Mała :)
  • Escape Room Backstage

    Backstage
    Escape 132
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    W rytmie rocka!

    15.08.2018 | Besuchsdatum: 15.08.2018

    Świetne rekwizyty budujące niesamowity klimat.
    Duża przestrzeń do główkowania i szukania intruza.
    Nieliniowość pozwalająca poznać wszelkie zakamarki naszego backstage.
    Trochę dużo kłódek, ale i tak fajnie spędzić tę godzinkę wspomagając prawidłowy przebieg koncertu :)

    Ekipa wsparcia odmeldowuje wykonanie zadania, polecamy reszcie śmiałków! :)

  • Escape Room Świat bajek

    Świat bajek
    Escape Me
    Poznań

    Magicznie

    03.08.2018 | Besuchsdatum: 02.08.2018

    Otwierając oczy znajdujesz się nagle w innym świecie. W tak pięknym śnie. Kilka historii w 75 min, że aż szkoda wracać do rzeczywistości.
    Mechanizmy ciekawe, zagadki wymagające i co kroku powracające wspomnienia.
    Polecamy, bajeczna zabawa :)

  • Escape Room Dom szaleńca

    Dom szaleńca
    FearEscape
    Poznań

    Pobawmy się z psychopatą, czemu nie :)

    01.07.2018 | Besuchsdatum: 24.06.2018

    Pokój bardziej z tych co powstały na początku interesu escape-roomow. Sporo kłódek, niektóre rozwiązania fajne, przemyślane. Liniowe prowadzenie rozgrywki, jest czas na porozgladanie się, docenienie wystroju. Wprowadzenie rzeczywiście klimatyczne. Pokój dosyć klimatyczny, przyjemny do rozgrywki :)

    I na koniec : ogromne podziękowania dla twórców za umożliwienie odwiedzenia w ostatniej chwili.

  • Escape Room Koneser

    Koneser
    DreamScape
    Poznań

    Czy moglibyśmy jeszcze raz? ☺️

    13.06.2018 | Besuchsdatum: 12.06.2018

    Plan był prosty:
    1. Kominiarki na głowy,
    2. Noktowizory na oczy,
    3. Młotki, śrubokręty w dłoń.

    Szybka akcja
    * wchodzimy,
    * kłódki młotkiem rozwalamy,
    * drzwi taranujemy,
    * chwytamy obraz, od ściany odkrecamy i spadamy!

    Cóż.. Plan przerobić trochę musieliśmy. Nasz przywódca z wielkim zaangażowaniem przedstawił zaistniałą sytuację, w której dość szybko się odnalezlismy. Młotki, śrubokręty odrzucilismy i umysły do gry wprowadziliśmy. Zaskakiwani co kroku fenomenalnymi pomysłami konesera, rozwiązaniami zapierajacymi dech w piersiach. Początkowo w spokojnym klimacie, poczuciu bezpieczeństwa, ta szalencza gra powoli nabierala tempa.
    Kłódki nie widzieliśmy żadnej, przyznać trzeba, że zastosowana ochrona przewyższa oczekiwania.

    Przednia rozgrywka, zaslugujaca na najwyższe uznanie. Twórcy pokoju pasjonaci, z którymi można rozmawiać godzinami! Polecic to za mało.. Ten pokój trzeba odwiedzić!

    Facebookbild
    (hier klicken, um Fotos auf Facebook anzuzeigen)
  • Escape Room Faraon

    Faraon
    Lock Escape
    Poznań

    Piramidzkie zakamarki

    05.06.2018 | Besuchsdatum: 05.06.2018

    Warto czasami zgubić się w piramidzie!
    Tyle ciekawych odkryć dokonać,
    Tyle symboli zrozumieć,
    Tyle emocji przeżyć,
    By na koniec przez tumany kości do wycieczki powrócić!

    A potem moc opowiadać, że w tych zakamarkach trzeba się nieźle napocic i poglowkowac, by nie zostać tam na zawsze. Współpracować i dobrze się rozglądać, by żadnego szczegółu nie przegapić. A w międzyczasie podziwiać pomysłowość i złożoność zagadek faraona.

    Wspaniałą przygodę nam przewodniku zafundowales i każdemu polecać ja będziemy!

    Facebookbild
    (hier klicken, um Fotos auf Facebook anzuzeigen)
  • Escape Room Na zapleczu sklepu z zabawkami

    Na zapleczu sklepu z zabawkami
    Na zapleczu sklepu z zabawkami
    Krotoszyn

    Wieża bije pionka!

    03.06.2018 | Besuchsdatum: 03.06.2018

    Świetne miejsce! Jak nazwa wskazuje na zapleczu sklepu z zabawkami - już samo to tworzy rewelacyjny klimat.
    Wystrój dopracowany, zagadki w 100% pochlaniajace uwagę, zmuszające do wysilenia szarych komórek.
    Pokój niezbyt duży, acz absorbujacy. Warto go odwiedzić, gdy przez tą piękna mieścinę się przejeżdża.
    Mam nadzieję, że więcej escape powstanie od tych twórców, bo widać zaangażowanie i mnóstwo pomysłów.
    Polecamy!

  • Escape Room Frankenstein

    Frankenstein
    EXODUS
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    My badań nie lubimy :)

    04.05.2018 | Besuchsdatum: 03.05.2018

    Doktor Frankenstein nie taki straszny jak go malują ;)

    Pokój odwiedziliśmy w sześć osób i po wyjściu byliśmy zachwyceni, aczkolwiek odczulismy lekki niedosyt. Zachwyceni mechanizmami, rozwiązaniami technicznymi, pracą włożoną w szczegóły, nietypowymi zagadkami.
    Niedosyt wynikał z szybkiego zakończenia rozgrywki... Może zagadka, dwie więcej i bylibyśmy zaspokojeni w pełni :)

    Pokój polecamy serdecznie, zwłaszcza zwolennikom nowości :)

  • Escape Room Death silence

    Death silence
    Look Around
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    A gdzie ten rzeźnik?

    13.03.2018 | Besuchsdatum: 28.02.2018

    Komunikacja to podstawa.
    Spostrzegawczość i umiejętność łączenia faktów drugim filarem.
    Poza tym koncentracja i dobra zabawa : )

    Pokój logiczny, dający sporo frajdy, zwłaszcza w ostatnich minutach gry, jednak trochę mało klimatyczny.
    Warto odwiedzić, chociaż już nie mogę się doczekać zapowiedzianych zmian :)

  • Escape Room Murder House

    Murder House
    Continuum
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    Dlaczego ja!? Nie, nie wracam tam!

    03.12.2017 | Besuchsdatum: 02.12.2017

    Chłodny jesienny wieczór, zakręcone uliczki, niepokojąca cisza i te skrzypiące drzwi.... Już sama okolica pozwoliła nam wczuć się w klimat grozy.
    Później było podobnie. Zimny wystrój, korytarze, mrok i ciągłe poczucie, że ktoś jeszcze tu jest, krok za nami, moze dwa przed nami...

    Klimat zbudowany doskonale, zagadki dopracowane w każdym szczególe: fabularnie i w wykonaniu, może niezbyt trudno, ale zaskakująco :)

    Zdecydowanie warto skorzystać z biura podróży Continuum. My na pewno wyruszymy w kolejną wycieczkę :)

  • Escape Room Opuszczony szpital psychiatryczny

    Opuszczony szpital psychiatryczny
    Dark House
    Poznań

    Słyszysz już szepty w głowie!?

    16.11.2017 | Besuchsdatum: 16.11.2017

    Naprawdę wprowadzenie wbija w ziemię!!! Widać pasję i zaangażowanie mistrza gry. Również po zabawie przemiła rozmowa. Wieeeelki plus!
    Poza tym logicznie od nitki do kłębka, zagadka za zagadką, wśród szeptów, dziwnych odgłosów, krzyków - w głowie to czy na jawie?
    Polecamy grupą niekoniecznie super doświadczonym, ale i Ci świetnie będą się bawić :)

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3