Bogusia S.

Bogusia S.

Hallo, ich bin Bogusia S.. Ich habe 37 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

37 Besucht

2 Geplant

Pfadfinder

65 Punkte

50
65 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Zemsta
Zemsta

historia z dreszczykiem w tle

04.04.19 | Besuchsdatum: 19.03.19

Bogusia S. 30 Bewertungen

Cała gra osadzona w fajnie poprowadzonej historii, pewien element dekoracji tak idealnie dopasowany, że aż niemożliwe dla nas okazało się znalezienie tam wskazówki :) cudny [spojler] :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Cicha Noc
Cicha Noc

ś(n)ięty mikołaj ??? ;)

04.04.19 | Besuchsdatum: 21.12.18

Bogusia S. 30 Bewertungen

Do pokoi Do Not Enter mam szczególny sentyment :) Fajny pokój, a odwiedzenie go w okresie bożonarodzeniowym tylko dodaje mu smaczku. Pozdrawiam chłopaków i z niecierpliwością czekam na kolejne. Odejmuję trochę punkcików za klimat (a w zasadzie wystrój) i nie dlatego, że nie był fajny tylko dlatego, że niestety widziałam już lepsze ;) - przy czym absolutnie nie wpływa to na jakość gry i zadowolenia z zabawy, bo ta jak zwykle wielka :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Sekrety krasnoludów
Sekrety krasnoludów

piękny wystrój wnętrz

04.04.19 | Besuchsdatum: 19.03.19

Bogusia S. 30 Bewertungen

Dbałość o szczegóły w pokoju imponująca :) Nie dajcie się zwieźć - to nie pokój wyłącznie dla dzieci. Bardzo się nam podobało

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Seria Niefortunnych Zagadek
Seria Niefortunnych Zagadek

bardzo na plus

04.04.19 | Besuchsdatum: 04.04.19

Bogusia S. 30 Bewertungen

myślałam, że już mnie nic w escape`ach nie zaskoczy.... a jednak ;) pokój słusznie wysoko oceniany, warto to przeżyć, fajna historia, zagadki na logikę (lubię takie) choć nie bardzo trudne i oczywiście konieczność współpracy, o której tyle tu piszą - świetny test na zgranie się ekipy pracowniczej - pracodawcy powinni tu robić rekrutacje ;) świetnie wykorzystane fajne miejsce. ... No i ten [spojler]&3 :) jeden punkcik odjęty za rzeczywiście [spojler]- piszę z punktu widzenia "dużej" baby

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Lokalizacja
Lokalizacja

wart swej ceny

04.04.19 | Besuchsdatum: 28.02.19

Bogusia S. 30 Bewertungen

Po wyjściu z pokoju opad szczęki (w pokoju nie było czasu, żeby ja pozbierać ;)) Uwielbiam fabularne pokoje, a tu wszystko jeszcze z najmniejszym detalem oddane w rekwizytach i... dźwiękach :) Pokoje drożeją, ale powiem szczerze, że ten wart jest swojej ceny, widać, że wpompowano tam milionymonet ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Komnata Tajemnic
Komnata Tajemnic

...ciąg dalszy nastąpi

30.05.18 | Besuchsdatum: 13.05.18

Bogusia S. 30 Bewertungen

Pokój bardzo klimatyczny, jak wszyscy piszą fajna scenografia. Same zagadki zróżnicowane, ciekawe, większość dość łatwa, choć u nas trochę spostrzegawczość zawiodła, trochę manualnego manipulowania. Jak już ktoś napisał, nie chodzi o to, by wyjść, ale znaleźć klucz - słowo. Zabrakło mi jednak jakiejś wisienki na torcie, czegoś do czego to słowo byłoby potrzebne, bo tak wyszło trochę jak na sprawdzianie z języka obcego. Genialnym natomiast rozwiązanie kontynuujące grę już po opuszczeniu pokoju -świetny pomysł!

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Krypta
Krypta

Fajnie

29.05.18 | Besuchsdatum: 04.04.18

Bogusia S. 30 Bewertungen

Fajnie (zaskakująco) się zaczyna, a później coraz lepiej ;)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 8/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Wrota Czasu - Egipt
Wrota Czasu - Egipt

26

29.03.17 | Besuchsdatum: 28.02.17

Bogusia S. 30 Bewertungen

Bardzo fajnie przygotowany pokój, świetny klimat, rekwizyty i obsługa. Zasłużone wysokie miejsce w rankingu. Tortuga przed nami, do której wybierzemy się z wielką przyjemnością.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Piła
Piła

27

29.03.17 | Besuchsdatum: 03.03.17

Bogusia S. 30 Bewertungen

Klasyczny escape wymagający na starcie dużej współpracy grupy. Nie oglądałam filmu "Piła", więc nie wiem na ile oddaje jej charakter, ale pokój fajny. Zaskoczenie gdy odkryliśmy, że gra się nie kończy w momencie kiedy myśleliśmy, że to już. To chyba nie był nasz najlepszy dzień, bo pokój nas pokonał. Oczywiście niezmiennie zakochana jestem w obsłudze tejże eskejpowej firmy, chłopaki swoją energią i sympatią zdobywają moje serce za każdym razem.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Nuclear strike
Nuclear strike

28

29.03.17 | Besuchsdatum: 13.03.17

Bogusia S. 30 Bewertungen

Niestety pokój przyniósł ROZCZAROWANIE. Głównie tym, że zagadki i ich rozwiązania nie „działały”. Kod który miał się gdzieś pojawić był na tyle nieczytelny, że Pani z obsługi nie potrafiła go odczytać, dobrze, że go znała, bo nie poszlibyśmy w ogóle dalej. Z kolei inny kod – mimo że właściwy bo podany przez obsługę i przez nią wpisany we właściwe miejsce – nie otwierał tego co miał otworzyć. Pani z obsługi otworzyła to w jakiś inny tajemniczy sposób, kiedy straciliśmy ją z oczu. Jedna z kłódek (która miała brać udział w grze) okazała się zupełnie zbyteczna, bo jej otwarcie nie wnosiło niczego do dalszej gry. Jeden z kluczy otwierał dwie kłódki, co nie jest standardem w ER, zwykle danej kodu czy klucza używa się tylko raz – to zostało przez Panią z obsługi skwitowane słowami: „no musimy zmienić kłódkę”. Jeden ze sposobów rozkodowywania zupełnie nielogicznie wytłumaczony i jak później – szukając w sieci – się dowiedziałam zupełnie inaczej jest stosowany. Sporo tego typu wpadek zepsuło nam radość gry. Osoba prowadząca – owszem miła i sympatyczna, ale zupełnie nieogarnięta, jakby była tam przez przypadek, a ponoć pracująca tam już piąty miesiąc – nie wiem może to za mało. Ogólnie ROZCZAROWANIE :(

Allgemeine Note: 2/10

Game Master: 2/10

Klima: 5/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Weiter anzeigen