LockMe

LockMe

Oficjalny profil administratorów Lockme. Uwaga! Nie zawsze będziemy w stanie odpisać szybko na wiadomości na portalu. W pilnych sprawach prosimy o skorzysta... [więcej]

397 Besucht

0 Geplant

Reiseführer

480 Punkte

300
480 Pkt
999

Alle Bewertungen

Escape Room Osobowość
Osobowość

Bez serca

03.08.20 | Besuchsdatum: 19.07.20

Lockme-Bewertung

Osobowość jest kolejnym pokojem Continuum z klimatem pełnym niepokoju, opartym głównie na domysłach i psychologicznym ujęciu tematu. Nieszablonowe wprowadzenie sprawia, że immersja jest tutaj bardzo mocnym punktem, który nie odpuszcza ani na chwilę przez całą rozgrywkę.

Ważna rolę w całym doświadczeniu odgrywa fabuła - odkrywana kawałek po kawałku, prowadzi za rękę i definiuje emocje. To taka mieszanka gatunków: trochę thriller, trochę kryminał, trochę fabularny z mocnym akcentem psychologicznym.

Polecamy spróbować - na pewno wyjdziecie zadowoleni. O ile wyjdziecie...

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Klątwa Czarnobrodego
Klątwa Czarnobrodego

Mała flota wielka... duchem?

03.08.20 | Besuchsdatum: 15.07.20

Lockme-Bewertung

Gabarytowo pokój nie jest zbyt duży. Natomiast powierzchnia użytkowa gry wykorzystana jest do absolutnego maksimum. Naprawdę można poczuć się jak na statku - i to w każdym tego aspekcie. A jeżeli dodamy do tego wszechobecną klątwę i zagadki, powstanie bardzo dobry pokój przygodowy z dozą emocji w tle.

Efekty, dbałość o szczegóły, immersja pełną parą. Niech nie zniechęca Was 50 minut przeznaczone na realizację tego scenariusza - warto tu przyjść i stanąć twarzą w twarz z prawdziwą przygodą. Świetnie sprawdzi się w mniejszych grupach. To kolejny mocny gracz na mapie Bydgoszczy, którego podczas planowania wizyty w tym mieście nie powinno się pominąć.

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Superheroom
Superheroom

Zdążyć przed katastrofą

03.08.20 | Besuchsdatum: 15.07.20

Lockme-Bewertung

Zarówno misja, którą w tym pokoju mamy do wykonania, jak i cała otoczka wokół niej są ze sobą tak spójne, że gra prawie nie przypomina zabawy escape roomowej - to przygoda z prawdziwego zdarzenia. Pokój jest jedną wielką fabułą, w której uczestnictwo wywołuje uśmiech na twarzy zarówno u nowicjusza, jak i u początkującego gracza. Co prawda warto jest odwiedzić ten pokój mając już kilka scenariuszy na koncie, jednak niepotrzebna jest znajomość uniwersum Marvela, aby w pełni cieszyć się historią. Oczywiście ominą nas wówczas pewne smaczki, jednak nie wpływa to na fun płynący z rozwiązywania zagadek i odkrywania kolejnych elementów fabuły.

Do zrobienia jest sporo, dlatego warto przyjść tutaj większą grupą, aby móc bawić się przez duże B.

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Rodzina Addamsów
Rodzina Addamsów

Mroczna rezydencja państwa Addams

16.06.20 | Besuchsdatum: 07.06.20

Lockme-Bewertung

Na wizytę u rodziny Addamsów przyszło nam czekać naprawdę długo. Niemniej jednak doczekaliśmy się i wniosek jest jeden: było warto.
Cały pokój zawiera liczne odniesienia do filmu, dlatego warto przed wizytą przypomnieć sobie tę produkcję, choć jej znajomość nie jest wymagana - po prostu zmienia to postrzeganie detali i pozwala jeszcze bardziej docenić twórców za tak wierne detale. W tym pokoju widać ogrom pracy, bez dwóch zdań.

Spora powierzchnia zabawy, dużo zagadek (i to niekoniecznie typowych), niektóre wręcz tak oryginalne, że nie sposób ich nie pochwalić. Momentami ciężko również stwierdzić, czy to wszystko jest kwestią elektroniki czy może jakiś nadprzyrodzonych sił.:)

Mrocznie, ale komediowo. Według nas - lepiej być nie może.

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Duch Wulkanu - Człowieki w Kotle
Duch Wulkanu - Człowieki w Kotle

Nie mieliśmy problemu z erupcją :)

21.02.20 | Besuchsdatum: 13.12.19

Lockme-Bewertung

Cały scenariusz opiera się na aspektach humorystycznych - jest zabawny i przyjazny dla każdej grupy wiekowej. To trochę jak oglądanie Johnny’ego Bravo po latach - kiedyś śmialiśmy się z tych dialogów, bo byliśmy dziećmi, a dziś słuchając ich dostrzegamy drugie dno. Ach, to dorosłe życie :)

Wystrój jest mocno egzotyczny i również bardzo dopracowany. Dostajemy to, po co przyszliśmy - dżunglę, wulkan i ucieczkę przed zjedzeniem. Można dostrzec kilka smaczków fabularnych będących inspiracją zaczerpniętą z innych produkcji filmowych. Ich odkrywanie to dodatkowa przyjemność płynąca z tego pokoju.

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kraina Wiecznej Nocy
Kraina Wiecznej Nocy

My tam lubimy ten cały MROK

21.02.20 | Besuchsdatum: 15.11.19

Lockme-Bewertung

To naszym zdaniem jeden z prostszych pokoi nie tylko we Wrocławiu, ale i również w całej Polsce. Warto jest wybrać się tu na początku swojej przygody z escape roomami, chociaż i koneserzy znajdą tutaj ciekawe “rzeczy”, więc odwiedziny nie będą czasem dla nikogo zmarnowanym. Gwarantujemy, że zabranie świeżaka do tego pokoju zaskutkuje wkręceniem go w temat escape roomów.

Doświadczonym polecamy wizytę w… pojedynkę. Tak, ten pokój serwuje taką możliwość i przejście tego scenariusza w wersji solo z pewnością przyniesie sporą satysfakcję.

Wystrój jest dopracowany, łamigłówki logiczne, a światło przywrócone - chociaż jak dla nas mrok mógłby trwać już zawsze :)

Schwierigkeitsgrad: Sehr leicht

Escape Room Przeklęty Pierścień
Przeklęty Pierścień

Szukajcie, a może znajdziecie

21.02.20 | Besuchsdatum: 06.12.19

Lockme-Bewertung

Pokój wręcz idealny dla kogoś, kto jeszcze w żadnym nie był i chciałby zobaczyć, z czym to się je. Ten scenariusz świetnie pokazuje, o co w tej zabawie chodzi, a przy tym z pewnością zachęci takiego początkującego gracza do kolejnych odwiedzin.

Pokój jest bardzo prosty, zagadki raczej liniowe, jednak serwowane są w bardzo efektowny sposób. To przygoda o lekkim zabarwieniu fantasy, w niektórych miejscach fabuły można dostrzec tolkienowskie smaczki. Warto odwiedzić go w mniejszym gronie, a już idealnie sprawdzi się dla zespołów dwuosobowych.

Schwierigkeitsgrad: Sehr leicht

Escape Room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

Nawet mistrzowie mają swoje tajemnice

21.02.20 | Besuchsdatum: 10.01.20

Lockme-Bewertung

Detale, detale i jeszcze raz detale - jak na pokój mistrza przystało, wnętrze jest świetnie urządzone i zagospodarowane, a szczegóły wystroju pozwalają graczom wczuć się w klimat, który z kolei jest nieco przygodowy, trochę fabularny i odrobinę historyczny.

Choć niektóre zagadki są dość wymagające, wszystkie z nich są w pełni logiczne. Wystarczy się trochę skupić - choć w takim wnętrzu może być to nieco utrudnionym zadaniem.

Polecamy każdemu, kto chciałby choć raz cofnąć się w czasie - czyli chyba każdemu!

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Dzicy Są
Dzicy Są

Golden hour

21.02.20 | Besuchsdatum: 21.12.19

Lockme-Bewertung

Jest to typowa przygodówka, lecz z niecodzienną fabułą - niszowa tematyka tego pokoju sprawia, że wyjątkowość wnętrza odczuwamy jeszcze bardziej. Klimat jest bardzo bajkowy, przez co pozwala na cofnięcie się w czasie o parę lat - do okresu dzieciństwa i filmów Disneya puszczanych na kasetach VHS. Wystrój jest dopracowany i wkomponowany w akcję.

Sporo zagadek o łatwym stopniu trudności, jednak satysfakcja płynąca z ich rozwiązywania jest ogromna. Zakończenie również jest wyjątkowe - to idealne zwieńczenie misji, którą mamy do wykonania.

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Przeklęta wróżba
Przeklęta wróżba

Może powróżyć?

21.02.20 | Besuchsdatum: 04.01.20

Lockme-Bewertung

To jeden z tych pokoi, w których warto choć raz wziąć podpowiedź - system jest świetnie dopasowany do klimatu i mała wskazówka nie tylko nie zaburzy flow gry, ale i również pozwoli jeszcze bardziej wczuć się w klimat scenariusza.

Na pochwałę zasługuje również wprowadzenie, które jest tak samo klimatyczne, jak wyżej wspomniany system podpowiedzi. Jest immersja, jest magia, jest przyjemność z gry.

Zagadki w tym pokoju są bardzo zróżnicowane: są łatwiejsze, są trudniejsze, są te “szybsze” i te bardziej rozbudowane. Łączy je jednak to, że wszystkie są przyjemne i dzięki temu każdy znajdzie tutaj zagadkę do rozwiązania dla siebie - nieważne, czy ktoś ma za sobą 5 pokoi czy 50. Wszystkie wpisują się dobrze w temat przewodni pokoju.

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Seite 1 von 34

Weiter anzeigen