Neiti
  • Escape Room Szum

    Szum
    Continuum
    Poznań

    Właśnie do takich pokoi chcę chodzić!

    03.10.2019 | Besuchsdatum: 03.10.2019

    Nawet nie wiem, jak zacząć. Pokój robi kolosalne wrażenie, od wprowadzenia do wyjścia, i to na każdej płaszczyźnie. Wystrój, zagadki, oprawa dźwiękowa, klimat, spójność! Przebywanie w nim jest przygodą, nie masz pojęcia, co się za moment wydarzy. Jedno jest pewne - nie oddalaj się zanadto od zdrowego rozsądku, bo może być trudno do niego wrócić..... Zagadki intelektualne, manualne, na spostrzegawczość - wszystko w idealnych proporcjach, a do tego brak liniowości. Byliśmy w pięć osób i każdy miał co robić. Nic nie dzieje się przypadkiem, wszystko jest przepięknie logiczne, uczta dla wszystkich zmysłów. I do tego rewelacyjna, bardzo pomocna obsługa, dzięki której cały nasz skład mógł uczestniczyć we wszystkich etapach zabawy. Bawiliśmy się wyśmienicie, na pewno wrócimy do Continuum!

  • Escape Room Cela nr 4

    Cela nr 4
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Ależ panie władzo....!

    08.09.2019 | Besuchsdatum: 07.09.2019

    Escape roomy stawiają nas w bardzo różnych sytuacjach. W areszcie jeszcze nie byłam ;) Ale, w przeciwieństwie do rzeczywistości, do takiego aresztu aż przyjemnie się wybrać :) Pomysłowość i inteligencja zostaną tu poddane najcięższym próbom, bo ciężko uciec spod nosa klawisza. Wystrojowo ok, zagadki naprawdę bardzo udane, do tego pokój naprawdę spory - 5 osób było zajętych przez niemal godzinę i nikt nie wchodził sobie w paradę. Dodatkowo, patrząc na to, że to jeden ze starszych pokojów, to nie pozostaje mi nic innego, jak serdecznie pogratulować jego autorom świetnie wykonanej roboty, a wszystkich czytających zachęcić do odwiedzin w Celi nr 4 :)

  • Escape Room Plan na włam

    Plan na włam
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Spodziewajcie się niespodziewanego!

    08.09.2019 | Besuchsdatum: 07.09.2019

    4 letni pokój, który ciągle wytrzymuje konkurencję tych nowoczesnych? Jasna sprawa, jeśli jest wykonany z taką dbałością, jak Plan na Włam. Może nie wszystkie rozwiązania są tak spektakularne, jak można by sobie życzyć, ale hej, nie lekceważcie tego pokoju! To, co w ER najważniejsze - a dla mnie to wymagające nieszablonowego myślenia zagadki - jest tutaj na baaaardzo wysokim poziomie. Pasują do wnętrza, doskonale wykorzystując jego różnorodne elementy i wymagają sprawności tak samo ciała, jak i umysłu. Choć pokój jest oznaczony jako "dla doświadczonych" nie czułam, by faktycznie wymagał aż tak dużego doświadczenia; myślę, że "średnio zaawansowani" by wystarczył. Jednak na pewno trzeba pozostać czujnym i skupionym, by nic nam nie umknęło - inaczej żegnaj, łatwy zarobku!

  • Escape Room Legende des Schwertes

    Legende des Schwertes
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Pod skrzydłami wspaniałej legendy

    08.09.2019 | Besuchsdatum: 07.09.2019

    Rany boskie, cóż to był za pokój! Piękny, mądry, lekki, przyjazny....! Sama przyjemność :) Zacznijmy od tego, że będąc pokojem dość łatwym i przystępnym, serwuje nam rozrywkę na najwyższym poziomie; to, że zagadki są proste nie oznacza, że mamy wszystko podane na tacy, oj nie. Jego poziom zaawansowania nie jest też w żadnym razie jego wadą - przecież muszą istnieć pokoje z każdego punktu na skali trudności. Żałuję, że pierwsze/proste pokoje, w których sama byłam nie były nawet w połowie tak dobre jak ten. Ba, wiele trudniejszych pokoi nie sprawiło mi tyle radości i nie zaskoczyło tak wspaniale, jak Legenda Miecza. Mamy tu przygodę, magię, tajemnicę, a przede wszystkim doskonałą zabawę! W Legendzie miecza znajdziecie dokładnie to samo, co w trudniejszych pokojach Wyjścia Awaryjnego, czyli genialne wystroje, dopracowaną fabułę oraz idealne dopasowanie zagadek do tematyki, a wszystko przystosowane do osób z małym lub nawet żadnym ERowym doświadczeniem. Każdemu życzę tak wspaniałego pokoju na start przygody z pokojami, ale zachęcam do wizyty również wszystkich starych wyjadaczy, bo pokoje na tak wysokim poziomie ciągle nie są w Polsce standardem.

  • Escape Room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Cała naprzód!

    08.09.2019 | Besuchsdatum: 07.09.2019

    Przede wszystkim jestem pod kolosalnym wrażeniem wystroju. Łódź podwodna nie jest ani tematem popularnym ani łatwym do odwzorowania, ale ekipie Wyjścia Awaryjnego udało się to pierwszorzędnie. Nie spodziewałam się, że taki realizm jest w ogóle możliwy, ale tutaj od podłogi po sam sufit wszystko jest tak autentyczne, jak to tylko możliwe. Zagadki są niebywale dobrze wkomponowane zarówno w tematykę jak i wystrój, nic nie jest dziełem przypadku i nie odstaje od tła. Jeśli zdecydujecie się na wizytę w Nautilusie, do czego serdecznie zachęcam, przygotujcie się na godzinę wytężania wszystkich zmysłów - prezentowana historia wymaga 100% zaangażowania. Mimo tego, pokój nie jest trudny, ale jeśli go zlekceważycie, przyprawi Was o chorobę morską ;)

  • Escape Room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Klejnot Nilu

    08.09.2019 | Besuchsdatum: 07.09.2019

    Każda minuta w tym pokoju to przyjemność, którą chciałoby się rozciągać w nieskończoność. Wystrój, muzyka, zagadki, klimat, fabuła....! Każdy element to geniusz, a razem tworzą idealnie wyważoną mieszankę. Wszystkie pomysły zrealizowano z hollywoodzkim rozmachem, nie oszczędzano na niczym, co powoduje regularne opadanie szczęki i daje poczucie 100% immersji. Mnogość i zróżnicowanie zagadek przyprawiają o zawrót głowy, do tego nie ma tu mowy o liniowości, więc każdy jest czymś zajęty i nie ma sytuacji, w której cała grupa przygląda się działaniom jednej osoby. To był bez cienia wątpliwości najlepszy, najbardziej satysfakcjonujący pokój, w jakim do tej pory byłam i w ciemno pójdę do każdego kolejnego, który stworzy ta ekipa.

  • Escape Room Urok

    Urok
    DreamScape
    Poznań

    Daj się zauroczyć!

    11.08.2019 | Besuchsdatum: 10.08.2019

    Gdy tylko dowiedzieliśmy się, że Dreamscape otwiera nowy pokój od razu wpisaliśmy go na listę z najwyższym priorytetem. Po dwóch poprzednich pokojach nie mieliśmy cienia wątpliwości, że i tym razem spotkamy się z rozrywką na najwyższym poziomie i.... nie pomyliliśmy się. Urok zabiera nas na piękną przygodę pełną magii i niesamowitych efektów audio/wideo oraz oczywiście rewelacyjnych zagadek, idealnie pasujących do klimatu i wystroju. Jest ich całkiem sporo, ale nie są trudne, trzeba tylko porzucić wszelkie szablony i schematy, do których przyzwyczajony jest nasz mózg. Od przekroczenia progu aż do wyjścia bawiliśmy się rewelacyjnie odkrywając kolejne kawałki fabuły i starając się wypełnić powierzone nam zadanie. Możecie napotkać opinie, że Urok to kontynuacja Jak uratować smoka, ale nie obawiajcie się - znajomość tamtego pokoju nie jest w żaden sposób potrzebna do rewelacyjnej zabawy w tym :) A na sam koniec - głębokie ukłony dla opiekunów pokoju! To nie tylko niesamowicie zdolni i inteligentni twórcy, ale po prostu rewelacyjni, sympatyczni ludzie, z którymi chciałoby się przegadać kolejną godzinę po opuszczeniu ER. No po prostu POLECAM!

  • Escape Room Golden Hajs

    Golden Hajs
    Clue Room Poznań
    Poznań

    Świetnie spędzony czas!

    01.06.2019 | Besuchsdatum: 01.06.2019

    Nie umiem wyjaśnić dlaczego, ale jakoś nie byłam początkowo przekonana do tego pokoju. Zupełnie bezpodstawnie, po prostu po przejrzeniu strony domowej i profilu na LockMe nie zapałałam jakąś nieokiełznaną potrzebą odwiedzin w tym miejscu. Ale, sporo pokoi się w Poznaniu zamknęło, dodatkowo ten był nam polecany, więc niech będzie. Chyba nigdy w życiu się tak nie myliłam ;) Pokój jest fantastyczny! Sporo zagadek o różnym stopniu trudności, wymagających wykazania się całym wachlarzem umiejętności. Do tego poukrywane mechanizmy, adekwatny do tematyki wystrój, brak kłódek, niezwykła spójność i logiczność łamigłówek, z których żadna nie była zbyt łatwa ani zbyt trudna.... No rany boskie, bawiliśmy się świetnie!! :) Każda kolejna zagadka była ekscytująca i niepowtarzalna. Nie czuliśmy liniowości, każdy chodził i robił co chciał. Odwiedziliśmy Golden Hajs w 5 osób i jest miejsce dla tak licznej grupy, choć oczywiście w mniejszym gronie pewnie będzie bardziej komfortowo. Jednak gdyby nie te pięć różnorodnych umysłów, to nie wiem, jak poradzilibyśmy sobie z zabezpieczeniami banku ;) Nie wiem tylko, dlaczego pokój jest opisany jako "thriller" - dla mnie thrillery mają mocniejszy klimat, a tutaj to akcja + przygoda pełną gębą :D Z całego serca polecam!

  • Escape Room Krwawy Baron

    Krwawy Baron
    Time 4 Secrets
    Poznań

    Misja wykonana, parlament bezpieczny

    26.03.2019 | Besuchsdatum: 23.03.2019

    Lokal łatwo znaleźć, załoga dobrze tłumaczy wstęp, a następnie troskliwie odprowadza na miejsce akcji. Potem [spojler] i.... zastanawiasz się, czy aby ciągle jesteś na Ratajach. Wystrój po prostu rozwala system. To, ile włożono w niego pracy (i funduszy) jest absolutnie nieludzkie. Detal tak dopracowany zdarza się naprawdę rzadko i robi kolosalne wrażenie. Pokój zdecydowanie cieszy nie tylko mózg ale i oczy ;) Cała gra prezentuje nam przekrój przez kilka tematów i wszystkie są wypieszczone do granic możliwości. Zagadki wtapiają się spójnie w tło, a jedna z nich to fajne oczko puszczone w kierunku stałych bywalców T4S (pierwszy w historii easter egg w ER? :). Są przy tym bardzo zróżnicowane - zręcznościówki, mózgotrzepy, macanki... :D Niezależnie od tego, co jest Twoją mocną stroną podczas ucieczek, na pewno się tutaj przydasz. Nie wiem dlaczego, ale nam akurat poszło słabo, choć w trakcie wydawało mi się, że idzie nieźle - nie zdołaliśmy wyjść w czasie, ale ekipa poczekała te dodatkowe 3 minuty aż się wygrzebiemy, więc też wiele nam nie brakowało. Żałujemy trochę, że nasz opiekun odrobinę szybciej nie kontaktował się z nami odnośnie podpowiedzi, bo z perspektywy gracza niejednokrotnie trudno jest ocenić, ile fabuły jeszcze przed nami i czy damy radę, czy lepiej przestać walić głową w mur i poprosić o małą wskazówkę. Raz podpowiedź faktycznie nam pomogła, dwa razy była już w trakcie lub 10 sekund po rozwiązaniu tego, nad czym się głowiliśmy. Ale nie ustalaliśmy tego szczegółowo przed wejściem, więc możemy winić tylko siebie. Jedyne, co mnie gryzło, to trochę brak fabuły. Oczekiwałam dłuższej historii, którą będziemy śledzić rozwiązując kolejne zagadki, a w moim odczuciu dostajemy jej tylko szczyptę na początek i może z pół kubka na koniec pokoju - z tego powodu odejmuję jeden punkt od ogólnej oceny. Pokój, w którym zdecydowanie jest co robić, chociaż wymiatacze ERów pewnie i tutaj ustalą jakiś szalony rekord ;) Zagadki nie są trudne, ale ich różnorodność może dać się w kość grupom osób myślących w podobny sposób, bo tutaj niejednokrotnie trzeba wyjść poza wszelkie schematy... :) Więc otwierajcie umysły, rezerwujcie termin i dajcie się zamknąć - to na pewno będzie dobrze spędzony czas :)

  • Escape Room Dom pogrzebowy

    Dom pogrzebowy
    Fun4Brain
    Poznań

    Przygoda z dreszczykiem

    07.03.2019 | Besuchsdatum: 26.02.2019

    Co tu dużo mówić - Fun4Brain umie w ERy :) Dom Pogrzebowy to produkcja trudniejsza niż Sekret Dziadka, ale równie pomysłowo i logicznie złożona. Nic nie jest przypadkowe, a jeśli wahacie się między jakimiś rozwiązaniami to jasny znak, że po prostu nie macie jeszcze wszystkich informacji. Jest parę kłódek, parę fantastycznych mechanizmów, trochę roboty dla szperaczy - jak dal mnie idealny balans. Klimat jest kapitalny, choć nie jest przesadnie strasznie. Co prawda są momenty, w których serce zaczyna bić szybciej, ale, zgodnie ze słowami właściciela, nie jest to horror. Dużo nieliniowych, urozmaiconych zagadek, bardzo spójnych z pokojem, świetny klimat, doskonały wystrój, właściciel z sercem na dłoni i gigantyczną pasją dla tego, co robi.... Gdzie by się tu czegoś przyczepić... Może mogłoby być odrobinę więcej przestrzeni? No sami widzicie, że temu pokojowi nie można zarzucić nic poważnego ;) Najlepiej przekonajcie się na własnej skórze i po prostu dajcie się zamknąć :D

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4