 21.04.2017

    Kolejny solidny pokój od ekipy znanej z pokoju Alchemika i znów sukces :) Pokój przemyślany z klimatem, jest strasznie jest ciekawie jest co ważne interesująco i przez godzinę czasu pokój ani na moment nie nudzi. Dedykowany bardziej początkującym uczestnikom choć są momenty gdzie można zatrzymać się na dłużej. Czekam na kolejne wasze propozycje bo z każdym kolejnym krokiem idzie wam co raz lepiej co obrazuje zresztą wysokie miejsce w rankingu Lock Me. Brawo!!

  • Escape Room Alchemik czy szarlatan?

    Alchemik czy szarlatan?
    Escape8
    Wrocław

    Zdecydowanie Alchemik!!

    20.03.2017 | Besuchsdatum: 17.03.2017

    Szacunek dla twórców za ten pokój. Świetne wprowadzenie w klimat. Brawa za wystrój, plusy za obsługę. Sama fabuła, zagadki jak i niebanalny system podpowiedzi sprawia że czas spędzony w Alchemiku należy do tych przyjemnych a po wyjściu czuje się tylko niedosyt że to już, że tak szybko minęła ta fajna przygoda. Wysokie miejsce we Wrocławiu tylko potwierdza jakość tego miejsca. Zdecydowanie polecam!! Brawo.

  • Escape Room Kto uratuje święta?

    Kto uratuje święta?
    Can U Escape?
    Toruń

    Dobro dzieci najważniejsze.

    07.03.2017 | Besuchsdatum: 05.03.2017

    Solidny pokój i w klimacie bożonarodzeniowym. Pokój oddaje dobrze temat miejsca i zadania przed którymi stają gracze. Zagadki są zróżnicowane więc początkujące grupy jak również te bardziej zaawansowane znajdą coś dla siebie. Warto być spostrzegawczym by rozwiązywać kolejne zadania. A niektóre pomysły jak i ukryte podpowiedzi to istne perełki. ;) Dlatego wytężajcie wzrok i uratujcie dzieciom święta w końcu kto jak nie wy jest w stanie to zrobić ; ) Polecam się przekonać jak to jest być prawdziwym pomocnikiem świętego Mikołaja . ;)

  • Escape Room Cela

    Cela
    Trapped
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Skazany na śmierć

    20.02.2017 | Besuchsdatum: 17.02.2017

    Jeśli pokój nazywa się cela śmierci to...faktycznie tak jest :) Pełen profesjonalizm jeśli chodzi o wystrój, dobór zagadek jak również panujący klimat. Konieczność kooperacji między zawodnikami jest tu kluczowa by się wydostać na czas. Świetne wprowadzenie jeszcze lepiej poprowadzona rozgrywka. Jest to pokój który koniecznie trzeba odwiedzić zwłaszcza jeśli jest się z grupą która dopiero co stawia pierwsze kroki w tego typu rozgrywkach.

  • Escape Room Więzienie

    Więzienie
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Prison Break

    06.02.2017 | Besuchsdatum: 06.02.2017

    Jeśli kiedykolwiek mieliście marzenie za dzieciaka lub w dorosłym życiu aby uciec z celi i wydostać się z więzienia w tym pokoju macie możliwość urzeczywistnić swoje pragnienia. ;) pokój jest bardzo dobrze przygotowany pod klimat (co już w wypadku ekipy z Secret Room stało się norma za co brawa!). Nie jest to miejsce które wymagałoby od nas bóg wie jakiego doświadczenia w ERómowych rozgrywkach niemniej kooperacja jest potrzebna aby wydostać się z pułapki przed czasem. Obsługa jak zwykle na duży plus, fajne pomysłowe zagadki, ciekawe rozwiązania pod temat zadania....jednym słowem pokój który obowiązkowo trzeba "zaliczyć" we Wrocławiu. !!

  • Escape Room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Przedwojenny Wrocław

    27.01.2017 | Besuchsdatum: 26.01.2017

    Oj jaki to jest dobry pokój, zasłużone pierwsze miejsce :) ale może po kolei dlaczego tak jest. Wprowadzenie jak już wspomniałem w klimat starego Wrocławia robi wrażenie, przedmioty i sama lokalizacja zwłaszcza na początku może wywołać gęsią skórkę ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) później jest już tylko lepiej budowanie napięcia, konieczność współpracy między sobą (swoją drogą zastanawiam się jak ten pokój są w stanie przejść tylko dwie osoby :O do tego dochodzą świetnie zaaranżowane zagadki do opowiedzianej historii. Kapitalny finał i dojście do niego to ścisła czołówka w Polsce (o czym świadczy tak wysokie miejsce w rankingu LockMe). Do tego dodajmy muzykę z tamtego okresu odpowiednie światła i to wszystko powoduje że jest to pozycja obowiązkowa nie tylko na mapie Wrocławia. Gratulacje!!

  • Escape Room Cube

    Cube
    ExitRoom ™
    Wrocław

    Pudła, wszędzie pudła

    27.01.2017

    Coś dla fanów filmu, ale czy do końca? Niestety rozgrywkę psuje słabo wykończone pomieszczenie, muzyka mogłaby być bardziej podpasowana w klimat do tego zagadki hmm no niestety nie powalają przez co pozostaje po wyjściu z pokoju dość mocny niedosyt. Zadania są mocno liniowe za to dużym plusem jest podjęcie wyzwania by stworzyć klimat w temacie Cube'a przez co zostajemy zasypani gigantyczną ilością pudeł które skrywają dużo tajemnic. Zabawa dla początkujących grup bardziej zaawansowani mogą się niestety rozczarować. Obsługa na duży plus.

  • Escape Room Space Quest

    Space Quest
    Space Quest
    Wrocław

    Houston mamy problem

    22.01.2017 | Besuchsdatum: 16.01.2017

    Ale w kosmicznym wydaniu :) nietypowy escape room który posiada nieliniową fabułę jeśli chodzi o rozwiązywanie zagadek. Przez 60 minut możemy faktycznie poczuć się jak załoga statku która musi zrobić wszystko by go naprawić i odlecieć w nieznane. Brawa dla twórców bardzo dobrze przemyślany pokój, widać włożony w trud by jak najlepiej oddać panujący w nim klimat, muzykę etc. Wszystko jest na swoim miejscu. Sam system rozgrywki i zadania są zupełnie czymś innym niż możemy spotkać w pozostałych pokojach we Wrocławiu i nie tylko. Nie ma tu nadmiernej ilości kłódek jest za to..no właśnie przyjdźcie i przekonajcie się sami bo naprawdę warto ;) pokój nie należy do najłatwiejszych ale poprzez system nietuzinkowo podpowiadanych rozwiązań mogą sobie z nim poradzić nawet grupy mało doświadczone w tego typu rozgrywkach. Nawet Pan z obsługi który wprowadzał nas w grę sprawiał wrażenie jakby był z innej planety ;)

    Space Quest

    Antwort Space Quest

    Dzięki za opinię, starammy się o autentyzm dlatego zatrudniamy tylko prawdziwych kosmitów.

  • Escape Room Sala Kinowa

    Sala Kinowa
    Fox O'clock
    Wrocław

    W starym kinie....

    18.01.2017 | Besuchsdatum: 07.01.2017

    Jest przyjemnie, zwłaszcza jeśli chodzi o zagadki. Jest to trudny pokój (jak sami właściciele twierdzą tylko 15% grup wychodzi z niego o czasie) stąd polecany jest raczej dla grup bardziej zaawansowanych w ER podbojach. Nieszablonowy jest również system podpowiedzi, gdy chcesz ją uzyskać musisz wpierw znaleźć odpowiedni kod który potem przekazujesz dalej :) jednym słowem pokój świetnie wpasowuje się w sale kinową, może sprawiać wrażenie zaniedbanego który wymaga remontu ale generalnie trzyma wysoki poziom zarówno pod kątem obsługi, wystroju czy klimatu panującego w środku. Przydałoby się wygłuszenie drzwi gdyż psuje to dość mocno atmosferę kiedy słyszy się odgłosy niezwiązane z rozgrywką za nimi. Odpowiednia muzyka również dodatkowo zrobiłaby właściwą robotę. Niemniej pokój na duży plus który warto odwiedzić we Wrocławiu.

  • Escape Room Orient Express

    Orient Express
    Loft Rooms
    Kłodzko

    Wsiąz do pociągu byle jakiego?

    11.01.2017

    Z tą byle jakością nie jest tak do końca niemniej pokój porównując go z innymi nawet w rejonie widać że był tworzony ze środków jakie akurat były dostępne. Psuje to atmosferę bo pomysł jest świetny, brakuje przede wszystkim odpowiedniej muzyki by gracz czuł że bierze udział w wyścigu z czasem by zdążyć i skończyć wszystko w czas. Z poziomem trudności spokojnie poradzą sobie nawet początkujące grupy, ekipa jest miła, bardzo pomocna i widać że im zależy na tym by wypaść jak najlepiej. I tego wam życzę przy okazji tworzenia następnych miejsc. Dla mnie Orient Express to mocny średniak.

    Loft Rooms

    Antwort Loft Rooms

    Bardzo dziękujemy za konstruktywną opinię. Przykro nam jednak że po wyjściu z pokoju nie usłyszeliśmy tego co zostało napisane w powyższym komentarzu, a wręcz coś całkowicie przeciwnego. Mimo wszystko dziękujemy za opinie, każda jest dla nasz ważna i w myśl zasady "Klient ma zawsze racje", wyciągniemy z tego na pewno wnioski.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4 5 6